LUNA PLINA IN SCORPION–27 APRILIE 2021, ORA 6:31, ORA ROMANIEI–Un lac calmat de lumina argintie a lunii….

In evanghelia lui Toma se spune :
” Daca scoti in lumina ceea ce e in tine
Acel ceva te va mantui.
Daca nu scoti in lumina cea ce e in tine,
Acel ceva te va ucide.”

In faza de Luna Plina, cele doua Luminarii sunt in opozitie, in cazul nostru, Luna se afla pe gradul 7:06 Scorpion iar Soarele se afla in pe gradul  7:06 Taur. In limbaj astrologic, Luna Plina este apogeul unor actiuni incepute in trecut( noiembrie 2020 cand a fost luna noua in Scorpion), acuma putem culege roade frumoase, putem straluci sau putem constientiza ca esecul unei actiuni nu este decat rezultaul unei alegeri gresite. In cuvinte simple, Luna Plina este un limbaj actual al legii Karmei, culegem ce am semanat, suntem fortati sa actionam, sa schimbam conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in exterior. Acuma, Luna Plina in Scorpion in casa VI devine o adevarata lampa cereasca ce lumineaza toate lucrurile, secretele, misterele, relatiile, proiectele de munca, modul cum ne facem munca, documentele, angajatii si angajatorii, tot ceea ce tot evitam sa privim in fata. Luna Plina vine tot timpul cu finalizari si intelegeri spirituale, cu cerinte clare, cu schimbari care trebuie facute.

Dar sa inceapa sedinta divina …

O Luna Plina lumineaza problemele care exista deja, care nu au fost rezolvate sau care au fost rezolvate dar in dezacord cu cerintele divine. In acelasi timp, o Luna Plina poate fi aducatoare de bonusuri substantiale daca le meritam.  Polaritata Scorpion-Taur se ocupa de echilibrarea unor energii ce au in comun preocuparea pentru bani, valori, control, sexualitate, senzualitate, putere, incapatanare extrema. Daca Taurul se ocupa de tot ce are o forma concreta, de tot ce este al meu ( verbul caracteristic taurului este a avea), de puterea personala, posesii si statut, Scorpionul se ocupa de tot ce este al celuilalt, de manipularea si controlul celorlalti, de puterea colectiva, de posesiuni comune, afaceri, distrugerea formei, schimbare si transformare profunda( verbul caracteristic este a dori). Daca Taurul este atras de lucrurile simple, tangibile in viata, Scorpionul este atras de mistere, secrete, inselaciuni, fraude, bani multi, controlul si manipularea celorlalti, experiente intense. Fiecare energie dezvoltata in defavoarea celeilalte produce un dezechilibru iar aceasta Luna Plina ne arata intr-un mod destul de emotional ce am dezvoltat prea mult si am dezechilibrat viata noastra. In mod ideal, aceste energii sunt in echilibru dar viata pe pamant este traita aproape in permanenta prin dezechilibre relationale, financiare, emotionale.
Aceasta Luna Plina face o mare lumina pe conflictele emotionale din interiorul nostru si ne poate ajuta sa le vindecam, curatam, eliminam. Este cel mai bun moment pentru a intelege cauza dezechilibrelor emotionale, a problemelor financiare, a tot ceea ce ne afecteaza sufletul. Deoarece semnul Scorpionului guverneaza marile afaceri, bani mari si marile secrete, vom auzi multe in zilele urmatoare cu privire la agendele ascunse care vor iesi la iveala.
Luna Plina in  Scorpion “ aprinsa, luminata, electrizata” de Soarele in Taur va aduce in lumina motivatiile ascunse, temerile ingropate, ranile vechi, afacerile necurate, planurile si luptele ascunse pentru putere, bani. Aceasta Luna Plina ne indeamna sa descoperim propria noastra putere anuntandu-ne ca este un moment excelent pentru a  scapa de temeri si obiceiuri vechi care limiteaza intr-un fel dezvoltarea noastra. Tot ce tine de taxe, bani, resurse comune, imprumuturi bancare, probleme de intimitate, cercetare, auto-examinare, lupte pentru putere, manipulari din umbra, razbunari, tradari, agresivitate, sunt energizate in urmatoarea perioada. Cum Scorpionul este profund interesat de descoperirea adevarului, aceasta Luna Plina adora sa ajunga la adevarul lucrurilor si ne ajuta sa descoperim si sa descifram esenta din spatele lucrurilor intr-un mod rapid si eficient. Scorpionul reglementeaza, de asemenea, probleme legate de viata, moarte, transformare, intimitate, relatii, distrugere, reinnoire si regenerare. Iar Luna Plina in Scorpion amplifica situatiile de criza, deciziile de viata si de moarte, serviciile de urgenta, transformarile profunde, renasterea din propia cenusa (reinvie mitul pasarii phoenix). In acelasi timp, aceasta Luna Plina in Scorpion ne ajuta in orice circumstanta care necesita reconstructie, reinnoire si reforma. Luna plina in Scorpion rasplateste rabdarea, capacitatea noastra de a face fata incercarilor si testelor vietii, refuzul de a admite infrangerea, biruinta asupra planurilor otravitoare ale unora care vor sa ne manipuleze, controleze.

Nu este un timp usor dar asa cum spune Apostolul Pavel :“Bucurati-va in nadejde. Fiti rabdatori in necaz. Staruiti in rugaciune.”Romani 12:12

Luna Plina in Scorpion recompenseaza fidelitatea noastra in incercari, credinta in Dumnezeu.

Luna in Scorpion in opozitie cu Soarele in Taur( faza de luna plina) activeaza axa VI-XII, o axa a serviciului ce se ocupa de echilibrul dintre rutinele de zi cu zi, problemele pamantesti, nevoia de ordine, detalii, organizare, sanatate fizica (casa VI) si viziune, magie, imaginea de ansamblu, sanatate spirituala, fantezii, alte dimensiuni, dusmanii, plati karmice (casa XII).
O Luna Plina in Pesti (apa) in casa VI, o casa de pamant ( casa VI este casa naturala a fecioarei, un semn de pamant), testeaza validitatea propriilor abordari de viata. Este asociata experientelor de criza, nu neaparat negative, ci de trecere, de purificare a ceea ce deja este atrofiat. Cand intram in casa VI, activitatile zilnice, munca noastra, obiceiurile noastre, un proiect de la locul de munca, un coleg, un sef, corpul nostru, ne trezesc si  ne invioreaza sau ne aduc fel de fel de crize. Casa VI ne pune fata in fata cu fel de fel de crize personale, aici sufletul striga “ de ce tocmai mie …”, toate acestea ne indeamna sa schimbam conditiile care au generat aceste situatii dar fara o atitudine corespunzatoare, fara a intelege radacinile crizei, este ca si cum am merge la doctor si ne-ar da un tratament inadecvat bolii. Luna Plina in  casa VI aduce in lumina crizele noastre personale cu rolul de a ne ajuta sa evitam repetarea unei greseli, sa intelegem ca greselile sunt de fapt experiente personale care ne invata sa crestem, chiar daca vorbim de obicei de stres, durere, suferinta.

Mesajul Soarelui in Taur catre Luna plina in Scorpion are un ton uranian plin de surprize si asta din cauza lui Uranus in Taur ce perturba notiunile de stabilitate, securitate si pamant (mama pamant), economii, venituri si cheltuieli, portofel, valori, bunurile noastre tangibile – ceea ce avem in stoc, mancare, moda, finante.  Dezvaluirile si stirile neasteptate, perturbarile financiare atat personale cat si la nivel de societate, sunt accentuate. Ne putem intalni cu fel de fel de probleme pe care nu le putem rezolva decat cu sprijin divin, prin aducea credintei si rugaciunii in viata noastra. Uranus de mana cu Soarele in Taur va aduce la suprafata problemele nerezolvate sau ingropate. De asemenea, vom avea o arma puternica cu noi, si asta este intuitia-vocea divina , dar trebuie sa o auzim si sa tineti seama de ea. Visele vor deveni mai vii si chiar profetice. Uranus poate straluci o lumina pe remedii neconventionale sau ne poate ajuta sa descoperim noi puncte de vanzare pentru darurile noastre. Suntem ghidati sa ne eliberam de relatiile abuzive si toxice prin iertare. Amintiti-va, Uranus deschide usa libertatii. Socul ceresc (Uranus..) activeaza lumea noastra interioara devenind astfel mai constienti de karma, destin si propriile lucrari interioare. Acest lucru ne ajuta sa vedem ca totul are un sens si un scop mai profund.

Saturn in Varsator in aspect de careu provocator cu Luna Plina in Scorpion poate aduce un anumit nivel de rezistenta si teama de schimbare. Saturn este un traditionalist de necontestat. El este, de asemenea, despre sarcinile, temerile si slabiciunile noastre, precum si despre rabdarea, stapanirea si capacitatea de a reusi in ciuda tuturor obstacolelor. Saturn ne stapaneste prin frica, frica de esec, frica de necunoscut, frica de a pierde ceva, pe cineva. Este timpul sa  gasim noi modalitati de gestionare a vechilor probleme. Avem nevoie de perseverenta si determinare pe masura ce gasim noi solutii la tot ceea ce se incapataneaza sa ramana la fel.

Aceasta Luna Plina ne poate ajuta sa trecem prin temerile emotionale, sa curatam ranile vechi si gandurile infricosatoare, sa eliberam energiile si emotiile toxice, sa eliberam iluziile si povestile pe care le transportam cu noi si care ne tin blocati. In primul rand, trebuie sa fim dispusi sa vedem adevarul despre noi si situatia noastra. Aceasta este adevarata libertate. Fundatia pe care am crezut-o sigura poate tremura in acest moment, deoarece credintele si valorile false sunt distruse, aducand puritate, adevar si adancind experienta noastra umana. In loc sa ne agatam de frici si de trecut, de lupte pe care nu le putem controla, trebuie sa intelegem ca a renunta este un lucru bun. Este timpul sa renuntam la oameni, obiecte si situatii care nu ne mai sustin. Nimic din acest univers nu ramane pe loc pentru foarte mult timp. Schimbarea si cresterea sunt inevitabile. Vindecarea poate avea loc, daca suntem suficient de curajosi sa iertam si sa mergem mai departe.  Putem fi puternici, putem face miracole, dar nu trebuie sa uitam ca nu suntem decat conductoare de energii venite de sus. Trebuie sa ne spunem in permanenta :“Intelepciunea divina este cea care actioneaza in mine… lumea divina este cea care se manifesta prin mine…”, caci altfel vom pierde tot.

Simbolul Sabian pentru gradul 8 Scorpion , gradul lunii pline este :”Un lac calmat de lumina argintie a lunii.”
Prin acest simbol, Luna Plina in Scorpion ne spune ca indiferent de straduintele noastre, de luptele noastre existentiale si relationale, de lucrurile indraznete pe care ne straduim din  greu sa le realizam, vine un moment in care tot ceea ce conteaza cu adevarat este sa ne lasam luminati si linistiti de divinitate. Dincolo de toate eforturile noastre, sta nevoia de pace si disponibilitatea de a accepta iluminarea de sus. Starea de calm permite divinitatii sa vorbeasca prin noi. Doar in liniste si pace,  toate lucrurile sunt descoperite. Depinde doar de noi sa ne traim viata ca „speriati” sau ca „sacri”.

Influenta majora a acestei energii va fi asupra semnelor fixe: Scorpion, Taur , Leu, Varsator, mai ales pentru cei nascuti in apropierea datei de 27 aprilie, iulie, octombrie, ianuarie(plus, minus trei zile) dar si pentru cei care au planete personale, ascendentul, casa carierei, casa partenerului  pe gradul 8 in zodiile fixe(Scorpion, Taur , Leu, Varsator).

Fie ca Lumina divina sa va ghideze mereu!

Adriana Tudosa

 

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.