LUNA PLINA IN SCORPION -9 MAI 2009 ORA 07:00 ORA ROMANIEI-” UN TORENT AL TRECUTULUI “

astro_2gw_163_luna_plina_in_scorpion3gif

La nivel energetic, aceasta faza a lunii actioneaza ca o oglinda, forta selenara foarte puternica atrage totul si reflecta intreaga energie asupra noastra. Luna Plina intensifica orice activitate, toate gandurile care s-au acumulat pana acum ies la lumina, este un moment propice intaririi relatiiilor si redefinirii legaturilor. Este bine sa stim ca Luna Plina atrage viata , chiar si scoarta terestra se apropie de Luna cu cativa centimetri in aceasta perioada.

In acesta faza , Luna in Scorpion pe gradul 18:40 se afla in opozitie cu Soarele in Taur pa gradul 18:40 , este o Luna stralucitoare , puternica , magica, toate activitatile ajung la momentul culesului. Daca lucrurile nu au mers conform planului, tot ce este gresit va deveni dintr-odata clar, iar daca au mers conform planului , este momentul sa culegem roadele.. Este o Luna Plina in Scorpion in care culegeam roadele muncii noastre, o munca inceputa odata cu Luna Noua in Scorpion din 29 octombrie 2008 In timpul fazei de Luna Plina se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense acumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina poate fi momentul unor mari realizari sau a unor mari deziluzii , este un fruct ce il putem culege sau este un fruct deja intrat in stare de putrefactie, important este ca in acest moment lumina bnefacatoare a Lunii pune in evidenta atat realizarile cat si esecurile, atat lucruile bune cat si lucrurile rele dar acest lucru se intampla nu din cauza ca ar fi Luna rea ci din cauza noastra ,ca nu putem gasi solutii armonioase pentru energiile noastre ajunse la maxim.

Ascendentul momentului de Luna Plina in Scorpion este un ascendent in Gemeni gradul 7:51 , este un ascendent mutabil de aer care in mod normal ar trebui sa induca energii ce ne pot face schimbatori si atenti la mai multe lucruri , sa devenim plini de neastampar , dornici de miscare. Dar, energia acestui ascendent este mult influentata de energia lui Mercur in Gemeni in mers aparent retrograd plasat in casa XII a momentului de luna plina, vorbim asadar de o energie ce ne va interioriza , vom fi cuprinsi de ganduri contradictorii , vom fi asemeni unei pasari nelinistite si nerabdatoare ce nu stie incotro sa zboare.

Descendentul ( casa partenerului) in Sagetator gradul 7: 51 aduce risipa in sentimente , parteneriatele sunt privite ca asocieri liber consimtite in care fiecare se bucura de independenta actiunilor dar si de libertate , este o viata in doi plina de capricii , dezamagiri, freamat , schimbare , interes fata de problemele exterioare. Casa IV-casa familiei, radacinilor familiei in Leu aduce o nevoie imensa de fast in familie din dorinta de a reflecta puterea , armonia si respectarea autoritatii personale sunt elemente de baza , aparentele in familie sunt la mare inaltime din dorinta obtinerii aprobarii celor din jur, sentimentul de sine este foarte important, familia este urcata pe scena in aceasta perioada

MC –casa X –o casa a realizarilor , a vocatiei, o casa in care se cere dovada clara a lucrurilor facute, a pozitiei sociale , a puterii sociale fiind in Varsator arata ca avem la dispozitie pentru realizarea cerintelor casei X o energie ce ne induce inventivitate, originalitate, popularitate.

Guvernatorul ascendentului momentului de Luna Plina in Scorpion este planeta Mercur aflata in mers aparent retrograd , planeta care devine extrem de importanta pentru aceasta luna plina, cu alte cuvnte, energiile lui Mercur in mers aparent retrograd vor nuanta atat experientele urmatoare , modul de abordare a acestor expierente cat si modul de interactiune cu cei din jur. Cu Mercur retrograd ca guvernator al acestei Luni Pline dar si datorita faptului ca Mercur plasat in casa XII face conjunctie cu ascendentul momentului de luna plina putem spune ca vom deveni introvertiti , secretosi , ne vom manifesta destul de ascuns. Mercur in mers aparent retrograd ne indeamna sa privim spre trecut dandu-ne o sansa sa reparam , sa reevaluam anumite decizii din viata noastra, este cel mai bun moment pus la dispozitia noastra sa invatam din greselile trecutui dar sa si le corectam. Mercur retrograd prin semnul Gemenilor un semn in care Mercur este “ acasa la el “ va acentua problemele , erorile, gafele, neajunsurile din sistemul de comunicare , gand si informatie , servicii si echipamente de comunicare , zvonuri si barfe , telefoane si bursa , afaceri si comert, comunicarea cu rudele , calatoriile si toate discutiile referitoare la o calatorie, invatamant si educatie , mass-media . Vom gandi continuu analizand ideile, faptele , stirile , experientele din trecut, devenim cercetatorii perfecti ai trecutului pentru a trata si rezolva crizele din viata noastra, din viata sociala , din karma noastra.. Mercur in aceasta casa ne da capacitatea de a stabili o punte de legatura intre constient si subconstient , ne indeamna spre meditatie si concentrarea pe crizele sociale, nedreptatile sociale sau chiar nedreptatile generate de propria karma. Putem deveni neintelesi tocmai datorita unei exprimari neclare si confuze.Atentie mare la minciuna, fals deoarece incercarile deosebite de aici pot aparea, trebuie in acelasi timp sa tinem seama foarte mult de intuitiiile , suspiciunile si ghidarile interioare. vor permite sa trecem peste anumite greutati. Mercur in mers aparent retrograd ne indeamna sa privim spre trecut dandu-ne o sansa sa reparam , sa reevaluam anumite decizii din viata noastra. In casa XII Mercur ne pune fata in fata cu rezultatele eronate ale trecutului nostru , va pune in lumina falsul unei idei, unei afaceri, unei hotarari, unei stiri, dar adesea ne poate pune si in situatii in care putem fi inselati , pacaliti, deci mare atentie la ce semnati, la ce stiri primiti, cititi cu mare atentie tot..

O planeta retrograda ne ajuta sa ne conectam la trecut, actiuni si fapte din trecut , iar mercur fiind in semnul Gemenilor , ( sa nu uitam ca aceasta luna plina reprezinta apogeul lunii noi din 29 octombrie 2008, mercur retrograd cerand o corectare a erorilor comise din octombrie incoace) va trebui sa analizam si reparam erorile din invatamant, din sistemul de comunicare, din mass-media , din relatiile cu rudele , cu cei apropiati. .Marte si Venus sunt energii importante in sustinerea energiei lui Mercur retrograd, suntem sustinuti , incurajati in utilizarea unui sfat primit de la prieteni , putem accepta ajutorul unui prieten ce ne poate deschide ochii asupra unei greseli, Marte in conjunctie cu Venus in casa prietenilor , sperantelor si viselor fiind in aspect de sextil cu Mercur retrograd in casa XII poate fi o energie ce ajuta in a vedea falsul dintr-o prietenie , falsul din orientarea unui grup de oameni , falsul din sperantele si visele noastre, este o trezire brusca la realitatile concrete ale vietii de zi cu zi.

Guvernatorul Descendentului este Jupiter in Varsator aflat in casa X intr-o conjunctie destul de stransa cu Neptun si Chiron in Varsator,. Este o conjunctie ce influenteaza aproape intreg anul 2009. Cand Jupiter , Neptun si Chiron se amesteca impreuna putem vorbi de o lupta spirituala care poate aduce provocari profunde in viata noastra , fiind puse in prim plan asteptarile noastre, sperantele noastre , eforturile noastre in atingerea aspiratiilor .In cadrul acestei triple conjunctii , Chiron va juca rolul lui de baza si anume rolul de ghid spiritual coborat printre oameni pentru a ne arata calea spre eliberare, va sti sa ne dea “ cheia “ de trecere de la traditii, conventii la noile structuri , noua constructie. . In casa X o casa in care ne folosim puterea personala , o casa a vietii sociale, a rezultatelor in cariera , aceasta conjunctie va pune in evidenta problemele detestarii vechilor structuri existente , in invatamantul traditional , in religia ‘ clasica” aducand incredere si optimism, o buna ghidare in a vedea partea buna a lucrurilor , a oamenilor. Este un timp in care putem dispune de o mare intuitie, clarvedere, calitati psihice dar si pierderi in iluzii.

Luna Plina in Scorpion adica opozitia dintre Soarele in Taur gradul 18:40 si Luna in Scorpion gradul 18:40 activeaza axa XII-VI o axa a sanatatii dar si limitarilor, aducand in prim plan confruntarea cu suferintele create de anumite renuntari dar si greseli in dragoste, munca, cariera, karma , renuntari ce au generat insatisfactie si agresivitate reprimata. Aspectul de Luna Plina , adica opozitia dintre Luna in Scorpion si Soarele in Taur formeaza cu Neptun , Chiron si Jupiter in Varsator un Careu in T fix generand crize si sentimente vulnerabile nascute dintr-o lipsa a discernamantului si renuntarea in trecut la ceva semnificativ in iubire, cariera ce mai creaza si acuma stres mental si emotional care in cele din urma cer luarea unei hotarari pentru a pune capat acestui stress. Echilibrul ecestor energii tensionate generate de acest careu in T il gasim in domeniul casei IV o casa ce vorbeste de familiei , radacinile familiei, parinti,

Luna in Scorpion este slabita prin semn, este o luna in cadere ce pierde din putere amplificand calitatile negative ale acestei energii lunare provocand astfel destule retineri si rupturi, femeile pot avea un efect distrugator asupra barbatilor iar barbatii vor simti o teama inexplicabila fata de femei. Dorinta de afirmare devine chiar agresiva, pasiunile devin violente , viata devine pentru toti plina de emotii, uneori chiar violente . Luna reprezinta sentimentele , imaginatia , sensibilitatea , compasiunea, ne spune de unde venim si incotro ne indreptam.In Scorpion , energia lunara poate arata ca trebuie sa trecem prin anumite drame , teama si agitatie, poate aduce violenta , nedreptate , inselatorii , un comportament mai presus de orice lege. Pe alt nivel, energia Lunii in Scorpion ne induce puterea de a patrunde in misterele naturii,, devenim mistici , atrasi de spiritualitate si de o dorinta puternica de a controla viata materiala si sentimentala. Pune in miscare extremele urii si iubirii, lupta fortelor opuse de degenerare si regenerare , este o energie lunara ce aduce forta si reinnoirea vietii din tot ce-i ascuns si reprimat

Luna Plina generata de opozitia dintre Luna in Scorpion gradul 18:40 si Soarele in Taur gradul 18:40 are drept planeta mediatoare pe Saturn in mers aparent retrograde plasat in casa V , este un mesaj al unei energii ce ne spune destul de sugestiv ca nu ne-am taiat de tot craca de sub picioare, este o mana intinsa , este un ajutor, este o solutie in solutionarea acestui conflict astral .In astrologie, opozitia este un aspect major dinamic ce arata o problema interpersonala ce cere un compromis intre fiecare dintre noi si partenerul nostru sau un grup de persoane. Este un aspect ce aduce instabilitate, tensiuni interioare care daca sunt controlate si directionate in mod creativ, atunci putem canaliza impulsul coplesitor de a invata ceva nou, de a dezvolta o serie de talente . Saturn retrograd ca planeta mediatoare a acestei opozitii arata un ajutor in dezvoltarea activitatii creatoare , a relatiilor cu copii nostri, consolidarea increderii in propria persoana , eliminarea relatiilor de iubire care produc frustrare .

Aceasta Luna Plina in Scorpion activeaza semnele interceptate Taur –Scorpion , semne interceptate ce ne vorbesc de posesiuni, relatii interesate, sex, certituni sufocante, nevoie de putere , folosirea celorlati in atingerea scopurilor personale , teama de a pierde banii, partenerul de viata , cautarea sigurantei in fel de fel de relatii bazate pe bani, interes de alta natura. Este un timp in care aceasta Luna Plina cere de la noi analizarea energiilor folosite eronat in atingerea sigurantei personale , transformarea simtului posesiunii, descoperirea sigurantei in interiorul sufletului..

Adriana Tudosa

.

You may also like

3 Comments

  1. Buna, Adriana. Pentru un nativ balanta cu ascendent balanta, ce influienta poate avea aceasta luna plina (pe axa caselor II – VIII). In harta natala, in scorpion mai sunt venus si neptun.
    Multumesc si mult succes.

  2. pot fi puse in lumina anumite aspecte ale valorilor personale, bani, talente personale, daca ai muncit mult poti culege unele roade ale muncii tale, daca nu , poti face lumina in anumite iluzii ale tale legate de bani, totul se invarte in jurul chestinilor banesti, fiind o opozitie pe asa II-VIII, BANII MEI SI BANII CELUILALT pot aparea si unele probleme legate de credite, banii sotului, bani luati de la cineva.

  3. Multumim pentru raspuns, ca si pentru analizele pe teme de actualitate. Astfel ne ajuti sa intelegem si sa trecem mai usor peste problemele vietii noastre de zi cu zi.
    Mult succes in continuare, multa sanatate si putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.