LUNA NOUA IN RAC – 8 IULIE 2013, ORA 10:09 ORA ROMANIEI –“REPETITIA ESTE MAMA INVATATURII”

Fiecare faza de Luna Noua are loc intr-un semn zodiacal iar mesajul  ei este in deplin acord cu semnul respectiv, tot faza de luna noua este asociata cu noi inceputuri sau cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre. Perioada de timp in care se simte influenta majora a Lunii Noi ( plus, minus trei zile fata de momentul maxim ) este insotita de energii  foarte mici, activitatile sunt mult incetinite, pot avea loc fel  de fel de perturbari in natura, se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii. In acelasi timp, momentul de luna noua ofera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor, asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele, gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Fecioara gradul 6:54, vorbim de un ascendent de pamant, mutabil ce va induce un comportament précis, concret, competent, modest dar si vanitos, plini de nelinisti. Spiritul de observatie, atentia la orice detaliu  poate aduce cu destula usurinta antipatia in familie, certuri cu rudele, vecinii. Guvernatorul ascendentului este Mercur  retrograd in Rac in conjunctie cu asteroidul 60 Echo, 273 Atropos dar si cu Luna si Soarele in Rac gradul 16:17.

Mercur retrograd in Rac in conjunctie cu Luna Noua in Rac gradul 16:17 arata ca suntem ajutati sa gasim “solutii noi “  la unele probleme din trecut , probleme ce au legatura cu familia, parintii, copiii, prietenii, invatamantul, profesorii, examenele, protectorii nostri, sperantele noastre. Poate fi un nou inceput ( Luna Noua ) in “rediscutarea” trecutului.

Asteroidul 60 Echo face o conjunctie stransa cu Mercur retrograd in Rac dar si cu asteroidul de soarta 167 Urda.
In mitologie, Echo a fost o  nimfa foarte frumoasa care si-a iubit foarte mult vocea. Zeus-Jupiter, renumit pentru escapadele lui amoroase, vizita tot timpul nimfele iar Echo era cea care il proteja.

Juno  -Hera, sotia lui Jupiter a vizitat pamantul pentru a-l prinde pe Jupiter cu nimfele dar Echo vrand sa-si salveze prietenele care se distrau cu  Jupiter, a tinut-o de vorba ( oricum , ea isi iubea foarte mult vocea si-i placea foarte mult sa vorbeasca ) pe Hera pentru a le da timp prietenelor ei sa plece . Hera in cele din urma s-a prins de “ smecheria “ lui Echo, a interupt-o dar prea tarziu pentru a-l mai prinde pe Zeus. Hera s-a prins de trucul lui Echo si a blestemat-o sa poata spuna doar ceea ce spun altii, cu alte cuvinte “ ecoul”.  Tot Echo s-a indragostit de Narcis, un baiat frumos dar care se iubea doar pe el. Indragostita de Narcis si neputand vorbi, Echo il urma peste tot, suficient de aproape pentru a-l vedea dar fara sa fie vazuta. Narcis a observat totusi ca este urmarit si a strigat: Este cineva aici ?  iar Echo a repetat “ aici, aici, aici “. Echo a iesit din ascunzatoare si pentru ca nu putea vorbi si-a folosit mainile pentru a-i arata lui Narcis cat de mult il iubeste dar degeaba,  Narcis a respins dragostea ei. Cu inima zdrobita, Echo s-a topit incet, incet, ramanand doar vocea ei care repeta ultimele cuvintele ale altora. In astrologie, asteroidul Echo arata un loc in care “vocea noastra nu este prea bine auzita “,  lupta pentru ca vocea noastra sa se faca auzita, suntem in umbra cuiva, daca nu putem fi auziti se instaleaza depresia, nu putem trai fara persoana iubita. Mercur retrograd ne spune destul de clar ca “ repetitia este mama invataturii” dar daca vom repeta doar ceea ce auzim ( Echo) fara sa ne folosim si mintea, suntem pierduti. Echo a vrut sa il slujeasca atat pe Zeus cat si pe Juno, in timp ce pe Zeus il slujea din placere, pe Juno o slujea din interes, de aici se nasc problemele ei majore, isi pierde vocea, repeta doar ceea ce spun altii, nu poate sa dea glas iubirii ei pentru Narcis. Inclin sa cred ca “ jocurile duble, nevoia de a sluji la doi stapani” sunt taxate destul de crud in acest moment de Luna Noua. La toate acestea se adauga si asteroidul de soarta 167 Urda ce este una din cele trei zeite ale soartei din mitologia Nordica dar si asteroidul 273 Atropos.

Cele trei ursitoare reprezinta trecutul –Urda ( 167), prezentul –Werdandi(621) si viitorul Skuld ( 1130) decid soarta oamenilor si zeilor, ele sunt prezente atunci cand un copil se naste si decid soarta lui. In astrologie, Urda reprezinta  conexiunile sortite  si abilitatea de a vedea trecutul. Acuma, Mercur retrograd in Rac ( repetietie, trecut, revaluarea unei probleme emotionale din trecut, a unei relatii, a unui examen, probleme in invatamant )  in fuziune cu Echo ( repetitie, ecou, vocea care  nu este prea bine auzita, lupta pentru ca vocea noastra sa se faca auzita, suntem in umbra cuiva, daca nu putem fi auziti se instaleaza depresia, nu putem trai fara persoana iubita) si in fuziune cu Urda arata destul de clar ca tema acestui moment astral reprezinta “ trecutul “ si nu putem avea nici un control, problemele de azi au radacini adanci in trecut ( Racul). Atropos este una dintre cele trei ursitoare si  este responsabila de modul in care se incheie un proces, o relatie, un proiect, o viata. Atropos reprezinta etapa finala sortita a unui proces de viata.

Ori de cate ori apare Atropos, stim ca ceva se termina iar Atropos in Rac in conjunctie cu Mercur retrograd in Rac, cu asteroidul Echo, ne poate spune ca putem pune un punct sortit unor probleme emotionale din trecut. Aceste sfarsituri emotionale pun un accent deosebit pe mame, copii,  protectori. Nu trebuie uitat ca Mercur retrograd poate scoate in lumina “smecheriile” unui proces iar in acest moment, aceste “smecherii “ au legatura cu copiii, examenele, invatamantul, parintii, profesorii,  fel de fel de protectori. Atropos lucreaza de mana cu “ imposibil sa anulezi sau sa te sustragi de la ceva”, acuma, Atropos de mana cu Mercur in Rac pune “ inevitabilul” pe familie,  parinti, copii, elevi, invatamant, profesori, protectori, sperante.

Tot Luna Noua in Rac este in conjunctie cu asteroidul 1198 Atlantis –“judecata de apoi,  nu poti sa te ocupi prea bine de ceea ce ai creat “.

Asteroidul 1198 Atlantis se refera la tehnologie avansata, abuz de tehnologie si cunostinte, pedeapsa meritata, karma negativa, abuz de resurse, talente sau informatii, catastrofa legata de apa. In mitologie, sunt multe povesti legate de Atlantida, atunci cand umanitatea a ajuns la o anumita dezvoltare, cand a devenit produsul tehnologiei, cand a uitat de Dumnezeu folosindu-se doar de stiinta, aceasta lume a fost pierduta , a fost distrusa de propria tehnologie avansata. Acest  moment de Luna Noua in Rac ( familie, sensibilitate, radacini in trecut, emotii, copii, camin, afaceri imobiliare ) in casa XI ( imprevizibil, sperante, socuri, protectori, prieteni, copiii) in conjunctie  cu Atlantis poate fi o pierdere  mai ales acolo unde “ abuzul” este predominant. Poate a venit timpul sa punem “ stop “ unor obiceiuri ( Racul) care nu faceau decat rau, care cultivau abuzul fara a tine cont de nici o lege. Este un timp pentru a incepe schimbarea perceptiei noastre fata de invatamant (Mercur retrograd), uneori trebuie sa mergem in trecut, la radacinile problemei pentru a putea intelege cum trebuie rezolvata problema.

Tot Luna Noua in  Rac este in opozitie cu Pluto retrograd in Capricorn, acest aspect astral  va stimula si activa  necesitatea transformarii problemelor in familie,  a modului cum interactionam cu ceilalti, a modului cum ne prezentam in lume, cum ne construim o cariera, cum ne folosim puterea personala, cariera, dar si a modului cum avem grija de noi si cum stim sa ne rezolvam probleme personale .

Tot Luna Noua in Rac face un aspect benefic cu Chiron retrograd in Pesti, este o energie ce poate aduce  vindecarea  sufletului ranit intr-o relatie, de o iluzie, de un partener de viata sau afaceri. Uranus in Berbec este intr-un aspect de careu  cu Luna Noua in Rac, acest aspect poate provoca emotii fara nici o  logica, instabilitate, un comportament rebel  dar si o tendinta de a actiona nechibzuit  supraestimand orice problema, ignorand orice sfat,  deci atentie la problemele imprevizibile ce pot aparea la locul de munca, in afaceri, in relatii financiare cu diversi parteneri, in relatiile de prietenii, in sperantele voastre. Aspectul de careu dintre Uranus in Berbec si Luna Noua in Rac  poate da destul de mult  neastampar, nerabdare,  schimbari in familie, mutari, indepartari sau independenta in raport cu familia, plecari, intorsaturi si o nevoie acuta de a ne pune in prim plan creativitatea si originalitatea, este o nevoie de transformare pentru a scapa de dependentele care genereaza constrangeri. Este un aspect ce conduce la o nevoie constienta de ceva nou, un alt stil de viata, un alt loc de munca, alte relatii, este o nevoie de independenta in viata fiecaruia dintre noi care nu tine seama de nimic, nici de responsabilitati asumate, este o credinta vie ca avem dreptul sa facem orice. Schimbarile neasteptate de existenta, personalitate, de destin sunt destul de accentuate, este un timp al rupturilor de orice fel si cu cat ne vom crampona mai mult de trecut, de obiceiurile noastre, cu atat perturbarile vor fi mai puternice. Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina poate agrava aceasta lupta , exista in acelasi timp posibilitatea eliberarii de restrictiile din trecut astfel incat sa deschidem usa unor noi moduri de abordare a problemelor emotionale, familiare, a copiilor, a invatamantului, examenelor.

Venus in Leu face un trigon (aspect benefic) cu Uranus in Berbec dar face si un aspect provocator cu Nodurile Lunare, Nodul Nord in Scorpion si Nodul Sud in Taur. Acest aspect ne spune intr-un mod sortit ( axa nodurilor lunare) ca trebuie sa fim atenti in ce relatii intram, pe cine alegem sa iubim. Cu Chiron retrograd in Pesti in aspect de inconjunctie cu Venus in Leu putem ofensa cu usurinta, putem fi jigniti , putem supara un posibil partener prin refuzul nostru. Apare o nesiguranta si o incertitudine legate de intentii si reactii in parteneriate, asociatii care ne pot abate de la destinul nostru. Tema iubirilor inadecvate este accentuata si de asteroidul 199 Byblis care face o conjunctie stransa cu Venus in Leu.

In mitologie, Byblis, frumoasa nepoata a lui Apollo, este renumita pentru dragostea ei pentru fratele ei geaman Caunus. In ciuda eforturilor ei de a se convinge ca sentimentele ei pentru Caunus erau naturale, ea si-a dsat seama ca sunt totusi niste sentimente care depasrsc o relatie sora-frate. Fiind in imposibilitatea de a pastra ascunsa dragostea ei pentru Caunus, ea i-a trimis o scrisoare de dragostea in care isi marturisea sentimentele obsesive de dragoste. Scrisoarea mai continea si exemple de alte relatii incestuoase intre zei. Dezgustat, Caunus a fugit  dar Byblis crezand ca ar putea sa-l faca sa o iubeasca a incercat sa-l curteze si mai mult cautandu-l prin Grecia si Asia Mica. Disperata ca nu-l gaseste pe Caunus, obosita, istovita de durerea din suflet, de lacrimile care curgeau continuu,  ea a inebunit iar intr-un final ea a fost transformata intr-un izvor. Din lacrimile ei s-a nascut floarea Byblis-floarea renumita pentru  secretiile ei ce  atrag insectele si dau frumusete acestei flori.

In astrologie, asteroidul 199 Byblis vorbeste despre sentimente inadecvate, dragoste imposibila, durere,  pasiuni fara speranta, disperare, actiuni necugetate datorita unei iubiri imposibile. Byblis este despre incercarea disperata de a castiga, obtine ceva imposibil de obtinut prin mijoace nedorite. Byblis este un asteroid care incearca sa justifice ceea ce nu este acceptat, se refera la incest, relatii nepotrivite. Venus in conjunctie cu Byblis in acest moment de Luna Noua Rac pune un accent deosebi pe relatii imposibile, pe legaturi care nu pot fi acceptate dar cumva sunt intrebuintate mijloace inadecvate, nedorite pentru a putea face ca persoana respectiva sa te iubeasca. Cu Venus in casa XII, secretele acestei atractii inadevate par a fi bine pazite sau poate arata o persoana care in singuratate isi creeaza fel de fel de scheme astfel incat sa ajunga la persoana pe care o doreste, stie ca este o relatie imposibila dar asta parca il starneste si mai tare, dorinta este si mai mare. Asa cum Byblis isi incheie scrisoarea de dragoste catre Caunus cu “ nu fii ucigasul meu”, se poate ca si acest moment astral sa aduca fel de fel de manipulari psihologice poate nu intocmai cu cele scrise de Byblis dar cu siguranta ceva care provoaca multa durere. Acest aspect poate aduce suficiente contradictii in sufletul nostru, stari de deznadejde nascute din extravaganta, abuz provenit din slabiciuni,  dorinta de a intra in viata unei persoane cu forta chiar daca persoana respectiva nu este de accord. Cu toate ca acest moment astral arata ca lucrurile nu pot fi controlate de noi, totusi va recomand atentie marita.

Racul ne spune ca “nicaieri nu este ca acasa iar siguranta si securitatea o gasim in inima noastra”.

Adriana Tudosa

You may also like

18 Comments

 1. Buna ziua,
  Este un articol extraordinar care reflecta foarte mult realitatea din viata mea, din acest moment. Dar in acelasi timp, este si un semnal de alarma ca intuitia mea este buna si ca fostul prieten va incerca sa se impuna (sper ca nu cu forta- dupa cum scrie in articol) si sa-mi atraga atentia dupa ce eu l-am respins si stie ca nu mai are nici o sansa. Dar se zbate ca pestele. Si eu la fel. Si totusi fiecare spera.
  V-am scris in data de 16 mai un mesaj la articolul dvs. “Eclipsa de luna in sagetator 25 mai 2013 …” si mi-ati raspuns ca doriti sa-mi scrieti in privat. Daca mai este valabila dorinta dvs, va scriu adresa mea de mail : [email protected]
  Va multumesc din suflet. Apreciez talentul si efortul dvs.

 2. Multumim pentru aceasta analiza.
  Sa nu uitam ca si Saturn intra in miscare directa in Scorpion tot pe 8 iulie.
  Mult noroc si intuitie buna!

 3. Esti extraordinara…Multumesc ,ca de fiecare data ne arati calea…cu tine totul pare my simplu,mai frumos
  Sa ai zile fericite si senine…

 4. Va multumesc pentru analizele dumneavoastra. Le-am considerat pana acum o minune. Sa fiti binecuvantata cu tot ceea ce va doriti. Astept cu nerabdare zodiile si simbolul Sabian al lunii noi.

 5. Fii binecuvantata pentru maiestria expunerii !Extraordinar!MII SI MII DE MULTUMIRI! …SUPERB!…l NO COMMENT!

 6. roua, picatura cu picatura, litera cu litera, adunata si colectata…sa curga …sa ne ajute…sa ne indrume si sa ne stinga setea!!!

 7. Ascendentul nu e la 9 gr. 19′ in Varsator ? Se schimba fragmentul : ”
  Ascendentul momentului de Luna Noua este in Fecioara gradul 6:54, vorbim de un ascendent de pamant, mutabil ce va induce un comportament précis, concret, competent, modest dar si vanitos, plini de nelinisti. Spiritul de observatie, atentia la orice detaliu poate aduce cu destula usurinta antipatia in familie, certuri cu rudele, vecinii” !

 8. Imi cer scuze, la ora 22:09 era ascendentul in Varsator… Am fost derutata. Multumesc pentru frumoasele articole !

 9. Adriana iti multumesc din suflet pentru timpul tau si pasiunea cu care postezi pe acest site de ani de zile! Ai cel mai bun site romanesc de astrologie posibil! Iti doresc numai zile frumoase. Veronica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.