LUNA PLINA IN RAC -11 IANUARIE 2009 ORA 5:29 ORA ROMANIEI-RECOMPENSE, DEZAMAGIRI, REALITATI CONCRETE

astro_2gw_105_luna_plina_in_rac32145208271

Momentul de Luna Plina simbolizeaza un moment maxim de energizare si iluminare a tuturor eforturilor depuse , reprezinta un timp al “ culesului” , daca lucrurile nu au mers conform planului , tot ce este gresit devine dintr-o data clar, iar daca lucrurile au mers conform planului , atunci este cel mai bun moment sa culegem roadele. Luna Plina este un moment in care Soarele se afla in opozitie cu Luna, este o Luna stralucitoare, o Luna ce stie atat de bine sa aduca recompense sau dezamagiri, dar rezultatele cu care ne intalnim in acest moment nu sunt numai de ordin material, ci, pot exprima anumite stari emotionale, putem descoperi un talent uitat sau neutilizat asa cum trebuie.

In preajma momentului de Luna Plina ne putem da seama de valoarea unei actiuni, a unei investitii cu conditia sa fim cat mai atenti , daca simtim ceva “ putred ‘ in orice actiune de-a noastra , atunci , acesta este cel mai bun moment de a-l repara , eradica. In sens pozitiv , daca obiectivul devine clar atunci cu siguranta vom capata incredere si vom cunoaste succesul..

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Sagetator 16:06, un ascendent de foc, mutabil inducand energii benefice pentru orientarea mintii catre spiritualitate, cunoastere, vom simti nevoia unui comportament sincer atat cu noi insine dar si cu cei din jur, vom simti nevoia de miscare , de placeri exterioare dar vom sti in acelasi timp sa-i “sagetam “ pe cei care ni se opun sau ne critica.

Guvernatorul ascendentului este Jupiter in Varsator gradul 1: 17, este o energie ce ne deschide mintea , aduce favoruri din partea prietenilor si prin intermediul lor, ne da deschidere la idei noi, este o energie intuitiva si impartiala. Devenim toleranti pentru diferite valori si stiluri de viata , idealisti si umanisti. Cu Jupiter in casa II , castigurile nu pot veni decat din merite personale si din munca pe care o facem noi. Conjunctia Marcur si Jupiter aduce un talent aparte in a intelege ideile abstracte dar si un mod stiintific de abordare a lor, noi descoperiri, originalitate, minte inventiva. Descendentul in Gemeni aduce superficialitate in parteneriate , un comportament nervos si o colaborare mai mult bazata pe ratiune decat pe sentimente. Parteneriatele au o viata plina de freamat si capricii , sunt favorizate acesle parteneriate bazate pe relatii intelectuale. Guvernatorul descendentului este Mercur in Varsator stationar la gradul 7:44 ce la ora 18:44 isi va incepe calatoria in mers aparent retrograd. Mercur in Varsator este o energie ce favorizeaza mintea deschisa , originalitatea, inventivitatea, da un talent special de a prezice reactiile umane ; fiind stationar , putem vorbi de de blocaje, nehotarare , comportament capricios, balans necontrolat al evenimentelor si posibilitatilor. Plasarea lui Mercur stationar in casa II poate insemna unele probleme cu banii datorita unor blocaje a unor contracte, procese, casatorii din interes.

MC-cariera, viata sociala in Balanta aduce conciliere in acest domuniu din viata noastra , sunt favorizate :arta, industria de lux, o cariera in care se conteaza pe altii. Guvernatorul MC este Venus in Pesti in casa III. Venus in Pesti este in exaltare , este o energie destul de greu de exprimat, accentueaza sacrificiile din dragoste, , sensibilitatea , inuitie in privinta dragostei, dragostea neconditionasta. Este un timp al intamplarilor de scurta durata , a impulsurilor contradictorii, bulversari profunde , instabilitate afectiva. Marte in sextil cu Venus intensifica natura afectiva , gust pronuntat pentru legaturi amoroase , excese in aceste domenii , pasiune carnala .

Cu casa IV in Berbec putem vorbi de un ambient familial agitat , impulsivitate, lipsa de rabdare iar plasarea guvernatorului casei IV Marte in casa I aduce un exces de energie , curaj fizic si moral, instinct dominator . Este o energie ce predispune la accidente din cauza supraestimarii fortelor fie din cauza nerabdarii si impulsivitatii.

Opozitia dintre Luna in Rac gradul 21: 04 cu Soarele in Capricorn gradul 21:04 , deci momentul de Luna Plina in Rac activeaza axa I-VII , axa EU-TU, este o axa a vietii sociale fiind necesar sa realizam un echilibru intre noi si ceilalti , sa invatam sa nu actionam doar in virtutea propriilor exigente si nevoi ci sa ascultam si sa tinem cont si de partener, de celalalt,  de ceilalti.

Luna in Rac este in domiciliu accentuand astfel trasaturile pozitive lunare, genereaza atentie la conditiile materiale si spirituale , compasiune, sentimente materne, rabdare, tandrete. Este o energie ce accentueaza sensibilitatea si emotivitatea . Opozitia Luna in Rac cu Soarele in Capricorn , deci momentul de luna Plina poate provoca mari tulburari de comportament, nevroze, , conflicte de tot felul, lipsa de claritate a gandurilor .

Acest moment de Luna Plina face parte dintr-un dreptunghi mistic , o configuratie astrala formata din doua opozitii , doua sextile si doua trigoane: vorbim de opozitia Soare –Luna , opozitia Saturn retrograde –Uranus, trigoanele Saturn –Soare si Luna –Uranus, sextilele Soare –Uranus, Luna –Saturn.. Aceasta configuratie este generatoare de mari tensiuni dar si de posibilitati de a utiliza idei novatoare , faciliteaza relatiile ce sunt traite in mod obiectiv, induce intuitie, intelegere, permite cresterea personala , evolutia spirituala.  Putem vorbi de Luna in  Rac in casa VII ca planeta mediatoare a opozitiei Saturn- Uranus, asadar, folosindu-ne sentimentele, imaginatia, creativitatea, inima buna si romantismul putem face fata tuturor fazelor prin care o relatie va trebui sa treaca. Soarele in Capricorn in casa I este planeta mediatoare tot pentru opozitia Saturn retrograde in Fecioara si Uranus in Pesti, este necesar sa dezvoltam practicismul, simtul realitatii, concentrarea pe propriile obiective,, responsabilitatea de a-i ajuta pe altii, , ambitia, organizarea, eficienta.

Uranus in Pesti in casa III este planeta mediatoare a opozitiei Luna in Rac si Soare in Capricorn-momentul de Luna Plina, este o energie ce ne ajuta in dezvoltarea simtului deosebilt al misterului, abilitatilor creative , gasirea unor solutii creative la probleme imposibil de rezolvat, dezvoltarea sensibilitatii.

Saturn retrograd in Fecioara in casa IX este o alta planeta mediatoare a opozitiei Luna in Rac –Soare in Capricorn , este o energie ce aduce pentru noi invatarea unor lectii legate de asumarea responsabilitatii,de munca, sanatate, cercetare, cum folosim stiinta si descoperirile din stiinta, relatiile cu strainatatea, afacerile cu strainii.

O opozitie este un aspect major dinamic , aceasta Luna Plina in Rac cere din partea noastra un compromis intre noi si partenerii nostri , intre noi si un grup de persoane, cere obiectivitate si suntem ajutati in aceste directii de energia planetelor mediatoare.

Este o Luna Plina in Rac , cardinala ce poate fi asociata cu schimbarea, nelinistea, freamatul , actiunea , aversiunea fata de constrangeri ,impliniri, toate acestea avand printre ele emotii intense, imaginatie , creativitate , vulnerabilitate si sensibilitate asunse sub o carapace dura .Desi aceasta Luna Plina balanseaza viata noastra intre propria personalitate si ceilalti , suntem ajutati sa redescoperim compasiunea, dragostea pentru cei apropiati in vremuri de criza, este o perioada asociata cu recompense sau dezamagiri, o constientizarea a lucrurilor facute fie in bine fie in rau. Prezenta Lunii pline in Rac spre finalul casei VII semnifica destul de clar sfarsitul acelor relatii care nu ne mai sunt utile, a acelor relatii care aduc suferinta in viata noastra, Este un moment al realitatii materiale, concrete si functionale , al intuitiei spontane si al instinctului care ne conduce pe calea ce trebuie urmata.

Cultivati compasiunea, iertarea, renuntarea si pacea .

luna-plina

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.