LUNA PLINA IN CAPRICORN SI ZODILE -22 IUNIE 2024, ORA 4:07, ORA ROMANIEI

Tu zici: ‘Daca poti.’ Toate lucrurile sunt cu putinta celui ce crede!” Matei 9:23

Luna Plina din 22 iunie 2024 are loc cu Luna pe gradul 1:07 Capricorn in opozitie ( aspect astrologic provocator de 180 grade ) cu Soarele pe gradul 1:07 Rac, la scurt timp dupa intrarea Soarelui in Rac si solstitiul de vara. Aceasta lunatie impreuna cu cea de a doua Luna Plina in Capricorn din 21 iulie, lumineaza locul unde ne aflam in calatoria noastra personala, spirituala si emotionala de maturizare. Lunii pline pot fi haotice. Cu Luna si Soarele in opozitie, asa cum sunt intotdeauna in timpul Lunii Pline, acesta poate fi un moment al noilor realizari, un moment de iluminare in care influentele ascunse de la locul de munca sunt in sfarsit expuse pentru a le face fata. Luna Plina poate fi atat extrem de transformatoare, cat si complet epuizanta.

Polaritatea Rac-Capricorn are ca ideal echilibrul dintre viata privata si viata publica, familie si cariera, responabilitatea fata de familie si responsabilitatea fata de cariera. In esenta, stelele ne provoaca sa ne uitam la echilibrul dintre viata personala si cea publica. Trebuie sa echilibram aceste domenii, sa fim constienti de imaginea de ansamblu si o mare parte a fricii asociate cu momentul prezent se risipeste. Sa inlocuim temerile cu ganduri de iubire neconditionata si credinta ca totul este asa cum ar trebui sa fie. Totul se intampla mai intai in taramul spiritual si energetic inainte ca acestea sa se manifeste in taramul fizic. Ceea ce asteptam s-a intamplat deja. Aceasta este perioada anului cand lampa cosmica straluceste asupra realizarilor, ambitiei, statutului si succesului nostru. Nu numai ca suntem provocati sa ne confruntam cu problemele care trebuiesc rezolvate; in acelasi timp,  Universul ne ofera si un sprijin puternic pentru a folosi aceasta energie pentru a ne ridica vibratia, pentru a ne onora sufletul si pentru a intelege ca totul este cu putinta pentru cei credinciosi asa cum ne spune Isus : „Tu zici: ‘Daca poti.’ Toate lucrurile sunt cu putinta celui ce crede!” Matei 9:23

Luna Plina in Capricorn ne ofera o oportunitate unica de a fi constienti si responsabili pentru alegerilor noastre. Acest lucru nu inseamna ca suntem responsabili pentru lucrurile care ni se intampla, ci, mai degraba, suntem responsabili de felul in care facem fata lucrurilor care ni se intampla. Daca putem spune din tot sufletul “ accept tot ceea ce mi se intampla”, atunci se pot intampla miracole sub aceasta influenta lunara in preajma solstitiului de vara.

Cum Luna Plina se confrunta cu Neptun pe gradul anaretic 29 Pesti, nu este cel mai bun timp pentru a spune ceva ce ar putea fi interpretat gresit. Este timpul sa ne amintim ca un cuvant bun nu costa nimic. Sa incercam sa fim buni cu noi insine dar si cu cei din jur. Bunatatea inalta sufletul.

Simbolul Sabian al gradului 2 Capricorn  –gradul Lunii Pline :

“Trei vitralii intr-o catedrala gotica, una deteriorata de razboi”.

Deci, ce ne spune Luna plina prin acest simbol ?

In religia crestina, exista o relatie speciala cu lumina. Vitraliile unei biserici permit utilizarea luminii intr-un mod deosebit de eteric. In Geneza, primele cuvinte ale lui Dumnezeu au fost:‘Sa fie lumina” -Geneza 1:3-4). Iar Vitraliul este o modalitate perfecta de a evidentia adevarul spiritual al luminii, de a reprezenta lumina lui Dumnezeu. Vitraliile din biserici lumineaza interiorul altfel intunecat, arunca umbre si aduc usurare. Prin acest simbol, aceasta luna plina ne cere sa lucram la repararea „vitraliilor” noastre, sa lasam lumina sa ne ghideze tot timpul. Indiferent de ce vitraliu este spart (finante, munca, relatii, camin, parinti, sanatate), aceasta lunatie ofera sprijin, speranta, credinta in mai bine. Este timpul sa invatam sa fim o forta a binelui, sa ne reamintim de adevarata noastra misiune aici pe pamant, sa ne reamintim ca suntem in slujba cerului si nu invers.

Luna Plina in Capricorn are un impact deosebit pentru cei nascuti cu planete sau unghiuri in primele grade ale semnelor cardinale (Berbec, Rac, Balanta, Capricorn) sau gradele tarzii ale semnelor mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti). Este posibil ca acestia sa experimenteze noi realizari despre ei insisi si despre calea lor: pot intalni oportunitati de a face schimbari semnificative si de a obtine o intelegere mai clara a modului in care viata le cere sa se maturizeze.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Luna Plina este mai precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Luna Plina aprinde lumina in casa X, o casa legata de cariera, prezenta publica, obiectivele si aspiratiile profesionale. Cum Luna Plina este apogeul unor actiuni incepute in trecut, acesta este un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale, puteti lasa o cariera care nu va bucura, puteti spune “ gata” unui mod de a va implica in implementarea unui proiect profesional. Se pot termina relatiile  disfunctionale care au legatura cu cariera voastra. Pozitiv, aceasta energie poate aduce o avansare in cariera, o marire de salariu, o recunoastere a calitatilor voastre profesionale. Folositi aceasta energie lunara pentru a obtine indrumari cu privire la urmatorii pasi sau noi cai si oportunitati.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Luna Plina aprinde lumina in casa IX, o casa ce vorbeste despre calatorii lungi, straini, relocari, turism, cultura, politica, legi, religie, mass-media, universitatati. Cum Luna Plina este apogeul unor actiuni incepute in trecut, acuma, puteti culege roade frumoase sau la polul opus, sunteti dezamagiti  de proiectele voastre cu strainii, mass-media, internet, alte culturi, o calatorie, o problema juridica, convingeri spirituale. Mintea voastra unica ar putea experimenta un semnal de trezire in timpul acestei lunatii. Prosperitatea se manifesta sub diferite forme, cum ar fi fericirea crescuta, vindecarea, sprijinul divin, bogatia si cunoasterea superioara. Pacea mentala si sprijinul divin sunt nemasurat cele mai mari binecuvantari pe care le puteti avea. Cand credinta si sprijinul divin sunt cu voi, atunci totul vine de la sine, fara a fi nevoie sa luptati excesiv. Este o luna plina ce va indeamna sa aveti incredere in Divinitate, sa reflectati asupra obiectivelor reale, asupra viitorului vostru, sa fiti deschisi unor alte perspective, sa va gasiti propriile convingeri, propria busola morala si propriul adevar. Poate fi o veste ce va schimba viata si va poate ajuta sa mergeti inainte in cele mai neasteptate moduri. Acordati atentie gandurilor, viselor si conversatiilor pe care le aveti in aceasta perioada.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Luna Plina aprinde lumina in casa VIII iar temele legate bani, afaceri, relatii de suflet, lupta pentru putere, planuri secrete, valoarea mea, valoarea ta, au potentialul de a iesi in evidenta. Aceasta luna plina va invita sa procesati pierderile in mod onest si temeinic; acordati-va timp si spatiu pentru a va vindeca si pentru a gasi modalitati sanatoase de a face fata experientelor dificile. Probabil ca puteti ajunge la sfarsitul unui acord contractual – cum ar fi un contract de munca, un contract de inchiriere, un contract financiar cu o banca, un contract relational. Este un moment bun pentru a va achita unele din datorii, financiare sau de alta natura. Este posibil sa va aflati intr-o pozitie in care sunteti fortati sa faceti o cheltuiala suplimentara sau, puteti primi recompense materiale si financiare bruste. Luna Plina in casa 8 este despre a da si a primi. In timp ce spiritul vostru daruitor nu trece neobservat, aceasta luna plina poate fi un moment pentru a lua in considerare cat de mult din timpul vostru, bunurile si energia voastra, le oferiti altora. Daca ati simti ca eforturile voastre nu au apreciate, acum poate fi momentul sa va ajustati limitele. Punerea in ordine a afacerilor voastre financiare este o tema majora pentru voi. Casa opt este si casa renasterii si a regenerarii, iar Luna plina aici ar putea fi de ajutor in procesul vostru de auto-vindecare-fizica, emotionala sau spirituala. Nu irositi aceasta vibratie vindecatoare disponibila pentru voi. Puteti deveni mai constienti de aspectele ascunse ale vietii voastre, puteti observa mai usor unde va sabotati singuri, problemele care implica bani, putere, control, secrete, sunt in lumina acuma.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Luna Plina aprinde  lumina in casa VII, o casa a casatoriei, sot, parteneri de afaceri, rivali, dusmani, concurenti. Cum Luna Plina este apogeul unor actiuni incepute in trecut, acuma, puteti culege roadele ( bune sau rele) unor activitati in comun cu ceilalti, cu partenerul de viata, un asociat, o afacere. Problemele in relatiile stranse ar putea veni in lumina iar adevarurile sunt dezvaluite. Ar trebui sa fiti atenti la ceea ce spuneti si cum spuneti, in special in conversatiile cu partenerii vostri. Nu este momentul sa refuzati ceea ce va ofera altii, primiti ceea ce este oferit. Fiti generosi si voi, tot ceea ce dati va fi returnat. Aceasta lunatie va incurajeaza sa evaluati echilibrul dintre nevoile voastre personale si angajamentele pe care le impartasiti cu ceilalti, In mod ideal, aceasta lunatie este o oportunitatea de a vedea parti ale voastre reflectate in dusmanii, concurentii, partenerii vostri. Fiti mai atenti si asa, puteti intelege la ce comportamente trebuie sa renuntati astfel incat relatiile voastre sa va ajute sa cresteti si sa va maturizati. Aveti o oportunitate excelenta pentru a renunta la o relatie toxica si in acelasi timp, aceasta lunatie va deschide drumul catre ceva nou si benefic voua.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Luna Plina aprinde lumina in casa VI, o casa a muncii de zi cu zi, colegi, sanatate, gestionarea timpului, dorinta de a fi utili intr-un fel. O Luna Plina in casa VI poate aduce teste legate de locul de munca, colegi dar si sanatate. Daca sperati sa va parasiti locul de munca sau sa incepeti o noua afacere, aceasta luna plina este un moment grozav pentru a face saltul sau ar putea aduce un raspuns cu privire la o cerere depusa anterior. Asteptati-va ca atentia voastra sa fie indreptata si catre problemele de sanatate, determinandu-va sa faceti schimbari in stilul de viata si dieta in aceasta perioada. Puteti renunta la un loc de munca, puteti finaliza un proiect important la locul de munca, sunt posibile anumite venituri suplimentare la locul de munca. Si poate cel mai important, este timpul sa renuntati la critica. Fiti atenti la sanatate, dieta, ganduri. Acuma, un proiect profesional poate ajunge la apogeu si puteti culege unele roade frumoase sau la polul opus, puteti constientiza ce trebuie sa schimbati in munca voastra, in gandirea voastra.  Considerati aceasta lunatie o oportunitate de a va simplifica programul, de a prioritiza practicile de sanatate si de a va imbunatati eficienta la locul de munca. Concentrati-va pe organizare si autodisciplina, asa, va puteti indeplini ambitiile cu claritate.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Luna Plina aprinde lumina in casa V iar temele legate de iubire, placeri personale, copii, hobby-uri, sport, timp liber, lux, fericire, au tendinta de a iesi in evidenta. Asteptati-va la finaluri emotionale care ar putea sa va desparta de un partener romantic sau sa treceti de la o relatie nesigura la o logodna oficiala. Aceasta luna plina va va incuraja sa petreceti mai mult timp cu copiii vostri, sa va bucurati mai mult de ei. O problema de lunga durata cu un copil ar putea fi rezolvata acuma. Acest moment magic va poate pune in lumina fie prin finalizarea unui proiect creativ fie printr-o relatie agitata. Fiti foarte atenti la speculatii, la cuvinte, la egoul vostru activat care poate bloca fluxul natural al fortei vitale cosmice. Cum Luna este guvernatoarea casei XI, pot aparea unele tensiuni legate de prieteni, retele, conexiuni importante, asociatii, idealuri, grupuri de care apartineti intr-un fel. Credinta in scopul vostru si intr-un sens mai inalt al vietii voastre ajuta la calmarea stresului si va deschide usi importante.

BALANTA/ ASCENDENTUL IN BALANTA

Luna Plina aprinde lumina in casa IV, o casa a bunurilor imobiliare, locuinta, parinti, problemele din copilarie, siguranta si securitate, conditii de pensionare. Cum Luna Plina este apogeul unor actiuni incepute in trecut, pentru voi acestea sunt legate de o casa, un parinte, puteti pune capat unei relatii dificile cu parintii vostri. Este timpul sa evaluati daca mediul vostru domestic va sustine bunastarea emotionala si echilibrul dintre munca si viata. Poate a venit timpul sa va mutati in alta casa, in alt loc sau puteti incepe unele reparatii la casa in care locuiti. Este un moment bun pentru a finaliza orice proiect care implica un credit ipotecar, un contract de inchiriere, un contract de leasing. Va puteti muta datorita unei oportunitati in cariera voastra, va puteti asuma responsabilitatea intemeierii unei familii. Este un timp in care sunt necesare masuri pentru imbunatatirea vietii de familie, a relatiei cu parintii vostri si crearea unui echilibru sanatos intre viata de familie si cariera. Odihna este prietenul vostru!

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Luna Plina aprinde lumina in casa III iar temele legate de rude, frati, surori, comunicare, studii, calatorii scurte, activitati comerciale, au tendinta de a iesi in evidenta. Daca ati evitat sa va confruntati cu cineva sau sa daca ati evitat sa va impartasiti adevaratele sentimente, este posibil sa fiti inspirati acuma sa va spuneti parearea si sa decideti cum vreti sa mearga lucrurile. Aceasta luna plina este momentul perfect pentru a cauta o intelegere cu rudele sau vecinii vostri daca ati experimentat o perioada dificila. Luna plina poate declansa, de asemenea, un apogeu in studiile voastre, in activitatile voastre intelectuale. Puteti primi o veste importanta sau un raspuns mult asteptat. “Esti ceea ce gandesti” va spune aceasta luna plina si in acelasi timp va indeamna sa va folositi de magia cuvantului bun pentru a aduce prosperitate in viata voastra.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Luna Plina aprinde lumina in casa II iar temele legate de bani, bunuri personale, auto-valoare, salariu, incapatanare, rigiditate in actiuni, au tendinta de a iesi in evidenta. Este posibil sa atingeti un obiectiv financiar sau material in aceasta perioada, care va creste stima de sine si va incurajeaza sa mergeti inainte. Ati putea primi un cadou de mare valoare. Rasfatati si voi pe cineva de care va pasa sau faceti o donatie in scopuri caritabile. Atentie la cheltuielile impulsive, pe care s-ar putea sa le regretati ulterior! Aceata luna plina va testeaza si convingerile despre ceea ce credeti ca meritati, care sunt valorile voastre in relatia cu lumea materiala si ce este abundenta pentru voi. Daca ati folosit corect aceste energii, acuma puteti fi rasplatiti prin modalitati mai usoare de a face bani si prin noi oportunitati care va pot imbunatati situatia financiara

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Luna Plina aprinde lumina chiar pe voi, in casa I, o casa ce scrie despre imaginea voastra, cum sunteti vazuti de ceilalti, identitatea voastra, aspectul vostru, planuri personale. Aceasta este prima dintre cele doua lunatii din zodia voastra, marcand o perioada semnificativa de crestere personala si profesionala. Aceasta lunatie va indeamna sa reflectati asupra ambitiilor, realizarilor si obiectivelor voastre personale. Sunteti in atentia cerului iar magia lunara se revarsa pentru voi. Aceasta lunatie poate fi cu adevarat iluminatoare pentru voi. Puteti deveni mai constienti de sinele vostru, va puteti vedea intr-o lumina noua, dar mai mult decat atat, puteti vedea ce trebuie sa faceti in continuare. Poate fi o perioada fructuoasa in care veti obtine rezultate frumoase, desigur, doar daca ati muncit in prealabil. Daca v-ati stabilit niste obiective sau ati lucrat la ceva, acesta va fi si un moment in veti incepe sa culegeti roade frumoase. Aceasta luna plina va ajuta sa va vedeti mai clar pe voi, actiunile voastre, directia vietii voastre. Vedeti exact ce functioneaza si ce nu, astfel incat sa puteti curata ceea ce este inutil pentru a face loc schimbarilor. Posibilitatile sunt multiple pentru voi in aceasta perioada, puteti sa va imbunatatiti imaginea personala

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Luna Plina aprinde lumina in casa XII iar temele legate de credulitate, ceata, mistere de toate felurile, trecut, activitati paranormale, secrete, organizatii de caritate, spitale, agentii guvernamentale, au tendinta de a iesi in evidenta. Cum Luna Plina este apogeul unor actiuni incepute in trecut, acuma, puteti culege roadele propriilor emotii schimbatoare, a iluziilor voastre, a credulitatii voastre, a deciziilor legate de munca, proiecte de munca, colegi. Este cel mai bun moment pentru terapia sufletului vostru, pentru iertarea voastra dar si a celor din jurul vostru. Evitati sentimentele de vinovatie, incercati sa nu va legati prea mult de lucrurile rele si ciudate, acestea pot deveni adevarate otravuri care va destabilizeaza sanatatea. Poate fi cel mai bun timp pentru intelegerea dezechilibrelor generate de critica excesiva, de credintele voastre rigide. Puteti primi in vis raspunsuri si rezolvari la unele probleme grele ale vietii voastre. Profitati de aceasta energie pentru a va conecta cu intuitia voastra si a descoperi adevaruri ascunse care va pot ghida pe calea inainte.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Luna Plina aprinde lumina in casa XI iar temele legate de prieteni, echipe, cluburi, asociatii profesionale, activitati de grup, internet, comportament imprevizibil, au tendinta de a iesi in evidenta. Aceasta luna plina ar putea provoca schimbari in cercul vostru social, cum ar fi despartirea de prieteni, conectarea cu oameni noi prin intermediul retelelor sociale si parasirea unei organizatii sau a unui grup cu care nu mai simtiti o legatura. In acelasi timp, este un moment minunat pentru a va exprima recunostinta pentru tot ce aveti. Sperantele si visele voastre, un ideal care va urmareste de ceva timp, au potentialul de a fi luminate aratandu-va ce puteti realiza cu adevarat. Aceasta Luna Plina poate scoate la iveala adevaruri si ii vedeti pe cei din jur  cu mai multa claritate. Emotiile devin sporite in acest timp, motiv pentru care pot exista unele certuri si dezacorduri cu prietenii vostri. Amintiti-va ca aceasta lampa cereasca va lumineaza tot ceea ce va este ascuns, necunoscut sau reflecta o situatie trecuta. De asemenea, puteti obtine recompense pentru realizarile anterioare. Provocarile acestui moment astral vin si prin munca, complicatii la locul de munca, sanatate

 

Adriana Tudosa

 

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.