MERCUR IN MERS APARENT RETROGRAD -11 IANUARIE 2008 ORA 18:44 –1 FEBRUARIE 2009 ORA 9:11-ORA ROMANIEI- UN TIMP “ INCALCIT “……..

Din cand in cand, planetele par a se misca inapoi, in directia opusa cursului normal in jurul Soarelui, de fapt este o iluzie optica (planetele nu se pot misca inapoi) , in acest caz vorbim de o miscare aparent retrograda , viteza de miscare a planetei fiind mai mica decat in mersul ei direct.

Pe 11 ianuarie ora 18: 44 , ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda in semnul Varsatorului gradul 7 :45 ajungand la sfarsitul acestei miscari aparent retrograde pe 1 februarie 2009 sa fie fie pe gradul  gradul 21:44 Capricorn.

Influenta planetei retrograde incepe cu cateva zile inainte de momentul de debut a miscarii aparent retrograde, in multe carti am citit ca influenta planetei retrograde incepe din momentul in care Mercur trece pentru prima data prin gradul final al miscarii retrograde , in cazul nostru vorbim de gradul 21 Capricorn , iar Mercur a trecut prin acest grad inainte de sarbatori 24 decembrie 2008 ( acest lucru explica atat de bine “incurcaturile “ din ordonantele pe care guvernul le-a emis, tare “sugubat” mai e Mercur vizavi de acesti oameni din guvern).

In mers aparent retrograd, Mercur va sti atat de bine sa dea nastere la fel de fel de neintelegeri , perturba comunicarea intre oameni dar si intreg sistemul de comunicare , ma refer aici la calculatoare, posta, incurca negocierile , incurca intelesul cuvintelor, incurca mesajele , scrisorile , tot ce tine de comunicare dar si de transportul “comunicarii “. Mercur retrograd in Varsator induce o lupta continua intre ideile neobisnuite , neortodoxe si cele traditionale , este o energie ce concentreaza atentia pe idei originale, independenta in idei, libertate intelectuala, aduce haos in relatiile de grup, putem vorbi de prietenii si aliante incercate si destul de incurcate , putem vorbi de redefinirea idealurilor, ambitiilor, dorintelor, sperantelor. In Capricorn , Mercur retrograd creaza dezordine chiar haos in tot ce tine de administratie, guvern, cariera, pozitie sociala , perturba comunicarea la nivel de intreprindere , fel de fel de organizatii, putere , administratie. Este o energie ce ne va face lipsiti de umor si cu dorinta de putere.Toate domeniile de comunicare sunt afectate , de la probleme in asociatii , prieteni, scopuri personale la finante, administratie, concepte si idei noi. Mercur retrograd afecteaza in mod diferit oamenii, in functie de aspectele facute cu planetele personale si de casa -domeniul energizat . O planeta retrograda indica o perioada aparent inevitabila , evenimente predestinate , evenimente asupra carora avem foarte putin control. Mercur retrograd poade da nastere la modificari neprevazute, blocaje de tot felul, nu este cel mai bun timp pentru a lua decizii importante deoarece acestea pot fi luate gresit. In mitologie , Mercur este mesagerul lui Dumnezeu , guverneaza logica si mintea , procesele de comunicare, sub influenta energiilor lui Mercur retrograde nu ne vom putea lauda cu o mintea prea ascutita.si prea usor de folosit.

Este cel mai bun moment sa reflectam la proiecte neterminate si mai presus de orice , sa ne inarmam cu multa prudenta atat in ceea ce spunem, in ceea ce semnam dar si in calatorii . Deschiderea unei afaceri, planificarea unei afaceri, un nou proiect , nu sunt cele mai bune orientari in aceasta perioada , nu este cel mai bun moment pentru achizitionarea calculatoarelor, televizoarelor, aparate electrice si electronice, barci, motoare, motociclete , orice alte masinarii de transport deoarece pot aparea mari disfunctionalitati ( sa nu uitam ca Mercur este in mitologie Zeul comertului ).

Calatoriile sunt predispose la intarzieri , uneori chiar anulari, este timpul in care este bine sa citim atenti toate documentele , ce semnam, sa fim atenti la orice detaliu. Cuvintele cheie ale lui Mercur retrograd sunt : REVIZUIRE, REGANDIRE, REORGANIZARE, REEVALUARE, REVEDERE, REINTALNIRE, REDEFINIRE, REFINANTARE….

Nu este cel mai bun timp pentru decizii importante , orice schimbare, decizie nu ofera garantii pentru mai tarziu, as putea vorbi aici de un termen de garantie de cateva saptamani , dupa expirarea termenului, decizie devine “buna de aruncat’. Este o perioada de timp in care totul se regandeste, se regandesc deciziile luate anterior, se schimba angajamente.

Cu Mercur retrograde este ca si cum emisfera stanga a creierului a plecat in “ vacanta’ , nimic nu va functiona asa cum dorim si nimic nu se va dovedi a fi cu ceea ce am prevazut.

Mercur in mers aparent retrograd ne indeamna sa privim spre trecut dandu-ne o sansa sa reparam , sa reevaluam anumite decizii din viata noastra, este cel mai bun momunt pus la dispozitia noastra sa invatam din greselile trecutui dar sa si le corectam.

Cu Mercur in mers aparent retrograd va fi destul de vizibil modul de exprimare in toate formele a verbului “a incalci”, fie ca vorbilm de “eu incalcesc sau eu am incalcit”, “tu incalcesti”, “ei au incalcit”, este o perioasda in care ni se da o sansa sa facem ordine in lumea “incalcita ‘a gandurilor, ideilor, actiunilor.

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

  1. Eu am Casa I de la 10 grade Varsator pina la 3 grade Berbec. Sunt intr-o mare deruta cind citesc un horoscop si nu mai stiu ce si unde mi se aplica. Dupa ce sa ma ghidez ?

  2. Pingback: De maine …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.