LUNA PLINA IN SAGETATOR -9 IUNIE 2017, ORA 16:10, ORA ROMANIEI – “ UN JUDECATOR COSMIC- Haideti, acum trebuie sa platiti sau sa primiti!”

De aceea Iisus a spus: “Inainte de apusul soarelui te vei impaca cu fratele tau”. Acest lucru inseamna ca nu trebuie sa intarziem pentru a repara raul facut altora. Dar soarele care apune simbolizeaza deopotriva si sfarsitul vietii, moartea. Deci, nu trebuie sa asteptati sa va aflati in lumea de dincolo pentru a va gandi sa va reparati crimele sau legile pe care le-ati incalcat, caci justitia, adica karma, intra in actiune si trebuie sa platiti pana la ultimul ban. Majoritatea oamenilor nu stiu cum actioneaza legile karmice: ei isi amesteca propriile sentimente, povestesc orice le trece prin minte: dar intr-o buna zi, karma le suna la usa si le spune: “Haideti, acum trebuie sa platiti!”. Trebuie deci sa reparati imediat cuvintele negative, fara sa asteptati ziua de maine, pentru ca vorbele zboara instantaneu: ele sunt o forta, o putere care parcurge spatiul si care actioneaza. Dar voi trebuie sa stiti, cel putin, ca exista o putere care actioneaza mai mult decat cuvantul, este gandul; si daca va puneti imediat la lucru prin intermediul gandului, veti putea prinde din urma cateva cuvinte nefericite. Este greu, bineinteles, pentru ca gandul si cuvantul tin de doua regiuni diferite. Cuvantul apartine planului fizic, este o vibratie, un curent de aer; in timp ce gandul apartine deja domeniului eteric. Va trebui sa fiti foarte rapizi si gandul vostru va trebui sa fie foarte intens, altfel ordinul executiei va fi dat, victima va fi decapitata (simbolic vorbind), si veti fi responsabili de toate pagubele pe care le-ati cauzat.”
Omraam Mikhael Aivanhov-Puritatea in cuvant

                    Luna Plina din data de 9 iunie 2017 are loc cu Luna in Sagetator pe gradul 18: 53 in opozitie cu Soarele in Gemeni gradul 18:53. Este timpul unei noi sedinte astrale in care entitatile solare trimit informatii importante catre entitatile lunare si care la randul lor le traduc pentru noi, pamantenii. Daca Soarele in Gemeni pe gradul 18:53 este ajutat de asteroidul 57 Mnemosyne pe gradul 17:31 Gemeni, Luna in Sagetator pe gradul 18:53 isi prezinta discursul in casa II, o casa ce defineste foarte bine bogatia, valorile noastre materiale si spirituale, ce pretuim cel mai mult.

Intreaga sedinta cosmica este condusa de Jupiter retrograd in Balanta asezat strategic in casa XII si ofera indrumare spirituala, ne ajuta sa intram in contact cu mintea subconstienta, sa scapam de temerile profunde, de vinovatiile adanc inradacinate in noi. Dar tot Jupiter retrograd in casa XII demasca afacerile clandestine in orice fel de relatii. Aici ne putem impiedica de pacatele noastre sau putem inainta prin tot ceea ce am dezvoltat in acord cu principiile divine. Nimic nu se uita, nimic nu se pierde, totul poate fi o baza a inaltarii noastre sau putem ramane inca blocati de fel de fel de plati karmice.

Dar sa inceapa sedinta divina …

Astrologic vorbind, faza de Luna Plina este un aspect provocator ( opozitie, 180 grade) ce induce un puternic conflict interior, ne face mai nervosi si plini de energie dar ne poate ajuta sa ne eliberam si de blocajele fizice, mentale si emotionale. Indiferent de proces, aspectul de opozitie are drept scop final armonizarea, echilibrarea vietii noastre. Chiar daca cele doua semne Gemeni-Sagetator sunt opuse, ele au in comun aceeasi calitate, ele sunt semne mutabile. Semnul Gemeni este un semn de aer iar Sagetatorul un semn de foc dar ambele sunt mutabile, schimbatoare. Ambele semne sunt pozitive, masculine, curioase, oarecum sociale.

Semnul Gemeni se bazeaza pe comunicare, invatamant, schimb de informatii, vorbe multe si marunte, se uita doar in jurul lui, nesiguranta, este eternul adolescent care nu vrea sa depaseasca un anumit nivel si sa se maturizeze. Entuziasmul este efemer datorat proiectelor neterminate, lipsei atentiei, idei care plictisesc peste noapte, zboara dar se teme de aterizare, nu vrea sa fie legat, inghitit de banalitate.

Sagetatorul isi urmeaza propria intuitie si indrumare interioara, tinde sa fie optimist, aventuros, cordial dar devine un adversar puternic daca ii sunt contestate convingerile personale, politice, religioase. Ei lupta mereu pentru pastrarea culturii, istoriei, legilor fie facute de om, fie cosmice. Se iau foarte in serios atat pe ei cat si scopurile lor, chiar daca pot fi uneori si capricii smintite. Din cele mai vechi timpuri, Sagetatorul a fost reprezentat de un Centaur, jumatate animal, jumatate om. Partea de cal a Centaurului reprezinta latura materiala a omului ce nu poate sa se detaseze total de animalitate. Partea de om a Centaurului corespunde aspiratiilor spirituale, incepe sa auda vocea sufletului ce-i permite sa inteleaga ca exista ceva dincolo de natura lui animalica, ca exista ceva dincolo de ambitia lui personala, ca exista ceva dincolo de interesul personal. Acuma, simbolul Sagetatorului este sageata, ce arata ca prin gandirea lui, omul se poate inalta tot mai mult, gandurile elevate tin sageata la inaltime in timp ce gandurile negative ne leaga si mai mult de pamant.


Aceasta energie faciliteaza extinderea limitelor, perspectivelor, cunostintelor noastre despre viata, ne ajuta sa intelegem ca trebuie sa ne traim viata in acord cu legile si principiile universale. Focul semnului Sagetator este legat de focul spiritual al sufletului, de intelepciunea eterna si divina a subcontientului de care trebuie sa invam sa ne folosim. Aerul Gemenilor hraneste focul Sagetatorilor dar prea mult aer poate transforma focul in indendiu, in consecinta, aspectul de opozitie are nevoie de reconciliere, ajustare, compromisuri. Sagetatorul si Gemenii sunt doua semne care vorbesc despre natura mentala a oamenilor, mintea mare trebuie sa lucreze cu mintea mica, altfel apar dezechilibre. Aici, ideile nobile ( Sagetator) sunt frumoase dar ele trebuie sa devina parte din realitatea zilnica( Gemeni). Ambele semne se pot risipi in mai multe directii iar aceasta Luna Plina poate evidentia acest lucru.
Cand aceste doua semne nu coopereaza bine, vom asista la o multime de vorbe frumoase dar care nu construiesc nimic. Atunci cand aceste doua semne resusesc sa se echilibreze, cuvintele devin “ file de poveste”.

Cu o Luna Plina in Sagetator luminata de Soarele in Gemeni, culegem roadele propriilor noastre fapte, cuvinte, cunostinte, informatii, filosofii, credinte, culturi.
Daca Soarele este conectat la scopul sufletului nostru, Luna este conectata la personalitatea noastra, forma umana si este vehicolul scopului sufletului nostru, acuma putem vedea daca ideile noastre spirituale, filosofice, politice, comunitare, juridice, fac bine prin adevarul propagat sau a fost ceva trucat (Gemeni). Intr-un fel, aspectul de opozitie spune acelasi lucru dar in feluri diferite iar pentru a putea armoniza, integra informatiile, trebuie sa invatam arta compromisului, sa tinem seama si de celalalt. Intr-o relatie, fiecare poate avea puncte total diferite la o problema iar fara compromisul necesar, apare lupta. Suntem atat de diferiti, stim ce este bine si rau pentru noi dar trebuie sa respectam si modul celuilalt de a vedea binele si raul. Fiecare dintre noi are un punct de vedere, o gandire proprie, un mod de a-si prezenta crezurile, informatiile, de a-si urma idealurile. Este aproape imposibil sa spunem celuilalt ce este potrivit pentru el, cum trebuie sa gandeasca, suntem construiti din energii diferite si tot ceea ce putem face este sa ne schimbam pe noi insine, sa-i acceptam pe ceilalti asa cum sunt cu adevarul lor, cu ideea lor de dreptate, bine si rau. Intr-un fel, o Luna Plina poate fi privita ca o lege a karmei care functioneaza neintrerupt, daca ai barfit, mintit, inselat, vei fi barfit, mintit, inselat, primim ceea ce dam, este o lege universala aplicata tuturor, nimeni nu poate fugi de aceasta lege.

Si cred ca a venit timpul sa constientizam acest lucru, sa incepem sa fim profesorii gandurilor noastre, cuvintelor noastre, sa propagam binele prin tot ceea ce gandim si vorbim, este un prim pas catre armonizare, pace in suflet.

Acest moment de Luna Plina poate face lumina in tot ceea ce nu am dezvoltat corespunzator, in tot ceea ce ne-a condus la o anumita confuzie in planul gandirii, al ideilor, al idealurilor, in domeniul religios, filosofic, politic, esoteric.

Acuma, putem sa ne dam seama daca ideile noastre, cunostintele noastre pot fi puse in practica pentru binele evolutiei noastre, acest lucru il putem face prin utilizarea intr-un mod egal a mentalului si intuitiei, a logicii si intelepciunii. Este un timp in care ideile, gandurile, mediul apropiat, relatia cu fratii, vecinii, cu un grup, strainii, strainatatea, studiile inalte, societatea in care traim, sunt testate iar adesea, acest test poate sa se manifeste in forme imprevizibile cum nu ne-am fi asteptat niciodata. Realitatea vazuta de noi este distrusa iar gradul de dezamagire poate induce o stare de devastare emotionala absoluta. De fapt acest aspect astrologic ne poate ajuta sa scapam de tot ce este vechi si nefolositor in modul nostru de a ne comunica trairile, ideile, cum convietuim cu ceilalti, cum facem schimbul de informatii, ce crezuri avem. Adevarul unor fapte din trecut face parte din limbajul astrologic al acestei lunatii.

Luna plina in Sagetator formata de opozitia dintre Soarele in Gemeni si Luna in Sagetator activeaza axa  II-VIII, o axa a posesiunilor, a relatiilor interesate, a sexului, a certitudinilor sufocante, gestionarea propriului patrimoniu, bunuri materiale sau spirituale.

Acuma, verbul “a intelege“, verbul magic al Sagetatorului este conjugat in casa II , o casa ce stie in mod natural sa se foloseasca de verbul “ a avea”. Aceasta Luna Plina in Sagetator in casa II este apogeul modului in care definim valoarea cunoasterii, ce studiem, cum invatam, ce predam, credinta, bogatia, o viata bogata, munca rentabila, ce conteaza cu adevarat pentru noi, ce pretuim cel mai mult, moartea, sexul, investitiile bancare, o afacere, banii celuilalt, tot ce este tabu, lumea invizibila a realitatii. Acuma, culegem ce am semanat odata cu Luna Noua in Sagetator din 29 noiembrie 2016.

In esenta, pasiunea, obsesia materialista sunt canalizate in scopuri constructive sau distructive iar entitatile lunare ne atentioneaza destul de dur in aceasta perioada. Aceasta Luna Plina in Sagetator ofera o noua intelegere a unor crize relationale. Suntem ajutati sa privim dincolo de convingerile noastre vechi, sa descoperim ceva nou despre noi si univers. Cum simbolul Sagetatorului este Sageata, ajutorul, ghidarea noastra este acolo sus in cer.

 Aspectul de Luna Plina, adica opozitia dintre Luna in Sagetator si Soarele in Gemeni gradul 19  formeaza cu Neptun in Pesti (gradul 15 ) un careu in T mutabil,  aceasta configuratie astrala genereaza crize existentiale, teste grele care intr-un fel parca ne paralizeaza simturile, mintea. Dar trebuie sa stim ca aspectele de careu sunt obstacole dinamice in calea noastra care necesita eforturi serioase pentru a le depasi si pentru a crea ceva de valoare, aici, gloria se naste prin provocari dureroase, eforturi incredibile, atentie, cunoastere, evitarea risipirii pe mai multe directii. Energia acestei configuratii poate conduce la realizari semnificative, ne impinge catre succes dar prin fel de fel de crize. Planeta focar este punctul dinamic al acestei configuratii, ofera o solutie pentru criza creata. Neptun in Pesti guverneaza domeniul nevazut, misticismul, spiritualitatea, psihicul, visele, abilitatile psihice, compasiunea, iubirea neconditionata ( venus in Pesti este in exaltare, este o iubire plina de compasiune, este jertfa in numele iubirii ), constiinta colectiva, evadarea, abuzul, iluzia, fobiile, problemele mentale, spitalele, institutiile psihice. Acuma, putem constientiza mai bine cine si ce ne afecteaza profund prin starile lor negative, prin temerile lor si suntem fortati sa luam hotari decisive.

Pozitiv, Neptun in Pesti in casa V este sinonim cu iubirea care iarta, care accepta ca celalalt este un om care are unicitatea lui cu defecte si calitati, stie ca iertarea este cuvantul magic care ne conduce in starea de a fi una cu zeii stelelor. Dar, cum Neptun face un aspect de careu atat cu Soarele in Gemeni cat si cu Luna in Sagetator, erorile sunt pe val acuma, ele sunt demascate, aratate, insirate, fotografiate, radiografiate. Neptun ne atentioneaza tot timpul ca exista riscul sa ne inselam, fie in legatura cu noi insine, fie in legatura cu o persoana importanta din viata noastra. Este cel mai bun moment pentru a ne accepta propriile slabiciuni, vulnerabilitati, sa ne cunoastem mai bine, sa renuntam la ideea ca noi stim ce este bine sau rau pentru ceilalti.

Se stie ca Luna nu are lumina ei proprie (ea este asemeni pamantul, intr-un fel este mama pamantului si este locuita de entitati aflate cu o treapta mai sus decat noi oamenii) iar Soarele este cel care trimite din diferite unghiuri lumina asupra Lunii. Dar mesajul Soarelui in Gemeni are si alte notite date de asteroidul 57 Mnemosyne( memoria sufletului, intelepciunea eterna si divina a subconstientului), un asteroid fascinant prin care amintirile ne trezesc, vorbesc, rascolesc, inveselesc.

In cosmogonia greaca, Mnemosyne a fost fiica lui Uranus si Gaia, o zeita pre-olimpica responsabila de memorie. Fiind una dintre zeitatile originale, Mnemosyne este parintele memoriei inainte de aparitia scrisului, a alfabetului, carti, inregistrari, calculatoare. Ea este memoria Creatiei lui Dumnezeu si a tuturor proceselor care au loc in univers, ea este o arhiva cosmica. Mnemosyne comunica cu sufletul prin povestiri, imagini, vise, un sentiment, un raspuns, o dorinta, un gand brusc, metafore si limbajul corpului. Ea a fost considerata una dintre cele mai puternice zeite ale timpului ei. La urma urmei, aceasta este memoria, ea este un cadou care ne distinge de celelalte creaturi din lumea animala. Ea este un dar care ne permite sa rationam, sa anticipam rezultatele, ea este fundamentala pentru civilizatie, evolutie. Locatia lui Mnemosyne este in suflet si a fost venerata ca o parte vitala a omului in legatura cu divinitatea. Anticii credeau ca, atunci cand un om moare si ajunge in lumea lui Hades are doua posibilitati, sa bea din raul Lethe (uitare) pentru a uita de toate durerile din viata sa anterioara (si cu ea, lectiile aduse), sau sa bea din Mnemosyne, memoria sufletui care nu uita nimic. Dupa ce Zeus-Jupiter a condus razboiul impotriva Titanilor si a ajuns liderul olimpienilor, se temea ca marile lui victorii si decizii ar putea fi uitate. Exista doar o modalitate de a pastra in memoria universului acest lucru iar asta o putea face Mnemosyne. Deghizat in pastor el a mers si a gasit-o pe Mnemosyne, au stat impreuna noua nopti. Luni mai tarziu, Mnemosyne a dat nastere timp de noua zile, in fiecare zi, la cate o fiica. Ele au fost numite cele noua muze si au fost descrise ca avand o minte colectiva. Nici un banchet al Zeilor nu se desfasura fara ele. Asezate langa scaunul de domnie al tatalor lor, ele distrau oaspetii cantand nu numai despre maretia lui dar si despre faptele minunate ale eroilor greci, crearea cerului si a pamantului si a tuturor creaturilor universului. Odata cu aparitia creierului si a sexului, Mnemosyne devine o zeita pasiva care colecteaza si stocheaza impresiii ale vietii, ea este detinatorul intelepciunii eterne si divine a fiecarui suflet. Puterea imaginatiei a cedat in favoarea puterii cuvantului iar zeul Hermes-Mercur a devenit ghidul nostru in viata de zi cu zi. In timp de Hermes este mesagerul zeilor, el vrea sa cunosti cat mai multe, este memoria imprastiata peste tot, nu se supara daca nu mai stii unele lucruri, Mnemosyne si fiicele ei, raman sa se ocupe de memoria sufletului, evoca amintiri, atribuie talente la nastere, inregistreaza experiente si evenimente, inspira, ofera imaginatie dincolo de cele pamantesti. Datorita ei recunoastem gustul, mirosul, descifram anumite simturi, recunoastem anumite suflete( te cunosc parca de undeva!). Sanctuarul sacru, sediul lui Mnemosyne este sufletul la nivel personal si colectiv.

In astrologie, Mnemosyne ne ajuta sa ne amintim imagini, impresii, cuvinte, din fazele anterioare ale vietii noastre pentru a integi o situatie de viata, pentru a nu mai repeta anumite greseli, pentru a ajunge la o intelegere concreta a unei experiente de viata. Ea permite ca tot ce-i ingropat, sentimente tabu, amintiri reprimate, talente nefolosite, sa le scoatem in lumina. Ea este mereu prezenta in viata noastra oferindu-ne de cele mai multe ori o imagine din trecut pentru a deslusi o imagine din prezent. Fara ea am uita tabla adunarii, inmultirii, impartirii, fara ea am uita alfabetul, am uita sa ne dezvoltam un anumit talent. Mnemosyne in Gemeni si in casa VIII devine vie prin cuvinte, stiri, cursuri, frati si surori, rude, bani, afaceri, moarte si transformare majora, apare cu vesti  intr-un mod destul de magic. Acuma, putem ajunge la miezul oricarei probleme, suntem ajutati sa detectam adevaratul inteles din spatele cuvintelor. Ea stie de ce avem nevoie la un moment dat si isi face treaba foarte bine. Mereu si mereu, sub cuvintele lui Hermes-Mercur se strecoara si Mnemosyne care articuleaza un cuvant, care scoate in evidenta un nume, o poezie, un cantec, ea stie si trebuie sa multumim si sa onoram prezenta ei in viata noastra.

Soarele in Gemeni de mana cu Mnemosyne in Gemenii in casa VIII, o casa a lui Hades ne conduce direct la povestea mitologica, face referire la amintiri reprimate, dureroase, vieti trecute, moarte si renastere, pe care de multe ori le vrem uitate (Lethe) dar ele trebuiesc pastrate pentru cresterea personala, ele pot fi lectii de capatai. Mnemosyne ne spune ca nu trebuie sa fugim de amintirile noastre fie bune, fie dureroase, fara ele, sufletul nu invata sa nu mai greseasca, e ca si cum am bea apa din Lethe si devenim nestiutori. Soarele si Mnemsyne in Gemeni in casa VIII fac referire in mod deosebit la gandirea noastra, la cuvintele noastre, aici, trebuie o transformare totala a modului in care gandim, sa luam in serios puterea creatoare a limbajului, sa intelegem puterea magica si creativa a cuvintelor.

Iar Luna Plina in Sagetator si in casa II, o casa a carei cuspida este in Scorpion, ne judeca modul in care gandim, vorbim, credinta, valoarea, amintindu-ne intr-un mod destul de dur ca platile karmice implica tot timpul cuvintele noastre, gandurile noastre, egoismul, lacomia, manipularea celorlalti. Mutabilitatea Lunii Pline in Sagetator si in casa II se exprima foarte bine acuma, culegem roadele a ceea ce am propagat prin  “Eu doresc ceea ce ai!”, o definitie a casei II in Scorpion sau “ eu inteleg ceea ce am “. Puritatea motivului ( bani, afaceri, viata intima, parteneri de afaceri, gandire, iubire) este analizata de aceasta lunatie.

Idealul Lunii in Sagetator este de a comunica cu intelegere, compasiune si bucurie, orice cuvant rostit are un sens, are o vibratie, noi suntem responsabili daca dam cuvantului intelepciune sau il transformam in “sageata de foc”. Important este sa ne folosim de calitatile Sagetatorului, adica sa invitam optimismul, entuziasmul sa ne fie tovarasi in aceste zile turbulente si sa ne bazam pe credinta, ca totul se intampla cu un motiv indiferent cat de dureros sau de greu poate fi.

Rugaciune: Ajuta – ne Doamne sa auzim forta vietii ( Sagetatorul) din spatele bazaitului( Gemeni)!

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.