LUNA PLINA IN CAPRICORN-24 IUNIE 2021, ORA 21:40, ORA ROMANIEI– “URGENTE SPIRITUALE…”

“Si eu, daca voi fi inaltat de pe pamant, ii voi atrage pe toti oamenii la Mine.” ( Ioan 12:32 )

Luna Plina in Capricorn pe gradul 3:28 este apogeul actiunilor incepute in trecut, are o legatura directa cu ceea ce a fost inceput la Luna Noua in Capricorn din ianuarie 2021. Acuma se verifica, se corecteaza daca este necesar, se premiaza, noile inceputuri.

Luna pe gradul 3:28 Capricorn  in opozitie cu Soarele pe gradul 3:28 Rac ( faza de Luna Plina in Capricorn) ne cere sa gasim un echilibru intre cariera, viata sociala, responsabilitati de lunga durata, autoritati si familie, neam, radacini, trecut. Daca Racul vrea sa construiasca o casa pentru familia lui, Capricornul vrea sa construiasca un un imperiu, numeroase asezaminte prin care sa-si demostreze forta, puterea. Racul guverneaza viata privata, nevoile familiei, ingrijirea copiilor, mama, motivatia principala este securitata caminului, familiei lui.  Capricornul, pe cealalta parte, guverneaza viata profesionala, institutiile politice si manageriale pe scara larga, pozitia si puterea sociala, autoritatile.

Aceasta Luna plina in semnul de pamant al Capricornului aduce in atentia noastra dezechilibrele, temerile noastre legate de cariera, functii inalte, familie, parinti, camin, traditii, fundatii solide, planificari pe termen lung, stabilitate, autoritati.  Fie ca vorbim despre planul material, fie ca vorbim despre planul spiritual, aceasta slujba astrala deschide o cale noua pentru recunoasterea limitelor noastre, pentru concentrarea pe ceea ce conteaza cu adevarat, pentru intelegerea “ unde suntem, cine suntem, si unde vrem sa mergem”,  pentru a urca pe munte, pentru evolutie. Se poate sa fim chemati sa renuntam la ceva, la cineva, iar asta aduce un nou capitol in viata noastra. Una dintre lectiile oferite de aceasta Luna Plina in Capricorn este despre acceptarea realitatii si a limitelor dar si de stabilire a obiectivelor realiste si concentrarea pe ceea ce este important pentru fiecare, avem sansa de a face schimbari importante in viata noastra. Capricornul si Racul sunt semne cardinale amintindu-ne de capacitatea noastra de a fi mai intai responsabili de deciziile noastre, de viata noastra, de emotiile noastre, de ceea ce vrem sa construim in viata noastra.

Luna plina in Capricorn activeaza axa XII-VI, o axa a sanatatii dar si a limitarilor. Luna Plina in Capricorn si in casa XII ne arata unde ne sabotam singuri, unde suntem dusmanii propriei vieti, unde continuam sa cautam aprecierea celorlalti uitand ca sentimentul propriei valori nu poate fi dobandit decat launtric, cand incepem sa devenim constienti de “ omul divin” din noi. Odata costienti ca suntem de vita divina, incepem sa realizam ca tot ceea ce primim nu este decat rezultatul faptelor noastre, devenim constienti ca in viata noastra functioneaza legea karmei, culegem ce am semanat. A venit timpul sa cautam in subconstientul nostru raspunsurile la dezechilibrele din viata noastra, la esecurile si dezamagirile noastre. Putem debloca viata noastra doar printr-o metoda spirituala, prin apelul la puterea eterna si divina a subcontientului nostru ce poate fi un inceput al constientizarii puterii divine din noi. Asa incepem sa fim mai atenti la noi si asa incepem sa ne iertam greselile si sa nu le mai facem, incepem sa ne iubim chiar si atunci cand suntem in situatii dificile si dintr-o data totul se usureaza, incepem sa ne acceptam si iubim emotivitatea, timiditatea,  incepem drumul Mucenicului…urcam….(capricornul)…

Cand acceptam sa fim condusi de divinitatea din noi, cand alegem sa implinim poruncile, legile lui Dumnezeu, cu trecerea fiecarei zile, invidia si mandria sunt inlocuite cu bunatate, mila, rabdare, iar aceste virtuti devin o parte reala, integrata in noi. Acestea sunt valori eterne care sunt inscrise de la inceput in spiritul nostru divin si nu in trupul efemer, pamantesc.

“ Chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru dinauntru se innoieste zi în zi.” scrie Pavel in 2 Corinteni 4:16.

Sa traim zi de zi, ceas de ceas, constienti de prezenta divina din noi, inseamna sa folosim aceasta putere(Capricornul) pentru a arunca raul care locuieste in firea noastra si sa alegem sa implinim voia lui Dumnezeu. Si asa cum spune Aivanhov, poate cel mai greu este sa spunem” Doamne, eu sunt servitorul Tau, dispune de mine dupa Vointa Ta.”

Credinta in sinele nostru divin ne ajuta sa facem fata oricaror obstacole, oricaror plati karmice. Este timpul sa ne aducem aminte de vorbele lui Isus:

“Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna.
Luati jugul Meu asupra voastra si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre.
Caci jugul Meu este bun, si sarcina Mea este usoara.” Matei 11:28-30

Acesta este adesea un moment excelent pentru a scapa de stres, pentru acceptarea unor situatii care nu mai pot fi schimbate ci doar acceptate iar acest lucru poate aduce pacea si linistea in noi. Indoielile si frica otravesc sufletul, mintea si corpul, imaginatia se dezlantuie, ceea ce provoaca dezastrul si boala.
Prin repetare constanta a afirmatiei: “Arunc aceasta povara asupra lui Hristos care este in mine, si avansez liber!’, viziunea se transforma si, in acelasi timp apare un sentiment de usurare, iar mai devreme sau mai tarziu, survine si manifestarea binelui, fie ca este vorba de sanatate, de fericire sau de prosperitate.

Mesajul “ culegem ce am semanat “ al Lunii Pline in Capricorn este dublat de Saturn retrograd in Varsator -guvernatorul acestui moment cosmic. Saturn este Domnul Karmei iar miscarea aparent retrograda este un moment important cand ne intalnim cu datoriile karmice intr-un mod destul de intens. Acuma, trecutul devine un film in reluare dar incetinit, aratandu-ne unde ne-am abatut de la reguli, lege, moralitate, responsabilitati, unde am devenit extrem de critici si judecatori ai muncii celuilalt, unde ne-am facut rau singuri prin gandirea negativa, prin jignirea celuilalt, prin lupte fara un plan bine stabilit, prin haosul propagat .

Cine ne ajuta acuma?

Jupiter retrograd pe gradul 2 Pesti  este planeta mediatoare a  opozitiei Luna in Capricorn –Soare in Rac, si arata o iesire, o solutie a provocarilor acestui moment astral. Jupiter retrograd in Pesti este magia, rugaciunea, iertarea, iubirea neconditionata, credinta iar vibratia pozitiva adusa acestei lunatii este utila pentru a depasi indoielile, intarzierile in realizarea sperantelor noastre, in mantuirea noastra.  In ciuda oricaror reguli si regulamente, proceduri si protocoale care trebuie respectate, aceasta luna plina in Capricorn este aici pentru a ne inspira sa ne conducem propria viata, sa ne lasam ghidati de propria busola divina.

Acest moment astral reinvie povestea mitologica a centaurului Pholus (5145) aflat pe gradul 4:25 Capricorn aproape de Luna Plina pe gradul 3:28 Capricorn.

Daca ne intoarcem la mitologia greaca, Pholus, seful Centaurilor, era un ghicitor care putea prezice viitorul si putea interpreta semnele si simbolurile. Cu toate acestea, era orb la propria soarta. Hercule i-a facut o vizita lui Pholus care  l-a invitat la masa. Dar Hercules a vrut si vin. Pholus era responsabil (Saturn) de paza vinului sacru al zeilor. Cu toate acestea, Neptun (nevoie de vin) a indus in eroare judecata, etica si capacitatea lui Pholus de a mentine granite clare, asa ca a deschis vinul ca semn al prieteniei lor. Aroma vinului i-a innebunit pe ceilalti centauri care au incercat sa intre in pestera. Hercule i-a impuscat cu sage?i mici contaminate cu veninul otravitor (toxic) al Hidrei. Plin de compasiune, Pholus a inceput sa-i ingroape pe Centaurii cazuti. Pholus a platit cu viata pentru consecintele actiunilor sale. A scos naiv o sageata dintr-un cadavru, minunandu-se de modul in care astfel de sageti minuscule ar putea ucide atat de repede Centaurii atat de uriasi. Sageata a alunecat din degete lui, i-a lovit piciorul si l-a ucis. Orbita lui Pholus, este intre Saturn(are in responsabilitate paza vinului sacru al zeilor pentru trei generatii, limite clare) si Neptun (vin, extazul vinului, eroare in judecata, viziuni, citirea semnelor ) dar atinge si orbita lui Uranus( moarte instantanee). Toate aceste fatete ale lui Pholus – orbirea fata de viitor, confuzia, incalcarea promisiunilor si a  limitelor, naivitatea – sunt aspecte ale Neptunului (stari modificate de constiinta, vin ) care se lupta cu Saturn (responsabil si disciplinat).

Energia lui Pholus  in fuziune cu Luna Plina in Capricorn ne face sa actionam in mod spontan si instinctiv in situatii aparent minore dar care pot sa ne schimbe viata. Actiunile aparent nesemnificative ajung uneori sa aiba un impact mai mare decat viata iar Pholus prezent este responsabil pentru acest proces. De la procesul de gandire pana la repercusiunile actiunilor noastre aparent banale, intelegem ca altcineva este in rolul soferului masinii vietii noastre…. Universul are planuri noi dincolo de intelegerea noastra iar Pholus este forta motrice din spatele actiunilor noastre ce aduc momente de cotitura, actioneaza ca un declansator pentru evenimente mari. Minunile care par sa se intample peste noapte sunt influentate de Pholus in timpul acestei lunatii. Aceasta lunatie colorata de energia lui Pholus ne elibereaza din situatii care constrang ( vasul de vin nedesfacut ) deschizand astfel noi posibilitati, un drum  nou. Transformarea majora vine de obicei prin actiunile proprii, ceva simplu care ne face curiosi, o intalnire, o vizita, o mutare, o calatorie, o stire, pot incepe un intreg lant de evenimente majore. Nu trebue uitat ca Pholus avea in responsabilitate paza vinului sacru al zeilor pentru trei generatii dar el incalca promisiunea si moare. Aceasta lunatie poate pune in lumina si recompensa incalcarea sau onorarea unor promisiuni, acorduri.
Pholus este si arhetipul legaturii intre generatii ( trei generatii de obicei)  si eliberarea de efectele cauzelor legaturii care exista in primul rand cu generatile anterioare. Iar Luna Plina in Capricorn poate accentua vindecarea ranilor, karmei cu stramosii nostri( bunici, strabunici-trei generatii, probleme si nemultumiri legate de stramosi, relatia cu precedesorii in orice fel, probleme care fac parte din familie, trib),  a atasamentele fata de parintii nostri formate la scurt timp dupa nastere, a conexiunilor noastre cu pamantul , si devenirea propriei noastre autoritati spirituale. Aceasta Luna Plina de mana cu Pholus ne rupe de trecut, de conditionarile induse de legaturile de rudenie. Pholus rupe dependentele precum si cauzele si consecintele acestora, care de multe ori se intind de-a lungul a trei generatii. E ca si cum Pholus ar spune: “Trei generatii. Asta e suficient. Acum esti liber!”

Traim intr-o lume in care omul a divortat de spirit sau de Dumnezeu si trebuie sa ne relegam de originea noastra divina dar acest drum este plin de provocari. Traim intr-un moment in care „informatiile spirituale” sunt peste tot, dar nu avem nici o modalitate de a distinge ceea ce este adevarat pentru noi insine si avem foarte putin sprijin din partea societatii in dezvoltarea vietii spirituale. Depinde de noi sa stabilim aceasta relatie cu Divinul si pe cont propriu.

Luna Plina in Capricorn si Pholus(ca centaur care strabate, calatoreste spatiul dintre Saturn si Neptun), ne pot ghida pentru a ne vindeca, pentru a rupe legaturile karmice cu parintii si stramosii nostri si pentru a reface legatura cu constiinta divina din noi. “Urgenta spirituala” a acestui moment astral important ne cere sa refacem legatura cu divinitatea din noi prin credinta, rugaciune, iertare, compasiune, atentie, intelegerea limitelor si responsabilitatilor noastre.

Este cel mai bun moment pentru a practica fel de fel de ritualuri, mantre, rugaciuni care ajuta sa vindecam conexiunile karmice cu rudele noastre, cu pamantul cat si cu divinitatea:
“Doamne, imi cer iertare pentru tot ce am gresit fata de intrega Ta Creatie Divina, cu gandul, cu vorba sau cu fapta , cu stiinta sau fara de stiinta, cu voie sau fara de voie, acum, in trecut sau alta data, impreuna cu arborele meu genealogic, cunoscut sau necunoscut.Ii iert, ii dezleg si ii binecuvantez pe cei ce mi-au gresit cu gandul, cu vorba sau cu fapta, cu stiinta sau fara de stiinta, cu voie sau fara de voie, acum , in trecut sau alta data. Si Te rog din suflet, Prea Sfanta Treime, sa ne ierti, sa ne dezlegi si sa ne binecuvantezi si pe unii si pe altii. Faca-se Voia Ta, Doamne, pentru noi toti.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.