LUNA PLINA IN BERBEC-14 OCTOMBRIE 2019 –ORA 00 :08- ORA ROMANIEI –“ CAND DUMNEZEU NE TINE DE MANA …..”

“Caci El stie din ce suntem facuti; Isi aduce aminte ca suntem tarana.” Psalmul 103

Luna Plina din 14 octombrie 2019 are loc cu Luna pe gradul 20:14 Berbec  si Soarele pe gradul 20:14 Balanta cu un maxim in jurul orei 0:08, ora Romaniei.  In cuvinte simple, Luna Plina este un limbaj actual al legii Karmei, culegem ce am semanat, suntem fortati sa actionam, sa schimbam conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in exterior. Conflictul dintre Luna in Berbec si Soarele in Balanta(luna plina in berbec) devine si mai “conflictual “ datorita aspectului de careu in T cardinal cu Pluto pe gradul 20:40 Capricorn. Energiile lui Pluto pot fi destul de perturbatoare si provocatoare, uneori lucrurile trebuie sa se deterioreze inainte de a putea fi construit ceva nou. Pluto inseamna transformare si regenerare si aproape intotdeauna vorbeste despre schimbari majore. Aspectele de careu (Pluto careu Soare, Pluto careu Luna) aduc provocari dar gestionate corect, permit eliberarea de situatii limitate. Jupiter in Sagetator sustine aceasta Luna Plina( aspect de trigon), este o garantie astrala ca vom intalni  “ o mana intinsa” care sa ne ajute sa trecem mai usor peste provocarile imense din aceasta perioada. Dar trebuie sa ne aducem aminte ca Dumnezeu nu ne ia de mana cu forta, nu constrange ci raspunde unei chemari, unei nevoi existentiale, unui strigat plin de credinta. Hristos apuca numai o alta mana intinsa. Hristos ne invata ca exista o lege mai puternica decat Karma, legea Harului Ceresc, a Gratiei Divine, a Iertarii. Doar aceasta lege ne elibereaza de legea karmei, legea cauza –efect, legea consecintelor. Iar cu ajutorul credintei, cu ajutorul iubirii neconditionate, iertand daca vrem sa fim iertati, putem indeparta toate obstacolele din viata noastra.

Dar sa inceapa sedinta divina …

Fiecare Luna Plina ne cere sa echilibram doua energii diferite dar complementare. In timp ce Balanta este intotdeauna in echilibru cu o alta persoana, Berbecul este auto-suficient. Daca Balanta ofera conditii de adaptare, compromis, pace, priveste totul din ambele parti, este preocupata si de ceilalti, incorporeaza ambele perspective “ a mea” si  a lor”, Berbecul este preocupat de el insusi, actioneaza sub impulsul momentului, este individualistul fara scrupule, insistent, direct si sincer. Berbecul este o energie de foc, dinamica si orientata in permanenta spre actiune, lupte, noutate. Balanta este o energie de aer, cardinala si este adepta pacii, armoniei, echilibrului si frumusetii.

Problemele adunate de-a lungul timpul in relatii vor fi in fruntea mesajelor acestei luni pline. “ Cine sunt?”  striga inflacarat Berbecul aruncandu-se mereu in noi experiente iar cu Luna in Berbec, sufletul nostru vrea sa-si gaseasca calea sortita. Cu Luna in Berbec, exista o nerabdare inerenta, viata se grabeste, capriciile de moment au prioritate, propriile nevoi emotionale sunt prioritare netinand cont de nimic altceva. Este destul de greu pentru aceasta emotie sa vada pe termen lung deoarece pe cat de repede se aprinde pe atat de repede se stinge. Aceasta Luna Plina in  Luna in Berbec(eu) va aduce in lumina rezultatele modului nostru de actiune in  relatii(Balanta), trecutul este luminat cu rolul de a reflecta la alegerile noastre impulsive, de a da deoparte tot ceea ce nu este in acord cu dezvoltarea noastra. Toti gresim dar Universul are metodele lui de a corecta greselile noastre iar o Luna Plina este o lampa cereasca ce ne ajuta sa vedem mai bine unde am gresit, unde am facut lucrurile din furie, din neatentie, din dorinta de a ne hrani doar egoul nostru uitand de cei din jur.
Luna Plina ofera posibiliatea de a echilibra cele doua energii (Berbec si Balanta, eu si cu mine insami, eu si cu tine) daca ne putem mentine punctul nostru de vedere dar fara a-l denigra pe celalalt pentru ideile lui, daca putem sa-i onoram pe ceilalti ca si pe noi insine, daca suntem de acord cu ceea ce este just si echitabil pentru toti. Marea lectie adusa de aceasta lunatie este despre cooperare (Balanta), un nou mod de a fi(Berbec), care in mod inevitabil da nastere unui nou mod de a face lucrurile, de a relationa, de a-i accepta pe ceilalti asa cum sunt.
Ma iubesc si ma accept asa cum sunt( Berbec), ii iubesc si ii accept pe cei din jur asa cum sunt, le accept deciziile( Balanta), echilibreaza viata noastra. Putem scapa de un mod vechi de a fi, de comportamente vechi, de convingeri si atitudini vechi, de relatii care stau in calea cresterii noastre.
A venit timpul sa ne ridicam in picioare pentru noi, sa gasim echilibrul si pacea in noi insine, sa gasim in noi pacea lui Dumnezeu care este mai puternica decat lumea:
“Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante.” Ioan 14:27
Este timpul sa invatam ca tot ceea ce atragem in viata noastra si care nu ne place, oglindeste de fapt o parte din noi care este inconstienta si se vrea purificata, echilibrata, armonizata, vindecata.

Luna Plina in Berbec adica opozitia dintre Soarele in Balanta si Luna in Berbec activeaza axa IV-X, o axa a familiei si carierei, a vietii private si a imaginii publice.
O Luna Plina in casa in casa X, o casa unghiulara, capata si mai multa putere fiind asociata cu cerintele saturniene, deci cu cariera, faima, onoruri, reputatie, premii, limite, reguli, disciplina, autoritate, unul din parinti, maestri spirituali, profesorii nostri, scopul spiritual al vietii noastre. Exista o dorinta puternic emotionala pentru recunoastere si realizare. In acelasi timp, putem fi foarte sensibili in tot ce tine de cariera, putere.  Deoarece Luna este “asistenta” sau “ingrijitorul” planetelor, exista o mare posibilitate ca mama, o femeie, sa fie implicate in toate problemele aduse in calea noastra. Suntem indrumati catre ceea ce ar trebui sa facem in continuare in cariera noastra astfel incat sufletul nostru sa fie multumit.  Saturn ca domn al casei X, recompenseaza persoanele care isi controleaza mandria. Foamea pentru putere, mandria excesiva, vor avea ca rezultat conditii dificile si dezamagiri. Muntele( casa X) poate fi urcat cu greu, obstacolele trebuiesc trecute cu rabdare dar acestea nu pot fi depasite daca ne urcam pe  spatele celor care vor suferi in numele ambitiei noastre. Glasul Lunii Pline in casa X devine glasul dezechilibrelor din noi  iar “ma impac cu mine insami si actionez animata de cele mai inalte idealuri, este cerinta acestei lunatii”.

Acest conflict dintre Luna in Berbec si Soarele in Balanta  devine si mai “conflictual “ datorita aspectului de careu in T cardinal cu Pluto pe gradul 20:40 Capricorn. Semnele cardinale implicate in acest careu in T sunt semne de actiune si sunt de obicei concentrate pe identitatea noastra, actiuni, lupte pe viata si pe moarte, initieri, exprimare impulsiva( Berbec), pe identitatea noastra sociala si intelectuala, justitie, relatii, diplomatie, corectitudine, respectarea celuilalt, legi corecte, echilibrari karmice( Balanta), pe  structuri, autoritati, institutii, constructii durabile, cariera, ambitii profesionale, functii inalte, vocatia adevarata (Capricorn).  In general, actiunea lui Pluto in Capricorn ca planeta focar este foarte abrupta si dificila si de aceea, ea cere atentie marita. Acest careu in T indica tulburari emotionale si schimbari in relatiile cele mai personale. Pluton are o influenta puternica in acest moment de luna plina. Intentia lui Pluto este de a ne face sa sapam adanc in interiorul nostru pentru a afla exact cine suntem cu adevarat, sa devenim constienti de defectele noastre dar si de punctele noastre forte. Influenta lui are rolul de a face anumite transformari in noi insine astfel incat sa fim mai siguri de noi, sa devenim mai puternici. Nu trebuie uitat ca Pluto cere onestitate, altfel, lucrurile pot deveni destul de neplacute.
Modelele si obiceiurile comportamentale din trecut care sunt ingropate in psihicul nostru vor iesi la suprafata si vor determina decizii compulsive sau irationale. Este posibil sa apara reactii extreme la anumite situatii, in special la cele care ne afecteaza personal. Daca exista deja anumite dificultati in relatii, acuma, ele pot fi agravate. Emotiile puternice, luptele secrete, tacticile de discreditare, manipularile din umbra, se pot manifesta din plin in cariera, imagine publica, ambitii profesionale, functii inalte, sefi, familie, parinti, afaceri imobiliare, mosteniri, munca, colegi, copii, iubire.
Exista posibilitatea ca o lupta cu un membru al familiei sau cu un partener, un rival, un concurent, sa ajunga la apogeu cu efecte distructive in toate partile. Dorinta de a controla sau de a manipula pe ceilalti este prezenta, la fel si tendinta de implicare in lupte de putere. Problemele personale pot fi remediate sau amplificate.
Daca aveti planete in semnul Rac in jurul gradului 20:40, acest aspect se va transforma intr-o cruce cosmica cardinala si cu siguranta poate aduce o schimbare majora in viata voastra.
Marte in Balanta, conducatorul acestei Luni Pline in Berbec, poate complica si mai mult lucrurile prin aspectul de inconjunctie cu Uranus retrograd in Taur. Acest aspect ne cere sa facem anumite ajustari in deciziile imprevizibile din trecut, decizii ce au afectat anumite relatii, un parinte, familia, caminul,  imaginea publica, ambitiile profesionale, legatura cu tara de origine, cu radacinile noastre. Venus, conducatoarea Soarelui in Balanta, se afla in Scorpion si este provocata de acelasi Uranus retrograd in Taur, aruncand in aer ideea de stabilitate in relatii, iubire, activitati financiare, familie, cariera, ambitii lumesti. Interactiunile cu celelalte persoane vor fi pline de surprize cauzate de schimbari fooarte bruste ale unor acorduri, de actiunile imprevizibile sau neplacute ale celor implicati. Trebuie sa incercam sa nu ne lasam dusi de val, de obsesii, de manipulari.

Cine ne sustine in acest moment astral?

Jupiter pe gradul 20:07 Sagetator prin aspectul de trigon benefic cu Luna Plina in Berbec este mediatorul astral al acestui moment extrem de tensionat, ofera “ o mana intinsa” care sa ne ajute sa trecem mai usor peste provocarile imense din aceasta perioada. Acest aspect poate reduce tensiunea acestor zile si poate contribui la gasirea unor solutii benefice in relatii, uniunii, relatia cu noi insine, cu copii, cu parintii, la locul de munca, strainatate.
“Tot raul este spre binele nostru”  ne spune Jupiter in Sagetator, tot ceea ce se intampla in viata noastra face parte din povestea noastra, din fisa postului nostru aici pe pamant si trebuie sa abordam fiecare experienta care ne atinge sufletul ( pozitiva, negativa) ca o lectie importanta de viata necesara cresterii noastre. Jupiter in Sagetator in casa V inseamna “ o nastere noua”, sa nastem un om nou din noi. Sfatul lui Jupiter in casa V este noua porunca a lui  Hristos : “Va dau o porunca noua: Sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii.” Dar mai intai, trebuie sa invatam sa fim buni si iubitori cu noi insine doar asa putem sa fim buni si iubitori si cu ceilalti.
Noua nastere poate insemna si o idee noua, o inspiratie noua, o sarcina, un copil, un nou mod a relationa, de a accepta oamenii asa cum sunt, sa ne aducem aminte ca toti suntem copiii (casa V) lui Dumnezeu.

Influenta majora a acestei Luni Pline in Berbec va fi asupra semnelor cardinale Berbec, Balanta, Rac, Capricorn, in special asupra celor nascuti in jurul datei de 14 (plus, minus trei zile ) dar si asupra celor care au planete in termen de trei grade de gradul 20 Berbec, Balanta, Rac, Capricorn.

Urmeaza o perioada destul de tensionata si va recomand sa aplicati Regula de aur:
”De acum inainte practic regula de aur, care inseamna ca gandesc, vorbesc si actionez asupra celorlalti asa cum as dori ca ei sa gandeasca, sa vorbeasca si sa actioneze asupra mea. Merg linistita pe calea mea si sunt libera, deoarece acord libertate tuturor. Sunt mereu calma si echilibrata. Pacea lui Dumnezeu imi cuprinde mintea si intreaga fiinta.”

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.