LUNA PLINA IN GEMENI – 6 DECEMBRIE 2014, ORA 14:21– ADEVARUL CARE SECERA …..

“Si m-am sarguit in inima mea sa urmaresc si sa cercetez cu intelepciune tot ceea ce se petrece sub Cer; aceasta e o indeletnicire trudnica pe care Dumnezeu a dat-o fiilor omului ca sa-si framante mintea cu ea.”
Eclesiast 1/13

astro_2gw_454_luna_plina_in_gemeni_2014.35585.22165

 

Daca in faza de Luna Noua in Gemeni (28 mai 2014) am fost ajutati sa  “plantam semintele unui nou inceput” acuma, in faza de Luna Plina in Gemeni suntem ajutati sa culgem roadele muncii noastre. Faza de Luna Plina poate fi privita adesea ca “ un Mos Craciun “ astral care  aduce in viata fiecaruia ceea ce merita, culegem ce am semanat.

Luna Plina in Gemeni, un semn al mintii, al curiozitatii, al flexibilitatii dar si al dualismului, are loc cu Luna in Gemeni pe gradul 14: 15 in opozitie cu Soarele in Sagetator gradul 14:15.  Este o Luna Plina care face un aspect de  sextil cu Uranus retrograd in Berbec si este provocata mama Ceres si asteroidul 896 Sfinx.
O Luna Plina este un aspect de opozitie, un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un  echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele  doua energii Gemeni si Sagetator.  Aerul Gemenilor intretine focul Sagetatorului dar cum focul trebuie tot timpul pazit pentru a nu produce pagube mari, acest aspect de opozitie are nevoie de reconciliere, ajustare, compromisuri, atentie marita.  Acuma “  adevarul  “ poate arde cumplit sau poate armoniza, vindeca.  Cu Luna in Gemeni, avem o abilitate remarcabila de a folosi ratiunea pentru a ne controla emotiile, putem descrie foarte detaliat problemele noastre, putem vedea ambele parti ale unei probleme. Asta nu inseamna a nu suntem cuprinsi de emotii sau ca sentimentele noastre au disparut peste noapte, nu, putem mai usor acuma sa controlam aceste stari emotionale si sa ne spunem “treci peste asta !”. Cum Luna vorbeste despre suflet, trecut, sentimente, forma, ceea ce ne hraneste sufletul, cu Luna in Gemeni, cuvintele devin o hrana vie pentru noi. Soarele in Sagetator nu ofera prea multa maturitate, in schimb,  aceasta energie vitala este propice schimbarii, actiunii, reeducarii sufletului. Este o energie ce amplifica dorinta de dreptate, adevar, legalitate dar si aventura intelectuala, intelepciune, clarvedere. Luna in Gemeni in opozitie cu Soarele in Sagetator induce o tensiune intre  minciuna si adevar, intre dezbaterea fara rost, vorbe multe si marunte si descoperirea ideilor mari, intre a vedea ambele fete ale unei situatii de viata si imbratisarea adevarului. Avem nevoie de ambele concepte, avem nevoie de viziuni, de filosofii dar avem nevoie si de actiuni, masuri care ne afecteaza viata aici si acum.

Daca Soarele este conectat la scopul sufletului nostru, Luna este conectata la personalitatea noastra, forma umana si este vehicolul scopului sufletului nostru, acuma vedem clar daca formele create in viata noastra se aliniaza armonios cu scopul sufletului nostru, asta aduce fericire. In schimb, daca formele create in viata de zi cu zi nu se aliniaza in mod adecvat cu scopul sufletului nostru, Luna Plina ne arata acest lucru  intr-un mod destul de dramatic. Luna este cea care ghideaza sufletul instinctiv, este profund conectata la inconstientul personal, este acea parte misterioasa din noi luminata  acuma in totalitate de Soarele in Sagetator. Este timpul unei noi sedinte astrale in care entitatile solare trimit informatii importante catre entitatile lunare si care la randul lor le trimit catre noi.  Soarele in Sagetator cunoaste adevarul tuturor experientelor pamantesti si trimite acest mesaj entitatilor lunare care il traduce pentru noi in fel de fel de vesti, cuvinte care pot destabiliza viata noastra. Acesta este adevarul, un adevar divin si nu un adevar propagat prin unelte pamantesti care de multe ori este in contradictie cu divinitatea. Interactiunea dintre aceste doua energii poate da nastere la o alegere, o optiune total diferita de ceea ce stiam pana acuma. In acest moment, cuvintele si talentele personale sunt aranjate altfel decat le-am insirat noi pana acuma, un cuvant, o ideee, un mesaj, o noua alternativa poate raspunde la intrebarile sufletului nostru.

CA21229

Luna Plina in Gemeni , adica Luna in Gemeni in opozitie cu Soarele in Sagetator activeaza casele II-VIII, case care vorbesc de bani putini, bani multi, talente native, putere, manipulare, secrete ascunse ale puterii, afaceri dubioase, pasiuni extreme, obsesii, lacomii.
Aceasta Luna Plina in Gemeni in casa II este apogeul conceptului de valoare, ne intreaba cum definim valoarea noasta dar si a celuilalt, ce vrem cu adevarat valoros in viata noastra. Datoria este de asemenea o parte din limbajul acestei energii, cum privim bani, cum achizitionam averi, valori, proprietati.
Aeasta lunatie pe axa II-VIII ne ajuta intr-un fel sa facem diferenta dintre ce inseamna a castiga si a pierde, dintre valorile materiale si cele spirituale. Care sunt informatiile entitatilor  solare  in Sagetator si in casa VIII?
Cum casa VIII este o casa plina de mistere, secrete de suflet, constrangeri, afaceri, corporatii,  obsesii, tabuuri, emotii ascunse, aici, viata intima, banii, puterea, manipularea  transforma viata. In mod traditional, aceasta casa  este  o casa a taxelor, sexului, mortii, transformarii, aici invatam ca totul trebuie platit, tot ce primim si tot ce dam ne conduce viata in bine sau in rau, nimic nu este gratuit, magazinul astral ne da o carte de credit dar cu cat acumulam mai multe datorii cu atat ne este mai greu sa privim in viitor deoarece trecutul ne tine blocati pe dobanzile accumulate.

Aceasta Luna Plina in Gemeni in casa II este ziar on line astral care ne transmite ca banii pot cumpara bunuri dar nu pot cumpara talente, banii pot cumpara un cuvant, un acord dar nu pot cumpara un adevar divin.
Este important sa invatam cum sa ne folosim mintea, valoarea, cuvintele, promisiunile, actiunile corpului fizic, ceea ce pretuim cel mai mult fie ca vorbim de bani, prieteni, partener, afaceri, talente native.
Lacomia este unul dintre cele sapte pacate de moarte care intra in analiza acestei energii lunare.  In esenta, pasiunea, obsesia materialista este canalizata in scopuri constructive sau distructive iar entitatile lunare ne atentioneaza destul de dur in aceasta perioada sau ne pot pregati un cadou ( dualitatea semnului Gemeni).

Luna  nu are lumina ei proprie, Soarele este cel care trimite din diferite unghiuri lumina asupra Lunii , acuma energia Soarelui are suport din partea lui Mercur si a asteroizilor Ceres si 896 Sfinxul.
Soarele in conjunctie cu Mercur( idea care straluceste, cuvantul care lasa urme stralucitoare, comunicarea care trezeste pe cei din jur)  trimite asupra Lunii in Gemeni o multime de idei ceea ce ne poate nelinisti foarte mult, sufletul nostru devine un “abecedar astral “ nestiind ce sa aleaga , ce sa foloseasca pentru a se echilibra. Este un aspect nervos dar daca putem sa ne domesticim mintea, aceasta energie devine o bagheta magica in viata noastra.

ceres 2

In astrologie, Ceres descrie foarte bine pe mama, cum este relatia mama –copil, ce fel de ingrijire primim de la mama sau oferim copilului nostru, cum dam si cum primim sprijin cuiva, cum ne descurcam cu durerea unei pierderi, o separare. Ceres proeminenta in acest moment poate aduce pierderi prin neglijenta, prin lipsa de respect. Simbolul ei este o secera  care reteaza cerealele de pe pamant atunci cand sunt coapte si lasa pamantul gol pentru o noua insamantare, acuma seccera lui Ceres taie relatiile malefice, toate relatiile bazate pe minciuna, tradari , inscenari. Ea nu este o Zeita care accepta tradarea, pacaleala iar vietile noastre sunt la mila ei. Asa cum ea si-a pierdut brusc fata si acuma, provocarile care ne afecteaza direct  tin de pierderi bruste legate de un partener, putere, bani grei, afaceri .
Ceres in Sagetator hraneste prin adevar iar in casa VIII, adevarul tine de putere secreta, putere prin bani, aliante, partener de viata, pasiuni obsesive.
Ceres are o natura duala , ea este “ cauza celei mai mari bucurii” , un suflet care rade sau pierderea , durerea, un suflet care plange. Acuma , sufletul lui Ceres in fuziune cu Soarele in Sagetator dar in opozitie cu Luna in Gemeni, construieste un mesaj de pierdere. Stresata, Ceres in acest moment devine o coasa pentru cei care si-au pierdut busola morala.

sfinx

Daca mergem mai departe, asteroidul  896 Sfinx pune un accent deosebit pe secrete bine pazite. Sfinxul este gardianul piramidelor sau detinatorul de secrete. In mitologie, Sfinxul este o creatura mitica cu corpul unui leu si un cap de femeie. Aceasta creatura a fost trimisa de zei ( unii spun ca ar fi fost trimis de Juno, altii de Hades) ca o pedeapsa asupra orasului Teba. Cum statea pe muntele Phicium, Sfinxul ii provoca pe cei din Teba cu o ghicitoare:” ce are voce si este cu patru picioare si doua picioare si trei picioare ?”. Multi au incercat sa reaspunda la aceasta intrebare dar ori de cate ori raspunsul era gresit, aceasta creatura ii inghitea. Oedip rezolva problema misterioasa a Sfinxului(care se sinucide) si patrunde in Teba.
Acuma Spinxul in Sagetator in casa VIII aduce in lumina secretele unei afaceri cu strainii, unui strain, unui partener de viata, de afaceri, de dormitor, amintindu-ne ca nu putem scapa de  ceea ce este sortit de zei pentru noi. Sfinxul nu ne lasa pana nu raspundem la provocari, iar acest lucru il putem face stand fata in fata cu provocarile si nu sa le ocolim. Sfinxul in fuziune cu Soarele in Sagetator trimite informatii legate de fortarea  destinului prin fel de fel de asocieri nocive, manipulari, straini. Putem ocoli provocarile luand-o in directie opusa, putem forta norocul, soarta dar forte invizibile ne vor conduce tot timpul catre ceea ce este sortit in viata noastra.
Luna Plina este sustinuta de Uranus retrograd in Berbec. Atat Luna cat si Uranus au de a face cu schimbarea dar fiecare priveste aceasta notiune intr-un mod total diferit. Luna semnifica schimbarea la nivelul existential lumesc in timp ce Uranus este simbolul schimbarilor monumentale in lumea ideilor. Luna influenteaza ritmul natural al vietii, un ritm previzibil in timp ce Uranus implica o ruptura cu trecutul si o schimbare brusca, socanta.
Pot aparea multe surprize in aceasta perioada, problemele vechi ( Uranus retrograd) prind iarasi viata intr-un mod inedit. Uranus in mers aparent retrograd in Berbec este de fapt planeta mediatoare a acestui dialog astral intre Luna in Gemeni si Soarele in Ssagetator, dar cum Uranus  este de fapt o energie ce revolutioneaza, razvrateste impotriva ordinii, greu putem anticipa pe ce drum ne duce.

Energia acestei lunatii amplifica comunicarea, relatiile publice, calatoriile, acuma, cuvantul nostru poate crea cel mai frumos vis si realitate, dar poate si sa distruga tot ce exista in jurul nostru.
Fiti foarte atenti la cuvintele voastre.

. ‘Iar Eu va spun voua: Iubiti-va dusmanii, binecuvantati pe cei care  va blesteama, faceti bine celor care va urasc si rugati-va pentru cei care va maltrateaza si care va persecuta’ …deoarece El stia ca iubirea va protejeaza infailibil, ca nimic altceva!

Influenta majora a  acestei lunatii va fi asupra semnelor mutabile: Gemeni, Sagetatori, Fecioare, Pesti, nascuti in jurul datei de 6 (plus, minus trei zile) dar si asupra celor care au planete pe gradul 14 din aceste semne.

luna plina in gemeni

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

  1. Dumneavoastra scrieti interpretarile astrologice din perspectiva arhietipala, spirituala, ne indemnati sa folosim energiile pe care le declanseaza planetele in noi prin diferite circumstante, oameni, ideologii – intr-un mod constructiv si eliberator.

    Nu stiu cata lume va intelege cu adevarat, cu atat mai putin cei care nu se opresc niciodata din valtoarea vietii ca sa isi faca o autoanaliza, un proces de constiinta sau nu au niciun fel de practica spirituala. Bine ati spus ca nota de plata se incarca si cu dobanzi aferente.
    Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

  2. Draga noastra Adria,cum interpretezi aceasta Luna Plina in Gemeni in conjunctie cu Lilith natal in casa a 3 a?Asteptam cu multa stima raspunsul tau!Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.