LUNA NOUA IN BALANTA – 13 OCTOMBRIE 2015, ORA 3 :05, ORA ROMANIEI – “ECHILIBRARI KARMICE”

astro_2gw_416_luna_noua_in_balanta_2015.35408.32260

In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate . Luna Noua este un simbol al inceputurilor. Acesta este un moment bun pentru a contempla adevaratul motiv al vietii aici pe pamant, care este scopul nostru si ce trebuie sa realizam, care sunt aspiratiile spirituale. Aceste intrebari pot primi raspuns in aceste zile. Cum Luna reprezinta si forma tuturor lucrurilor aici pe pamant, acest moment astral este un timp in care ne putem gandim la forma scopului nostru iar daca deja am gasit acest scop, putem lua in considerare imbunatatirea acestei forme.
O nunta cosmica este intr-un fel aparte de o nunta pamanteasca unde mirii primesc daruri, acuma mariajul astral are loc in Balanta pe gradul 19:20, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 13, din orice semn zodiacal.Cum Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, in semnul cardinal si de aer al Balantei , aceste “inceputuri” sunt legate de decizii cruciale, avem posibilitatea sa cantarim  anumite situatii de viata(locul in care apare semnul Balantei in harta natala) si sa decidem in ce directie trebuie sa mergem in continuare. Aceasta Luna Noua ne intreaba: Ce vrem, ce  relatii vrem, cum putem aduce armonia in relatiile noastre, ce trebuie sa eliminam din viata noastra pentru a ne echilibra sufletul. Balanta este asfintitul Soarelui, este Vestul, este casa VII- casa relatiilor, este taramul simbolic al trecutului, reamintindu-ne mereu ca trecutul este viu in relatiile actuale. Cu semnul Balantei, incepem sa cantarim sufletul, oamenii, trecutul, relatiile, gandurile noastre, valoarea acestora. Balanta forteaza totul spre echilibru, ceea ce este valoros este pastrat, ceea ce este lipsit de valoare este aruncat. Efectul acestui echilibru este armonia , dezvoltarea capacitatilor de discriminare, echilibrul celor doua fete ale dualitatii acestui semn de aer.

Polaritatea barbat – femeie, comparatia, sunt metafore bune pentru zodia Balantei dar si  pentru aceasta Luna Noua. Pentru Balanta nu este vorba doar de a gasi relatia perfecta, iubirea perfecta ci de a imbina lucrurile opuse cu darul diplomatiei sale. Balanta vrea o experienta completa. Se oglindeste prin celalalt, simte prin celalalt dar toate acestea trecute prin prisma ratiunii si a comparatiei. Si de aici uneori nehotararea Balantelor poate duce la situatii nefavorabile, “cantarind si iar cantarind”, ajunge sa piarda ceea ce a castigat deja.

Luna Noua in Balanta ( echilibru, relatii, egalitate, dragoste, feminitate, creativitate, viata in doi) energizeaza casa III, asta inseamna ca “semintele “ acestei lunatii vor da roade prin tot ce tine de comunicare, scris, studii, rude, comert, cuvinte magice, calatorii. A treia casa ne aminteste ca mintea noastra se dezvolta prin experiente personale si imediate, prin demonstratii, dovezi de tot felul. Cu Luna Noua in Balanta intr-o casa naturala a Gemenilor putem primi anumite intelegeri, adevaruri, demonstratii prin scrieri, calatorii, rude. Cautarea unor raspunsuri este temelia dezvoltarii mintii noastre, aceasta Luna Noua ne ajuta sa gasim anumite raspunsuri prin experiente imediate, in mediul apropiat.

Aceasta Luna Noua in Balanta face un aspect de careu cu Pluto in Capricorn si un aspect de opozitie cu Uranus in Berbec.
Un aspect de careu cu Pluto va accentua comportamentele obsesive si de control legate de o casnicie, un partener de viata,  o iubire, copii, relatii triunghiulare, bani, afaceri, sex.
Luna Noua in opozitie cu Uranus in Berbec poate rasturna orice plan, totul vine pe nepregatite, poate fi o veste socanta intr-un fel. Acest aspect energetic poate da destul de mult neastampar, nerabdare, schimbari in familie, mutari, indepartari sau independenta in raport cu familia, plecari, intorsaturi si o nevoie acuta de a ne pune in prim plan creativitatea si originalitatea, este o nevoie de transformare pentru a scapa de dependentele care genereaza constrangeri. Schimbarile neasteptate de existenta, personalitate, de destin sunt destul de accentuate, este un timp al rupturilor de orice fel si cu cat ne vom crampona mai mult de trecut, de obiceiurile noastre, cu atat perturbarile vor fi mai puternice. Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina poate agrava aceasta lupta, exista in acelasi timp posibilitatea eliberarii de restrictiile din trecut astfel incat sa deschidem usa unor noi moduri de abordare a problemelor relationale.
Daca Luna Noua in Balanta pe gradul 19:20  are de partea ei asteroidul 447 Valentine si asteroidul 71 Niobe, Uranus in Berbec merge de o perioada buna de timp de mana cu asteroidul 3811 Karma.
Astrologic, asteroidul  447 Valentine are o legatura  puternica cu casa VII –partener sortit, cu iubirea care iarta, cu iubirea plina de compasiune, cu “sufletul pereche, sacrificiul de dragul  iubirii, cu iubirea care trece cu vederea defectele partenerului. Valentine in Balanta pune un accent deosebit pe sacrificile facute din prea multa iubire pentru partener, aici, partenerul este iubit indiferent de ceea ce ofera el in schimb.

Niobe este una din figurile tragice ale mitologiei. Ea a fost fiica lui Tantalus si a lui Euryanassa si a avut doi frati. Niobe a fost regina Tebei si a fost casatorita cu Amphion iar impreuna  au avut paispezece copii , sapte fii si sapte fiice. Anual, in Teba se tineau ceremonii de celebrare a lui Leto si a copiilor ei Artemis si Apollo. In timpul unei asemenea sarbatori, cand multimea era adunata , Niobe a aparut in randul multimii intr-o tinuta ce-ti lua ochii dar frumusetea ei emana in acelasi timp prea multa furie, mandrie. Cu o aroganta demna de pedepsit, Niobe a inceput sa strige la oameni ca este o nebunie ceea ce fac ei. De ce trebuie sa se inchine lui Leto si nu se inchina la ea, cea care sta in fata ochilor lor, cu ce este mai presus Leto decat ea. Ea i-a mustrat  pe oameni pentru sacrificiile pe care le fac pentru o necunoscuta, o zeita nevazuta, in timp ce ea, o regina frumoasa sta in mijlocul lor cu cei paisprezece copii. Ea a inceput sa se laude cu averea si copii ei spunand ca este deasupra zeilor invidiosi. Ca pedeapsa pentru mandria ei, Apollo i-a ucis fii iar Artemis i-a ucis fiicele. Amphion s-a sinucis iar Niobe a fugit acasa la tatal ei in Friggia unde a fost transformata intr-o piatra pe muntele Sipylus, o piatra care continua sa verse lacrimi zi si noapte. Niobe pare sa fi avut totul de la viata doar ca aroganta a fost tot timpul taxata de Zei.
Povestea lui Niobe este o tema comuna in mitologia greaca care pune in lumina razbunarea zeilor pe mandria si aroganta oamenilor. In astrologie, Niobe  este adesea asociata cu doliu, pierdere, aroganta, fertilitate, noroc urmat de pierderi. Orgoliul, aroganta, mandria conduc la ruina, pierderi, rusine, durere prin copii, lacrimi. Mandria lui Niobe este mai mult asociata cu lauda, o mandrie care spune “eu sunt mai buna decat oricine “ ceea ce arata de multe ori nesiguranta, probleme de auto-evaluare.

Asteroidul 3811 Karma vorbeste despre efectul actiunilor noastre din trecut, vieti trecute, este ceea ce putem face pentru a atinge echilibrul iar pe acest drum alegerile sunt conditionate de faptele noastre. Acest asteroid ne vorbeste despre conexiuni karmice intre oameni fie bune sau rele  in functie de ce trebuie lamurit, platit, iertat, repetat. Karma nu este destinul ci sunt  “reactiunile “ nascute din actiunile noastre din trecut iar in acest sens, asteroidul 3811 Karma  aduce “ sa facem ceea ce trebuie facut “ pentru “ a curata drumul de buruienile karmice ” catre destinul nostru ( dharma ). Karma nu este o pedeapsa divina, nu este o pedeapsa de dragul pedepsei, nu este neaparat “ ochi pentru ochi” ci aduce situatii care vor sa ne ajute sa invatam din greselile noastre. Daca destinul ne conduce catre un scop specific, este in esenta un sir de oportunitati care permit sa invatam lectii noi, abilitati noi, sa ne dezvoltam constiinta, Karma este soarta asupra careia nu avem nici un control, evenimentele sunt menite sa se intample  si sunt puse in miscare de forte dincolo de controlul nostru. Karma este justitia  divina, ea este 100% corecta si  noi trebuie sa invatam sa fim corecti, iubitori.

Acesta Luna Noua in Balanta de mana cu asteroidul Valentine( sacrificii pentru iubire, partener, casnicie, suflet pereche) si cu asteroidul Niobe( mandria merge inaintea caderii, aroganta, lauda ) dar in opozitie cu Uranus in Berbec si asteroidul Karma in Berbec, poate fi un declansator KARMIC al reglarii unor conturi karmice din trecut, vieti trecute. Trecutul “traieste” in prezent ne spune asteroidul Karma.  
Evenimente negative karmice sunt ca accidentele, rup inima, aduc pierderi financiare, lipsa unui sprijin financiar, viata relationala grea, pierderi de bani, relatie grea cu partenerul de viata, cu asociatul, aici aplicarea legilor pamantesti pare nedreapta dar ea are radacinile dincolo de timpul prezent.
Cu asteroidul Karma in casa VIII, memoria karmica are inregistrari legate de bani grei, multi, afaceri, banii unei afaceri, banii unui partener de viata, mosteniri, abuz, controlul excesiv al partenerului, asociatului, abuz de putere.

Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru iar in semnul Balantei, entitatile spirituale solare si lunare pun un accent deosebit pe echilibrari karmice in orice fel de relatie. Aceasta lunatie este un “ STOP KARMIC” in relatiile cu probleme, aici vorbim de sfarsitul unor plati karmice si trebuie sa intelegem ca Universul are ceva pregatit pentru un drum nou.

Adriana Tudosa

You may also like

11 Comments

 1. Buna ziua,
  sunt nascuta in Bacau, 22 aprilie 1979, pana in ora 02.30.
  Credeti ca aceasca Luna Noua are ceva sa imi transmita mai mult ca alte dati?
  Multumesc!
  ….si nu in ultimul rand vreau sa va zic ca scrieti minunat.
  Multumesc!

 2. Cu respect daca se poate am si eu o intrebare ;ce influenta poate avea luna noua din 13.10 daca la mine pe harta se petrece pe axa M.C-F.C,va multumesc.Datele mele sunt 13.01.1962 ora 06.07 a.m. langa Zalau jud. Salaj.Cu stima si respect ptr. tot ceea ce faceti. Dorel

 3. Buna ziua,
  As dori sa ?tiu cum as putea sa aflu ce imi rezerva viitorul… Sunt nascuta pe 15.10.1984, in jurul orei 5.48-5.50. Va multumesc frumos!

 4. Sunt nascuta pe 23.11.1967, nu stiu ora As dori daca se poate sa stiu ( in mare ) ce-mi rezerva viitorul

 5. Multumim din suflet Adriana. Un articol plin de informatii pretioase, scrise cu o mare sensibilitate si talent literar.
  Am insa o nedumerire. Oberv ca unii astrologi afirma ca nodurile lunare si-au schimbat zodiile incepand cu data de 10 octombrie 2015, iar altii care afirma ca acest eveniment va avea loc in 12 sau 13 noiembrie 2015. MUltumesc din nou pentru aceste articole a carui citire ne incanta! Mult succes in continuare si va doresc, din toata inima mea, o viata superba!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.