LUNA PLINA IN SAGETATOR -22 MAI 2016, ORA 00:15 ,ORA ROMANIEI – “CINE RIDICA SABIA, DE SABIE VA FI TAIAT”

DIKE

„Omul poate sa chibzuiasca in inima lui insa raspunsul pe care-l da limba vine de la Domnul”.
(Psalmi, 16.1)

Momentul de Luna Plina in Sagetator pune in miscare energii imense declansate de opozitia dintre Luna in Sagetator gradul 1:14 si Soarele in Gemeni gradul 1: 14. Luna Plina este o faza lunara importanta, acuma entitatile solare ( Soarele este o fiinta vie ) sunt intr-un dialog astral cu entitatile lunare care traduc mesajele astrale pentru noi, pamantenii. Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. O Luna Plina este de fapt un aspect de opozitie intre Soare si Luna iar aspectul de opozitie este in acord cu semnul Balantei, aducand dezechilibru prin conflicte sau echilibru prin reconciliere. Reprezinta un obstacol de trecut in raport cu o intalnire, in relatiile noastre fie ca vorbim de relatia cu propria persoana, cu partenerul de viata, cu locul de munca, cu parintii, cu iubirea, cu copiii, etc. Acuma putem vedea acele fatete ale sinelui nostru, ale relatiilor noastre pe care  refuzam sa le vedem, sa le recunoastem pentru a face viata noastra mai linistita si armonioasa.

Luna este cea care  ne ghideaza in fiecare moment, ea este profund conectata la viata noastra pamanteasca si este un traducator cosmic, un animator, un ordonator al influentelor planetare si celeste. Sagetatorul si Gemenii sunt doua semne care vorbesc despre natura mentala a oamenilor, mintea mare trebuie sa lucreze cu mintea mica, altfel apar dezechilibre. Aici, ideile nobile, adevarul, diversitatea, principiile fundamentale ale vietii ( Sagetator) sunt frumoase dar ele trebuie sa devina parte din realitatea zilnica( Gemeni). Ambele semne se pot risipi in mai multe directii iar aceasta Luna Plina poate evidentia acest lucru.

Aerul Gemenilor intretine focul Sagetatorului dar cum focul trebuie tot timpul pazit pentru a nu produce pagube mari, acest aspect de opozitie are nevoie de reconciliere, ajustare, compromisuri. Luna Plina in Sagetator amplifica dorinta de dreptate, adevar, legalitate dar si aventura intelectuala, intelepciune, clarvedere. Acuma “ adevarul “ poate arde cumplit sau poate armoniza, vindeca.
Luna in Sagetator in opozitie cu Soarele in Gemeni activeaza casele X-IV, domenii ce vorbesc despre cariera, vocatie, functii inalte in stat, familie, tara, radacini, parinti. In casa X, Luna Plina in Sagetator este puternica si va pune un accent deosebit pe cariera, statut social, bogatie, valoarea noastra, femei puternice, aplicarea legii. Casa X este legata si de cei care au autoritate asupra noastra, in consecinta, aici ne intalnim cu puterea parintilor, sefi, guvern, presedinte, Dumnezeu. Vocatia este importanta in casa X, ce vrem sa realizam in aceasta lume, aici, cariera, obiectivele profesionale, ambitia si motivatile sufletului intra in joc. Intr-un context mai practic, aici, angajatorii si regulile lor, guvernul, ne influenteaza viata noastra foarte mult.

Aceasta Luna Plina in Sagetator ( puterea adevarului) in casa X, in casa naturala a lui Saturn poate fi un judecator aspru si dur pentru cei care au ajuns “ sus “ nemeritat, este intunericul care aduce in lumina secrete, jocuri ale puterii, mizeria morala. Ambitiile implinite fara prea multa munca dar prin diferite metode neortodoxe sunt vizibile in aceasta perioada, energia acestei lunatii poate “ detrona “ pe cei care isi folosesc puterea personala doar pentru a face rau.
Aceasta Luna Plina in Sagetator pe gradul 1:14 este “ aprinsa, luminata, electrizata” de Soarele in Gemeni si devine pentru Marte retrograd( trecutul este analizat) in Sagetator pe gradul 2  apogeul activitatii lui de detectiv in trecutul aparent ingropat.

Luna Plina in Sagetator in fuziune cu Marte retrograd in Sagetator aduc in lumina dezbateri pe teme grave, cum ar fi dreptul, justitia, religia, aplicarea legii, studii superioare, beneficii prin cunoastere inalta, lucruri ascunse in strainatate, straini, calatorii, tari straine, cariera, sefi, puterea unui sef. Acuma, Marte retrograd in Sagetator este la “ masa” Lunii Pline in Sagetator si devine un moment de sinceritate radicala in tot ce tine de problemele si obstacolele in activitatile profesionale, putere, manuirea puterii. Agresivitatea poate conduce la rivalitati profesionale, la reputatie discutabila. Pozitia sociala construita prin lupte brutale, egoism cinic si situatii critice vor fi subminate din aceleasi motive ( “ cine ridica sabia , de sabie va fi taiat “). Marte retrograd  de mana cu Luna Plina in Sagetator in casa X poate cauza caderi din functii, pierderea puterii personale,  dar si accidente destul de grave, asadar, mare atentie.

Marte ca zeu al razboiului guverneaza pur si simplu utilizarea creativa a puterii noastre. Marte in Sagetator in opozitie cu Soarele in Gemeni reprezinta apogeul miscarii lui aparent retrograde( Marte se afla la mijlocul perioadei de retrogradare) iar in legatura cu Luna Plina in Sagetator si in casa X face dezvaluiri spectaculoase despre lupta pentru putere, justitie, strainatate, femei puternice, parlament, aplicarea legii, minciuna.

Marte retrograd in Sagetator in opozitie cu Soarele in Gemeni amplifica conduita agresiva, discutiile violente, concluziile pripite, ostilitate dusa pana la brutalitate, situatiile periculoase. Tot ceea ce a “ars” mocnit pana acuma, genereaza situatii de ciocniri la nivel inalt, sefi, proiecte profesionale, familie, tara, de aceea, va recomand prudenta, nu faceti focul mai mare decat  trebuie fiindca va puteti “arde profund”. Despre Marte retrograd, puteti citi aici.

Asteroidul Vesta in Gemeni pe gradul 2:14 sprijina energia Soarelui in Gemeni in casa IV in timp ce asteroidul 99 Dike este un sprijin deosebit pentru Luna in Sagetator.

Vesta reprezinta “ flacara vesnica, gardianul casei, flacara divina din noi, prin ce mijloace sufletul nostru isi gaseste pacea, linistea“. In harta natala, Vesta in semn si casa arata energia adusa cu noi in aceasta viata, este focul spiritului, ea detine invataturile despre cum sa” ne reinnoim”, sa ne ridicam din cenusa si sa renastem intr-o alta forma. Ea ne invata cum putem curata, repara, revitaliza corpul si mintea noastra. Vesta se refera si la locul de munca, devotament, loialitate, practici spirituale, singuratate, angajament, sacrificii, o serie de probleme sexuale bazate pe frica de intimitate. Vesta in Gemeni accentueaza puterea mintii, a cuvintelor in sustinerea adevarului si in exprimarea devotamentului pentru calea noastra. Vesta in Gemeni este “ preoteasa “ intelectuala mai presus de toate semnele, cunoasterea este puterea ei, pune intrebari si primeste raspunsuri, ea stie ca fiecare raspuns naste mai multe intrebari. Ne putem reincarca bateriile prin cunoastere, informatii, scris, aici cuvantul face din mintea noastra un “ templu sacru “. Acuma, Vesta in Gemeni in fuziune cu Soarele in Gemeni si in opozitie cu Luna in Sagetator intregeste un puzzle ce tine de familie, parinti, camin, tara, cariera, sefi, justitie, parlament, guvern. Vesta este o energie ce trebuie pusa in serviciul celuilalt iar acuma, aceasta lampa divina lumineaza, rasplateste faptele noastre bune sau rele.Despre Vesta puteti citi aici.

Dike, personificarea dreptatii, a fost, potrivit lui Hesiod, fiica lui Zeus si a lui Themis. Ea este unul din cei trei gardieni ai vietii numiti de catre Themis, ale caror nume sunt Eunomia (asteroidul 15 , ordine), Dike (pedeapsa), Irene (asteroidul 14, pace). Ea este Zeita justitiei, o zeita mare, venerata de toti si negata de nimeni. Ea a urmarit faptele oamenilor, ea a fost vrajmasul minciunii si protectoarea administrarii unei justitii intelepte.
Ea este numita in mod frecvent consilierul lui Zeus, apare ca o divinitate care pedepseste sever greselile, vegheaza asupra aplicarii legilor justitiei, strapunge inimile celor rai cu sabia facuta pentru ea de Aesa. Ea nu este numai pentru a pedepsi nedreptatea ci si pentru a recompensa virtutea. Ea poarta o coroana de stele si este intotdeauna asociata cu zeita Astraea, obisnuia sa traiasca pe pamant dar a plecat in timpul epocii de fier, fugind de rautatea si lacomia oamenilor. Este ultima zeitate care paraseste pamantul ( ea tot a avut sperante ca omenirea nu va degenera atat de grav) iar potrivit legendei mitologice, Astraea(Dike) va veni intr-o zi inapoi pe pamant aducand cu ea Epoca de aur a carui ambasador este. Ea este descrisa ca o fiind o femeie cu aripi care transporta o torta, o balanta si uneori este portretizata si cu fulgere in mana ( il ajuta pe Zeus-Jupiter in luptele lui ). Calitatea ei principala este principiul dreptatii in toate lucrurile. In astrologie, Dike-Astraea reprezinta un aspect subtil al principiului karmei ( ea face dreptate, echilibreaza lucrurile ), dezvaluie ceea ce trebuie adus in echilibru, pedepseste nedreptatea, induce ordine, corectitudine, moralitate.

Din scrierile lui Eschil(525i.H.-456i.H.), acest dialog este reprezentativ pentru Dike.
“…………………………………………….
Dike: eu scriu supararile pe tableta lui Zeus.
– Si in ce anotimp se desfac aceste liste de nedreptetati, crime?
Dike: Cand este timpul potrivit pentru a aduce implinire a ceea ce este al lor de drept.
………………………………………………………………..”

Aceasta Luna Plina in Sagetator in fuziune cu asteroidul 99 Dike pedepseste nedreptatile, acest aspect amplifica justitia karmica( cine ridica sabia, de sabie va fi taiat), o justitie karmica vazuta de toti( casa X), ordinea naturala a lucrurilor, fiind ajutati sa intregim o anumita situatie de viata sau sa dam deoparte tot ceea ce dezechilibreaza viata noastra.

astro_2gw_424_luna_plina_in_sagetator_2016.46780.14796

Adriana Tudosa

You may also like

7 Comments

 1. Am decoperit acest blog de aproape un an si mam regasit in tot ce ai scris, esti extraordinara si ai un talent inascut de a scrie o analiza astrologica ca pe o poveste frumoasa si explicata intrun mod simplu pt a intelege si cei mai simpli oameni care nu au cunostinte astrologice
  Iti multumesc ca existi !
  Daca gasesti putin timp te as ruga din suflet sa imi spui cate ceva despre harta mea natala si cum sa afrunt tot ce urmeaza ( sant la o rascruce de drumuri ) Daca nu poti am sa urmaresc in continuare cu interes tot ceea c’è scrii
  ( Florica Constantinescu nascuta in bucuresti 12 martie 1975 la ora 10 dimineata)
  Mult succes Adria-astro ! Dumnezeu sa iti ajute

 2. buna! si eu sunt nascuta pe 12 martie 1890, este o perioada grea pentru Pesti? Cand se va termina? multumesc!

 3. Buna, Adriana. Sunt nascuta in 02.12.1987.Cum crezi ca ma va influenta aceasta luna ? Merci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.