LUNA PLINA IN FECIOARA -28 FEBRUARIE 2010 ORA 18:35- O ENERGIE TAMADUITOARE ………….

astro_2gw_283_luna_plina_febr2010.77304.8896

Luna Plina este un moment in care Soarele se afla in opozitie cu Luna, este o Luna stralucitoare, o Luna ce stie atat de bine sa aduca recompense sau dezamagiri, dar rezultatele cu care ne intalnim in acest moment nu sunt numai de ordin material, ci, pot exprima anumite stari emotionale, putem descoperi  un talent uitat sau neutilizat asa cum trebuie. In sens pozitiv , Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina si arata drumul cel bun,  important este sa profitam de aceste energii imense care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar este bine sa stim ca in  orice “ incercare cu tensiune marita “ atentia trebuie sa fie direct proportionala cu aceasta imensa energie , doar asa putem tine sub control dezechilibrul ce se poate crea .
Fiecare faza a lunii are o influenta atat pozitiva cat si negativa  asupra vietii noastre, important este sa gasim acel echilibru intre influenta lumii exterioare si lumea noastra interioara , fiind mult mai atenti fata de tot ce se intampla in jurul nostru dar si fata de noi.
Luna Plina atrage viata, emotiile par mai aproape de suprafata, inhibitiile sociale dispar, toate gandurile acumulate pana acum ies la lumina , este un moment bun pentru intarirea relatiilor si reafirmarea legaturilor. Este bine  sa stim ca Luna Plina intensifica orice activitate.

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Fecioara , un ascendent de pamant, mutabil , ce ne va induce un comportament précis, concret, competent, modest dar si vanitos, plini de nelinisti. Spiritul de observatie, atentia la orice detaliu  poate aduce cu destula usurinta antipatia in familie, certuri cu rudele , vecinii. Guvernatorul ascendentului este Mercur in Varsator plasat in casa VI , vorbim de o energie ce ne da capacitatea de a intelege ideile abstracte, de a ne folosi mintea in mod inventiv, devenim observatori ai oamenilor ( ne va place foarte mult acest lucru) , al motivatiilor acestora , putem sa ne folosim mintea in tot ceea ce este original,neortodox . Mercur in Varsator ca si guvernator al ascendentului momentului de Luna Plina ne va influenta viata in urmatoarele doua saptamani, isi va pune amprenta lui novatoare atat asupra experientelor pe care le vom avea dar si asupra modului cum abordam aceste experiente. In conjunctie cu Neptun , putem vorbi de multa imaginatie si intutie, este favorizata munca intelectuala care cere inspiratie  dar este un aspect favorabil si celor care au impresia ca intampina greutati in gasirea solutiilor. Sub influenta acestei conjunctii, acestei fuziuni de energii intens intuitive ar fi pacat sa incercam sa despicam firul in patru  deoarece riscam sa denaturam idea, inspiratia, gandul bun primit.

Descendentul in Pesti subliniaza dificultatile din camin, scandaluri, legaturi multiple, rataciri pe cai neprielnice, orice fel de relatie este marcata de deceptii produse da fraude, dezonoare.Venus in Pesti in conjunctie cu descendentul anunta asocieri bune in afaceri, in parteneriatele de orice fel,  dar comportamentul devine plin de concesii, excesiv de monden.  Venus in casa VII in conjunctie cu Uranus( imprevizibilul, neobisnuitul) amplifica comportamentul rebel, intamplarile afecteaza cel mai mult viata de cuplu, viata amoroasa   prin introducerea elementului de surpriza , neprevazut,  inceput furtunos sau sfarsit neasteptat al unei relatii. Aceasta energie poate anunta de multe ori si un noroc material considerabil , resusite sau pierderi ,  si fiindca aceasta  conjunctie energizeaza casa parteneriatelor , in acest domeniu poate aparea imprevizibilul.

Luna Plina, opozitia dintre Luna in Fecioara gradul 9: 57 si Soarele in Pesti gradul 9:57 activeaza  axa XII-VI, o axa a sanatatii dar si a limitarilor, vorbim de o energie imensa ce  poate aduce in  prim plan confruntarea cu suferintele create de anumite renuntari dar si greseli  in dragoste, munca, cariera, karma , renuntari ce au generat insatisfactie si agresivitate reprimata.Activarea acestei axe poate indica in acelasi timp si probleme legate de munca ,  de serviciu , rutine, trecut dar si de sanatate. Mesajul acestei energii  imense cere reorganizarea  vietii de zi cu zi in care detaliile practice dar si rutinele sa fie rezolvate, este un timp ce cere de la noi obiectivitate , claritate , planuri clare care sa elimine limitarile.

Luna in  fecioara accentueaza puritatea , perfectiunea, analiza fiecarui detaliu, ordinea , este o energie ce ne face atenti, intreprinzatori, hipercritici, practici, atenti fata de sanatatea noastra ,slujba noastra . Soarele in Pesti este o energie mutabila de apa ,  vorbim de o energie schimbatoare , de  un taram al imaginetiei  si al viselor  unde obiectivele si evenimentele nu prea au legatura cu ce se intampla intr-o realitate exterioara. Este ultimul semn din cercul zodiacal, ceea ce inseamna ca este o perioada ce permite trecerea dincolo de propriul eu, o trecere in lumea viselor si credintei .Este o energie ce ne face extrem de intuitivi, sensibili, visatori, .

In astrologie, opozitia este un aspect major dinamic ce arata o  problema interpersonala ce cere un compromis intre fiecare dintre noi si partenerul nostru sau un grup de persoane. Este un aspect ce aduce instabilitate, tensiuni interioare care daca sunt controlate si directionate in mod creativ, atunci putem canaliza impulsul coplesitor de a invata ceva nou, de a dezvolta o serie de talente .Puternicul  conflict interior poate naste dificultati sau dezechilibre comportamentale, zbucium sufletesc,  inconstanta, lipsa claritatii gandurilor, nervozitate , incompatibilitati cu mediul. , cu semenii. Totusi , in acest moment de Luna Plina,  Pluto ne este un aliat de nadejde , este energia ce stie sa medieze conflictul Luna-Soare, iar prin aceasta mediere ne ajuta si pe noi,  ne sprijina in gasirea celei mai optime solutii . Pluto ,  ca si planeta mediatoare a acestei opozitii dintre Luna in Fecioara si Soarele in Pesti  , induce o energie ce lucreaza  pentru noi ca un releu de energii puternice, transformatoare , regeneratoare. In casa IV, Pluto vrea sa invatam  lectia responsabilitatii in familie , a securitatii personale , a pacii interioare , ne reaminteste ( de multe ori cu forta ) ca starea de multumire poate fi obtinuta doar daca reusim sa depasim incapatanarea si impunerea vointei proprii cu orice pret. Invataturile lui Pluto ne cere sa renuntam de buna voie la control, daca dominatia asupra celorlati izvoraste din ganduri rele, va sti intotdeauna sa demaste acest lucru, nu exista cale de scapare . Puterea lui Pluto nu inseamna putere asupra celorlalti, nu ,cei ce stiu sa foloseasca aceasta imensa energie “ ca putere de a transforma “ se vor intalni cu intelegerea extinsa atat a originii puterii dar si a disponibilitatii sale , puterea nu izvoraste din noi ci prin noi . Pluto ne reaminteste ca trebuie sa ne straduim sa cultivam binele, compasiunea, sa renuntam la dorinta de a controla pe oricine sau orice , sa pretuim straduintele tainice,minore si sincere , el este zeul bogatiei ascunse care ne sprijina atunci cand actionam in conformitate cu principiile sale .

Pluto in trigon cu Luna in Fecioara produce un acord misterios  la nivelul inconstientului, este “picatura “ de energie ce stie sa dea luciditate ,  detasare , seninatate , se creaza un fel de legatura miraculoasa cu universul necunoscut  , legatura prin intermediul careia putem primi intuitia, gandul, ideea necesare echilibrarii vietii personale . Pluto in sextil  cu Soarele in Pesti ne alimenteaza din plin puterea interioara, gasim in noi nebanuite  resurse care ne dau curajul de a actiona si de a schimba ceea ce trebuie schimbat, si deoarece acest aspect energizeaza casa IV-casa familiei  si casa VI casa muncii, sanatatii, in aceste domenii,  Pluto in aspect cu Soarele ne face un cadou de care ar fi pacat sa nu profitam. Jupiter in Pesti sustine energia Soarelui in Pesti dar se opune Lunii in Fecioara , putem usor sa facem din tantar armasar, generozitatea, credinta,  optimismul , emotiile pot fi amplificate , apare tentatia de a face absolut orice pentru a castiga bunavonta celuilalt, pot aparea si destule conflicte mai ales daca la mijloc sunt interese financiare .

Fecioara este un semn de pamant mutabil  cu tendinta de a gandi prea mult gasind nereguli peste tot chiar si acolo unde nu exista nimic. Este bine sa stim ca aceasta Luna Plina in Fecioara ne poate oferi un simt al organizarii foarte ridicat , creste interesul  pentru  sanatate, bunastare, chiar vrea sa luam in serios problemele de sanatate , de vindecare .

Interesul nostru fata de sanatate si metodele  de vindecare dar si dorinta de a ne mentine sanatatea este destul de puternic in aceasta perioada  si chiar este o perioada buna de a ne asculta trupul, sufletul si sa le dam cele necesare vindecarii. Problema spinoasa a acestui moment de Luna Plina  este critica , o critica folosita in a-i jigni pe altii, mai ales pe cei apropiati ducand astfel la dificultati in dragoste, prietenii, chiar casatorii. Este cel mai bun moment sa incercam sa ne controlam tendinta puternica de a deveni cinici si critici , sa apreciem partea pozitiva a lucrurilor si persoanelor , sa incercam sa ne modelam gandirea cu amabilitate , altfel , capacitatea nostra de a critica va transforma cu usurinta totul in haos. ,

Este o Luna Plina in Fecioara sustinuta de Pluto   care da forta vindecarii, transformarii, regenerarii vietii noastre cu tot ceea ce inseamna “ viata “, suntem ajutati sa  ne asumam responsabilitatea  pentru propria vindecare si bunastare .

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.