LUNA PLINA IN TAUR – 4 NOIEMBRIE 2017, ORA 7:23 –ORA ROMANIEI – “A LUA TAURUL DE COARNE”

Pentru a obtine agentul magic, alchimistii si-au dat multa osteneala, de multe ori fara succes, pentru ca nu stiau ca lucrarea cu soarele si luna nu trebuie facuta doar in plan fizic, ci si in plan spiritual, cu cele doua principii ale vointei si ale imaginatiei, lucrare ce poate fi simbolizata prin expresia “a lua taurul de coarne”. Pentru discipol, a lua taurul de coarne inseamna sa inceapa o lucrare interioara de dominare a instinctelor. Din nefericire, in vremea noastra, oamenii nu mai iau taurul de coarne, ci il lasa slobod, sa calce totul in picioare.” Omraam Mikhael Aivanhov

                     Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla pe gradul 11:59 Taur iar Soarele se afla pe gradul 11:59 Scorpion. In limbaj astrologic, Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina si arata drumul cel bun. Asa cum Luna in acest moment straluceste in toata maretia ei, asa si noi putem straluci sau putem constientiza ca esecul unei actiuni nu este decat rezultaul unei alegeri gresite. Mai bine sa stim din timp ce este gresit decat sa mergem pe o cale care ne tine pe loc si iarasi astrele ne poarta de grija prin aceasta Luna Plina si prin dezvaluirile ei. Sa multumim …

       Cum faza de Luna Plina in Taur este un aspect de opozitie dintre Soarele in Scorpion si Luna in Taur, acest moment astral ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, control, sexualitatea, senzualitate, putere, afaceri. De fapt, aspectul de Luna Plina poate fi privit ca un examen astral condus de entitatile solare si lunare, un examen pe care il trecem sau il putem pica, asta in functie de cat de bine suntem pregatiti. In timpul acestui examen astral, cei doi profesori ne testeaza diferit, daca Luna in Taur ne intreaba despre puterea si valoarea personala, posesii, statut, incredere, perseverenta, bunatate, rabdare, stabilitate, siguranta, Soarele in Scorpion ne intreaba despre uzul si abuzul bogatiei, puterea colectiva, manipulare, dorintele obsessive, posesivitate profunda, secrete.

Aceasta Luna Plina in Taur “ aprinsa, luminata, electrizata” de Soarele in Scorpion va aduce in lumina motivatiile ascunse, temerile ingropate, ranile vechi, luptele ascunse pentru putere, bani, iubiri trecute sau pierdute care dor, dezamagiri. Caror lucruri esti loial, ce te costa aceasta loialitate, poti ramane atasat de anumite lucruri, anumiti oameni chiar daca sufletul este chinuit de toxicitatea acestora? Daca Taurul vorbeste prin verbul “ a avea”, vrea siguranta materiala si emotionala, semnul Scorpion conjuga intr-un mod profund verbul “ a dori”, ii place riscul, misterul, puterea, schimbarea, transformarea. Daca Taurul iubeste stabilitatea, vrea limite clare in ceea ce priveste binele si raul, neaga posibilitatile de schimbare, Scorpionul iubeste riscul, manipularile emotionale, opiniile nestramutate si se teme de tradare. Darul acestei energii lunare in Taur este “  intelegerea tuturor valorilor “, ganditi-va ca Arborele vietii are ca simbol Taurul, radacinile merg adanc in pamant, deci o baza solida iar trunchiul, crengile, frunzele, fructele sunt in lumina divina. Taurul merge la inima oricarei problemei, adevarul este calea iar acuma, avem ocazia de a vedea viata noastra mai clar. Semnul Taur preda gramatica verbului “ a avea” in timp ce semnul Scorpion se foloseste de verbul “ a dori”, in consecinta, aceasta Luna Plina in Taur ne spune cu multa incapatanare:“ atata poti avea”.

                   Luna plina in Taur formata de opozitia dintre Soarele in Scorpion si Luna in Taur activeaza axa XII-VI, o axa a sanatatii dar si a limitarilor, aici dialogul astral intre cele doua luminarii ne obliga sa ne confruntam cu suferintele create de anumite renuntari dar si greseli in dragoste, munca, planuri facute in spatele usilor inchise, secrete, vinovatii, tradari, manipulari din umbra, actiuni sub acoperire, credulitate extrema, iluzii. Daca Soarele in Scorpion in casa XII ne vorbeste despre conditionarile faptelor nostre din trecut, vieti trecute, ne cere sa invatam ca viata are un scop divin, sa invatam ca scopul unei vieti este iubirea neconditionata, compasiunea, iertarea, sprijinul celorlalti, Luna in Taur in casa VI ne atinge sufletul prin crize existentiale, aici, experienta de zi cu zi devine cartea noastra de capatai. Cand intram in casa VI, activitatile zilnice, munca noastra, obiceiurile noastre, un proiect de la locul de munca, un coleg, un sef, corpul nostru, ne trezesc si ne invioreaza sau ne aduc fel de fel de crize. Cartile, profesorii ne pot invata multe din punct de vedere tehnic cum sa rezolvam o problema dar in casa VI, experienta de zi cu zi este invatatorul nostru.  Casa VI ne pune fata in fata cu fel de fel de crize personale, aici sufletul striga “ de ce tocmai mie …”, toate acestea ne indeamna sa schimbam conditiile care au generat aceste situatii dar fara o atitudine corespunzatoare , fara a intelege radacinile crizei, este ca si cum am merge la doctor  si ne-ar da un tratament inadecvat bolii. Aceasta casa implica grija pentru oameni, animale, aici, noi suntem in slujba cuiva, ne facem datoria  fie ca este vorba de munca, familie, partener, copii, cei mai putin norocosi iar aceasta Luna Plina ne poate ajuta sa raspundem la intrebarea “In slujba cui vrem sa fim astfel incat sufletul nostru sa nu fie ranit”:”Esti ceea ce mananci” iar  aceasta Luna Plina ne invata ca hrana nu se rezuma doar la alimente ci si la sentimente, idei, emotii, credinta.

       Iar conjunctia Lunii Pline in Taur cu casa VII in Taur pe gradul 16( relatii, acorduri semnate, dusmanii pe fata, aplicarea legii) vine cu crize in relatii, casnicii, uniuni, acorduri semnate. “ Tu ma completezi pe mine” este sloganul astral al acestei Luni Pline dar partea intunecata a acestei lunatii tine de divorturi, procese, judecatori, hotarari judecatoresti, scandal in aliante, dusmanii.

                        In mod normal, Luna este intunecata iar acuma, Luna in Taur este luminata in totalitate de Soarele in Scorpion de mana cu asteroidul 6239 Minos. Daca ne intoarcem la mitologie, gasim ca Minos, marele rege al Cretei si fiul lui Zeus este legat de Minotaur (placeri de tot felul) si labirintul in care este inchis acesta ( corpul astral-corpul dorintelor). Minos se afla intr-o concurenta acerba cu fratii lui pentru a deveni urmatorul rege al Cretei. Pentru a fi sigur ca va reusi sa urce pe tron, el il roaga pe Poseidon-Neptun sa ii dea un semn divin care sa-i asigure succesul. Iar semnul cerut a fost ca din apa lui Poseidon sa apara un Taur  alb iar el va sacrifica animalul in cinstea zeului marilor. La vederea taurului iesind din mare, Minos se minuneaza si nu se indura sa sacrifice acest frumos animal in cinstea lui Poseidon. Minos decide sa pastreze taurul alb, in schimb, a luat un taur din cireada proprie si il sacrifica sperand ca Poseidon nu se va prinde de smecheria lui. Dar Poseidon suparat de aceasta inselaciune, se razbuna teribil pe Minos. Poseidon cere ajutorul lui Afrodita-Venus, zeita iubirii care implanteaza in inima sotiei lui Minos o pasiune nebuna, nebuna si violenta pentru taurul alb al marii. Nimic nu a putut opri dorinta pasionala, indragostita nebuneste de taurul sacru, va da nastere Minotaurului, un monstru jumatate taur, jumatate om. De rusine, Minos i-a ordonat lui Daidalos sa construiasca un labirint in care sa adaposteasca minotaurul. Labirintul a fost proiectat astfel incat intrai foarte usor in el dar imposibi aproape de iesit daca nu erai atent. Cand Creta a fost lovita de o seceta cumplita, ei au cerut sfatul Oracolului care le-a raspuns ca trebuie potolita setea Minotaurui prin sacrificarea la fiecare noua ani a cate sapte tineri de familie nobila.

Iar aceasta Luna Plina in Taur reinvie povestea mitologica a lui Minos aducand in lumina si pedepsind pe cei care isi incalca promisiunile, crezurile, valorile prin fel de fel de smecherii crezand ca nimeni nu-i vede. Iar toate obsesiile, pasiunile nebune conduc de fapt la rezultate monstruoase care se vor ascunse de ochii celorlalti dar pentru cat timp?

Deci, Poseidon i-a oferit un taur alb regelui Minos ceea ce simbolizeaza transmutarea sau folosirea corecta a energiei sexuale, aceasta este calea de a te inchina lui. El ofera drept semn divin, cadou, un taur, dar asta nu inseamna animalele pe care le vedem pe camp ci inseamna puterea omului pe care trebuie sa o foloseasca in bine, energia sexuala sa o foloseasca corect, sa sacrifice putin cate putin din placerile pamantesti pentru a deschide usa cerului. Taurul in sine reprezinta fortele sangelui din corpul fizic. Toti am primit de la Poseidon acest dar-taurul alb dar fiecare isi onoreaza promisiunea de a folosi corect aceste forte dar in felul lui. Cand Poseidon a vazut ca Minos nu a facut ceea ce a promis, atunci s-a razbunat pe sotia lui care se indragosteste de taurul sacru si creeaza minotaurul, un monstru.

Pericolul lacomiei, este un alt adevar al acestei lunatii, Minos primeste un dar ceresc, devine rege, are putere si bogatii dar vrea mai mult. Cand se confrunta cu rasplata lacomiei lui rusinoase( minotaurul), el incearca sa ascunda acest lucru, neaga existenta acestuia dar continua sa o hraneasca linistit cand este nevoie. Aceasta Luna Plina in Taur luminata de Soarele si Minos in Scorpion este o lupta teribila intre manie, invidie, durere, regret, lacomie, minciuni, mandrie falsa, superioritate si egou, bucurie, pace, iubire, speranta, liniste, umilinta, bunatate, generozitate, adevar, compasiune, credinta. Toti hranim fel de fel de fiare gresite in noi iar fiara care va castiga va fi cea pe care o hranim in permanenta. Aceasta Luna Plina in Taur amplifica justitia divina( Minos nu mai sacrifica taurul ceea ce atrage mania lui Neptun asupra sotiei, familiei lui), acestea nu sunt coincidente ci implinirea unei legi morale prin care pacatele sunt pedepsite.

Unde este Neptun-Poseidon acuma?

Daca in mit, Poseidon i-a dat un semn ceresc lui Minos, acuma, povestea se repeta, in acest concert astral, Neptun retrograd pe gradul 11 Pesti ne da destule semne, are rolul de mediator( face un aspect de sextil cu Luna in Taur si un aspect de trigon cu Soarele in Scorpion), este un ajutor important ce ne spune destul de sugestiv ca nu ne-am taiat de tot craca de sub picioare, este o mana intinsa, este un ajutor imens in echilibrarea lucrurilor. Aspectele astrologice care implica pe Neptun arata cum raspundem la sentimentele celorlati, cum ne folosim imaginatia, intuitia, credinta in forta divina dar aduce  de multe ori si dulcea iluzie, fantezia dincolo de orice limita. Neptun este regizorul care ne convinge ca iluzia este perfecta, reala, face din noi actorii perfecti ai propriilor iluzii. Deoarece Neptun este in esenta o forta spirituala, pentru a utiliza in mod eficient aceasta energie, trebuie sa credem in magia vietii, in rolul spiritualitatii, in acceptarea intuitiei ca o forta invizibila dar binefacatoare. Unii pot cauta pentru prima data in viata lor o indrumare spirituala si chiar pot gasi un ghid spiritual, altii loviti de soarta pot gasi acuma un sprijin important, spiritualitatea deschide multe cai pentru noi in aceasta perioada, energia divina curge lin spre noi si ar fi pacat sa nu profitam de aceasta sansa. Iar Neptun retrograd  vorbeste despre credulitatea extrema din trecut (Neptun retrograd), relatii inselatoare, povesti cu Feti Frumosi si Ilene Cosanzene. Acuma, putem descoperi ca aceste relatii nu sunt ceea ce credeam ca sunt sau nu sunt ceea ce avem cu adevarat nevoie.

Si cum il ajuta Venus pe Neptun in reeditarea povestii lui Minos?

Venus in Balanta, conducatorul acestei lunatii este in casa XII si provocata de Uranus in Berbec. Acest aspect are scris in cartea de vizita “ dragoste la prima vedere “, pasiuni subite, iubiri necontrolate, dezordonate, instabilitate emotionala, incapatanare si vederi inguste. Acest aspect induce un comportament subiectiv, absurd, pasiuni neanfranate, scandal, parasirea domiciliului, este un cantec de dragoste plin de note false, greseli si umilinte, atitudini flusturatice, chiar o capacitate de a “ bate campii”. Lipsa atentiei combinata cu o atitudine flusturatica dar si cu dorinta de a “ vana “ tot timpul cate ceva sau pe cineva avand un fond in care predomina gustul aventurii, pot conduce la pierderea situatiilor stabile, deci mare atentie. Cum acest aspect se formeaza cu Uranus retrograd in Berbec, pasiunile subite, neinfranate, au radacini in trecut, acuma, roadele pot fi amare.

Cu Luna Plina in Taur luminata de Soarele si Minos din casa  XII ne vom intalni cu rezultatele actiunilor noastre din trecut, acestea pot fi o sursa de bucurie sau de multe ori, o sursa de tristete, ingrijorare si tristete. Putem sa ne invinovatim pentru necazurile si pierderile celorlalti dar acuma suntem ajutati sa intelegem ca fiecare dintre noi are in viata obstacole pe care trebuie sa le treaca de unul singur, noi putem sa ajutam cu un sfat, o ideee dar depinde doar de acea persoana cum alege sa actioneze in viata.

Aceasta Luna Plina  in Taur este apogeul unor inceputuri din 26 mai 2017, cand a fost Luna Noua in Taur si are o influenta deosebita asupra semnelor Taur, Scorpion, Leu, Varsator .

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

  1. Multumesc frumos, Adriana!
    Dupa cum observ, cuspidele Caselor Lunii Pline sunt aproape identice cu cuspidele caselor natalei mele.
    1.Care ar putea fi procentul de a se intampla acest lucru?
    2.Poate avea o semnificatie acesta ” potrivire” ?
    Mercic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.