LUNA PLINA IN CAPRICORN -2 IULIE 2015, ORA 05:18, ORA ROMANIEI – “UN LASER KARMIC ”

astro_2gw_431_luna_plina_in_capricorn_2015.40485.1192

“Asadar, asa cum fiintele lunare pastreaza destinul nostru trecut, fiintele solare intretes in permanenta un nou destin pentru viitor. In realitate, Soarele nu trimite pe Pamant numai lumina solara fizica exterioara, iar Luna numai razele sale exterioare; ci, cand ne indreptam privirea spirituala spre Soare si spre Luna, stim ca Luna se afla in legatura cu trupul nostru astral. Prin aceasta legatura cu trupul astral, Luna este punctul de plecare pentru tot ceea ce, din trecutul nostru, este intretesut in destinul nostru. Soarele se afla in legatura cu Eul nostru si, datorita entitatilor care sunt pentru noi un model de urmat in viitorul nostru cosmic, Soarele este in legatura cu ceea ce constituie destinul nostru viitor. Astfel in Soare si in Luna, care se afla, din punct de vedere exterior, intr-un anumit raport in ceea ce priveste lumina, in aceste schimburi de influente dintre Soare si Luna se tes imaginile ceresti ale destinului nostru. “Rudolf Steiner

Luna Plina in Capricorn  pe gradul 9: 55 este o faza a Lunii in care Luna in Capricorn este in opozitie ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Rac. Este o energie intensa, puternica, magica ce ne ajuta sa culegem roadele muncii noastre, o munca inceputa odata cu Luna Noua in Capricorn din 22 decembrie  2014.

Luna in Capricorn  in opozitie cu Soarele in Rac( faza de Luna Plina in Capricorn) ne cere sa gasim un echilibru intre cariera, viata sociala, responsabilitati de lunga durata, familie,trecut. Daca Racul vrea sa construiasca o casa pentru familia lui, Capricornul vrea sa construiasca un  un imperiu, numeroase asezaminte  prin care sa-si demostreze forta, puterea. Ambele semne au in comun dorinta de a construi dar in timp ce Racul este plin de emotii, sensibilitate, Capricornul stie sa ignore aceste sensibilitati. Aceasta Luna Plina in Capricorn hranita de lumina Soarelui in Rac aduce realizari legate de acele constructii durabile pline de caldura, sentimente.

Capricornul este un semn de realizare, materiala sau spirituala, este un semn de finalizare a unui proces iar aceasta Luna Plina ne lumineaza aceste realizari sau esecuri. Asa cum Capra poate urca pe munte, aceasta Luna Plina ne arata daca muntele pe care am urcat este cel in acord cu destinul nostru dar tot acuma, putem vedea si varful cautat.
Luna Plina in Capricorn induce o energie benefica cresterii economice in toate domeniile materiale –cariera, bani, statut, imobiliare. Este un moment perfect pentru a obtine realizari manifestate sub o forma materiala de lunga durata, sa gasim cele mai profunde mistere si sa ne eliberam de tot ce nu se aliniaza cu scopul sufletului nostru. Misiunea acestei Luni Pline in Capricorn este de a ne ghida catre acele constructii durabile, serioase, practice, ambitioase de care sufletul nostru are nevoie.

Daca Soarele este conectat la scopul sufletului nostru, Luna este conectata la personalitatea noastra, forma umana si este vehicolul scopului sufletului nostru, acuma vedem clar daca formele create in viata noastra se aliniaza armonios cu scopul sufletului nostru, asta aduce fericire. In schimb, daca formele create in viata de zi cu zi nu se aliniaza in mod adecvat cu scopul sufletului nostru, Luna Plina ne arata acest lucru  intr-un mod destul de dramatic iar cardinalitatea acestui semn nu lasa lucrurile sa se intample mai tarziu ci acuma.

Luna Plina, opozitia dintre Luna in Capricorn gradul 9:55  si Soarele in Rac  gradul 9:55  activeaza  axa I –VII, o axa a relatiilor.
In casa VII, Luna Plina in Capricorn are drept scop aducerea in lumina a casniciilor, a relatiilor de afaceri, politica, contracte, aliante, negocieri, acorduri semnate. Dar casa VII vorbeste in esenta despre modul cum ne raportam  la celalalt, de ce am ales un partener, l-am ales pentru bani, pentru dragoste, pentru statut social, din motive practice. Aici, relatia eu-tu devine un intreg iar aceasta Luna Plina va pune in lumina si va rupe relatiile care nu reusesc sa completeze in bine viata noastra, care nu trebuie sa mai faca parte din filmul destinului nostru. Suna ciudat, dar aceasta lumina va evidentia mai clar dusmanii deschisi, dusmani creati prin casnicii, prin relatii la locul de munca, prin politica, prin aliante, loc de munca.  “ Tu ma completezi pe mine” este sloganul astral al acestei Luni Pline dar partea intunecata a acestei lunatii tine de divorturi, procese, judecatori, hotarari judecatoresti, scandal in aliante.

Luna Plina in Capricorn este sprijinita de Pluto retrograd in Capricorn si de Neptun in Pesti dar face o Mare Cruce cu axa nodurilor lunare, cu Nodul Nord in Balanta si Nodul Sud in Berbec.Pluto este planeta transformarii, regenerarii dincolo de orice control al nostru iar in semnul Capricornului, aceasta energie are de a face cu reguli, regulamente, constructii, modalitati demodate ce trebuiesc transformate. Pluto retrograd in casa VII pune un accent deosebit pe “DA-ul, acordul “ dat in trecut. Schimbarile neasteptate de existenta, personalitate, de destin sunt destul de accentuate, este un timp al rupturilor de orice fel si cu cat ne vom crampona mai mult de trecut, de obiceiurile noastre, de relatiile subtrede, cu atat perturbarile vor fi mai puternice.  Pluto instiga la moarte si renastere, finaluri si inceputuri. Acuma, Pluto poate fi simtit ca o “ balanta karmica” si tot ceea ce dezechilibreaza viata noastra, va fi eliminat cu sau fara voia noastra. Cele mai grele lectii vin la noi prin relatii iar Pluto retrograd in Capricorn in casa VII de mana cu Luna Plina in Capricorn pare a fi un laser al trecutului fiecarei relatii, familie, munca, relatia cu noi insine.
Este un timp in care relatiile noastre sunt testate si aratate in toata maretia sau decaderea lor, realitatea vazuta de noi este distrusa iar gradul de dezamagire poate induce o stare de devastare emotionala absoluta. Multi pot crede ca sufletul lor ( luna ) este distrus ( Pluto ), dar de fapt acest aspect astrologic ne poate ajuta sa scapam  de tot ce este vechi si nefolositor in modul nostru de a intelege o relatie, un partener de viata, un asociat, o casnicie. Aceasta Luna Plina in fuziune cu Pluto in Capricorn devoreaza relatiile noastre sau le transforma complet.

O Cruce Cosmica  folosita pozitiv indica o mare putere interioara, vointa de a atinge un scop, concentrare, capacitate de a integra toate dimensiunile unei experiente. De cele mai ulte ori, acest model  poate fi privit ca o intersectie cu patru directii, nu exista nici un semn de circulatie si nimeni nu stie incotro trebuie sa o ia, ceea ce aduce stres, stagnare, dispersia energiilor, o greutate enorma a vietii. Crucea Cosmica prin Luna Plina in Capricorn ( eforturi, relatii  realiste), Pluto in Capricorn ( interventie chirurgicala a sufletului, marea schimbare, eliminarea structurilor false), axa nodurilor lunare, Nodul Nord in Balanta si Nodul Sud in Berbec( noi vrem pace nu razboi) activeaza destul stres in aceasta perioada. Datorita implicarii Nodurilor Lunare, exista in aceasta perioada un glas al soartei care trebuie ascultat, urmat. Cum Nodul Nord reprezinta cresterea spirituala, viitorul iar Nodul Sud reprezinta lectiile de viata din trecut, cu Luna Plina in careu cu nodurile lunare, provocarile acestui moment aduc schimbarile necesare cresterii sufletului nostru. Aceste energii provocatoare isi vor simti prezenta in orice fel de relatii.
Neptun retrograd in Pesti gradul 9:43  este planeta mediatoare a  opozitiei Luna in Capricorn –Soare in Rac,este o energie care ne spune ca “in trecut avem ceva de care sa ne agatam”. O planeta mediatoare a unui aspect de opozitie  arata o iesire, o solutie a aspectului provocator, in cazul nostru, Neptun retrograd este magia, rugaciunea, iertarea, iubirea neconditionata, credinta.

Marte, baiatul nostru de foc este ascuns bine in casa XII iar in opozitie cu  Luna Plina in Capricorn, putem deveni proprii nostri dusmani daca vom incerca sa actionam din umbra. Prezenta lui Marte in casa XII este ca si cum  am pune “ foc “ in “ apa “  sau mai  bine spus ,” apa “ stinge “ focul “ iar din acest motiv poate aparea  o frica de a ne afirma, de a lupta pe fata pentru dorintele noastre .
Saturn retrograd in Scorpion guverneaza aceasta Luna Plina in Capricorn.  Saturn este profesorul care ne smereste inainte de a ne ridica. Este important sa acceptam limitele noastre, sa recunoastem punctele noastre forte  dar ceea ce conteaza cel mai mult este angajarea sufletului in munca noastra, in dezvoltarea  cunoasterii  care nu poate  face decat sa ne dea mai multa incredere in noi, in misiunea noastra. Saturn retrograd este un prag ce nu ne lasa sa trecem peste el, ne spune ca orice comportament gresit din trecut cere din partea noastra acuma o plata sau o  redefinire si o transformare intr-un sistem de valori cat mai corect.

Asteroidul 2101 Adonis face un aspect de conjunctie cu Soarele in Rac inducand  astfel informatii pretioase Lunii in Capricorn care are darul de a le transforma in mesaje importante pentru noi pamantenii.
In mitologie, Adonis evoca imaginea celui mai frumos barbat, numele lui inseamna “ DOMN”. Se spune ca el este nascut in urma unui incest, este fiul regelui Theias si fiica lui Myrrha . Deoarece Myrrha era foarte frumoasa , din gelozie, Afrodita –Venus i-a facut vraji provocand unirea fetei cu propriul tata. Cand regele a aflat, a fost extrem de furios si a vrut sa omoare si fata dar si copilul ei nenascut. Afrodita vazand acest lucru si pocaindu-se pentru fapta ei, a transformat pe Myrrha  intr-un copac Smirna iar Adonis s-a nascut mai tarziu din copac. Cel mai important lucru este acela ca Afrodita –Venus a inceput totul, cand l-a vazut pe Adonis atat de frumos, l-a pus intr-o cutiuta si l-a trimis lui Persefona in Infern ( regina infernului ) pentru a-l pastra in siguranta .
Afrodita s-a indragostit nebuneste de Adonis ( propria vraja s-a intors la ea ) dar vraja lui Adonis ( frumusetea care vrajeste fara a vrea acest lucru) a lucrat si asupra lui Persefona –sotia lui Hades, aceasta s-a indragostit de el refuzand sa-l mai dea inapoi pe Adonis,  de aici au inceput certurile intre Afrodita si Persefona. Zeus a trebuit sa intervina intre cele doua femei ca sa rezolve disputa, acesta a decis astfel ca o treime din an Adonis sa stea cu Afrodita, o treime cu Persefona si o treime din an pentru a-si satisface placerea lui pentru vanatoare. Adonis a ramas  la Persefona –regina infernului pe timp de iarna, cand pamantul a inceput sa inverzeasca el s-a intors la Afrodita. Acest lucru semnifica destul de clar lupta dintre dragoste si moarte, este o tema comuna in mitologia greaca, apare si in mitul Persefonei cu Hades-Pluto.
Adonis arata locul unde trebuie sa impartiti ceva cu cineva ( el a fost impartit  cu Afrodita, Persefona si cu un hobby de-al lui) iar aceasta Luna Plina poate aduce in lumina relatiile triunghiulare, relatiile in care un partener este nevoit sa isi imparta casnicia si cu alta persoana, in care o parte a unei aliante trebuie sa inchida ochii la cealalta parte care sustine altceva decat isi doresc ei. Conexiunile cu Adonis pot indica intalniri de suflet sau ceva se termina ( destul de urat ,in mit el a fost dat deoparte prin moarte ), puncte majore de trecut in evolutia unei relatii, magnetism dincolo de cuvinte, dispute, cearta intre femei, gelozie.

Orice acord sau o confruntare intre noi si o alta parte este o problema adusa de aceasta Luna Plina in casa VII. Contractele legale care sunt acorduri scrise intre doi parteneri, divorturile, procesele, rechizitoriile, judecatorii, avocatii, mediatorii, instantele de judecata si hotararile definite ale acestor instante fac pare din limbajul acestei energii lunare in casa VII dar insotite de emotii, sensibilitate, lacrimi, un suflet care plange.
Cum  semnul Capricornului guverneaza genunchii, aceasta Luna Plina ne poate ingenunchea aratandu-ne ca viata trebuie tratata cu umilinta, recunostinta si flexibilitate.
Ingluenta majora a acestei Luni Pline va fi asupra semnelor cardinale Berbec, Rac, Balanta, Capricorn, in special asupra celor nascuti in jurul datei de 2 , plus, minus trei zile.

Adriana Tudosa

You may also like

8 Comments

 1. Sunt in zodia Pesti, cu luna in Pesti (in casa 10) si deja
  simt toate “transformarile” pe care le face Pluto din plin(mai ales ca de curand am ramas si fara job).
  Sper din tot sufletul ca dupa un lucru rau sa vina si un lucru bun.
  Multumesc pentru articole, va citesc mereu…

 2. Mii de multumiri pentru tot ceea ce ne impartasiti so va doresc sanatate si multe realizari.

 3. Am ramas cu o revelatie dupa ce am vazut piesa lui Victor Ion Popa -CIUTA .
  Atunci ma aflam la o raspantie si am primit ajutor .Daca Pluto ramane in Capricorn pana in 2024 ,e necesar sa vizualizam din nou piesa .
  Multumiri .

 4. Multumim Adria!
  Nascuta sunt pe 04 ianuarie 1960, ora 12,00 in Husi;inteleg ca influentele pentru mine, vor fi dintre cele mai intense, ajuta-ma te rog cu mai multe lamuriri, amanunte.
  Multumesc anticipat!

 5. buna Adriana.Astept la fiecare luna noua si luna plina cu nerabdare sa ne spui ce ne pregatesc astrele.Invat sa inteleg ce ar putea fi pentru noi.Eu sunt nascuta chiar pe 2 iulie 1958 ora aproximativa 19 in Arad. deci zodia rac cu ascendent in capricorn.oare ai putea sa- mi spui mai multe. Iti multumesc.

 6. Draga mea , buna prietena iti multumesc pt tot ce scrii !!! Te rog spune-mi mai multe si mie : sunt pe 15 iul 1970 la 2 si 55 , Brasov. Deci rac cu ascend, gemeni….Vreau sa stiu pt aceasta perioada, din preajma lunii pline, 2 iul….pt casnicie, prietenii, relatii, bani.
  Multumesc!!!!!!
  IULIA
  BRASOV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.