LUNA PLINA IN GEMENI–12 DECEMBRIE 2019, ORA 7:12, ORA ROMANIEI–“CURCUBEUL CREDINTEI!”

 

Curcubeul va fi in nor; si Eu Ma voi uita la el ca sa-Mi aduc aminte de legamantul cel vesnic dintre Dumnezeu si toate vietuitoarele de orice trup de pe pamant.” Genesa 9:16 

 Si printre greutatile acestui timp de iarna, Luna Plina in Gemeni vorbeste pentru noi, aprinde lumina pe cuvantul, informatia, cartea, stirea, mantra, persoana, calea, serviciul, documentul, de care avem nevoie pentru a constientiza ce trebuie sa facem mai departe. In limbaj mai dur, o Luna Plina este un limbaj actual al legii Karmei, culegem ce am semanat.

In acest moment, Luna in Gemeni pe gradul 19:52 se afla in opozitie cu Soarele pe gradul 19:52 Sagetator, este o Luna stralucitoare, puternica, magica, toate activitatile ajung la momentul culesului. Acuma, ideile, documentele, angajamentele, afacerile, smecheriile ( Gemeni) din trecut( iunie 2019) sunt luminate in totalitatea lor de un adevar( Sagetator) divin.

Un aspect de opozitie este ca o partida de sah, fiecare vede mutarea celuilalt dar acuma, Luna in Gemeni se foloseste de asteroidul 6239 Minos pentru a putea descifra cat mai bine informatiile Soarelui in Sagetator. Iar Mercur in Sagetator, conducatorul astral al acestui moment tensionat se foloseste de asteroidul 7 Iris ce aprinde Curcubeul sperantei, credintei.

             Astrologic vorbind, faza de Luna Plina este un aspect provocator (opozitie, 180 grade ) ce are drept scop final armonizarea, echilibrarea vietii noastre. Chiar daca cele doua semne Gemeni-Sagetator sunt opuse, ele au in comun aceeasi calitate, ele sunt semne mutabile, mereu in miscare, mereu schimbatoare. Semnul Gemeni este un semn de aer iar Sagetatorul un semn de foc dar ambele sunt pozitive, masculine, curioase, oarecum sociale si preocupate de comunicare si studii, evolutie personala si crestere spirituala. Daca semnul Gemeni este despre interesele pe termen scurt, despre cuvinte, limbaj, idei de dragul ideilor, opinii care aduc destule provocari, Sagetatorul este despre mintea superioara dar adesea naiva si preocupata de fel de fel de filosofii, credinte, informatii, cunostinte. Semnul Gemeni este mesagerul si, ca atare, colecteaza tot ceea ce este necesar pentru comunicare, inteligenta si afaceri. El tine in casa lui telefoanele, faxurile, calculatoarele, sistemul de posta electronica, cablurile, masinile si toate mijloacele de transport, carti, documente, panouri publicitare, radio, televiziune, publicitate si toate sursele de informatii. Logica lui este simpla, stie faca bani vanzand munca altuia, adauga comisioane, face comert. Semnul Gemeni a inventat termenul de profit care este de fapt un mod inteligent de a ascunde un mic furt. Gemenii guverneaza limba care asa cum spune Iacov: “dar limba nici un om n-o poate imblanzi. Ea este un rau care nu se poate infrana, este plina de o otrava de moarte.
Cu ea binecuvantam pe Domnul si Tatal nostru, si tot cu ea blestemam pe oameni, care sunt facuti dupa asemanarea lui Dumnezeu.
Din aceeasi gura iese si binecuvantarea si blestemul! Nu trebuie sa fie asa, fratii mei! Iacov 3:8-10

Sagetatorul este o energie ce amplifica dorinta de dreptate, adevar, legalitate dar si aventura intelectuala, intelepciune, clarvedere. Adevarul este un cuvant scurt dar greu, care include multe alte concepte, cum ar fi intelepciunea, filozofia, invatatura, religia si educatia superioara. Sagetatorul recunoaste ca dragostea pentru calatorii si pentru alte culturi este singura modalitate de a cunoaste cu adevarat adevarul. Iar in calatoria lui, Sagetatorul merge de mana cu optimismul care aduce noroc. Sagetatorul marcheaza timpul din an in care zilele devin mai scurte iar noptile sunt cele mai lungi. Mesajul este clar: Sagetatorul se pronunta in cel mai intunecat moment al anului si guverneaza adevarul. Acuma gasim adevarul pentru cele mai intunecate si dificile momente ale vietii noastre. Din intuneric vine Lumina. Negativ, Gemenii se pot pierde in detalii in timp ce Sagetatorii se pot pierde printre nori.

Ambele semne vorbesc despre natura mentala a oamenilor, mintea mare trebuie sa lucreze cu mintea mica, altfel apar dezechilibre. O Luna Plina este ca o partida de sah, fiecare vede mutarea celuilalt, fiecare trage in directia lui iar aceasta luna plina amplifica tendinta naturala de a fi trasi in doua directii prin conflictul dintre logica si credinta, dintre adevarul pamantesc si adevarul divin. Lectia importanta a acestui moment este gasirea unui echilibru intre cele doua energii care trag de noi in directii diferite, sa facem diferenta dintre ceea ce este util si informatiile care creeaza conflicte, dintre ceea ce credem si ceea ce conteaza cu adevarat in viata noastra. Acuma primim anumite raspunsuri, acuma, magia cuvantului este la noi.

Aceasta Luna Plina in Gemeni ofera o noua intelegere( Soarele in Sagetator) a unor crize relationale. Constientizarea legaturii suflet si personalitate, crearea podului Curcubeu este foarte importanta deoarece fara o ancorare solida pe acest pod( suflet –personalitate), semnul gemeni aduce o difuzie si o imprastiere a intereselor, dorintelor, aspiratiilor. Multe din crizele existentiale vin ca urmare a acestei imprastieri, a neatentiei, a increderii in personalitate uitand de suflet. Iar aceasta Luna Plina in Gemeni ne pune fata in fata cu esecurile actiunilor noastre ghidate doar de mintea pamanteasca uitand ca Isus ne-a spus ;” Fara de Mine, nu puteti face nimic”.Ioan 15:5

Fara sa facem apel la intelepciunea eterna si divina a sufletului, fara indrumare divina, ne invartim in cerc, repetam aceleasi greseli, aceleasi modele de viata. Sustinuti de vocea sufletului, putem controla mintea, putem deveni constinti de vocea divina a sufletului.

Marea lectie adusa de Luna plina in Gemeni tine de cooperarea cu ceilalti, de grija fata de ceilalti fara a considera oamenii drept obiecte de care sa ne ajutam. Barfa, marturia mincinoasa, tradarea celuilalt pentru fel de fel de castiguri intelectuale, doua fete, doua atitudini diferite fata de acelasi om, fapta, sunt iarasi analizate de aceasta lunatie.

Luna Plina in Gemeni adica opozitia dintre Soarele in Sagetator si Luna in Gemeni activeaza axa I-VII, o axa a vietii sociale, o axa relationala in care “eu-tu “ devine o fractie sau un intreg. Cerinta acestei lunatii este de a gasi un echilibru intre autonomie (casa I) si dependenta de ceilalti(casa VII), intre nevoile personale si nevoile celorlalti. O Luna Plina in Gemeni in  casa VII va pune un accent deosebit pe relatii, parteneri de viata, asociati, dusmanii pe fata, agresivitate, concurenta in relatii, decizii judecatoresti, avocati, judecatori, diplomatie. Aceasta Luna Plina in Gemeni (aer) amplifica comunicarea pentru a vedea cat mai bine ce se intampla in relatiile noastre dar si in noi insine. Cu Luna Plina in Gemeni in casa VII este cel mai bun moment pentru a vindeca relatiile prin comunicare, iertare, iubire. Competentele semnului Gemeni tin de comunicare, asa ca, aceasta Luna Plina ne ajuta sa clarificam problemele aparute in viata noastra, in mediul in care traim, muncim, in relatiile apropiate, in relatia cu Dumnezeu. Documentele, actele, sunt tot o forma de comunicare, deci, aceasta lunatie poate face lumina in tot ceea ce este nedrept, ascuns, viciat. Ganditi-va inainte de a vorbi dar cu siguranta vorbiti! Este important sa ne spunem punctele de vedere in mod clar si calm.

“Sa nu taci cand se vorbeste despre rau caci Adevarul ca si razele de soare lumineaza totul.” Toth

 Aspectul de Luna Plina, adica opozitia dintre Luna pe gradul 19:52  Gemeni si Soarele pe gradul 19:52 Sagetator formeaza cu Neptun in Pesti (gradul 15:59 ) un careu in T mutabil,  aceasta configuratie astrala genereaza crize existentiale, teste grele care intr-un fel parca ne paralizeaza simturile, mintea. Dar trebuie sa stim ca aspectele de careu sunt obstacole dinamice in calea noastra care necesita eforturi serioase pentru a le depasi si pentru a crea ceva de valoare, aici, gloria se naste prin provocari dureroase, eforturi incredibile, atentie, cunoastere, evitarea risipirii pe mai multe directii. Energia acestei configuratii poate conduce la realizari semnificative, ne impinge catre succes dar prin fel de fel de crize. Planeta focar este punctul dinamic al acestei configuratii, ofera o solutie pentru criza creata. Neptun in Pesti guverneaza domeniul nevazut, misticismul, spiritualitatea, psihicul, visele, abilitatile psihice, compasiunea, iubirea neconditionata ( venus in Pesti este in exaltare, este o iubire plina de compasiune, este jertfa in numele iubirii  ), constiinta colectiva, evadarea, abuzul, iluzia, fobiile , problemele mentale, spitalele, institutiile psihice. Acuma, putem constientiza mai bine cine si ce ne afecteaza profund prin starile lor negative, prin temerile lor si suntem fortati sa luam hotari decisive.

Pozitiv, Neptun in Pesti este sinonim cu iubirea care iarta, care accepta ca celalalt este un om care are unicitatea lui cu defecte si calitati, stie ca iertarea este cuvantul magic care ne conduce in starea de a fi una cu zeii stelelor. Dar, cum Neptun face un aspect de careu atat cu Soarele in Sagetator cat si cu Luna in Gemeni, erorile sunt pe val acuma, ele sunt demascate, aratate, insirate, fotografiate, radiografiate. Neptun ne atentioneaza ca exista riscul sa ne inselam, fie in legatura cu noi insine, fie in legatura cu o persoana importanta din viata noastra. Ne-am putut  implica prea mult in viata celorlalti crezand ca doar noi ii putem salva? Acest lucru este total gresit, fiecare are drumul lui, karma lui si trebuie sa invete din experientele personale chiar daca acestea presupun si drumuri prin infern. In acelasi timp, acest aspect poate fi si un ajutor imens in intarirea constiintei spirituale, cultivarea compasiunii si indulgentei fata de ceilalti, acuma iubirea neconditionata devine arma universala.

Luna Plina in Gemeni are in plic si informatii de la asteroidul 6239 Minos. In Minos, avem povestea unui semizeu in contact cu alti Zei care l-au ajutat sa creeze o civilizatie avansata.El afost regele Cretei iar la fiecare noua ani discuta noile legi cu Zeus ( Jupiter). Asa, Creta a devenit o puterea navala suprema in zona. Minos a fost primul domnitor vechi cunoscut care a reusit sa-si extinda imparatia lui peste tot in Marea Mediterana, promovand doar legile pe care le discuta cu  Zeus. El a fost renumit pentru crearea unui cod de legi aplicate cu succes. Creta a devenit o superputere navala si a avut un sistem educational excelent. A avut o fiica, pe Ariadne care l-a ajutat pe Tezeu sa omoare Minotaurul( pedeapsa de la zei pentru sotia lui). Ca sa ascunda minotaurul, regele Minos a comandat lui Daedalus sa construiasca un labirint ca sa-si inchida fiul vitreg. Astfel, minotaurul a fost inchis in Labirint si in fiecare an erau sacrificati tineri si tinere. Dar Tezeu a pus capat macelului, ucigand minotaurul cu ajutorul lui Ariadne.  De fapt, el a fost atat de mare, neprihanit, protejat aici pe pamant incat dupa  moarte, Minos devine un judecator  al sufletelor plecate in lumea de dincolo.

Acuma, Luna Plina in Gemeni de mana cu Minos in Gemeni in casa VII aduc in lumina relatiile, autoritatile, sefii, actiunile lor, deciziile judecatoresti din trecut, judecatori, dar si unele lucruri pe care acestia vor sa le ascunda si care tin mai mult de copii, tineri ( el a ascuns in labirint un copil hidos).

Nu trebuie uitat faptul ca Gemenii este semnul informatiilor si alegerilor multiple astfel ca aceasta Luna Plina in Gemeni prezinta o multime de optiuni. Se poate ca sub impulsul acestor energii tensionate sa ne grabim cu deciziile, alegerile, cuvintele noastre dar Mercur, conducatorul acestei lunatii este de mana cu asteroidul 7 Iris in Sagetator ce ne cere sa fim atenti la intuitia noastra, la ghizii nostri spirituali. In aceste zile, avem nevoie si mai mult de protectie divina, de protectia Ingerului nostru pazitor, de rugaciunea catre Ingerul nostru pazitor. Toti suntem copii lui Dumnezeu, intonati cat de des puteti rugaciunea:” Inger ingerasul meu, ce mi te-a dat Dumnezeu,Totdeauna fii cu mine si ma invata sa fac bine.Eu sunt mic, tu fa-ma mare, Eu sunt slab, tu fa-ma tare,
Totdeauna ma insoteste si de rele ma pazeste. Amin

In mitologie, Iris apare ca o fecioara foarte frumoasa, cu aripi de aur, haine de culori stralucitoare si insotita tot timpul de un halou de lumina in jurul ei. Ea paraseste muntele Olimp doar pentru a aduce mesaje omenirii, consilieaza, ghideaza, calauzeste, leaga lumea zeilor de omenire. Desi poate oferi si vesti rele, ea este cunoscuta ca o Zeita a vestilor bune care ghideaza, dau speranta, mediaza intre bine si rau, este aducatoare de bine in general, cumpatare, justitie divina. Asa cum curcubeul apare pe cer dupa o “ ploaie “ aratand astfel o linistire a naturii dezlantuite si in astrologie Iris este curcubeul sperantei, increderii in bine. Iris este si detinatoarea cupei cu “apa din Styx”, apa adevarului, folosita pentru a-i depista pe Zeii care mint, care jurau stramb. Acestia erau pedepsiti, nu mai puteau participa timp de 9 ani la reuniunile si sarbatorile zeilor. Din punct de vedere astrologic, Iris poate arata si un punct al adevarului in relatii.

Mercur de mana cu Iris in Sagetator in casa XII ne spun ca doar credinta, constientizarea prezentei lui Dumnezeu in viata noastra, rugaciunea, ghizii spirituali, ne ajuta sa aducem Curcubeul in viata noastra. Doar legatura cu divinitatea ne aduce speranta, adevar, unitate, pace, vindecare. Doar divinitatea ne avertizeaza de jocurile murdare ale celor din jur si unde suntem inclinati sa ne pacalim, amagim. Curcubeul ramane simbolul aliantei intre Dumnezeu si oameni, semnul ocrotirii asa cum apare in Genesa 9:16: “Curcubeul va fi in nor; si Eu Ma voi uita la el ca sa-Mi aduc aminte de legamantul cel vesnic dintre Dumnezeu si toate vietuitoarele de orice trup de pe pamant.”

Cu Luna plina in Gemeni pe gradul 19:12, cei nascuti in jurul datei de 12 din  zodiior mutabile –Fecioara, Pesti,  Sagetator, Gemeni, vor simti influenta acestei energii mult mai puternc decat ceilalti;  acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, casa partenerului, casa carierei sau orice planeta personala pe gradele 19 Pesti, Fecioara, Sagetator, Gemeni.

Fie ca Iubirea si Lumina divina sa va ghideze mereu!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.