LILITH IN FECIOARA , 28 NOIEMBRIE 2014 -25 AUGUST 2015- “ O SECERA NEAGRA”

lilith4

“Pentru a percepe in intuneric lucrul cel unic avem nevoie de o lampa. Am gasit lucrul invizibil, pentru ca lampa este ascunsa in propriul meu corp”. Kabir

Lilith –Luna Neagra apare ca prima femeie a lui Adam, dar, foarte repede au inceput certurile si neintelegerile in acest cuplu mitologic din cauza refuzului lui Lilith de a se lasa dominata de Adam. De fapt, Lilith nu a vrut sa domine ( asa cum a vrut Adam) , ea a vrut egalitate, a vrut sa traiasaca intr-o relatie in care “ si eu , si tu , suntem  egali”. Neintelegandu-se in nici un fel si nevrand sa se supuna lui Adam, Lilith paraseste gradina Edenului, refuzand sa se mai intoarca. Accepta sa devina regina “intunericului”iar prin faptul ca a refuzat sa se supuna,  dorind de fapt egalitate , ea a devenit o forta daruind omului o constiinta a fortelor demonice. Lilith aduce incercari karmice, in forma sa simplificata, Karma inseamna pedeapsa sau recompense pentru faptele anterioare, lucrurile nu sunt chiar asa de simple pe cat par, pozitia lui Lilith in semn si casa ne pot spune multe lucruri in aceasta directie. Ciclul lui Lilith dureaza aproximativ 9 ani pentru a parcurge toate semnele, in fiecare semn ramane timp de 9 luni, de fiecare data cand Lilith revine la pozitia natala vom fi pusi in situatia de a accepta si recunoaste impulsurile noastre ascunse sau sa luptam  impotriva lor. La varsta de 9, 18, 27, 36, 45, 54 ,63 ne intalnim cu Lilith intr-un mod accentuat , daca intalnirea aduce tragedii, ghinion, devastari, iubiri interzise si periculoase, putem intelege puterea karmei negative, culegem ceea ce am semanat in vietile anterioare. De exemplu barfa dintr-o viata trecuta aduce in aceasta viata calomnie, orice fel de furt aduce in aceasta viata pierderi de tot felul, nimic nu ramane neplatit, sa nu uitam ca Lilith vrea dreptate, egalitate chiar si intr-o plata karmica, este “ judecatorul” care nu face rabat de la nici o regula. La fiecare 9 ani, Lilith aduce  situatii inevitabile in viata noastra, de noi depinde daca reusim sa-i  intelegem mesajul si  sa-i raspundem fara dorinta de razbunare. Este greu dar nu imposibil, Lilith cultiva o multime de posibilitati pentru a ne recunoaste partile ascunse din noi, dorintele ascunse, partea negativa. Luna neagra reprezinta vinovatia, rusinea, ura, invidia, razbunarea cauzata de iubirile dureroroase, “ fructul interzis”, pot aparea emotii incontrolabile care ard pe interior profund si dureros. Pentru o femeie, Lilith reprezinta forta ei, puterea ei dar si barbatul ideal care o poate ajuta sa aduca in lumina dorintele ascunse, sa le traiasca si sa depaseasca o karma relationala. In harta unui barbat, Lilith descrie femeia care il poate duce “ in iad “ iar de acolo iese transformat, este femeia de care este atras intr-un  mod obsesiv dar si de care fuge deoarece ii este frica, este femeia care il conduce pe marginea prapastiei, este lupta ascunsa din el si problemele nerezolvate cu femeile din viata lui.

Lilith este puternica in hartile oamenilor care traiesc in afara normelor si conventiilor sociale, a oamenilor de success dar vulnerabili la sentimentele lor  care traiesc relatiile intr-un mod neconventional, compromisul nu face parte din limbajul lui Lilith, daca ar fi stiut sa faca compromisuri ar fi ramas cu Adam in rai. Tranzitele lui Lilith  aduc intalniri cu oameni care reflecta continuturile noastre reprimate si lipsurile noastre, initiaza si mediaza, ne da acces la cunoastere, suntem ajutati in directia vindecarii, pune in miscare  “ atractia “ sau “respingerea “, apare dorinta, apar experiente adesea inevitabile, obsesive, pune degetul pe rana fascinatiilor noastre cele mai ascunse, de noi depinde daca dam acestora un caracter distructiv sau unul evolutiv .
Lilith intr-un semn zodiacal indica deci modul in care energia lunii negre este exprimata, casa astrologica exprima domeniul de viata in care Lilith isi face simtita prezenta, aspectele lui Lilith (orbul foarte mic, maxim doua grade ) ne arata ce fel de energii ne ajuta sa ne platim sau nu karma acumulata. Locul lui Lilith in harta reprezinta acel domeniu din viata noastra unde vom simti cel mai des lipsa respectului, sabotajul, amenintarea, crizele, nesupunerea, fatalismul, toate acestea produc in noi o furie intensa, important este sa tinem aceasta furie sub control, doar asa putem arde karma lui lilith .

As vedea in Lilith pacatul care arde si pustieste sufletul, desi, este descrisa adesea ca ceva reprimat, fata noastra primordiala este activa in ganduri, sentimente, comportament, este cea care ne trezeste din letargie prin multe nelinisti interioare si furii oarbe.

Odata cu intrarea lui  Lilith in Fecioara, va trebui sa invatam sa rezolvam acele puncte oarbe ale noastre legate de “ perfectiune, puritate, loc de munca, colegi, sanatate, activitati zilnice”. Perfectionismul exagerat  se poate manifesta mai mult negativ si asta din cauza emotiilor care distrag sau neaga concentrarea. Lilith in semnul  guvernat de Mercur devine un “ aer viciat” in relatiile de la locul de munca. As putea spune ca in urmatoarele luni, Lilith devine o spaima cumplita in tot ce tine de taxe, servicii, loc de munca, sanatate, sefi.  Ambiguitatea se manifesta  la nivelul capacitatii noastre de a ne face utili, de a servi, de a fi in slujba cuiva. Apare adesea  un sentiment profund de inferioritate, teama de a ne insela, aceste lucruri pot conduce la o atitudine slugarnica doar pentru a fi acceptati. Lilith in Fecioara vrea sa fie perfecta, ca este locul de munca, ca este un proiect important, ca este corpul si sanatatea fizica, ea vrea sa exceleze. Din acest motiv, exigenta Lilith in Fecioara va refuza subordonarea( exact ca in mit),  va impune niste limite drastice care conduc la situatii ce reduc posibilitatiile dar si liberul arbitru.
Exigenta pentru perfectiune este acuta, detaliul capata o amploare obsesiva, apare mania igienei, fobia prafului, a murdariei si  o intoleranta instinctuala in legatura cu tot ceea ce nu este curat, aranjat, ordonat, perfect. Partea duala a lui Lilith in Fecioara se manifesta foarte bine in fanatism in munca, dependenta de munca, de medicamente sau evitarea oricarui efort, loc de munca. Apare un refuz inconstient in tot ce tine de obligatii si responsabilitati, cel mai adesea nemultumirea fata de conditiile de munca nu poate face decat schimbarea situatiei, somaj, alt loc de munca. Poate de asemenea sa apara o schimbare a conditiilor de munca, in relatia cu colegii, cu sefii, schimbare ce pare a sufoca. Este posibil ca locul de munca sa fie locul de intalnire a unei aventuri amoroase  care lasa in urma vant si furtuna, deci mare atentie.
Cum Fecioara este un semn al perfectiunii, puritatii, ordinii controlate pana in cele mai mici detalii, Lilith poate diviniza sau nega ordinea, disciplina, igiena. Se stie ca dorinta de perfectiune naste critica iar Lilith va colora intr-un mod razboinic aceasta critica. Fara prea multa incredere in noi, in propria individualitate, Lilith ne poate rani, traumatiza prin critica excesiva cultivata de noi sau de cei din jurul nostru. Lilith in Fecioara va adanci lipsa increderii in oameni, aduce un comportament suspect, cultiva un sentiment ciudat a unui pericol la locul de munca, din partea unui coleg, din partea unui sef, din partea taxelor. Teama de esec, un sentiment de inferioritate, indoiala, lipsa onestitatii, logica extrema, pot conduce la auto-invinuiri, fobii, frica irationala , ipohondrie.
Tot Lilith in Fecioara va scoate in evidenta domeniul sanatatii, o atractie inexplicabila fata de medicina, exista o fascinatie fata de tot ce are legatura cu boala, lumea clinica si medicala, cu igiena. Se poate dezvolta un comportament obsesiv in privinta corpului fizic sau la care se observa mici disfunctii sau imperfectiuni. Lilith in Fecioara va intona “ vreau sa am un corp perfect “ iar din acest motiv, chirurgia plastica devine instrumentul de infrumusetare in urmatoarea perioada.
Abilitatile analitice, psihologice sunt extrem de puternice iar intuitia le bate pe amandoua dar putem sa nu fim constienti de ele, nu vrem sa le recunoastem, nu avem incredere in ele. Exista o trauma in legatura cu notiunea de incredere, dar in urmatoarea perioada, in fata unor alegeri, vom dori ca totul sa fie clar  dar acest lucru se va intampla doar daca apelam la intuitie.
In mod negativ, Lilth in Fecioara va accentua tendintele depresive, fantasmele de boala, folosirea abuziva a medicamentelor, alergiile. In mod pozitiv, Lilith  ne poate elibera de acele activitati cotidiene care nu sunt in ton cu aspiratiile noastre, ne ajuta sa gasim acel proiect, loc de munca care sa creasca increderea in noi, sa stapanim cat mai bine slabiciunile noastre. Lilith ne va invata ca limitarile din viata noastra nu sunt decat interdictiile inconstiente pe care le nutrim cu privire la capacitatile noastre. Pata neagra a lui Lilith  este contradictia dintre cautarea minunilor si in acelasi timp negarea acestora, creste frustrarea, refuzam rutina, ordinea, luptele de putere se petrec la locul de munca, dependenta de perfectiune si  de critica pot cauza destule boli, munca individuala si creativa are un efect vindecator.  Fecioara  vorbeste de angajare, angajator, angajati, munca cotidiana, toate formele de scolarizare, sanatate, serviciu militar, animale de companie, prezenta lui Lilith in acest  semn amplifica si destabilizeaza aceste continuturi.
Lilith in Fecioara activeaza casa XII , ceea ce inseamna ca va trebui sa invatam sa rezolvam si acele puncte oarbe ale noastre legate de religie, credinta,  compasiune, sacrificiu, trecut, iluzie. Din cauza fricii de a nu pierde ceva din  idealurile noastre, de a crede in ceva care de mult a apus, putem suporta in aceasta perioada diverse constrangeri din partea celorlati . Lilith in Fecioara si in casa XII  amplifica nervozitatea, psihicul schimbator, durerile sufletului, da indecizie, ezitare,  fantezii, ambitii ireale. In relatii poate aparea o naivitate aproape uluitoare, viata intima poate deveni destul de haotica, dezamagirile sunt destul de frecvente, este un timp al relatiilor in care unul va deveni victima celuilalt. Utilizata in sens pozitiv, Lilith poate da o mare intuitie, inclinatii spirituale, talent muzical, talent artistic,  lucru cu oamenii,  in special  in acele meserii in care se lucreaza cu sentimentele ( artistii,muzicienii, medici ). Lilith in casa XII amplifica greselile legate de religie, invataminte spirituale, institutii guvernamentale, spitale, durere, teama , purificare, sacrificiu pentru altii , dorinta de a ajuta neconditionat pe altii  trebuind sa invatam care persoane merita sacrificiu si sprijinul nostru. Cu Lilith in Fecioara in casa XII va trebui sa invatam sa ne protejam valorile personale incetand de a ne mai considera victime, sa stam departe de suferinte, drame, sa aducem puritatea, pacea, simplitatea in viata noastra .
In casa XII, Lilith amplifica de multe ori si relatiile cu strainii, cu tarile straine, aduce tradari, santaj, arestari, conflicte cu strainii.
Toata lumea are un pic de Lilith in personalitatea lor si localizarea ei in harta natala, in tranzite, in sinastrii arata un loc unde suntem nedreptatiti, vom simti cel mai des conflictele, lipsa respectului, sabotajul, amenintarea, toate acestea produc in noi o furie intensa, important este sa tinem aceasta furie sub control, doar asa putem avea acces la puterea, cunoasterea cosmica a lui Lilith.
In urmatoarele noua luni, Lilith are o influenta deosebita asupra semnelor mutabile: Fecioara, Pesti, Sagetator, Gemeni.
Daca Lilith va tranziteaza casele unghiulare 1, 4,7,10 , veti simti din plin influenta ei, puteti fi pusi in situatii umilitoare prin voi insiva, prin familie, tata, prin partener , prin sefi, mama.
Sa nu uitam ca Lilith joaca un rol primordial in relatii, tranzitul lui Lilith poate aduce o intalnire importanta, o intalnire karmica care in cele din urma poate deveni dureroasa, intensa, obsesiva, poate aparea nefericirea , agonia iar raspunsul il gasim cu siguranta in mitul lui Lilith – EA nu uita ca o fost pedepsita, izgonita, torturata  doar pentru ca a vrut libertate, egalitate.

Cand Lilith nu este deranjata, ea doarme asemeni unei pisici la gura sobei, cand Lilith este activa prin fel de fel de aspecte, ea devine o secera neagra ce curata totul in cale.

LILITH
Adriana Tudosa

You may also like

17 Comments

 1. Foarte interesant! Daca ati putea sa faceti un articol si despre aceasta Lilith in Fecioara pentru fiecare zodie in parte in dependenta de ce case astrologice tranziteaza – vom fi foarte recunoscatori!Oricum va multumim foarte mult pentru toata munca D-stra!

 2. Buna Adriana,
  La mine Mercur este in conjunctie cu Lilith pe Balanta si sunt fecioara. Data nasterii este 31.08. 1962, 15.30, Mizil .
  Banuiesc ca lucrurile nu vor sta bine. Te rog sa imi spui si mie cum influenteaza Lilith aceasta perioada de 9 luni, sa incerc sa-mi controlez pornirile. Multumesc mult, eu am incredere in sfaturile tale foarte mult. Cu mult drag, Daniela

 3. Draga Adriana ,
  Sunt nascuta in 4 sept. 1968, ora 16,00 Simleu Silvaniei, Salaj. In anul 2006,Lilith mi-a adus multa durere prin pierderea sotului meu . Poate asa trebuia sa fie , sa sufar , sa ma transform si sa renasc depasind toata durerea. Te rog sa-mi spui ce ma asteapta in perioada ce ba urma. Sfaturile tale au fost intotdeauna binevenite. Cu recunoastinta, Simona

 4. E adevarat, luna neagra arde si secera dureros din punct de vedere energetic ca si trairi pe care le declanseaza.
  Eu am simtit-o cat a fost in Leu, adica din martie pana acum cand va intra in Fecioara, fiind Scorpion cu Lilith natal in Leu, deci a fost asa cum ati scris.
  M-a afectat mai mult in plan relational, confruntari de idei si vorbe aruncate aiurea cu oameni total opusi mie.

 5. Va multumesc ca sunteti aici.
  Planetele sunt fiinte vii locuite de entitati spirituale care fac voia Domnului.
  Adriana astro

 6. Uneori trebuie sa luam in calcul si faptul ca, trebuie sa evoluam spiritual, odata ce ne-am incarnat pe acest Pamant.
  Am inteles asta dupa ce am trecut prin situatii extrem de neplacute in domeniul relational(am Venus in conjunctie cu Lilith in berbec ,in casa a 11a)
  Ma intreb,oare cum ma va afecta trecerea lui Lilith in fecioara?Sunt nascuta in apropierea orasului Bucuresti,pe data de 28.02.1967 la ora 10.08 am.Nu mai vreau sa fiu pedepsita doar pentru faptul ca am vrut mereu corectitudine in relatiile mele si de fapt am obtinut contrariul.De aceea ma incred in sfaturile tale,Adriana.
  Te imratisez cu drag si-ti multumesc anticipat daca imi vei raspunde.

 7. Ce este negativ in astrograma mea , ca nimic nu merge bine? 02.11.1967 ora 21:30 Bucuresti, multumesc !

 8. Daca stau bine si ma gandesc, Luna neagra in Leu (ca in harta natala) m-a ars rau pe interior, cum scriati in martie – prin intermediul altora, prin femei, prin propriile iluzii. Acum ca va intra in Fecioara eu simt ca s-a mai atenuat din energia aceea dureroasa, a fost si Saturn retrograd o buna perioada.
  Cred ca m-a ajutat doar faptul ca eram pregatita sufleteste, citisem carti de dezvoltare personala, mergeam la slujbe si de aceea am fost capabila sa iert.
  Doamne ajuta!

 9. Iti multumesc Adriana,articolele tale sunt deosebit de interesante ,ne duci cu ele in trecut si in viitor,in universul despre care ne vorbesti si ne ajuti sa ne cunoastem, si sa abordam viata altfel asa cum ar vrea Dumnezeu de la noi.Am lilith in fecioara la gradul 3, aproape de Uranus gradul 0 fecioara,zeus gradul 4 fecioara,pluto gradul 10 fecioara, luna gradul 15 fecioara ,apollon 27 fecioara, si din ce am inteles eu pina acum cred ca a vindeca ,a echilibra cea ce ascunde lilith in tine inseamna a te vindeca pe tine insuti si cred ca la mine din tot ce e in jurul lui lilith ma va ajuta sa ma vindec ca si eu la randul meu sa pot vindeca pe altii.Daca poti spune mi citeva cuvinte ,despre ce crezi tu cai in aglomeratia asta pe fecioara.Iti multumesc in gind de cite ori citesc articolele tale,iti multumesc si acum si iti doresc sa fii fericita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.