LUNA PLINA IN PESTI -12 SEPTEMBRIE 2011 ORA 14:28 –ORA ROMANIEI- “INTERSECTII KARMICE”

Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla in Pesti  gradul  19:17 iar Soarele se afla in Fecioara gradul 19:17. In limbaj astrologic, Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina si arata drumul cel bun,  important este sa profitam de aceste energii imense care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar este bine sa stim ca in  orice “ incercare cu tensiune marita “ atentia trebuie sa fie direct proportionala cu aceasta imensa energie , doar asa putem tine sub control , dezechilibrul ce se poate crea . Luna Plina  stie atat de bine sa aduca recompense sau dezamagiri, dar rezultatele cu care ne intalnim in acest moment nu sunt numai de ordin material, ci, pot exprima anumite stari emotionale, putem descoperi  un talent uitat sau neutilizat asa cum trebuie. 

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Scorpion gradul 22:31, vorbim de o energie puternic transformatoare , o energie ce stie sa accentueze trairile intense dar si comportamentele aspre si rezervate . Este timpul in care vom simti o dorinta imensa de a cerceta misterele vietii, spiritualitatea, subconstientul,  pot aparea si multe obstacole din amestecarea materialismului cu spiritualitatea. Dorinta de a controla apare tocmai din nevoia de siguranta , dar va trebui sa invatam sa ne autocontrolam incetand astfel sa ii mai controlam pe altii. Pluto, unul din guvernatorii acestui ascendent  este in casa II –casa banilor , valorilor, senzualitatii ,  dar este inca in mers aparent retrograd , asta inseamna ca suntem fortati sa repetam anumite lectii de viata privind valorile sau chiar sa renuntam la anumite comportamente gresite fata de notiunea interioara de prosperitate , posesiuni , tratarea persoanelor ca pe niste posesiuni personale, risipa inutila si lipsa controlului in domeniul cheltuielilor , toate acestea cer autodisciplina , autocontrol . Marte , cel de-al doilea stapan al ascendentului in Scorpion,  este in Rac in casa VIII , vorbim de o energie  de foc “ udata “ de doua semne de apa , daca Marte in Rac ne indeamna sa tinem lucrurile in interior , sa obtinem in moduri indirecte ceea ce dorim  , in casa VIII , in domiciliul lui natural ,  amplifica pasiunea pentru viata , cercetare , dorintele sunt puternice , in special  cand vorbim de indeplinirea unor obiective prin utilizarea resurselor comune .

Descendentul in Taur arata parteneriate in care viata afectiva este centrata in jurul posesiunilor, iubirea este tratata si ea ca pe o proprietate , obligatiile sunt luate in serios  , dragostea este loiala , serioasa, responsabila . Guvernatorul casei VII este Venus in Fecioara in casa X,  arata evenimente capricioase dar interesante care ne pot conduce sub lumina reflectoarelor sau ne pot darama .  Venus in Fecioara nu ne este cel mai bun aliat in aceasta perioada , in acest semn ,  Venus se afla in cadere ceea ce arata ca “ micul benefic “ nu se prea poate lauda cu prea multa putere  generand de fapt multe retineri , rupturi,  accentueaza calitatile negative ale tuturor relatiilor. Impulsurile date de energia lui Venus in fecioara sunt marcate de conventie, eticheta , afectiune solida pentru familie , emotia are un limbaj colorat de proprietate , nu prea stie emotia sa fie “ emotie “ la glasul iubirii dimpotriva emotia vibreaza la valorile materiale. Este o perioada in care este accentuat criticismul in relatii, glasul iubirii are in el ceva critic , ironic, timid , rezervat , discret, sensibilitatea este refulata , disciplinata , pasiunea este controlata prin ratiune si ironie , emotiile sunt analizate critic extinzandu-se si asupra partenerului. Marte face un aspect favorabil cu Venus in Fecioara , asta inseamna un echilibru intre tandrete si dorinta , elanuri amoroase intense si satisfacerea amorului propriu. Tot Venus in Fecioara in casa carierei este in opozitie cu Ceres in Pesti in casa IV –casa familiei , acest aspect provocator arata probleme in aceste domenii de viata , exista o solicitare constanta atat din partea familiei dar si in cariera , vom incerca sa ne impartim in ambele directii, sa-i sustinem pe toti dar fara a avea un sprijin in asta .

In conjunctie ( fuziune ) cu Venus se afla Soarele in Fecioara gradul 19:17 in opozitie cu Luna in Pesti gradul 19:17 care formeaza faza de Luna Plina in Pesti pe axa IV-X , axa familiei, carierei ,vietii sociale . Soarele in Fecioara este o energie ce amplifica critica ,  logica , acuitatea spiritului , ordinea si precizia guverneaza orice actiune , se poate ajunge la adevarate filosofii legate de o idee, o actiune . Sub influenta acestei energii solare in Fecioara  , totul are un comportament ce se bazeaza pe intelegerea exacta a  “ de ce , pentru ce , cand si unde “ , nici un detaliu nu este scapat. Soarele stresat in casa X –casa carierei , arata probleme in plan profesional, sefii pot simti nevoia de a fi “ mai sefi decat de obicei “ retezand astfel ambitiile celorlalti . Luna in Pesti induce o credulitate extrema ce poate conduce in permanenta la dezamagiri, sensibilitatea imensa si  mila ne vor da puterea de a ierta aproape totul, devenim in acelasi timp foarte usor de ranit . Este o energie ce ne poate face de cele mai multe ori sa confundam visele cu realitatea . Procesele afective pot trece cu acceasi intensitate de la indiferenta la senzualitate si legaturi duble. Luna in Pesti  induce o natura dubla orientata atat spre lucrurile pamantesti cat si spre cunoasterea adevarurilor ascunse, avem multe dorinte adesea confuze si nu intotdeauna prea usor de indeplinit. Luna slabita in casa familiei poate genera dezordine in camin , schimbari probabile in viata de familie,  certuri cu parintii .

Acest conflict  dintre Luna in Pesti si Soarele in Fecioara este inca o data provocat de axa Nodurilor Lunare , Nodul Nord in Sagetator gradul 18:52 si Nodul Sud in Gemeni gradul 18:52. Unde apare un aspect cu Nodurile Lunare , apare si o puternica incarcatura karmica in care evenimentele nu prea pot fi controlate de noi , exista in aceste zile ceva predestinat care ne provoaca , ne pune sa ne confruntam cu trecutul dar in acelasi timp viitorul este umbrit de confuzie si nesiguranta . Cu Soarele in careu cu Nodurile Lunare , amanarile rasar de nicaieri parca , frustrarile sunt prezente in orice incercare de elevare sociala , aici , avem nevoie de o mare rabdare dar si de eforturi altruiste . Luna in aspect provocator cu Nodurile Lunare atinge planul emotiilor , ne sensibilizeaza si mai mult , incercarile si frustrarile pot veni de la familie, femei , cariera, viata sociala . Prezenta Nodului Nord lunar in Sagetator in Casa I ne indeamna sa ne dezvoltam individualitatea , sa ne asumam deciziile , actiunile personale , sa gasim echilibrul intre nevoile personale si nevoile celorlalti .

Juno ne vorbeste despre partenerul ideal, de suflet  iar cu  Saturn in Balanta  in conjunctie stransa cu Juno in Balanta , unele parteneriate pot fi intarziate  sau ele pot fi realizate doar pentru a atinge un anumit tip de securitate dar care nu vor dura . Acest aspect arata o mare preocupare fata de stabilitatea unei relatii dar in acelasi timp ofera un sentiment de seriozitate prea impovaratoare , un prea mare accent pe alegerea unui partener doar pentru elevare sociala sau pentru asigurarea unei stabilitati  materiale . Emotiile , iubirea pot lipsi din aceste relatii , exista adesea un comportament rece , rezervat si prea putin timp pentru dragoste , totul se invarte in asigurarea unei securitati preferand adesea chiar si relatiile nepotrivite , aici trebuie sa invatam sa facem noi  inceputuri in directia relatiilor noastre .

Neptun  retrograd in Varsator guverneaza aceasta Luna Plina in Pesti , asta inseamna ca aceasta energie ne indeamna  la reexaminarea sperantelor si credintelor , nimic nu este acceptat ca o credinta oarba , este important sa analizam propriile temeri, iluzii , confuzii sau calatorii spirituale ,sa intelegem ca putem sa  ne folosim propriile energii intr-un mod pozitiv pentru dezvoltarea credintei si spiritualitatii si nu pentru un drum al dezamagirilor .  Neptun retrograd in Pesti in aspect de inconjunctie ( aspect de 150 grade ) cu Venus in Fecioara accentueaza relatiile abuzive , idealizarea excesiva a partenerului , sacrificarea intereselor personale pentru pastrarea unei relatii . Este un aspect destul de dificil deoarece nu prea ofera claritate in alegeri, in compromisuri,  in propriul comportament , de aceea ar fi bine sa incercam sa fim mai atenti, sa incercam  sa invatam ceva din ceea ce ne-a oferit ultimile luni in relatii, in domeniul muncii ,in domeniul familiei.

Luna Plina in Pesti, deci intr-un semn mutabil in aspect provocator cu axa nodurilor lunare ofera provocari legate de adevaratul drum in viata . Aceste provocari au  radacini in trecut , in iluziile pe care le-am invitat in viata noastra , in experientele frustrante care ne-au blocat adevaratul scop.

Luna Plina este un moment al “culesului “ , putem culege roadele iluziilor noastre , trecutului nostru , in acelasi timp , aceasta energie ne poate ajuta sa ne descotorosim de tot ceea ce ne frustreaza , sa ne gasim adevarate granite , sa intelegem ce simtim cu adevarat  in raport cu ce simt cei din jurul nostru, este o energie ce stie sa ofere  acces la spiritualitate , credinta si intuitie.

Luna Plina in Pesti in aspect provocator cu Nodurile Lunare va lumina calea adevarata a sufletului nostru , care “ usi “ trebuiesc inchise si care “usi” trebuiesc deschise pentru a atinge obiectivele vietii noastre .

Ar fi bine sa va ascultati intuitia , este cel mai bun ghid prin “ ceata “ acestor zile .

Adriana Tudosa

 

You may also like

21 Comments

 1. te voi ruga din nou sa îmi dai un sfat in privin?a puterii de a lua o decizie in privin?a divortului .ma amagesc de un an si nu o pot lua ,imi lipse?te curajul sau analizez prea mult,sau cred ca dumnezeu nu a hot?rât timpul!oare acum ca par mai decis? ca oricând am si ajutorul astrelor?sunt n?scut? pe 8 09 1974 ora12.30 in sighetu marma?iei î?i mul?umesc adriana

 2. Ce-mi plac povestirile tale :), zilnic intru doar sa citesc, nu inteleg chiar tot cum ne afecteaza viata dar macar te chinui sa ne faci macar sa deducem 🙂

 3. Cu tot respectul pt ceea ce faci pentru noi, draga Adriana, te rog din suflet sa-mi dai si mie cateva indicii pentru aceasta Luna Plina in zodia mea. Cu ce ar putea sa ma afecteze acest eveniment astronomic, avand in vedere ca este Luna “mea” Plina din acest an (dupa cum stiu…)?

  Sunt nascuta in 06 martie 1968, in jurul orei 12:55, Bucuresti.

  Cu drag si cu interes astept un raspuns, o fidela cititoare
  Mirela

 4. Buna din nou draga mea Adriana.In ultimul timp mi-ai stat mult alaturi si cu sfaturile si lamuririle tale,am inteles si urmat cit de cit “drumul”,desi greu si pe care nici acum nu prea il inteleg in totalitate.Te-as ruga sa te opresti putin si de aceasta data asupra “me”.11/02/1971,ORA 8.15-TG OCNA.Ascendent pesti cu luna in fecioara.Se vorbeste mult in postarea ta de relatii.Eu tocmai la capitolul acesta am de invatat asa cum mi-ai mai spus.De aceea te rog mult sa-mi spui,la ce as putea sa ma astept?Dupa cum sti frecventez Giacomo-8/11/1967-Bari.Simt ca acest barbat mi se potriveste…ca sa zic asa.Problema e ca i-l cam “controlez”si mi-ai spus ca lectia mea de viata ar fi cam asta.Sa ma abtin.In ce ne priveste,ai spus intr-in post anterior,ca desi burascoasa,relatia noastra are o tema ca cea a unui cuplu casatorit.Intrebarea mea este,crezi ca merita sa continui sau sa inchid o usa in spate?El e prezent nu pot spune ca nu,dar ca si scorpion,e rece,incapatinat,nu prea lasa sa se vada ce vrea,ce simte?Crezi ca putem merge inainte?Te rog mult sa ma luminezi ca de fiecare data draga Adriana.M-ar interesa sa stiu ce inseamna ca avem tema natala de cuplu ca cea a unui cuplu casatorit?
  Iarta-mi nedumerirea
  iti multumesc si te astept mereu cu nerabdare.
  Daniela

 5. Buna Adriana!
  Citesc cu mare interes previziunile tale si-ti multumesc pt ceea ce faci.
  Sunt nascuta pe 18-10-1965 si am ascecendent la 3 grade fecioara.In apropierea Lunii Pline in Pesti am in harta natala chiron retrograd la 18 grade pesti.Crezi ca ma poate ajuta acest moment sa-mi rezolv o problema de sanatate cu care ma confrunt din luna august?
  S-au intamplat prea multe in ultimele luni:examenul de bacalaureat al fiicei mele,examenul de admitere la facultate(le-a luat cu brio),operatia pe care am suportat-o eu,moartea tatalui meu,toate una dupa alta si simt ca nu mai ies la lumina.In loc sa progresez se aduna si alte probleme de sanatate,alte evenimente sociale care ma fac sa imi dau seama ca unii oameni nu-mi sunt alaturi asa cum ma asteptam.
  Multumesc!

 6. Buna Adriana!Te rog din suflet poti sa-mi spui si mie cum ma va afecta acesta Luna Plina in Pesti sunt nascuta pe 12.3.1976,ora 8.30,calarasi, pentru ca viata mea a luat o turnura pe care eu nu mi-am dorit-o si incerc sa schimb ceva, sa ies din acest impas si nu reusesc deloc oricat m-as zbate!Oare de ce atatea blocaje?!
  Astept cu nerabdare un raspuns cat de mic de la tine!
  Dumnezeu sa te aiba in grija Lui permanent!

 7. buna ziua, imi spuneti, va rog, si mie, cum imi va afecta aceasta luna plina relatia, sanatatea si cariera ( eu – 21/03/1966 ora 14:30 Oltenita; el – sfarsit de septembrie 1960, nu stiu data si ora, St. Joseph, Martinique ). multumesc

 8. Multumesc Adriana!Ai marele talent de a vorbi pe intelesul nostru,de a face analize ample si de a darui din sufletul tau.
  Sa primim lumina cu sufletul deschis si cu iubire!

 9. Pentru ca au revenit Nodurile Lunare in discutie as dori sa te intreb care este semnificatia lor in harta natala atunci cand sunt in mers direct? Nu am reusit sa gasesc interpretari optimiste.
  Baiatul meu are asteroidul Vesta in casa I (11:33 fecioara) conjunct cu Marte (11:24), in trigon cu MC (11:02, taur) si in trigon cu Nodul Nord (11:55, capricorn) care este in mers direct.
  Multumesc

 10. Draga Daniela
  Cea care ai o relatie cu Giacomo, sunt o cititoare a articolelor scrise de Adriana, iar in general citesc si raspunsurile pentru cititori pentru ca sunt informatii utile pentru toti. Prin urmare, am citit si raspunsul dat de Adriana pentru tine vizavi de problemele tale. Am inteles ca ai suferit foarte mult in relatiile tale si am toata compasiunea pentru acest lucru, sunt convinsa ca nu ti-a fost deloc usor.
  Ceea ce m-a determinat sa iti dau o replica este un fel de intrigare pe care o am vizavi de tine, constatand ca nu ai acordat atentie raspunsului primit , desi Adriana ti-a oferit o consiliere detaliata si elaborata fata de problema ta. De exemplu, revii cu o intrebare obsedanta legata de faptul ca ai avea tema unui cuplu casatorit in astrograma cu partenerul tau!!! Adriana nu ti-a scris asa ceva, mai reia odata inceputul si daca te linistesti si citesti cu atentie o sa constati ca ea iti spune urmatoarele: neavand toate datele partenerului tau, adica ora de nastere, nu are cum sa vada daca asteroidul numelui tau este in conjunctie cu Juno, asteroidul casatoriei, pe astrograma partenerului tau, si ca aceasta conjunctie apare in general in tema unui cuplu casatorit, dar,repet ea nu poate sa vada aceasta conjunctie pentru ca nu are toate datele voastre!! Nu mai astepta certitudini, pentru ca nimeni nu poate sa iti spuna cu certitudine daca relatia ta merita continuata sau nu, incearca sa gandesti si singura, relaxeaza-te, linisteste-te, lasa-ti barbatul sa respire si bucura-te de ceea ce aveti acum, nevoia de certitudine pe care o ai este tot o forma de control asupra vietii, viata este frumoasa tocmai prin imprevizibilul ei, esti prea agitata si nu ai rabdare sa procesezi toate informatiile si lucrurile care ti se ofera,daca tu ai distorsionat niste informatii atat de clar scrise de Adriana, imagineaza-ti ce faci in rest cu lucrurile si oamenii din viata ta, si te miri de unde atata suferinta…te rog frumos sa ma ierti ca m-am bagat in seama si ti-am dat eu o replica, nu sunt mai presus ca tine, dar te-am simtit prea disperata si agitata si doar am vrut sa-ti atrag atentia sa mai citesti odata ce ti-a scris Adriana, chiar ai ce sa inveti de acolo!! ai toate datele necesare, trebuie doar sa te linistesti si sa reflectezi putin asupra lor.Cu respect, Mihaela!

 11. marinela
  Nodul Nord in mers direct este asemeni unei planete retrograde daca pot sa ma exprim asa ,este o viata in care se repeta o lectie de viata ;este posibil sa-si descopere mai repede adevaratul drum in viata ,se poate ca din cauze care nu au depins de el ,nu si-a putut termina aceasta lectie de viata iar acuma s-a nascut cu nodul nord direct ,
  Marte in trigon cu Nodul Nord arata ca este o persoana relativ evoluata spiritual ,aduce o mare energie ce-i va permite accederea la un post de conducere ,de fapt Nodul Nord in Capricorn ii cere sa-si asume rolul de sef.
  adriana

 12. sergiuca
  cred ca ti-am mai raspuns odata ,in aceasta perioada Nodurile lunare sunt in tranzit peste nodurile natale ,asta inseamna ca vei fi pusa fata in fata cu adevarata ta karma in aceasta perioada ,cu cat te cramponezi mai mult de trecut cu atat viata ta va deveni mai grea ;ai nodulnord lunar in sagetator in casa I asta inseamna ca in aceasta viata trebuie sa inveti sa iei decizii,sa iti dezvolti individualitatea ,sa-ti gasesti identitatea ,sa nu te mai ascunzi in spatele altuia ,trebuie sa iesi in lumina “tu si cu tine “.
  Adriana

 13. Mirela
  Luna plina in Pesti energizeaza casa IX ,aceasta energie poate indica o anumita superficialitate si superstitie in gandire,unele probleme in calatorii, in relatiile cu cu strainatatea . Este o perioada in care luna plina iti poate aduce castiguri din afacerile in strainatate, din relatiile cu strainatatea, poti primi un dar din strainatate ,poti face o calatorie in strainatate,poti avea anumite provocari cu un iubit din strainatate daca exista .Aceasta luna plina este un indemn imens in transformarea crezurilor tale ,a relatiei cu divinitatea, cu spiritualitatea. Deoarece aceasta luna face un aspect provocator cu Nodul Nord in Sagetator in tranzit prin casa VI ,poate fi o mana a destinului , culegi ceea ce ai semanat , plata karmica este accentuata. Cu Nodul Nord in Sagetator in casa VI , urmeaza o perioada de sacrificii si servicii fata de altii , trebuie sa inveti ce inseamna responsabilitatea , increderea si sa dezvolti increderea in Univers . Atentie la sanatate .Deoarece ai ascendentul in Rac pe gradul 17 ,guvernatorul ascendentului tau este Luna plina in Pesti iar Soarele iti guverneaza casa banilor,valorilor ,provocarile pot fi legate de tine si de valorile tale ( bani ,posesiuni,valori native ) .
  Adriana

 14. Hellen
  Luna Plina in pesti activeaza casa XI din harta natala, indica instabilitate in raport cu prietenii, schimbari legate de relatia cu un grup , sunt posibile si cunostinte noi, alaturarea de un nou grup dintr-o puternica nevoie emotionala..Este un timp in care aceasta luna plina poate lucra ca un spot luminos asupra prieteniilor nesincere, asupra scopurilor egoiste din anumite asocieri. Este o perioada buna in care poti obtine anumite daruri de la prieteni, poti obtine o avansare datorita unui prieten ,uni protector ( soarele natal face o conjunctie cu luna plina ) totul se invarte in jurul contactelor sociale,
  Aceasta Luna Plina in unghi provocator cu Nodul Nord in Sagetator poate fi o mana a destinului in domeniul sperantelor tale dar si in domeniul banilor primiti prin diverse parteneriate .
  Cu Nodul Nord in Sagetator in casa VIII urmeaza o perioada in care trebuie sa inveti sa treci dincolo de valorile personale si de ceea ce ai , puterea si magnetismul personal trebuie sa le folosesti fara a face rau celor din jur , este o configuratie ce nu lasa loc ambiguitatii ,este o lectie importanta ce ofera favoruri cand inveti ca puterea personala nu trebuie sa faca rau celor din jur , aceasta trebuie folosita cu intelepciune si in folosul oamenilor apropiati . Este o lectie ce te va invata despre credinta , renastere ,sa nu privesti inapoi la vechile obiceiuri , poate fi o adevarata renastere in ceea ce priveste un comportament excesiv. Cu Nodul Sud in Gemeni ( pedeapsa in viata ) in tranzit prin casa II -casa banilor facuti de tine prin valorile tale native , poate aduce un sentiment de neajutorare , auto-indoiala ,lipsa de incredere , pierderi financiare ,
  adriana

 15. Buna seara,doamna Adriana.Imi place la dumneavoastra faptul ca indiferent de predispozia astrelor, vedeti elementul pozitiv in acel eveniment astral si il prezentati cu o noantza de optimism pentru perioada ce va urma de a fi trecuta de noi toti.Va apreciez pentru acest lucru.
  Va multumesc inca o data pentru ca mi-ati facut acum ceva timp o mini-astrograma si v-am cerut sfatul la dresa unui barbat pe care il intalnisem.Mi-ati spus ca nu i se potriveste si mare dreptate ati avut.Va multumesc ca m-ati atentionat.

  Cu drag,
  Cori

 16. Buna Adriana,

  Mi-am verificat pozitia natala al asteroidului numelui meu (1033) pe site-ul http://www.astro.com. Dupa cum arata acolo el se afla in Fecioara 08:08. Nu stiu sigur daca am citit tabelul Efemeridelor cum ar trebuie. Data mea de nastere: 17:02:1084, ora 08:30, Iasi.
  Te rog sa-mi spui cum ar trebui sa citesc tabelul sau ce setari sa fac si daca pozitia asteroidului meu este cea gasita de mine.

 17. Buna dimineata, indrumatoarea noastra astrala. Nu am mai scris de mult fiindca am preferat doar sa citesc minunatele tale articole. Cred ca nu intotdeauna suntem in stare sa percepem transpunerea in realitate a ceea ce incerci tu sa ne spui. Cu toate ca mie mi-ai spus ca trebuie sa invat sa ma descursc singura, sa cresc prin mine insami, fiindca nu am nevoie de nimeni care sa ma sprijine, acum sunt intr-un moment in care simt acut nevoia de a avea pe cineva langa mine, pe care sa pot conta, care sa ma sustina si indrume.sunt intr-un fel de blocaj si din punct de vedere profesional si sentimental. sunt extrem de indaratnica si dezamagita de mine. Oare starea mea este rezultatul astrelor din aceasta perioada sau inca nu am inteles ceva ce ar fi trebuit sa inteleg? 26.01.1973 hunedoara, ora 05 dimineata
  Sa ai parte de o viata la fel de armonioasa cum este sufletul tau.
  Cu drag
  Corina

 18. Multumesc muult pentru raspunsul tau, Adriana si pentru sfaturi!M-am bucurat cand am vazut ca mi-ai raspuns!
  Iti doresc mult bine si multa lumina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.