LUNA PLINA IN PESTI -24 AUGUST 2010 ORA 20:04 –ORA ROMANIEI- INTELEGERI “ MAGICE “….

astro_2gw_342_luna_plina_in_pesti.40598.19440

Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla in Pesti ,  gradul  1:25 iar Soarele se afla in Fecioara gradul 1:25.In limbaj astrologic, Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina si arata drumul cel bun,  important este sa profitam de aceste energii imense care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar este bine sa stim ca in  orice “ incercare cu tensiune marita “ atentia trebuie sa fie direct proportionala cu aceasta imensa energie , doar asa putem tine sub control dezechilibrul ce se poate crea . Luna Plina  stie atat de bine sa aduca recompense sau dezamagiri, dar rezultatele cu care ne intalnim in acest moment nu sunt numai de ordin material, ci, pot exprima anumite stari emotionale, putem descoperi  un talent uitat sau neutilizat asa cum trebuie.

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Pesti gradul 2:24,este o energie mutabila de apa ce va sti sa alterneze veselia si distractia cu momentele de depresie si neplacere. Emotivitatea ne va insoti  in urmatoarea perioada ,axact ca cei doi pesti legati impreuna dar care inoata in directii opuse ,asa  si noi,ne vom zbate intre doua directii diferite, ceea ce este important, este sa incercam sa tinem “ legati acesti pesti”, doar asa putem profita de aceasta energie extrem de intuitiva, creativa. Pierzand aceasta legatura ,vom deveni cel mai adesea ratacitorii  fara scop,introvertitii  care se afunda in depresie si fel de fel de dependente .Este important sa invatam sa traim in urmatoarea perioada prin credinta si intuitie,vocea interioara ne va ghida in directia buna daca vom avea incredere in ea. Muzica poate fi o sursa de inspiratie extraordinara , in acelasi timp va oferi si linistea de care avem nevoie . Este posibil sa apara reactii neobisnuite la medicamente , alimente,alcool,picioarele devin mai sensibile ,asa ca trebuie o grija deosebita in evitarea intinderilor  sau chiar a fracturilor in aceasta zona sensibila .
Guvernatorul ascendentului in pesti este neptun retrograd in varsator , asta inseamna ca energia neptuniana devine  energia cosmica ce ne va ghida in urmatoarele doua saptamani , va sti sa nuanteze viata noastra , experientele viatii noastre dar si modul de interactiune cu lumea exterioara .In astrologie, Neptun in miscare retrograda induce o energie ce indeamna la reexaminarea sperantelor si credintelor ,nimic nu este acceptat ca o credinta oarba , este important sa analizam propriile temeri,iluzii ,confuzii sau calatorii spirituale ,sa intelegem ca putem sa  ne folosim propriile energii intr-un mod pozitiv pentru dezvoltarea credintei si spiritualitatii si nu pentru un drum al evazionismului si dezamagirilor .Neptun retrograd in casa XII accentueaza intuitia, abilitatile psihice sau de vindecare ,in acelasi timp,poate aduce multa ceata in viata noastra . Neptun in conjunctie cu Chiron poate ajuta in intelegerea si vindecarea planului emotional dar si spiritual, accentueaza intuitia,calitatile psihice dar ne putem pierde si in iluziile proprii.
Aceasta energie “ vindecativa”fuzioneaza cu energia Lunii in Pesti gradul 1:25 accentuand astfel sensibilitatea , inspiratia,generozitatea,bunatatea,fuga de reaalitate. .Plasarea Lunii in Pesti in casa XII in conjunctie cu ascendentul amplifica emotivitatea ,izolarea ,nervozitatea,apar framantari pentru probleme lipsite de importanta ,putem ascunde destul de bine adevaratele sentimente,putem fi usor raniti. Luna in Pesti induce o credulitate extrema ce poate conduce in permanenta la dezamagiri, sensibilitatea imensa si  mila ne vor da puterea de a ierta aproape totul, devenim in acelasi timp foarte usor de ranit . Este o energie ce ne poate face de cele mai multe ori sa confundam visele cu realitatea . Procesele afective pot trece cu acceasi intensitate de la indiferenta la senzualitate si legaturi duble. Luna in Pesti  induce o natura dubla orientata atat spre lucrurile pamantesti cat si spre cunoasterea adevarurilor ascunse, avem multe dorinte adesea confuze si nu intotdeauna prea usor de indeplinit. Melancolia si pesimismul pot conduce la o nevoie de izolare de ceilalti , placerea de a hoinari in locuri straine . Este un timp in care trebuie sa invatam sa ne apropiem incet , incet  de orice fel de problema  , acest lucru ne va da putere si incredere , linistea este esentiala pentru noi in urmatoarea perioada , este bine sa stim ca in liniste si in incredere va sta puterea noastra. Soarele in Fecioara este o energie ce amplifica critica , masura in logica , acuitatea spiritului , ordinea si precizia guverneaza orice actiune , se poate ajunge la adevarate filosofii legate de o idee, o actiune . Sub influenta acestei energii solare in Fecioara  totul are un comportament ce se bazeaza pe necesitatea  intelegerii “ de ce , pentru ce , cand si unde “ , nici un detaliu nu este scapat . Soarele slabit in casa VI dar intr-o conjunctie stransa cu descendentul-casa parteneriatelor , accentueaza si mai mult criticismul ce poate lucra neconstructiv , obsesia detaliilor nesemnificative , incapatanare , inhibitii , pierderea de noroc in parteneriate , discutii contradictorii , rupturi in parteneriate , activarea dusmanilor periculosi.Vorbim de o energie ca poate accentua problemele in domeniul sanatatii,stagnarea ambitiilor sociale,lipsa cooperarii la locul de munca.
Luna plina in Pesti formata de opozitia dintre Soarele in Fecioara si Luna in Pesti activeaza axa VI-XII, o axa a sanatatii dar si limitarilor, vorbim de o energie imensa ce ne obliga sa ne confruntam cu suferintele create de anumite renuntari dar si greseli  in dragoste, munca, cariera, karma , renuntari ce au generat insatisfactie si agresivitate reprimata. Acuma, Luna Plina aduce posibilitatea renuntarii la atitudinile dure si intelegerea lucrurilor importante legate de cariera, loc de munca, cresterea personala prin transformare si schimbare, precum si alegerea altor optiuni , a altor orientari in domeniul muncii care sa puna capat insatisfactiei.cu care ne confruntam. In acelasi timp ,Luna Plina in Pesti fuzioneaza cu axa I-VII , o axa relationala ( eu –tu),vorbim de energii ce pun in miscare puternice conflicte interioare , zbucium sufletesc , dezechilibru comportamental  fata de celalalt sex , inconstanta , lipsa de claritate , este necesar sa incercam sa gasim un echilibru in raport cu celalalt, cu ceilalti , cel ce va sti sa faca acest lucru prin exprimarea clara si concisa a gandurilor, prin respectarea partenerului, prin intelegerea ca un partener nu este un simplu “ obiect “ ce poate fi manipulat cum doreste celalalt nu va simti prea mult influenta acestei luni pline , cine va continua sa creada ca un parteneriat este format doar dintr-un singur partener in timp ce celalat este doar o simpla prezenta ce poate fi modelata cum vrea celalalt va fi pus in situatia unei alegeri , ori isi modifica comportamentul ori pleaca , este un timp al intrebarilor, raspunsurilor  si deciziilor in orice fel de parteneriat fie ca vorbim de casnicie, de afaceri.
In astrologie, opozitia este un aspect major dinamic ce arata o  problema interpersonala ce cere un compromis intre fiecare dintre noi si partenerul nostru sau un grup de persoane. Este un aspect ce aduce instabilitate, tensiuni interioare care daca sunt controlate si directionate in mod creativ, atunci putem canaliza impulsul coplesitor de a invata ceva nou, de a dezvolta o serie de talente .In acest moment de Luna Plina,  Pluto ne este un aliat de nadejde , este energia ce stie sa medieze conflictul Luna-Soare, iar prin aceasta mediere ne ajuta si pe noi,  ne sprijina in gasirea celei mai optime solutii . Pluto ,  ca si planeta mediatoare a acestei opozitii dintre Luna in Pesti si Soarele in Fecioara , induce o energie ce lucreaza  pentru noi ca un releu de energii puternice, transformatoare , regeneratoare. Pluto ne reaminteste ca trebuie sa ne straduim sa cultivam binele, compasiunea, sa renuntam la dorinta de a controla pe oricine sau orice , sa pretuim straduintele tainice,minore si sincere , el este zeul bogatiei ascunse care ne sprijina atunci cand actionam in conformitate cu principiile sale . Prezenta lui Pluto retrograd in casa X-casa carierei ne reaminteste ( fortat ) ca scopul  nu poate scuza mijloacele ,este important sa intelegem ca o functie importanta nu da dreptul de a genera suferinta celor din jur,nu ne da voie sa actionam incorect ,dur,  violent  ,egoist si fara scrupule .
Pluto in sextil cu Luna in Pesti  produce un accord misterios  la nivelul inconstientului, este “picatura “ de energie ce stie sa dea luciditate ,  detasare , seninatate , se creaza un fel de legatura miraculoasa cu universul necunoscut  , legatura prin intermediul careia putem primi intuitia, gandul, ideea necesare echilibrarii vietii personale . Pluto in trigon   cu Soarele in Fecioara  ne alimenteaza din plin puterea interioara, gasim in noi nebanuite  resurse care ne dau curajul de a actiona si de a schimba ceea ce trebuie schimbat, si deoarece acest aspect energizeaza  casa VI casa muncii, sanatatii si casa X –casa carierei,vietii sociale ,in aceste domenii  Pluto in aspect cu Soarele ne face un cadou de care ar fi pacat sa nu profitam.
Uranus retrograd in casa personalitatii  (o casa angulara ) este o energie ce capata putere si mai mare , poate face ravagii in relatiile umane , ne va pune sa traim o contradictie intre propriile perceptii si semnalele pe care le receptionam de la cei din jur , ne da instabilitate la nivel interior ,  este necesar ca in aceasta perioada sa fim receptivi la mesajele acestei energii retrograde ce cere de la noi sa invatam sa nu mai manipulam oameni, sa-i  lasam pe cei din jurul nostru sa-si exprime propria personalitate, individualitate fara a dori sa le schimbam noi comportamentul sau sa faca ceea ce dorim noi. Uranus retrograd in Pesti cere sa invatam respectul fata de Divinitate , Dumnezeu nu poate fi reformat sau perfectionat de oameni  ci Dumnezeu este “Creatorul “  iar noi nu trebuie sa impunem altora alte credinte , reforme spirituale , fiecare este liber sa creada  in ce vrea . Energia lui Uranus in casa I  este destul de tensionata datorita aspectelor facute cu Pluto si Saturn . Aspectul de careu dintre Pluto in Capricorn si Uranus in Pesti este un aspect de actiune  ce predispune la tensiuni si revolte , cautarea autonomiei este insotita de indiferenta fata de ceilalti , sunt posibile accidente fizice legate adesea de comiterea unor imprudente . Acest aspect activeaza casele I si X , putem vorbi  de energii provocatoare in care imaginea personala poate fi afectata , pot aparea  schimbari in cariera , in imagine publica , viata sociala , este un aspect care folosit in scopuri creatoare poate aduce beneficii imense . Tot Uranus retrograd in casa I face un aspect de opozitie cu Saturn in Balanta  in casa VII –casa partenerului, este o opozitie ce activeaza axa eu-tu , energia imensa a acestui aspect provocator induce tensiuni, fortari, conflicte , este o lupta intre vechi si nou in care trebuie sa intelegem ca “ noul” se poate naste pe un vechi “ stabilizat “ iar pe aceste baze stabilizate putem avea acces la reinoire, evolutie. Opozitia este un aspect de tensiune , este o incercare intre noi si partener , asociat , aceste tensiuni pot crea adevarate fisuri neplacute intre obisnuintele trecutului –siguranta si aspiratia de a merge inainte , este un aspect ce induce teama , acolo unde apare Saturn intr-un aspect provocator apare si teama, frica , nesiguranta . Cu Saturn in casa VII –casa parteneriatelor putem vorbi de restrictii, inhibitii de tot felul , este o perioada in care accentul cade pe relatii, asocieri, afaceri, cel mai mare accent este pus pe partenerul de viata  , pe casnicie, orice relatie care nu implineste asteptarile se poate rupe in aceasta perioada, poate aparea o anumita raceala in cuplu, intre parteneri , este o perioada de stres puternic, piedici de tot felul, nimic nu se poate rezova usor , totul are nevoie de timp , intelegere unde s-a gresit, cine a gresit . Saturn in casa VII reprezinta adesea   o perioada de decizii importante in parteneriate ,  se poate rupe un angajament  dar in acelasi timp Saturn ofera si o redifinire a ceea ce se asteapta de la un partener , este o perioada de maturizare a parteneriatelor .

Luna Plina in Pesti,deci intr-un semn mutabil , ofera  schimbare in functie de evenimentele exterioare , important este sa incercam sa ne gasim propriile granite, sa intelegem ce simtim cu adevarat  in raport cu ce simt cei din jurul nostru, este o energie ce stie sa ofere  acces la spiritualitate , credinta si intuitie.In acest moment ,se creeaza posibilitatea de a descoperi o zona a sensibilitatii personale neexplorata sau neexploatata ,descoperirea trebuie facuta cu toleranta si respect, fara teama si cu  incredere in divinitate.
Cu Luna plina in pesti gradul 1:25 , cei nascuti la inceputul zodiior mutabile –Fecioara, Pesti,  Sagetator ,Gemeni , vor simti influenta acestei energii mult mai puternc decat ceilalti, acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul , descendentul , MC sau orice planeta personala pe gradele 1:25 Pesti, Fecioara, Sagetator , Gemeni.

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

  1. AM 60 de ani Adriana si ma inclin cu respect in fata ta, spirit evoluat venit sa ajute[determine]constietizarea multora dintre noi ca D-zeu vorbeste permanent cu noi prin energiile planetelor asupra noastra.Trebuie sa stim si sa vrem sa-i ascultam vocea care se afla in tacerea de dincolo de ganduri.Cu aceasta configuratie astrala,parca intrezaresc o luminita la capatul unui tunel de 2 ani,cand fiica mea,,care deabia absolvise o fac.f grea de 6 ani,vulnerabila,s-a dus cu capul inainte in patul unui barbat in varsta,cu fiica putin mai mica decit ea.Oare si-o gasi calea dreapta sau va avea un viitor incarcerat in trecut?IARTA.MA daca indraznesc sa-ti cer o parere[ELENA,6 MAI 1982,CAMPULUNG-MUSCEL,ora 13,30.am scazut ora de vara].D-zeu sa te priveasca o secunda cu iubirea si intelepciunea LUI,iar secunda s-o suspende-n vesnicie.CU RESPECT.V.RUSU

  2. AM 60 de ani Adriana si ma inclin cu respect in fata ta, spirit evoluat venit sa ajute[determine]constietizarea multora dintre noi ca D-zeu vorbeste permanent cu noi prin energiile planetelor asupra noastra.Trebuie sa stim si sa vrem sa-i ascultam vocea care se afla in tacerea de dincolo de ganduri.Cu aceasta configuratie astrala,parca intrezaresc o luminita la capatul unui tunel de 2 ani,cand fiica mea,,care deabia absolvise o fac.f grea de 6 ani,vulnerabila,s-a dus cu capul inainte in patul unui barbat in varsta,cu fiica putin mai mica decit ea.Oare si-o gasi calea dreapta sau va avea un viitor incarcerat in trecut?IARTA.MA daca indraznesc sa-ti cer o parere[ELENA,6 MAI 1982,CAMPULUNG-MUSCEL,ora 13,30.am scazut ora de vara].D-zeu sa te priveasca o secunda cu iubirea si intelepciunea LUI,iar secunda s-o suspende-n vesnicie.CU RESPECT.Viky

  3. buna Adriana,

    poti sa-mi spui te rog cum m-ar putea influenta aceasta luna plina? sunt nascuta in Bucuresti pe 4 augus 1982 la 10:30 dimineata.

    multumesc mult

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.