MERCUR RETROGRAD 26 MAI – 20 IUNIE— CEATA , MULTA CEATA IN VIATA NOASTRA, IN MINTEA NOASTRA….

 

Ce inseamna miscarea retrograda a unei planete?

De pe Pamant , noi, vedem sistemul solar dintr-un punct periferic , si nu din centru, celelalte planete ale sistemului se misca intr-o maniera aparent neuniforma. Din cand in cand, planetele par sa stea nemiscate , sau par a se misca inapoi, in directia opusa cursului normal in jurul Soarelui. In primul caz vorbim de o miscare stationara, viteza de miscare a planetei fiind 0, in al doilea caz ea are o miscare aparent retrograda , viteza de miscare a planetei fiind mai mica decat in mersul ei dirct. Ajungem iarasi la fizica,stiinta legilor ce guverneaza miscarea, materia si energia. Fizica este cea care stie atat de bine sa ne spuna ca tot ceea ce exista este caracterizat de o miscare sub forma de vibratii, distincte iar legile ei influenteaza orice miscare , vibratie din Univers.

Modul de miscare al unei planete, directe, stationare, retrograde , are o legatura fundamentala cu dinamica psihologica , fiecare tip de miscare al unei planete fiind de fapt caracterizata de viteza planetara-viteza aparenta.

As face aici o comparatie destul de simpla cu modul cum conducem o masina : in miscare directa putem creste viteza deoarece avem vizibilitate , suntem mai destinsi, este o stare de bine fara stress; cand dam cu spatele , viteza pe care o folosim este mult mai mica, atentia este mult mai mare si de cele mai multe ori parca apare o stare de incordare. In mare , asa este si cu planeta in miscare aparent retrograda, incetineste viteza, ne da o stare de incordare, de neliniste , cerand din partea noastra multa atentie. Mercur retrograd simbolizeaza o minte intoarsa spre interior, fie din cauza unei tendinte mistice, fie datorita unei incetineli a perceptiei sau a imposibilitatii de a spune gandurile , de a le exprima, este ca si cum iti vorbesti tie si vrei sa intelega cel de langa tine dar limbajul folosit este unul complicat, intortocheat.Daca facem corelatia dintre Mercur , planeta mintii si viteza de miscare a lui Mercur, putem spune ca atunci cand Mercur este retrograd, mintea noastra poate fi ocupata mai mult de inconstient, poate fi o minte in ceata, o minte care merge mai incet.

Din punct de vedere psihologic, planeta retrograda aduce o serie de blocaje energetice care impiedica manifestarea energiilor ei in exterior, fortandu-ne sa dezvoltam o atitudine introvertita cu tendinte individualiste si chiar obsesii.
Mercur , planeta comunicarii , intra in miscare retrograda in ziua de 26 mai 2006, fiind chiar in semnul de domiciliu, semnul Gemenilor . Mercur retrograd regandeste totul la nesfarsit pentru a pune in regula comunicatiile si procesele mentale. In semnul Gemenilor, Mercur ne da o mare adaptabilitate dar tendinte dualiste si uneori ipocrizie, dificultati in ansamblarea si ordonarea ideilor , probleme cu rudele apropiate.

Mercur retrograde in Gemeni va aduce destule probleme in exprimare , in a ne face intelesi, in felul in care ne functioneaza mintea , acestea conducand automat la probleme de comunicare , probleme in relatii afective, deziluzii care nu sunt intelese, probleme in a intelege care sunt propriile limite. , dificultati de acceptare a noilor reguli.

Scopul lui Mercur retrograd este sa ne incurajeze sa ne oprim si sa refacem anumite lucruri pe care le-am gresit , aduce amanari in desfasurarea evenimentelor.

Asadar, toate formele de comunicare, de transport vor fi afectate; sa nu uitam totusi, ca semnul Gemenilor guverneaza plamanii, sistemul nervos , mainile, umerii, deci atentie la problemele de sanatate legate de acestea. Calatoriile sunt predispose la intarzieri , uneori chiar anulari, este timpul in care este bine sa gandim de zece ori si abia apoi sa vorbim , fiind necesar sa ne mai asiguram inca o data ca ceea ce spunem are un inteles clar si este inteles corect. Sa citim atenti toate documentele , mare atentie la ce semnam in aceasta perioada , atentie la orice detaliu, cuvintele cheie ale lui Mercur retrograde sunt acele cuvinte care au in fata prefixul RE; REVIZUIESTE, REGANDESTE, REFACE, REORGANIZEAZA, REEVALUEAZA, REINTALNIRE, REVEDERE, REINNODARE….

Confuzia in comunicare , in credinta noastra va fi maxima deoarece in aceeasi zi , Neptun intra in mers retrograd, fiind o perioada de “ ceata “ mentala, perioada in care ne va fi foarte greu sa facem o distinctie clara intre fictiune si realitate. Este bine sa stim ca Mercur retrograd face ravagii in retelele de calculatoare , deci mare atentie in aceasta perioada , salvati-va documentele, protejati-va calculatoarele impotriva virusilor.

Mercur retrograd poate incurca destul de bine unele decizii, deci , nu este o perioada prea buna de a lua decizii importante , de viata, orice schimbare, decizie nu ofera garantii pentru mai tarziu, as putea vorbi aici de un termen de garantie de cateva saptamani , dupa expirarea termenului, decizie devine “buna de aruncat’. Este o perioada de timp in care totul se regandeste, se regandesc deciziile luate anterior, se schimba angajamente. Cu Mercur retrograde este ca si cum emisfera stanga a creierului a plecat in “ vacanta’ , nimic nu va functiona asa cum dorim si nimic nu se va dovedi a fi cu ceea ce am prevazut. Mercur retrograd ne indeamna sa privim spre trecut dandu-ne o sansa sa reparam , sa reevaluam anumite decizii din viata noastra, este cel mai bun moment pus la dispozitia noastra sa invatam din greselile trecutui dar sa si le corectam, Orice fel de angajament , un nou loc de munca sunt afectate de Mercur retrograd.

Mercur este guvernatorul Gemenilor dar si guvernatorul natural al casei III, o casa ce ne vorbeste de calatorii scurte, frati, susrori, rude, vecini si incepe retrogradarea in gradul 21: 31 Gemeni pana la gradul 13 Gemeni in data de 20 iunie 2008, afectand toate semnele dar in special Gemenii, Sagetatorii, Pestii. Vor fi ingreunate asfel lucrurile din imediata vecinatate a noastra,vor fi aduse din trecut probleme, oameni, hotarari care se cer reevaluate si corectate, mare atentie la ce semnati si cum semnati. Deschiderea unei afaceri, planificarea unei afaceri, un nou proiect , nu sunt cele mai bune orientari in aceasta perioada , nu este cel mai bun moment pentru achizitionarea calculatoarelor, televizoare, aparate electrice si electronice, barci, motoare, motociclete , orice alte masinarii de transport deoarece pot aparea mari disfunctionalitati.
Este cel mai bun moment sa reflectezi la proiectele neterminate si mai presus de orice , sa ne inarmam cu multa prudenta atat in ceea ce spunem, in ceea ce semnam dar si in calatorii. Ziua de 26 mai, este ziua in care Neptun retrograd se aliaza cu Mercur retrograd, putand vorbi astfel de aceasta zi ca o zi destul de grea pentru anul 2008, o zi in care “ ceata “ pune stapanire pe mintea noasatra, pe corpul nostru, pe drumurile noastre , deci mare atentie, sa incercam sa ne folosim lumina sufletului pentru a invinge aceasta “ceata”.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.