LUNA PLINA IN TAUR -21 NOIEMBRIE 2010 ORA 19:27 –ORA ROMANIEI- PASI KARMICI …..

astro_2gw_380_luna_plina_in_taur_2010.74646.29307

Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina calea cea buna sau ne poate opri din actiuni gresite ,  increderea in  aceasta imensa energie poate  face minuni. Important este sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar, daca suntem suficienti de atenti , este cel mai bun moment de a pune stop unei actiuni care nu poate duce nicaieri. In timpul fazei de Luna Plina se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense acumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina poate fi momentul unor mari realizari sau a unor mari deziluzii

Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru,  Luna se afla in Taur gradul 29:17  iar Soarele in Scorpion gradul 29:1,este o Luna Plina pe grad anaretic 29:17.

Gradul 29 este un grad Karmic , un grad de urgenta ce poate aduce  schimbari majore  dar si pierderi majore. Pot exista unele probleme in luarea deciziilor ,pot aparea evaluari si reevaluari a situatiilor inainte de a lua o decizie,poate aparea o frica de necunoscut ,un atasament fata de situatiile,oamenii care ne vorbesc  intr-un limbaj familiar si obisnuit si de aici teama de a imbratisa necunoscutul. In astrologie ,gradul anaretic este vazut de multe ori ca un grad de criza ,de urgenta ,de destin ,cu mult stres care forteaza luarea unei decizii,ceva se termina  pentru a da voie noului.Lectia adusa de aceasta Luna Plina in Taur  pe grad anaretic-29 nu poate fi ignorata mai ales de  semnele fixe   dar si de cei care au planete pe gradul 29 in harta lor natala.

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Rac gradul 11:54 , vorbim de un ascendent cardinal de apa ce va induce pentru urmatoarele doua saptamani o energie ce ne va dinamiza , vom inclina sa actionam , sa schimbam realitatea inconjuratoare , este o energie benefica schimbarii , avem alaturi de noi un sprijin pentru initierea  de noi experiente care in timp pot prinde radacini puternice . Acest ascendent reprezinta puterea stabilizatoare a familiei, a caminului, ne da deseori daruri psihice, clarvedere, dorinta de a construi  “un intreg “ in acest domeniu din viata noastra , fiind increzatori in folosirea puterii personale si a iubirii. Vom sti instinctiv sa ne rupem de anumite medii ostile si nefavorabile cautandu-le pe acelea care aduc pace, liniste, prietenie si ajutor. Sensibilitatea noastra va fi la cote maxime dar vom sti atat de bine sa ascundem acest lucru, orice atac din exterior ne va face sa ne retragem , vom fi asemeni racului, vom fugi ca el,  dar vom lovi pe neasteptate chiar daca acest lucru nu este necesar. Urmeaza o perioada de  zile schimbatoare, cu suisuri, coborasuri, putem rezista la aceste oscilatii folosindu-ne de imensa intuitie de care vom dispune , deci va indemn sa aveti incredere in intuitia ce poate lucra pentru fiecare dintre noi ca un ghid.
Guvernatorul acestui ascendent este Luna in Taur gradul 29:17 in opozitie cu Soarele in Scorpion gradul 29:17 ce formeaza faza maxima a Lunii Pline in Taur , asadar , aceasta Luna Plina in Taur  va nuanta cum stie mai bine urmatoarea perioada, va nuanta nu numai experientele in care ne vom implica , dar si modul cum abordam aceste experiente, cum interactionam cu cei din jur.
Luna este sufletul nostru, inconstientul personal, este grija pentru lucrurile delicate din noi si din ceilalti, Luna guverneaza nevoia de securitate, de confort. Luna in Taur este in exaltare si ca orice planeta in exaltare ne va oferi un imens potential valoric , vorbim de o energie lunara ce stie sa aduca stralucire ,accentueaza si dezvolta atasamentul de familie, casa, natura, ne da optimism, o atitudine pozitiva , ambitie dar si siguranta de sine. Este o energie ce ne conduce spre acele cai  dar si persoane  ce ne pot ajuta sa ne punem in valoare capacitatile creatoare, in problemele materiale ne face mai hotarati  dar atentie, poate sa dea si un atasament excesiv fata de lucrurile materiale, lene, incapatanare. Dragostea si banii ne vor preocupa foarte mult in urmatoarea perioada, putem vorbi de o dragoste de la forma ei cea mai simpla pana la cea spirituala, iar banii vor fi legati direct de  fel de fel de obiecte, case, proprietati, pamant.Aceasta latura materialista indusa de energiile Lunii in Taur este completata de o puternica sensibilitate fata de arta, muzica, poezie.
Soarele in Scorpion  este o energie ardenta  si pasionala , ne ajuta prin intensificarea fortei interioare,  este o energie ce actioneaza prin impulsuri, agresivitate, poate distruge, descompune, favorizand transformarea.Este o energia ce stie atat de bine sa aprinda si sa intretina focul nostru interior, un foc interior puternic in care ard intensiv agresivitatea si erotismului, realismul brutal si idealismul mistic, atasamentul si repulsia , iubirea si ura , dragostea si moartea.. Imaginea unui Vulcan pe cale sa erupa este cel mai bun simbol pentru aceasta energie solara .
Aceasta Luna Plina in Taur activeaza axa XI-V , o axa afectiva , putand indica diverse probleme cu prietenii , egocentrism in relatiile afective , originalitate in dorintele creatoare dar si posibile probleme cu copiii. Activarea acestei axe arata ca este necesar gasirea unui echilibru intre dorintele creatoare, autoincrederea si valoarea unei echipe , apartenenta la un grup.Prezenta Lunii Pline  in casa XI ,poate accentua certurile cu prietenii , conflicte cu membrii unui grup caruia ii apartinem , pot fi puse in lumina adevaratele interese intr-o alianta , prietenie mai ales daca la mijloc sunt interese materiale , toate neplacerile in aceasta perioada pot fi rezultatul direct al unui comportament imatur. Intamplarile nefavorabile pot deveni o sursa de necazuri , totul poate fi exagerat , dezacordurile familiale se amplifica . Soarele slabit in casa V  amplifica interesul  fata de speculatii , comert imoral, apar tradari , inselaciuni , neplaceri juridice , administrative , pierderi de contracte , asocieri nocive , sunt sanctionate erorile , neglijentele , deturnarile de fonduri , cand astrele sunt ‘suparate “ nu inseamna ca ne vor neaparat raul , nu, inseamna ca ne-am abatut de la drumul drept  din propria vointa , din orbire  sau din zapaceala  iar in aceasta perioada pot fi pedepsite abaterile de la regulile si legile superioare ale vietii .

Faza de Luna plina este un aspect ce induce un puternic conflict interior,ne face mai nervosi  si plini de energie ,  este accentuata lipsa claritatii in gandire, o minte incetosata, dezechilibru comportamental, un puternic zbucium sufletesc suportat cu dificultate  . Raporturile sociale in aceasta perioada nu ofera sanse prea multe , este un timp al conflictelor de tot felul, al neintelegerilor.

Luna Plina , opozitia dintre Luna in Taur si  Soarele in Scorpion  face parte dintr-un careu in T fix ,o configuratie in care Neptun in conjunctie cu Kiron  sunt in aspect de careu atat cu Soarele in Scorpion dar si cu Luna in Taur.Un careu in T fix poate ajuta la dezvoltarea unei mari puteri de concentrare pentru atingerea scopurilor ,satisfacerea dorintelor ,aduce rigiditate ,posesivitate. Neptun si  Kiron  ( planete focar in aceasta configuratie) induc o energie ce poate aduce vindecare ( kiron ) prin iubire ( neptun este octava superioara a lui venus ) dar poate sa ajute si la amplificarea iluziilor ,minciunilor,frustrarilor,situatiilor fara speranta .  In aspect de careu cu Luna ,vulnerabilitatea este accentuata, absenta reperelor conduc la ezitari ,erori, relatia cu mama ,cu familia ,cu femeile in general este marcata de lipsa de intelegere . Careul dintre Soare si Neptun in conjunctie cu Kiron poate arata inselaciuni,escrocherii ,femeile pot face grave greseli in legatura cu partenerul lor ,pot fi ranite  sufleteste (kiron )de acestia. Este important sa invatam sa ne adaptam la orice situatie ,sa nu refuzam schimbarea ,sa  folosim observatiile personale ,  regulile practice ,ratiunea practica in rezolvarea problemelor noastre .

Luna Plina generata de opozitia dintre Luna in Taur si  Soarele in Scorpion   are drept planete mediatoare pe Uranus in Pesti in conjunctie cu Jupiter in Pesti   plasate in casa X , este un mesaj al unei energii ce ne spune destul de sugestiv ca nu ne-am taiat de tot craca de sub picioare, este o mana intinsa , este un ajutor imens in depasirea unor obstacole . Casa X este casa carierei ,in aceasta casa ne descoperim   vocatia, ceva spre care suntem chemati , tot in casa X ni se cere sa facem  dovada lucrurilor accumulate , reusim  sau nu sa castigam  o pozitie sociala, un statut public, o anumita putere sociala.. In aceasta casa , serviciul este cel care ne  defineste pozitia in comunitatea in care traim  dar si ceea ce suntem capabili sa realizam prin noi insine . Cu Uranus si Jupiter in casa X , imprevizibilul nu are nici un sentiment ,este din ce in ce mai mare.

Uranus si Jupiter  in aspect benefic cu Luna in Taur  poate semnifica o rezolvare a dificultatilor sociale, putem gasi sprijin in rezolvarea unor probleme. Nu putem vorbi de miracole ci putem vorbi de un fel de protectie in situatiile dificile, dorintele si realizarea lor este posibila , important este sa stim ce ne dorim. Este o perioada propice impacarilor in plan social, familial, proiectele pot deveni realizabile.
Tot ce se intampla in acest moment este o culminare a ceea ce am adunat in interiorul nostru , de la griji la emotii, de la iubire la ura, toate acestea vor fi iluminate constientizand mult mai usor defectele din atitudinile noastre, din atitudinile noastre fata de altii dar si din atitudinile celorlalti, din activitatile de grup. Sentimente tind sa  devina mai coplesitoare in acest timp , avem la dispozitie  o energia ce va sti sa  amplifice recompensele sau dezamagirile , ne putem da seama de valoarea unei actiuni, a unui partener, a unui iubit , a unei investitii, putem descoperi un talent uitat sau neutilizat cum trebuie, este amplificata dragostea .Un rol important in acest moment de Luna Plina in Taur il detine soarta datorita conjunctiei dintre Pluto si Nodul Nord in Capricorn ,este un punct de cotitura ce poate conduce spre acele intalniri necesare atingerii obiectivelor noastre ,poate fi un nou drum,un nou partener,un nou loc de munca ,indiferent de circumstante ,viata poate lua unele intorsaturi dramatice, transformatoare,eliberatoare .
Este o Luna Plina in Taur karmica ce poate aduce realismul in viata noastra , in relatiile noastre, in prieteniile noastre ,in munca noastra, in afacerile noastre ,  dezavantajul acestei energii este incapatanarea  dar poate oferi si o imensa cunoastere prin “ simturi “ deschizandu-ne o usa spre oportunitati,  realizarea unui vis , a unei dorinte .

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.