LUNA PLINA IN TAUR-12 NOIEMBRIE 2019, ORA 15:34 –ORA ROMANIEI–“INVATA-MA SA FAC VOIA TA DOAMNE!”

“Invata-ma sa fac voia Ta, caci Tu esti Dumnezeul meu. Duhul Tau cel bun sa ma calauzeasca pe calea cea dreapta.” – Psalmul 143

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Luna este cea care ne ghideaza in fiecare moment, ea este profund conectata la viata noastra pamanteasca si este un traducator cosmic, un animator, un ordonator al influentelor planetare si celeste. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “succesul sau esecul” acestor alegeri. Aceasta imensa lampa cereasca lumineaza problemele care exista deja, care nu au fost rezolvate sau care au fost rezolvate dar in dezacord cu cerintele divine. In acelasi timp, o Luna Plina poate fi aducatoare de bonusuri substantiale daca le meritam.

Cum faza de Luna Plina in Taur este un aspect de opozitie dintre Soarele pe gradul 19:51 Scorpion si Luna  pe gradul 19:51Taur, acest moment astral ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, valori, resurse comune, control, sexualitatea, senzualitate, putere, afaceri. Ambele semne sunt yin, fixe, incapatanate. Ambele au legatura cu creativitatea, securitatea, controlul (averea personala, resursele comune) si au rabdare. Ambele au dorinte puternice dar Taurul senzual este moale( cu exceptia cazului cand este enervat!) in comparatie cu pasiunele legendare ale Scorpionului. Taurul este un semn de pamant si reprezinta esenta stabilitatii, perseverentei, loialitatii, senzualitatii, bogatiei materiale. Reprezinta valorile noastre de baza, stima de sine, talentele, abilitatile si darurile noastre care le putem tranforma in final in bani, bunuri materiale sau bunuri spirituale. Plin de resurse si autosuficient, Taurul este neobosit in munca pentru a-si atinge obiectivele si securitatea de care are nevoie. Taurul este un semn fix de pamant care de multe ori ramane agatat doar de succesul exterior si de lucrurile care sunt placute ochiului.

Scorpionul este tot un semn fix dar de apa, si  reprezinta un concept mai abstract; viata, moarte si renastere, bogatia ascunsa in interiorul nostru si pe care trebuie sa o descoperim, bogatia altora, manipularea, jocuri si planuri  secrete. Daca Taurul cauta in primul rand modalitati de a-si valorifica darurile native, Scorpionul are un mod obsesiv de a trece dincolo de propriile granite personale, de a manipula si de a aduna bogatii din talentele naturale ale altuia. Daca Taurul se ocupa de tot ce are o forma concreta, de tot ce este al meu ( verbul caracteristic taurului este a avea), de puterea personala, posesii si statut, Scorpionul se ocupa de tot ce este al celuilalt, de manipularea si controlul celorlalti, de puterea colectiva, de posesiuni comune, afaceri, distrugerea formei, schimbare si transformare profunda( verbul caracteristic este a dori).  Daca Taurul are nevoie de pace, siguranta materiala si emotionala, confort, frumusete, Scorpionul are nevoie de intensitate, implicare pasionala si risc, iar aceasta luna plina creeaza o tensiune datorata cerintele acestor energii. Fiecare energie dezvoltata in defavoarea celeilalte produce un dezechilibru iar aceasta Luna Plina ne arata intr-un mod destul de emotional ce am dezvoltat prea mult si am dezechilibrat viata noastra. In mod ideal, aceste energii sunt in echilibru dar viata pe pamant este traita aproape in permanenta prin dezechilibre relationale, financiare, emotionale.

Aceasta Luna Plina poate evidentia locul in care suntem blocati, rigizi, si ne opunem schimbarii uitand ca singura constanta in univers este schimbarea. Ca atare, aceasta Luna Plina ne poate implica in fel de fel de situatii care ne ameninta sistemul nostru interior de securitate si valori, dar care sunt necesare cresterii noastre. Obiceiurile noastre pot deveni atat de inradacinate si putem fi atat de rigizi si blocati de dragul “securitatii personale” incat de multe ori cosmosul nu are incotro si ne strica planurile pentru ca lucrurile sa se miste din nou si sa ne aliniem la adevaratul nostru scop. Taurul gaseste schimbarile destul de nelinistitoare, dar aceasta Luna Plina in Taur luminata de Soarele in Scorpion va smulge pamantul de sub noi si ne va forta sa mergem acolo unde gasim experientele necesare evolutiei noastre. Este foarte usor sa cadem in tipare care pur si simplu se repeta si se repeta. Iar aceasta Luna Plina ne va ajuta sa le recunoastem si sa facem schimbarile necesare.
Ca atare, tema acestei lunatii este despre echilibrarea acestor energii Taur si Scorpion prin descoperirea blocajelor, relatiilor, ideilor, obsesiilor, dorintelor, valorilor materiale, misterelor, care ne tin pe loc si ne impiedica sa avansam. Nu trebuie sa uitam ca ambele semne sunt extrem de incapatanate, inflexibile si nu pot face compromisuri in cazul unui dezacord puternic. Dar marea lectie a acestei lunatii este despre renuntarea la control, sa invatam ca a arta compromisului nu inseamna neaparat infrangere, detronare.

Aceasta Luna Plina in Taur “ aprinsa, luminata, electrizata” de Soarele in Scorpion va aduce in lumina motivatiile ascunse, temerile ingropate, ranile vechi, luptele ascunse pentru putere, bani. Caror lucruri esti loial, ce te costa aceasta loialitate, poti ramane atasat de anumite lucruri, anumiti oameni, chiar daca sufletul este chinuit de toxicitatea acestora?

Luna Plina in Taur adica opozitia dintre Luna in Taur si Soarele in Scorpion activeaza axa I-VII, o axa a vietii sociale, o axa relationala in care “eu-tu “ devine o fractie sau un intreg. Prima casa reprezinta printre altele si modul in care ne exprimam in lume, cum ne comportam, in timp ce casa a VII-a ne spune, in sens larg, cum este primita energia noastra, cum reactioneaza ceilalti la acest comportament.
Cerinta acestei lunatii este de a gasi un echilibru intre autonomie (casa I) si dependenta de ceilalti(casa VII), intre nevoile personale si nevoile celorlalti. Probleme personale, de incredere, de curaj, de independenta, pot duce la probleme cu cei din jur. Aceste probleme personale pot conduce la schimbari majore legate de relatiile cele mai intime, izbucnirea unei confruntari sau ruperea unei relatii existente, dusmanii care se pot manifesta deschis. Cu Luna Plina in Taur in casa I( eu am aceasta valoare), trebuie sa ne amintim in fiecare secunda cuvintele lui Thoth: “ Omul este o stea incatusata intr-un corp, pana cand, la sfarsit se elibereaza prin propria lupta. Doar prin efort si truda steaua din tine va inflori intr-o noua viata. Cel ce stie inceputul tuturor lucrurilor, isi elibereaza steaua din taramul noptii.”

De fapt, Luna Pina in Taur ( Luna in Taur in aspect de opozitie cu Soarele in Scorpion)  devine baza energetica a unui Leagan astral (cort, trapez, vapor, leganul pisicii-joc, leganul pisicii carte). Aceasta configuratie are forma unui trapez format din trei aspecte de sextil si o opozitie ( Luna in Taur in sextil cu Neptun in Pesti in sextil cu Pluto retrograd in Capricorn si Saturn in Capricorn si in sextil cu Soarele in Scorpion; Luna in Taur in opozitie cu Soarele in Scorpion.
Sextilele sunt aspecte usoare care arata o cooperare benefica intre planete. Ele aduc oportunitati, este ca si cum suna telefonul, cineva bate la usa dar alegerea este la noi daca raspundem acestor apeluri. Oportunitatile apar in circumstante destul de ciudate.
Aceasta configuratie indica un ajutor din exterior care, in momente critice, apare in locul potrivit si la momentul potrivit. Dar leaganul astral poate arata si o falsa securitate pe care incercam in mod constant sa o traim. Pasivitatea, complacerea in situatii daunatoare, frica, rutinele, ” merge si asa”, tin leaganul vietii noastre nemiscat. Cu toate planetele in semne de pamant si apa, acest leagan astral are o aroma feminina si ofera sprijin pentru vindecarea problemelor de abundenta, sensibilitate, munca, stima de sine. Daca elementul de apa este sensibil, emotional si intuitiv, elementul pamant se refera la material, practic si senzual. Am putea folosi acest leagan astral pentru canalizarea intuitiei( vocea divina din noi) intr-un mod practic.

Luna in Taur in aspect de sextil cu Neptun in Pesti  aduce inspiratie, ghidare, protectie divina. Deoarece Neptun este in esenta o forta spirituala, pentru a utiliza in mod eficient aceasta energie, trebuie sa credem in magia vietii, in rolul spiritualitatii, sa acceptam intuitia (vocea divina din noi) ca o forta invizibila dar binefacatoare. Cum un aspect de sextil misca lucrurile spre bine, acuma, putem obtine un ajutor important prin rugaciune, ghizi spirituali, vise( Neptun in casa XII).

Luna Plina in Taur in aspect de trigon cu Pluto in Capricorn ne da puterea necesara sa facem fata concurentei, sa intelegem subiectele complexe, sa rezolvam orice problema de familie, profesionala, financiara. Poate indica o perioada de triumf asupra adversitatii. Este un moment bun pentru a scapa de emotiile si fricile toxice, devenim mai constienti de sentimentele celorlalti si de modul in care ne afecteaza. Relatiile cu femeile vor fi deosebit de importante si s-ar putea sa primim  un anumit beneficiu de la o femeie puternica. Putem investi intr-o casa, in proprietati si putem indeplini sarcini enorme cu ceea ce pare a fi un efort mic.
Capacitatea de a observa detaliile ascunse ne permite sa rezolvam multe probleme neclare in special in tot ce tine de cariera, ambitii profesionale, functii inalte, planuri personale, familie, neam, parinti, domiciliu.

Un alt mediator al dialogului astral tensionat dintre Luna in Taur si Soarele in Scorpion este Saturn in Capricorn ce ne poate ajuta sa gasim solutii realiste si practice la problemele evidentiate acuma. Rabdarea si acceptarea unor limite personale sunt beneficiile induse de Saturn. Intr-un fel, suntem ajutati sa aducem calmul in situatiile haotice cu efecte favorabile in limpezirea dorintelor, experientelor si a conjuncturilor prezente. Este un moment prielnic finalizarii cu succes a unor proiecte incepute si angrenarea in planuri cu bataie lunga. Ne putem detasa mult mai usor de reactiile nepotrivite ale celorlalti, putem clarifica anumite fantezii, iluzii legate de ceilalti. Este un moment potrivit  sa cerem sfatul sau sprijinul unor persoane mai in varsta, mai mature( Saturn) ce pot oferi solutii noi la problemele existente.

Deci, mediatorii Lunii Plinii in Taur sunt cei doi titani, Saturn si Pluto in Capricorn ce activeaza acuma casa X, o casa de destin.
Saturn este, de asemenea, strans legat de notiunea de karma, principiul spiritual al cauzei si efectului. Actiunea lui Pluto este cea a imploziei si transformarii. Cand Pluton este activ in evenimente colective sau personale, o ordine veche cade, moare si un nou mod de viata apare din resturile ramase. Arhetipul lui Pluton este distructiv, dar uneori, distrugerea este necesara pentru insamantarea unei vieti noi. Cu Saturn si Pluto in Capricorn, acesta este intr-adevar un moment al adevarului, al realitatii pe care tot incercam sa o imbracam altfel. Asa, nu mai putem evita faptul ca unele lucruri din viata noastra nu mai functioneaza, ca sunt uzate si ca trebuie schimbate( cariera, putere, functii inalte, ambitii lumesti, prieteni, aliante, afaceri). Cu Pluto in fuziune cu Saturn in Capricorn, tema coruptiei este foarte puternica iar cei care  nu sunt suficient de puternici si cei care nu sunt etici, pot trece printr-o criza foarte profunda. Multe lucruri ascunse ies la suprafata, multe lucruri care nu sunt folosite corect incep sa se descompuna. Deci, vorbim despre un moment in care trebuie sa fim responsabili, atenti, sa ne realiniem cu ordinea divina, sa intelegem ca nu putem face tot ceea ce vrem. Acuma, nu este vorba doar despre noi ci de ceva mai mare decat noi, de ordinea divina.

In casa VII, intr-o conjunctie stransa cu Soarele in Scorpion se afla asteroidul 53311 Deucalion(capacitatea de a te ridica deasupra unor probleme grave).
Deucalion este supravietuitorul Potopului. El a fost fiul lui Prometeu care l-a avertizat ca va veni o mare inundatie. Cand Jupiter a decis sa distruga omenirea pentru relele ei, Deucalion a supravietuit alaturi de sotia lui Pyrrha (632)intr-o barca si asa omenirea a fost regenerata. “ Maine vine potopul” i-a spus Prometeu lui Deucalion, asigura-te ca esti pregatit pentru asta fiul meu “. Deucalion a ascultat avertismentul tatalui sau, si-a construit o barca. Potopul are loc, Deucalion si sotia lui sunt in barca, iar in final apele se retrag, ei ajung pe un munte. Deucalion consulta apoi oracolul lui Themis (nimeni nu a ramas pe Pamant, doar Deucalion, sotia lui si un oracol). Oracolul spune: acopera-ti capul si arunca oasele mamei tale in spatele tau. Themis este o zeita primordiala al carei nume se traduce literalmente prin ”legea naturii”. Asta inseamna ca “mama” este o referire la Mama Pamant (Gaia), iar oasele sunt pietrele pamantului. Deci Deucalion si Pyrrha fac asa cum au fost instruiti si, in acest sens, re-creeaza rasa umana: pietrele ei devin femei, pietrele lui devin barbati. “Acopera-ti capul ..” sugereaza ca Deucalion si Pyrrha trebuiau pur si simplu sa respecte instructiunile primite, sa actioneze ca agenti ai vocii divine si sa aiba credinta ca sarcina lor era doar sa canalizeze energia creatiei fara a incerca sa o controleze sau sa o modifice.  In astrologie, Deucalion arata capacitatea de a ne ridica deasupra unor probleme grave, exista ceva pregatit din timp pentru supravietuire(poate fi un sfat bun, o afacere, un partener, o alianta, o decizie judecatoreasca, o iubire, un copil, un proiect creativ, o persoana, etc) ce permite restabilirea vietii chiar si dupa un esec catastrofal. Este o sansa de a repara greselile din trecut( el a supravietuit potopului si a fost ajutat sa repopuleze pamantul), este a doua sansa, sa gasim calea de supravietuire prin tot ce tine de temeri, auto-amagiri, rani sufletesti, dorinte, crize, secrete grave, sa ne ridicam deasupra emotiilor toxice. Suntem ajutati “sa spalam” toate relele, ideile preconcepute, trecutul, astfel incat “ne salvam, re-populam “ viata noastra.

Deucalion in Scorpion in casa VII ne spune  ca “Potopul “, furtunile,  tin de relatii, parteneri, asociati, concurenti, rivali iar daca suntem atenti, le putem anticipa.  Relatiile si parteneriatele par sa fie o modalitate pentru noi de a ne transforma, de a incepe ceva nou, o a doua sansa, sa gasim calea corecta fara a cadea prada fiecaruia.

In acest moment de Luna Plina, “martorul astral “Deucalion ne indeamna sa ne ridicam deasupra emotiilor, sentimentelor toxice(inundatii) sa fim atenti la mesajele pe care le primim, la ajutorul pe care il putem primi( el a fost ajutat de tatal lui sa-si faca barca cu care a supravietuit potopului), sa ne deschidem catre situatiile de viata noi, oameni noi, locuri noi, sa ascultam de propriul sistem de avertizare-intuitia noastra( vocea divina din noi). Sa rostim in permanenta “Faca-Se voia Ta, Doamne!”. Asa ne incredintam viata in mainile Domnului.

Guvernatorul acestei Luni Pline in Taur este Venus in Sagetator care se lupta cu Neptun in Pesti. Relatiile, asocierile, alegerile, placerile, pot fi pline de iluzii. Mare atentie la parteneri, asociati, colegi, nu va imbatati cu iluzii si fantezii, viclenii.

O Luna Plina  in Taur luminata de Soarele in Scorpion  ne ajuta sa analizam intr-un mod cat mai profund tot ceea ce ne poate oferi siguranta personala, suntem ajutati sa intelegem ca schimbarile dar si sfarsiturile sunt necesare evolutiei noastre.

Aceasta Luna Plina aduce in lumina lucrurile intunecate din viata noastra, acuma este nevoie sa vedem ce trebuie sa schimbam, sa trasformam, sa lasam sa moara. Potopul a durat  9 zile si noua nopti iar in a zecea zi ploaia a incetat iar Zeus a oferit o noua sansa omenirii.
Prin urmare, energia Lunii Pline in Taur ofera o sansa noua pentru obtinerea unor valori mai mari.
Rugaciunea acestui moment: Caile Domnului sunt caile mele. In centrul fiintei mele domneste pacea, pacea de la Dumnezeu. In aceasta liniste eu simt iubirea, puterea si carmuirea Domnului. Eu sunt orientata intr-un mod Dumnezeiesc in toate caile mele. Amin

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.