HOROSCOPUL LUI SATURN IN MERS APARENT RETROGRAD IN VARSATOR, 5 IUNIE -23 OCTOMBRIE 2022

Eclesiastul 3 :” Toate isi au vremea lor, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui.”

Saturn intra in miscare aparent retrograda pe 5 iunie 2022(ora 0:47, ora Romaniei) de pe gradul  25: 14 Varsator si termina aceasta recapitulare pe gradul 18:35 Varsator in data de 23 octombrie(ora 7:08, ora Romaniei). Desi miscarile retrograde ale planetelor nu au o reputatie prea buna, miscarea retrograda a lui Saturn poate fi adesea mai constructiva decat distructiva.  Saturn se refera, printre altele, la procesele de baza care ne tin picioarele pe pamant – prezentarea la munca, eforturile si ambitiile profesionale, achitarea facturilor,  autoritatea personala dar si autoritatea celorlalti, grija fata de batrani, parinti. Saturn vorbeste si despre limitari, programe, datorie, loialitate, perseverenta, rezistenta, forma si responsabilitate. Saturn este despre crearea unui fundament solid care sa ne ajute sa evoluam. Fara o baza solida devenim tematori, instabili, si nu putem indeplini lectia sufletului nostru pentru aceasta viata. Am putea rataci fara directie, scop, cauze, vise. Saturn este un geniu in reorganizarea lucrurilor. Saturn ne arata intr-un limbaj adesea dur ca noi crestem prin esecurile noastre la fel de mult ( poate mai mult) cat crestem prin realizarile noastre. Saturn corecteaza orice situatie de viata si ne forteaza sa ne confruntam cu realitatile personale, ne cere sa ne asumam responsabilitatea pentru faptele noastre.
Saturn in mers retrograd ofera oportunitatea de a reflecta, de a revizui si de a restructura aspectele fundamentale ale vietii noastre.Vine cu lectii care in cele din urma, vor duce la noi baze, limite si angajamente, care ne vor servi si mai bine. De asemenea, poate bloca progresul si poate incetini evolutia unor proiecrte. Saturn iubeste ordinea si structura. Asadar, trebuie sa facem activitati care ne ajuta sa ne reorganizam mai bine viata, pe noi insine. Activitatile nu trebuie sa ne epuizeze. Sa facem ordine in viata noastra. Rabdarea este cheia acestui tranzit. Cu o abordare calma si responsabila a deciziilor noastre, putem evita stresul, nervii, nemultumirea.

Cu Saturn retrograd putem simti ca “timpul “sta pe loc, nimic nu se schimba. Dar aici Saturn ne ofera sansa de a decide urmatoarea miscare, urmatorul pas. Totul tine de mentalitatea noastra. Daca gandim pozitiv, totul va fi mai usor. Sa incercam sa ne concentram pe bunastarea personala mai mult decat pe orice altceva.

Ca si in miscarea sa normala, Saturn retrograd, de asemenea, este despre karma si efectele sale sunt in conformitate cu actiunile fiecaruia dintre noi din trecut. Daca actiunile au fost bune, rezultatele vor fi pe masura. Daca actiunile au fost rele, atunci platile vor fi pe masura. Cu toata reputatia sa inspaimantatoare, Saturn este de fapt un domn planetar extrem de intelept si de drept, si care ne invata ca “toate isi au timpul lor”, asa cum ne spune Eclesiastul 3 :” Toate isi au vremea lor, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui.”
Ca Parinte al Timpului, Saturn (Cronos) intreaba: Ti-ai apreciat timpul? Privind in urma, cum ai putea sa-ti folosesti timpul mai bine? Ce ai face din nou daca ai putea reface? Ce greseli ai facut si ce ai invatat? Ce karma(datorii) ai creat?

Prin urmare, primul pas cerut de acest tranzit este de a recunoaste structurile, frustrarile si limitarile impuse de modelele noastre actuale de trai, in special in acele zone ale vietii unde apare semnul Varsator dar si semnul Caprricorn in harta fiecaruia. Pentru a reusi, trebuie sa ne ocupam de viata realist, nu putem rasuci natura dupa bunul nostru plac, nu putem astepta la infinit ca ceilalti sa compenseze deficientele si temerile noastre, sa ne rezolve problemele. Trebuie sa intelegem ca traim intr-o lume fizica in care legile naturii fac parte si din viata noastra. Daca ne uram slujba, trebuie sa plecam de acolo, nu trebuie sa asteptam un act al lui Dumnezeu care sa ne duca de mana la un alt loc de munca. Daca vrem sa avem succes intr-un proiect, trebuie sa lucram cu tot sufletul la el. Unele probleme pot fi rezolvate doar daca lucram sa le rezolvam, altele nu tin de controlul nostru. Nu putem sa-i schimbam pe cei care ne fac rau dar putem sa ne schimbam pe noi, sa-i acceptam asa cum sunt si sa intelegem ca nu suntem responsabili de rautatile lor si ca nu trebuie sa actionam la fel.

Cu Saturn in mers aparent retrograd, este esential sa ne intoarcem si sa evaluam angajamentele asumate, proiectele incepute si responsabilitatile asumate in trecut. Saturn ne spune ca inainte de a continua cu alte proiecte, este important sa facem corectiile necesare angajamentelor asumate in trecut. Ni se ofera posibilitatea de a ne intoarce si de a reorganiza sau renegocia orice activitate sau angajament care par a fi o sursa de frustrare. Este timpul sa inlaturam sursa frustrarilor, limitarilor, blocajelor prezente si care au radacini in trecut. Saturn retrograd ne plimba prin trecut, daca fizic nu putem sa ne intoarcem in trecut, energia unei planete retrograde stie atat de bine sa ne puna fata in fata cu lucruri neterminate sau facute in afara unor limite corecte. Saturn retrograd in Varsator ne cere sa reparam ideile bizare care in loc sa ajute oamenii(Varsator) au reusit sa aduca blocaje, restrictii, izolari, neajunsuri. Trebuie sa privim rezolvarea problemelor societatii in care traim nu prin depasirea atributiilor legale, nu prin restrictii si abuzuri, nu prin abuz de putere, deoarece acestea pot conduce la multe circumstante dezastruoase. Saturn ne reaminteste ca trebuie sa construim structuri sociale inovatoare benefice evolutiei omenirii.

Toate lucrurile care nu sunt in ordinea divina in domeniile conduse de Saturn in Varsator(cariera, imaginea publica, folosirea puterii personale, autoritate, reguli si legi, angajatorii si regulile lor, organizatii, grupuri sociale, asociatii profesionale, prieteni, viziuni, sperante, latura noastra filantropica, societatea in care traim) trebuie sa fie reverificate, rearanjate, regandite.

Simbolul Sabian al gradului 26 Varsator, gradul inceperii miscari retrograde saturniene este:” Un mecanic este vazut gata sa testeze bateria unei masini.”

Ceva se “ masoara “ in urmatoarea perioada si asta in functie de harta natala si de domeniul de viata in care apare semnul Varsator dar si semnul Capricorn, guvernat tot de Saturn. O masuratoare indica cu precizie starea unei baterii iar daca bateria este dusa atunci trebuie una noua. Iar Saturn retrograd stie atat de bine sa faca aceste masuratori precise. Suntem ajutati sa descoperim si sa masuram corect defectiunile din viata noastra, astfel incat sa le reparam sau sa renuntam la ceea ce este defect, iar viata noastra sa poata continua intr-un mod mai lin si mai eficient. Cuvinte cheie: Testarea vechiului.

Cei mai influentati de acest tranzit sunt cei nascuti intre 5-17 mai, august, noiembrie, februarie, adica semnele fixe-Tauri, Lei, Scorpioni, Varsatori, dar si Capricornii(Saturn este seful lor astral).

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Saturn retrograd este mai pentru precis  pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC
Saturn in mers retrograd in Varsator poate aduce aduce blocaje in organizatii, grupuri sociale, asociatii profesionale, munca in echipa, prietenii si asta din cauza unor limitari din partea unor autoritati. Saturn va pune sa dati o forma realista sperantelor voastre, sa invatati despre valoarea unui prietenii, despre exprimarea recunostintei pentru ceea ce primiti de la protectorii vostri. Trebuie  sa fiti mai omenosi si mai filantropi. Nu fortati lucrurile( proiecte de grup, cariera, functii inalte, idealuri), ele se vor rezolva in bine pentru voi daca aveti rabdare.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Saturn in mers retrograd in Varsator aduce in lumina problemele in cariera voastra, problemele generate de unele autoritati si care au putut bloca cariera si cresterea voastra profesionala. Cu Saturn, exista intotdeauna o nevoie de a defini limitele carierei, relatiei cu sefii si sa spuneti Nu unor constrangeri. Obstacolele nu sunt neaparat create de voi ci de ceilalti. Este cea mai buna perioada pentru a va redefini obiectivele profesionale, si de a va reevalua pozitia in lume in general. Nu fortati lucrurile( schimbarea carierei, pensionarea, cearta cu sefii, calatorii, strainatate, credinte, invatamanr superior), ele se vor rezolva in bine pentru voi daca aveti rabdare.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Saturn in mers retrograd in Varsator va pune sa reparati si reanalizati orice concept gresit la nivelul spiritualitatii, adevar, moralitate, strainatate, legatura voastra cu Dumnezeu. Este un timp in care este necesar sa acceptati o abordare normala a fenomenului religios. Sunt posibile greutati in calatorii, in strainatate, in relatiile cu strainii, in afacerile cu strainii. Puteti intelege acuma ca legea divina bate legea voastra. Pot aparea si unele limitari si blocaje in aplicarea unor planuri ce ascund anumite lucruri, in finantele unei afaceri, in finantele partenerului de viata. Nu fortati lucrurile, ele se vor rezolva in bine pentru voi daca aveti rabdare.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Saturn in mers retrograd in Varsator va cere sa reexaminati chestiunile financiare ce tin de banii in comun cu un partener de viata, cu un asociat, cu o banca. Finantele necesita o atentie deosebita si totul va merge bine daca sunteti organizati si atenti. Pot aparea probleme cu creditele, cu o afacere, cu un asociat.Pot aparea si unele limitari si blocaje in relatiile voastre apropiate, in casnicia voastra. Dar nu fortati lucrurile, ele se vor rezolva in bine pentru voi daca aveti rabdare.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Saturn in mers retrograd in Varsator va poate ajuta sa intelegeti mai binele problemele si blocajele voastre relationale. Este cel mai bun timp pentru a redefini asteptarile voastre de la un partener, asociat, concurent. Pot aparea si unele limitari si blocaje la locul de munca, in relatia cu sefii si colegii vostri. Atentie la sanatate si nu fortati lucrurile, ele se rezolva incet si sigur.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Saturn in mers retrograd in Varsator va poate ajuta sa rezolvati problemele si blocajele de la locul de munca, proiecte profesionale, relatia cu sefii si colegii vostri. O problema de sanatate poate fi reanalizata si vindecata. Este cea mai buna perioada pentru a redefini asteptarile voastre legate de munca, proiecte de munca, relatia cu cei de la locul de munca. Pot aparea si unele limitari si blocaje in relatia cu persoana iubita, cu copii vostri, cu un proiect creativ, o vacanta. Dar nu fortati lucrurile, ele se rezolva mai incet si in pas cu cerinta divina, si nu cum ati vrea voi sa se rezolve.

BALANTA/ ASCENDENTUL IN BALANTA

Saturn in mers retrograd in Varsator va poate fi de ajutor in rezolvarea unor blocaje cu copiii vostri, cu un proiect creativ, un hobby, persoana iubita. In acelasi timp, puteti fi blocati si cu planurile unei vacante. Este cea mai buna perioada pentru a redefini modul in care ego-ul vostru ii afecteaza pe cei apropiati voua, persoana iubita, copii vostri. Poate fi si o perioada de reevaluare a talentelor voastre – cum poate le-ati irosit pana in prezent si cum le puteti exprima intr-un mod mai practic, mai util. Pot aparea si unele limitari si blocaje in familia voastra, camin, lucrari de renovare casa. Dar nu fortati lucrurile, ele se rezolva mai incet si in pas cu cerinta divina, si nu cum ati vrea voi sa se rezolve.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Saturn in mers retrograd in Varsator va poate ajuta sa intelegeti blocajele din familia voastra, parinti, radacinile voastre, mosteniri de familie. Saturn va sustine in reorganizarea vietii emotionale, familiale. Nu trebuie sa continuati sa fiti victimile emotiilor voaste ci trebuie sa va serviti de ele. Este cea mai buna perioada pentru a redefini obligatiile domestice. Viata voastra este dezechilibrata? Acordati prea multa atentie familiei voastre si va neglijati propriile nevoi? Pot aparea si unele limitari si blocaje in relatia cu rudele voastre, comunitatea in care traiti, vecini, tineri. Dar nu fortati lucrurile, ele se rezolva mai incet si in pas cu cerinta divina, si nu cum ati vrea voi sa se rezolve.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Saturn in mers retrograd in Varsator va poate ajuta sa intelegeti si sa rezolvati blocajele cauzate de comunicarea voastra. Aceste blocaje pot fi legate de rudele voastre, de studiile voastre, de comunitatea in care traiti, vecinii vostri. Modul in care va exprimati – “de la scris, vorbit si ascultat” -poate cunoaste unele blocaje cu rolul de a va da seama ce gresiti si cum trebuie reparat.Este cea mai buna perioada pentru a va redefini si reorganiza procesele de gandire (gandirea de zi cu zi), inclusiv modul in care comunicati cu ceilalti zilnic. Pot aparea si unele limitari si blocaje in relatia cu banii, bunurile voastre materiale. Dar nu fortati lucrurile, ele se rezolva mai incet si in pas cu cerinta divina, si nu cum ati vrea voi sa se rezolve.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Saturn in mers retrograd in Varsator va poate forta sa intelegeti ca pe langa eforturile pe care le faceti pentru bani, aveti nevoie si de valori spirituale iar blocajele financiare nu sunt deloc intamplatoare. Orice comportament gresit din trecut cere din partea voastra acuma o plata sau redefinire si transformare intr-un sistem de valori cat mai corect. Este cea mai buna perioada pentru a va redefini valorile materiale, emotionale si morale. Trebuie sa stabiliti mai clar care sunt prioritatile voastre. Atentie mare la tot ceea ce incercati sa faceti printr-un comportament gresit, impulsiv. Pozitiv, aceasta energie a lui Saturn va poate ajuta si obliga spiritul sa dezvolte profunzimea, corectitudinea, tenacitatea. Atentie la problemele de sanatate.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Saturn in mers retrograd in Varsator va poate forta sa intelegeti ca trebuie sa fiti mai flexibili in urmarirea realizarii planurilor personale. Orice comportament gresit din trecut cere din partea voastra acuma o plata sau redefinire si transformare intr-un sistem de valori cat mai corect. Problemele de sanatate nu sunt deloc rare, energia fizica este destul de redusa, este un timp in care puteti fi pusi sa va retrageti din anumite activitati si asocieri care vi se pareau destul de semnificsative pana acum. Pozitiv, aceasta perioada este ideala pentru studiul subiectelor spirituale, mistice si oculte. Acesta este un timp de retragere, un timp pentru a varsa personalitatea veche, ego-ul, si pentru a va reconecta la sursa divina, la adevarurile divine.Nu fortati lucrurile, ceasul divin ticaie incet si trebuie sa fiti mult mai atenti pentru a- l auzi.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Saturn in mers retrograd in Varsator va poate forta prin anumite forme de izolare, sa intelegeti ca fara valori spirituale, fara o legatura puternica cu Dumnezeu, fara compasiune si iertare, va invartiti in cercul acelorasi greseli care va tin pe loc. Va puteti confrunta cu multe temeri, atat reale cat si imaginare, si puteti afla acuma ca inamicii vostri se afla de fapt in voi, acolo trebuie sa faceti curatenie.Pot aparea si unele limitari si blocaje in proiectele de grup, munca in echipa, veniturile carierei, prietenii, idealuri. Dar nu fortati lucrurile, ele se rezolva mai incet si in pas cu cerinta divina, si nu cum ati vrea voi sa se rezolve.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.