LUNA NOUA IN LEU- 2 AUGUST 2016, ORA 23:45 –ORA ROMANIEI- “ DAR NU VOIA MEA CI VOIA TA SA SE FACA …..……“

leu

“M-am pogorat din Ceruri, a zis Hristos, nu ca sa fac voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine” (Ioan 6, 38).

Luna Noua reprezinta un aspect de conjunctie intre cele doua Luminarii in acelasi semn zodiacal ( Soarele acopera Luna ), este o faza a Lunii in care energiile sunt foarte mici, activitatile sunt mult incetinite, in aceasta perioada pot avea loc fel de fel de perturbari in natura, se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.  Aceasta Luna Noua in Leu are loc cu Soarele si Luna in fuziune pe gradul 10:58 Leu si energizeaza casa V in harta acestui moment astral. Intalnirea Soarelui cu Luna in Leu  poate fi privita ca o conferinta astrala in care cele doua energii( ingerii solari si ingerii lunari) pun bazele unui nou inceput in acord cu destinul fiecaruia. Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Leului in harta natala.

Asa cum am mai scris :“Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de foc al Leului, aceste inceputuri  trebuie sa fie indraznete, luminoase, marete, regale. Leul este caldura estivala si timpul maturizarii fructului, este un punct culminant al vegetatiei, al plenitudinii vietii cand Soarele, stapanul acestui semn este cel mai puternic. Leul este copilul din noi, este artistul  absorbit de munca lui, este semnul luminii spirituale, este lumina divina. Asemeni lui Hercule ce se lupta cu Leul din Nemeea si apoi se imbraca cu pielea acestuia, acest semn ne da posibilitatea sa trecem peste obstacole gasind in noi un potential infinit pe care trebuie sa-l utilizam. Leul este guvernat de Soare, o energie ce sustine viata, aduce lumina, putere, maretie.

Luna Noua in Leu in casa V, o casa naturala a Leului, accentueaza mesajul acestei lunatii legat de iubire, povesti de dagoste, placeri, copii, distractie, creativitate personala, speculatii, mandrie, faima, educatie, moralitate, dragostea in afara casatoriei.  Luna Noua aici este benefica actiunilor pure care pot pune in lumina unicitatea noastra, care exteriorizeaza natura noastra divina, care ne ajuta sa ne facem Dharma. Aceasta lunatie permite o puternica emisie de energie indreptata catre realizari personale, simplitate, inocenta, povesti de dragoste, complicatii sentimentale, distractii, copii, o creatie personala regala, izbanda in speculatii sau in jocuri de noroc. Leul se exprima  prin verbul” a voi” iar aceasta lunatie ne ajuta sa intelegem ca fiecare actiune de-a noastra trebuie sa fie in acord cu vointa divina. “M-am pogorat din Ceruri, a zis Hristos, nu ca sa fac voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine” (Ioan 6, 38).

Luna Noua in Leu pe gradul 10:58 face un aspect de trigon(benefic)cu Saturn retrograd in Sagetator  dar si un aspec de inconjunctie( aspect karmic de reajustare de 150 grade) cu Neptun retrograd in Pesti.

In astrologie, Saturn este arhitectul si constructorul tuturor formelor din viata noastra, inclusiv corpul nostru fizic( piele, oase, dinti ). Saturn aduce putere prin auto-limitare, disciplina si planificare. Deseori, Saturn este descris ca “ cel singur si rautacios”  dar trebuie sa intelegem ca orice placere sau durere care se abate asupra noastra din partea lui Saturn natal sau in tranzit nu este arbitrara, ci mai degraba, este rezultatul karmei, faptelor noastre proprii. Saturn retrograd in Sagetator ne pune sa re-analizam limitele unei credinte, a unei idei, a unei legi, a unui curs, a unei legaturi cu strainatatea, cu adevarul tuturor lucrurilor din viata noastra iar in casa VIII, pune un accent deosebit pe tot ce tine de complicatii amoroase, probleme financiare, datorii, secretele puterii, afaceri necurate, ofera o sansa de a recunoaste si rezolva problemele. Saturn retrograd in Sagetator prin aspectul de trigon benefic cu aceasta lunatie ne tine legati de trecut prin tot ce tine de iubire, povesti romantice, copii, putere, secretele unei puteri, jocuri murdare bazate pe bani multi, maretie ce ascunde de fapt lucruri ciudate.
Intr-un fel, Saturn retrograd este cel care linistete lucrurile acuma, ne spune pe un ton rece dar prietenesc ca lucrurile pot fi rezolvate lent, ordonat si cu mare atentie.
“Pana aici poti merge” , astea sunt limitele tale ne spune Saturn retrograd acuma dar intr-un limbaj binevoitor. O planeta retrograda ne ajuta sa revenim la ziua de ieri, luna trecuta, anul trecut, vieti trecute in scopul de  a rezolva situatiile de viata neterminate sau care au acumulat greseli, plati  karmice.

Cu Luna Noua in Leu in aspect de inconjunctie( aspect karmic de reajustare de 150 grade)  cu Neptun retrograd in Pesti, problemele din trecut incep sa bantuie intr-un mod imprevizibil( Neptun in casa XI). Aceasta Luna Noua in Leu va scoate in evidenta actiunile gresite din trecut legate de prieteni, presiunea si cerintele unui grup, loialitatea fata de anumite grupuri sau prieteni, prietenii neobisnuite ( Neptun retrograd in casa XI). Oricum,Neptun stie atat de bine sa incurce lucrurile chiar si in aspecte bune iar acuma, aspectul de inconjunctie cu Luna Noua nu poate fi decat o rampa de lansare chiar  in “ gura leului” , te manaca de viu propria ta creatie. Apar tradari, pierderi si necazuri prin asa zisii prieteni.Deci, mare atentie, aceasta Luna Noua in Leu este o mare lectie de viata care ne spune ca Dumnezeu este prietenul nostru, in rest…doar corectitudinea ne salveaza. Oricum, Neptun retrograd in aspect cu Luna Noua este de fapt o plata karmica, tot ce se intoarce acuma are radacini in trecut, vieti trecute.

Luna Noua in Leu pe gradul 10 :58 face un aspect provocator si cu Luna Neagra –Lilith in Scorpion. Lilith este subtila, nevazuta dar simtita din plin. Simbolul ei este ca o mana ce poate arata un salut, un adio sau un avertisment, asta in functie de modul ei de abordare.
Lilith in Scorpion  “se joaca cu puterea”, cu oamenii care cred ca pot detine puterea prin manipulare, bani, secrete.
Aceasta pozitie a lui Lilith avertizeaza asupra faptului ca este deosebit de important sa fim atenti la relatii, amenintari, structurile mafiei, persecutii de toate felurile care aparent nu le meritam dar acest lucru poate fi rasplata pentru greselile trecutului. Mare atentie la implicarea in activitati periculoase si daunatoare care pot genera efecte dezastruoase. Nu cautati situatiile riscante, nu va incercati acuma norocul prin risc, ca nu tine. Trebuie sa cultivam armonia, pacea, rabdarea, intelepciunea, ietarea, sa evitam spatiile intunecate, subsolurile si sa cautam spatiile luminoase. Lilith in Scorpion isi gaseste placerea prin a cunoaste secretele celorlalti, ea este magnetica si seducatoare, ea este mama abuziva, ea este manipulatoare folosindu-si priceperea ei sexuala pentru a obtine ceea ce doreste. Sexul este arma ei cea mai buna dar gelozia, comportamentul obsesiv complica relatiile, le face periculoase, ea devine capabila si de crima. Ea are o tendinta inconstienta de a-i manipula pe ceilalti folosindu-si forta si puterea ei, ea poate actiona ca un manipulator viclean, urat si teribil. Pozitiv, Lilith in Scorpion ofera putere prin intelegerea legilor naturale ale vietii, prin intuitie iesita din comun, ea da o mare atractie pentru magie si pentru ocultism si o slabiciune pentru vicii. Este o perioada cand ni se cere sa intelegem mai clar moartea, lumea de dincolo, spiritualitatea  iar toate acestea vor fi cai care pot sa ne tina departe de orice fel de ispita( Si nu ne duce pe noi in ISPITA…).
Acuma Luna Noua in Leu face un aspect provocator cu Lilith in Scorpon, aspect ce misca lucrurile, dezvaluie intrigile, provocarile apar pentru toti cei care  au “ muscat din fructul oprit “. Deciziile pot fi dureroase  care in final conduc la un fel de exil, separare, relatii rupte.
Locul lui Lilith in tranzit reprezinta acel domeniu din viata noastra unde vom simti cel mai des lipsa respectului, sabotajul, amenintarea, crizele, nesupunerea, fatalismul, toate acestea produc in noi o furie intensa, important este sa tinem aceasta furie sub control , doar asa putem arde karma lui lilith. Acuma Lilith in Scorpion activeaza casa VII, o casa ce vorbeste despre relatii, casatorie, partener de viata, actiuni judecatoresti, avocat, dusman stiut, politica externa, relatiile interne. Din umbra( Lilith), cineva are o tendinta inconstienta de a-i manipula pe ceilalti doar pentru placerea personala, folosindu-si forta si puterea. Acest aspect poate fi o adevarata provocare deoarece Lilith ne va conduce catre acele persoane care pot fi o mare inselaciune pentru noi, ne pot induce in eroare sau pur si simplu suntem folositi de cealalta persoana. Mare atentie!
Lilith nu este “buna” sau “rea” ci ea este in acord cu ceea ce ne ispiteste si ne trimite departe de legile dumnezeiesti,vom bantui aici pe pamant pana ne trezim si pana intelegem care este sursa noastra divina. Lilith ne spune clar “ puteti fi egalii lui Dumnezeu “ daca alegeti calea adevarului, simplitate, cunoastere, credinta, in rest, caderea si iar caderea este darul ei si asta prin fel de fel de ispite, calea minciunii, nevoie de experiente extraordinate fara a fi pregatiti suficient pentru ele.

Aceasta Luna Noua in Leu are o mare influenta asupra  persoanelor nascute in jurul datei de 2 august, februarie, mai, noiembrie in semnele fixe: Leu, Varsator,Taur, Scorpion dar si asupra celor care in harta lor natala au planete personale, axe importante in apropierea gradului 11.

Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru, pentru cresterea noastra spirituala iar aceasta lunatie ne ajuta sa intelegem ca fiecare actiune de-a noastra trebuie sa fie in acord cu vointa divina, “Faca-se Voia Ta si nu a mea” devine rugaciunea cea mai scurta dar si cea mai grea.

astro_2gw_424_luna_noua_in_leu_2016.34406.7508

Adriana Tudosa

You may also like

10 Comments

  1. “o mare lectie de viata care ne spune ca Dumnezeu este prietenul nostru, in rest…doar corectitudinea ne salveaza”… absolut superb !!! Multumeste o leoaica !!

  2. Multumesc din toata inima pentru tot ce faceti pentru noi si Dumnezeu sa fie cu Dumneavoastra !

  3. Multumim frumos!!!!!
    Bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze, sa va protejeze si sa va lumineze calea…

  4. Buna, am si eu o nelamurire. Sper din inima sa ma mi-o poti spulbera. Am ascendentul in balanta , jumatate din casa 1 este logic in aceasta zodie iar jumtatate in scorpion. Firea, voin?a, rela?ia cu via?a, reac?ia la mediul înconjur?tor sunt influientate si de zodia scorpion? Multumesc din inima!

  5. Î?i Multumim din toat? inima ?i î?i doresc cu drag ?ie ?i tuturor fiin?elor o lun? plin? de bucurii,sanatate ?i

  6. Î?i Multumim din toat? inima ?i î?i doresc cu drag ?ie ?i tuturor fiin?elor o lun? plin? de bucurii,sanatate ?i

  7. buna seara! Adriana, multumim pentru tot! Pentru Pesti este o perioada dificila din cauza ca Nodul Sud este in Pesti pana in mai 2017?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.