LUNA PLINA IN SCORPION SI ZODIILE – 9MAI 2009

luna-plina

Luna Plina din 9 mai 2009 are loc cu Luna pe gradul 18:40 Scorpion si Soarele pe gradul 18:40 Taur cu un maxim in jurul orei 07:00 ora Romaniei .Este o LUNA PLINA in Scorpion guvernata de Pluto aflat in miscare aparent retrograda in semnul Capricornului..Luna simbolizeaza imaginea a ceea ce suntem si ce simtim noi in legatura cu noi insine, Pluto are intotdeauna ceva de ascuns, ceva dificil de concretizat, iese din tipare , este excentric , opereaza pe un nivel atat de profund si cu o subtilitate destul de mare , este energia ce stie atat de bine sa actioneze extrem de concentrat, ganditi-va la bomba nucleara care in mod traditional este considerata o sursa plutoniana de putere, cantitatea de energie eliberata de aceasta bomba este imensa in comparatie cu dimensiunea bombei, iar actiunea planetei Pluto este destul de asemanatoare cu actiunea unei bombe. Pot spuna ca Pluto retrograd ca si guvernator al Lunii pline in Scorpion ne va sensibiliza la maxim, ne va da o senzatie acuta de nesiguranta, stres care genereaza panica, teama, vom simti ca ni se trage presul de sub picioare , dar sa nu uitam ca Pluto este asociat si cu puterea divina ce salasluieste in interiorul pamantului, detine cheile unor mari bogatii , daruieste si retrage fortele datatoare de viata ale tuturor formelor naturale, conduce lupta intre vechi si nou, intre lumina si intuneric, intre viata si moarte, cruzimea si duritatea lui Pluto poate fi asemanata cu legea junglei .Important in acest moment de Luna Plina este sa incercam sa fim echilibrati, sa cultivam iertarea si sa stam cat mai departe de credinta ca puterea face dreptate.

Influenta cea mai mare o vor simti persoanele nascute in semnele fixe Taur, Scorpion, Leu, Varsator in perioada 2-12 , dar si pentru toti cei care in harta lor natala au planete in apropierea gradului 19.

Asadar, sa fim cumpatati, sa incercam sa analizam greselile trecutului , sa iertam oamenii din trecutul nostru care ne-au facut viata grea, sa ne eliberam de toate resenimentele, sa avem puterea sa ne iertam pe noi dar si pe cei din jur. Luna Plina in Scorpion ne vorbeste despre transformare, iertare, cunoastere, puterea care vine din cunoastere, ne indeamna sa fim asemeni pasarii Phoenix ce renaste din propria cenusa. Pasarea Phoenix ne vorbeste despre puterea de a depasi fluctuatiile vietii noastre obisnuite, ne indeamna sa ne orientam catre lumea spirituala, ne da speranta ,  inspiratie si putere regeneratoare atunci cand renuntam la vechiul mod de viata pentru a imbratisa unul nou, superior.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Luna Plina activeaza axa II –VIII , o axa a posesiunilor, ce poate indica aparitia unor posibile fluctuatii in zona finantelor si a resurselor materiale. Sunt posibile fie cresteri ale finantelor fie o posibila pierdere, dar sigur o tendinta de acumulare de resurse financiare care vine in intampinarea dorintei intense de a va simti in siguranta. Aceasta Luna Plina activand aceasta axa II-VIII, inseamna ca este necesar sa faceti un echilibru intre nevoile personale si nevoile celorlalti, intre material si spiritual. Luna in Scorpion in casa VIII , destul de slabita , poate aduce un blocaj in jurul puterii detinute , probleme cu femeile din familie si chiar discutii destul de violente, probleme cu banii proveniti de la “ celalalt”, probleme cu creditele , probleme cu modul de folosire a puterii personale, a manipularii oamenilor in interesul personal.Aceasta luna plina poate aduce renuntarea la o afacere sau la transformarea ei .

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Luna Plina activeaza axa I-VII, o axa a relatiilor, putand indica probleme personale, de incredere, de curaj, de independenta care pot duce la probleme cu cei din jur. Aceste probleme personale pot conduce la schimbari majore legate de relatiile cele mai intime, izbucnirea unei confruntari sau ruperea unei relatii existente , dusmani care se pot manifesta deschis.Activarea acestei axe indica ca este necesar sa se gaseasca un echilibru in relatiile cu ceilalti, echilibru ce poate fi gasit doar prin cultivarea adevarului in relatii, prin exprimarea intr-un mod cat mai deschis a gandurilor si dorintelor in raport cu celalalt. . Prezenta Lunii in Scorpion in casa VII , o casa a parteneriatelor , arata destul de clar o sensibilitate excesiva , relatii afective instabile , probleme in afaceri.Aceasta Luna Pina este ca un spot luminos asupra partenerului aratandu-l asa cum este el, puteti vedea foarte bine problemele existente dar puteti lua si decizaia dura de a rupe o relatie sau de a o transforma, aveti la dispozitie o energie imensa de a rupe “cordonul ombilical “care va tine legati de un partener, iar luna plina in scorpion aduce de cele mai multe ori renuntarea la un partener, la un parteneriat. Poate fi si un moment in care sa primiti noi propuneri, reinnodarea unui juramant intr-o relatie pe un nivel mai profund.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Luna Plina activeaza axa XII-VI, o axa a limitarilor si sanatatii, putand indica probleme legate de munca si de serviciu dar si de sanatate. Activarea acestei axe indica ca este necesar o reorganizare a vietii de zi cu zi in care detaliile practice dar si rutinele sa fie rezolvate, aveti nevoie de obiective clare , planuri clare care sa elimine limitarile. Prezenta Lunii in casa VI, o Luna destul de tensionata poate indica o anumita instabilitate si sensibilitate la locul de munca, diverse probleme de sanatate, o vulnerabilitate la locul de munca care va induce un caracter destul de retinut in raport cu colegii de munca. Este cel mai bun timp pentru a incepe o dieta evitand astfel excesul in alimentatie care va poate aduce diverse probleme.Sunt posibile anumite venituri suplimentre la locul de munca.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Luna Plina activeaza axa XI-V, o axa afectiva, putand indica diverse probleme cu prietenii , egocentrism in relatiile afective , originalitate in dorintele creatoare dar si posibile probleme cu copiii. Activarea acestei axe arata ca este necesar gasirea unui echilibru intre dorintele creatoare, autoincrederea si valoarea unei echipe , apartenenta la un grup. Prezenta Lunii in casa V, o Luna destul de stresata poate arata o dorinta neobisnuita de schimbare in relatiile afective, numeroase legaturi amoroase, posibile certuri cu copii. Entuziasmul si dorinta de distractie este la maxim, este posibil sa culegiti roadele unei munci de creatie, este posibil sa va bucurati de rezultatele exceptionale ale copiilor vostri, este posibil ca persoana iubita sa va impresioneze prin romantismul si pasiunea ei.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Luna Plina activeaza axa X-IV, o axa familiala , putand actualize si lumina problemele legate de cariera, prezenta publica dar si atentia pentru viata privata, familie. Activarea acestei axe arata ca este necesar sa se gaseasca un echilibru intre nevoia de securitate , viata de familie , relatiile cu familia si cariera, reputatie, succesul in societate. Prezenta Lunii plina in Scorpion in casa IV poate arata o anumita dezordine in viata de familie , schimbari probabile in viata de familie, certuri cu parintii, fiind necesar sa va imbunatatiti viata de familie, o mai mare responsabilitate si implicare in viata domestica.

Incercari in familie, in afacerile imobiliare, sa nu uitam ca aceasta casa IV are legatura cu sfarsitul unei situatii.


FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Luna Plina activeaza axa IX-III, o axa a gandirii, putand indica anumite probleme in tot ce tine de comunicare , confuzie in gandire, in idei, in idealuri, in domeniul religios. Activarea acestei axe, arata ca este necesar sa se gaseasca un echilibru prin intermediul unei anumite cunoasteri asociind logica cu intelepciunea, Prezenta Lunii pline in Scorpion in casa III poate arata o lipsa de motivatie care genereaza melancolie, aroganta in comunicare , in expunerea ideilor personale , probleme cu rudele , este posibil ca oamenii mai tineri din familie sa joace un rol mai activ in viata voastra, atentie la tot ce tine de transport, la excursii, cum conduceti masina. Este posibil sa primiti o stire importanta de un frate , de la un vecin..

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Luna Plina activeaza axa VIII-II, o axa a posesiunilor , indicand anumite probleme legate de atasamentele prea pronuntale fata de bani, bunuri, posesivitate pronuntata fata de persoana iubita . Activarea acestei axe , arata ca este necesar un echilibru intre material si spiritual, intre ce reprezinta banul ca instrument util pentru un trai decent fara a fi niciodata un scop in sine si o cercetare spirituala care va ajuta la intelegerea celor doua fatete ale vietii. Prezenta Lunii Pline in Scorpion in casa II poate indica lipsa sansei in afaceri, cheltuieli nechibzuite, cheltuieli suplimentare , fluctuatii in zona finantelor si a resurselor materiale in general. Exista o dorinta imensa de acumulare de bunuri materiale , bani , din dorinta cresterii sigurantei financiare, dar atentie, sunt posibile pierderi materiale .Este posibil sa pierdeti un loc de munca dar sa gasiti si noi modalitati de a face bani, este posibil sa aveti probleme cu anumiti bani imprumutati, sa munciti din greu pentru bani, sa faceti cheltuieli neprevazute care sa va destabilizeze din punct de vedere financiar.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Luna Plina activeaza axa VII-I, o axa a relatiilor, putand indica probleme in relatii , parteneriate, cu influente deosebite asupra personalitatii, increderii in propria persoana.. Aceste probleme in relatii, pot conduce la schimbari majore legate de relatiile cele mai intime, izbucnirea unei confruntari sau ruperea unei relatii existente , dusmani care se pot manifesta deschis.Activarea acestei axe indica ca este necesar sa se gaseasca un echilibru in relatiile cu ceilalti, echilibru ce poate fi gasit doar prin cultivarea adevarului in relatii, prin exprimarea intr-un mod cat mai deschis a gandurilor si dorintelor in raport cu celalalt.Prezenta Lunii pline in Scorpion in casa I va face destul de vulnerabili , schimbari frecvente de dispozitie, evenimentele din jur va pot afecta atitudinea mai mult decat de obicei deoarece exista tendinta de a personaliza exagerat tot ce se petrece in jur rezultand astfel confruntari cu ceilalti.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Luna Plina activeaza axa VI-XII, o axa a limitarilor si sanatatii, putand indica probleme legate de munca si de serviciu dar si de sanatate. Activarea acestei axe indica ca este necesar o reorganizare a vietii de zi cu zi in care detaliile practice dar si rutinele sa fie rezolvate, aveti nevoie de obiective clare , planuri clare care sa elimine limitarile. Prezenta Lunii pline in Scorpion in casa XII, indica emotii schimbatoare , dusmanii, lovituri datorita rautatii femeilor dar si o judecata incetosata fiind cel mai bine sa analizati cu atentie toate consecintele posibile inainte de a urma un drum, de a lua o decizie.Este un timp benefic in care sunteti ajutati sa renuntati la anumite obiceiuri proaste ( fumat, bautura, etc.), poate fi o perioada in care veti simti mai mult nevoia de a fi singuri, de a va odihni mai mult, de a dormi mai mult, deasemenea puteti primi in vis anumite raspunsuri si rezolvari la unele probleme grele ale vietii voastre.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Luna Plina activeaza axa V-XI, o axa afectiva, putand indica diverse probleme cu prietenii , egocentrism in relatiile afective , originalitate in dorintele creatoare dar si posibile probleme cu copiii. Activarea acestei axe arata ca este necesar gasirea unui echilibru intre dorintele creatoare, autoincrederea si valoarea unei echipe , apartenenta la un grup.Prezenta Lunii pline in Scorpion in casa XI indica instabilitate in raport cu prietenii, schimbari legate de relatia cu un grup , dar sunt posibile si cunostinte noi, alaturarea de un nou grup dintr-o puternica nevoie emotionala..Este un timp in care aceasta luna plina poate lucra ca un spot luminos asupra prieteniilor nesincere, asupra scopurilor egoiste din anumite asocieri. Este o perioada buna in care puteti obtine anumite daruri de la prieteni, puteti obtine o avansare datorita unui prieten, totul se inverte in jurul contactelor sociale, sperantele in amicii intamplatori se pot spulbera in acest moment de luna plina.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Luna Plina activeaza axa IV-X, o axa familiala , putand actualiza problemele legate de cariera, prezenta publica dar si atentia pentru viata privata, familie. Activarea acestei axe arata ca este necesar sa se gaseasca un echilibru intre nevoia de securitate , viata de familie , relatiile cu familia si cariera, reputatie, succesul in societate. Prezenta Lunii pline in Scorpion in casa X, poate arata inaltari sau caderi in cariera, scandaluri in cariera datorate femeilor, sacrificiul vietii afective pentru cariera. Sunt posibile schimbari in statutul social, sunt accentuate dificultatile profesionale, refuzul responsabilitatilor dar si o anumita duritate in modul de manifestare.Este un timp benefic pentru luarea deciziei de a renunta la o anumita cariera.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Luna Plina activeaza axa III-IX , o axa a gandirii, putand indica anumite probleme in tot ce tine de comunicare , confuzie in gandire, in idei, in idealuri, in domeniul religios. Activarea acestei axe, arata ca este necesar sa se gaseasca un echilibru prin intermediul unei anumite cunoasteri asociind logica cu intelepciunea. Prezenta Lunii pline in Scorpion in casa IX indica o anumita superficialitate si superstitie in gandire,unele probleme in calatorii, in relatiile cu cu strainatatea . Este o perioada in care luna plina va poate aduce castiguri din afacerile in stranatate, din relatiile cu strainatatea, puteti castiga o excursie, puteti planui o calatorie in strainatate. Puteti decide sa renuntati la anumite cursuri dar in acelasi timp sa doriti sa incepeti altele, puteti lua legatura cu un iubit aflat la distanta mai mare fata de voi, puteti explora noi orozonturi. Este o luna plina ce va indeamna la transformarea crezurilor voastre, a relatiei cu divinitatea, cu spiritualitatea.


Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

  1. Sunt taur cu ascendent in rac si cu fortuna la 18’49”scorpion ,in casa a5-a.Se considera grad 19?Multumesc

  2. in majoritatea cartilor de astrologie si mai ales in cartea lui Dane Rudhyar am citit la simbolurile sabiane ale gradelor ca daca vrei sa interpretezi prin aceste simboluri un grad pe care il activeaza o planeta, o axa, un punct important din harta , atunci orice fractie a unui grad trebuie sa se considere ca un intreg, in cazul tau gradul 18:49 tebuie citit ca 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.