LUNA PLINA IN TAUR -10 NOIEMBRIE 2011 ORA 22:15 –ORA ROMANIEI –O RAZA DE SPERANTA

Faza de Luna Plina ne aduce o energie ce ne ajuta sa culegem roadele muncii noastre  sau putem vedea ca drumul ales nu duce nicaieri . Asa cum Luna in acest moment straluceste in toata maretia ei , asa si  noi putem straluci sau putem constientiza ca esecul unei actiuni nu este decat o orientare gresita ,  o alegere care nu este in acord cu viata noastra .
Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina calea cea buna sau ne poate opri din actiuni gresite ,  increderea in  aceasta imensa energie poate  face minuni. Important este sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar, daca suntem suficienti de atenti , este cel mai bun moment de a pune stop unei actiuni care nu poate duce nicaieri. In timpul fazei de Luna Plina se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense acumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina poate fi momentul unor mari realizari sau a unor mari deziluzii.

Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru,  Luna se afla in Taur gradul 18:04   iar Soarele in Scorpion gradul 18:04.

Ascendentul momentului de Luna Plina este in  Leu gradul 6:27,   vorbim de un ascendent fix,  de foc  a carui nota dominanta va fi dezvoltarea increderii in propria persoana . Curajul, demnitatea , inclinatia spre dramatism , orgoliul , nevoia de “ovatii “ din partea celorlati ne vor indemna sa incercam sa dominam fiecare situatie , sa ne impunem opiniile celorlalti , sa atragem atentia dar sa si luptam pentru scopurile noastre . Exista in aceasta energie un interes puternic fata de putere iar in domeniul iubirii se va dori “ partea cea mai buna “.
Guvernatorul acestui ascendent este Soarele in Scorpion gradul 18:04 in  opozitie cu Luna in Taur gradul 18:04 ce formeaza faza maxima a Lunii Pline in Taur , asadar , Soarele in Scorpion   va nuanta cum stie mai bine urmatoarea perioada, va nuanta nu numai experientele in care ne vom implica , dar si modul cum abordam aceste experiente, cum interactionam cu cei din jur. Soarele este “ dispensarul vietii “ iar in Scorpion , aceasta energie ne invata ca lucrurile tainice , ascunse sunt adesea cele mai importante. Soarele este astrul vietii, este creativitatea, fecunditatea, individualitatea, puterea , inflacararea, autoritatea, ambitia. In Scorpion , acest astru datator de viata aduce superlativul in pasiuni corelat cu o revolta impotriva monotoniei, este o energie ce da putere de munca pentru a atinge succesul in cariera, este o energie ce poate distruge totul pentru a o lua de la zero. Soarele in Scorpion aduce pasiune in orice fel de activitate, fie ca vorbim de munca, de relatii, de placeri, de politica, putem spune ca este un timp in care se pune accentul pe fondul problemelor deoarece spiritul analtic si intuitia excelenta sunt armele noastre in aceasta perioada, si este cel mai bine sa va folositi aceste “arme ‘ in a aduce lumina si adevar in orice fel de problema din viata voastra. Soarele in Scorpion este energia ce stie atat de bine sa aprinda si sa intretina focul nostru interior, un foc interior puternic in care ard intensiv agresivitatea si erotismului, realismul brutal si idealismul mistic, atasamentul si repulsia , iubirea si ura , dragostea si moartea.. Imaginea unui Vulcan pe cale sa erupa este cel mai bun simbol pentru aceasta energie solara . Asemeni pasarii Phoenix ,Scorpionul poate sa arda si sa renasca din cenusa.
Luna este sufletul nostru, inconstientul personal, este grija pentru lucrurile delicate din noi si din ceilalti, Luna guverneaza nevoia de securitate, de confort. Luna in Taur este in exaltare si ca orice planeta in exaltare ne va oferi un imens potential valoric , vorbim de o energie lunara ce stie sa aduca stralucire , accentueaza si dezvolta atasamentul de familie, casa, natura, ne da optimism, o atitudine pozitiva , ambitie dar si siguranta de sine. Este o energie ce ne conduce spre acele cai  dar si persoane  ce ne pot ajuta sa ne punem in valoare capacitatile creatoare, in problemele materiale ne face mai hotarati  dar atentie, poate sa dea si un atasament excesiv fata de lucrurile materiale, lene, incapatanare. Dragostea si banii ne vor preocupa foarte mult in urmatoarea perioada, putem vorbi de o dragoste de la forma ei cea mai simpla pana la cea spirituala, iar banii vor fi legati direct de  fel de fel de obiecte, case, proprietati, pamant.Aceasta latura materialista indusa de energiile Lunii in Taur este completata de o puternica sensibilitate fata de arta, muzica, poezie.
Luna plina in Taur formata de opozitia dintre Soarele in Scorpion  si Luna in Taur  activeaza axa IV-X, axa familiei, carierei ,vietii sociale . Luna Plina in casa  X –casa carierei , arata probleme in plan profesional, viata afectiva poate fi sacrificata de dragul unei pozitii de vaza , cariera prin intermediul femeilor devine sursa de scandal . Soarele slabit in casa familiei amplifica nesiguranta , viata de familie poate cunoaste destule tensiuni  , schimbari probabile in camin,  certuri cu parintii . Faza de Luna Plina este un aspect ce induce un puternic conflict interior, ne face mai nervosi  si plini de energie ,  este accentuata lipsa claritatii in gandire, o minte incetosata, dezechilibru comportamental, un puternic zbucium sufletesc suportat cu dificultate , dezechilibru comportamental fata de celalalt sex, inconstanta , lipsa de claritate a gandirii, nervozitate . Raporturile sociale in aceasta perioada nu ofera sanse prea multe , este un timp al conflictelor de tot felul, al neintelegerilor.

In astrologie, opozitia este un aspect major dinamic ce arata o  problema interpersonala ce cere un compromis intre fiecare dintre noi si partenerul nostru sau un grup de persoane. Este un aspect ce aduce instabilitate, tensiuni interioare care daca sunt controlate si directionate in mod creativ, atunci putem canaliza impulsul coplesitor de a invata ceva nou, de a dezvolta o serie de talente .In acest moment de Luna Plina, Ceres  ne este un aliat de nadejde , este energia ce stie sa medieze conflictul Luna-Soare, iar prin aceasta mediere ne ajuta si pe noi,  ne sprijina in gasirea celei mai optime solutii .
Ceres –mama ,in semnul Pestilor sprijina aceasta energie lunara ,este o energie puternica ce sarbatoreste cu tot sufletul  intoarcerea fiicei ei – Persefona din tinutul  intunecat al lui Pluto iar pentru noi aceasta energie poate face minuni , poate aduce “ belsug “ acolo unde semintele au fost  tratate cu dragoste, devotament . Ceres in semnul de apa al pestilor “aude tot “ iar in  aspect pozitiv cu Luna Plina Taur poate permite o renastere , putem primi ceva inapoi , ni se restituie intr-o forma sau alta ceva ce am pierdut in trecut.
Guvernatorul  acestei Luni Pline in Taur este Venus in Sagetator ce merge de mana cu Mercur in Sagetator in domeniul  iubirii . Este o influenta destul de benefica ce aduce o gandire pozitiva , ganduri frumoase , “poezia iubirii “ se poate naste sau se intretine prin comunicare .

Pe 5 noiembrie , Mercur trece pentru prima data peste gradul final al miscarii lui retrograde care va incepe pe 26 noiembrie 2011 , este considerata o  perioada de umbra, o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate  atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ).
Marte in Leu este pe gradul 29:50 , se pregateste sa intre in semnul de pamant al Fecioarei unde va sta foarte mult timp datorita miscarii retrograde ( pana in iulie 2012).  Gradul 29 este un grad Karmic , un grad de urgenta ce poate aduce  schimbari majore  dar si pierderi majore. Pot exista unele probleme in luarea deciziilor ,pot aparea evaluari si reevaluari a situatiilor inainte de a lua o decizie,poate aparea o frica de necunoscut ,un atasament fata de situatiile,oamenii care ne vorbesc  intr-un limbaj familiar si obisnuit si de aici teama de a imbratisa necunoscutul. In astrologie ,gradul anaretic este vazut de multe ori ca un grad de criza ,de urgenta ,de destin ,cu mult stres care forteaza intr-un anumit fel nevoia luarii unei decizii . Marte  pe grad anaretic poate induce o energie ce ne poate face  atenti  fata de adevaratele noastre dorinte , in sens pozitiv, aceasta energie ne poate ajuta sa invatam cand trebuie sa fim mai agresivi sau sa ne controlam agresivitatea , sa constientizam nevoile noastre , sa lasam pasiunea din noi “sa vorbeasca” . Marte in Leu in aspect provocator cu Neptun in Varsator poate amplifica nesiguranta , iluziile , urmarirea miraculosului ori extraordinarului in viata de zi cu zi , grijile inutile ne pot face destul rau .Trebuie cultivata prin  vointa si puterea gandului ,increderea in noi,in puterea noastra , in acest fel putem beneficia de  partea pozitiva a acestui aspect , sa acceptam realitatea , sa invatam sa tinem seama si de emotiile celor din jurul tau . Folosita negativ, acest imens rezervor de energii poate aduce teama in viata noastra ,dorinte subconstiente irationale , auto-amagiri. Deoarece acest aspect activeaza axa II –VIII , o axa a valorilor materiale si sprituale , o axa a posesiunilor , pot aparea  anumite probleme legate de atasamentele prea pronuntale fata de bani, bunuri, posesivitate pronuntata fata de persoana iubita, pierderi prin diverse asocieri, prin cheltuieli nebunesti. Saturn in Balanta este “de mana ‘ cu asteroidul 7-Iris , asta poate insemna o raza de speranta in familie , relatii . Despre Iris puteti citi aici :

Luna Plina simbolizeaza un moment maxim in raport cu ceea ce ne motiveaza , cu ceea ce am inceput. Ne aflam in fata unei alegeri; ori continuam in directia respectiva si nu schimbam nimic in modul de viata ori alegem de bunavoie sa incercam o noua provocare , dar aici va fi vorba de o realizare interioara. Aspectul  de opozitie dintre Soarele in Scorpion si Luna in Taur cere din partea noastra sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani , control, sexualitatea, senzualitate .

Este o Luna Plina in Taur  ce poate aduce realismul in viata noastra , in relatiile noastre, in prieteniile noastre ,in munca noastra, in afacerile noastre ,  dezavantajul acestei energii este incapatanarea  dar poate oferi si o imensa cunoastere prin “ simturi “ deschizandu-ne o usa spre oportunitati,  realizarea unui vis , a unei dorinte ,  important este sa profitam de acest moment cosmic plin de energii creatoare ce poate lucra pentru fiecare dintre noi asemenei unui “ detonator”. Folositi-va intuitia, fiti atenti la visele ce va pot transmite fie mesaje provocatoare fie mesaje ce pot indica o perspectiva folositoare. Iris este raza de speranta in acest moment ,este curcubeul  ce apare dupa furtuna , este legatura dintre pamanteni si divinitate .

Succes
Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

  1. Buna ziua Adriana! Cum as putea interpreta trigonul pe care il face luna noua cu nodurile lunare din harta natala? Multumesc mult ptr raspuns.

  2. Buna, draga Adriana… Dar conjunctia cu luna natala si trigon cu soarele natal?
    Interesanta pozitie…

    Multumim de n ori…

    Mercur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.