LUNA PLINA IN CAPRICORN -3 IULIE 2012 ORA 21:51 ORA ROMANIEI – “ O LUMINA IN NOAPTEA INTUNECATA A SUFLETULUI NOSTRU”


RUMI

“ Exista o cale de la inima ta la mine

Si inima mea o cunoaste

Pentru ca este curata si pura ca apa .

Cand apa este linistita ca o oglinda

Poate sa reflecte luna .”

Luna Plina este un moment in care Soarele se afla in opozitie cu Luna, este o Luna stralucitoare, este un moment incarcat de energii imense ce poate  inlatura lucrurile gresite intr-un mod destul de dur , poate aduce recompense , ne poate umple “sacul “ daca meritam. In faza de Luna Plina , Luna este luminata in totalitatea ei de catre energia Soarelui ( luna este un corp ceresc fara lumina proprie),  de aceea emotiile sunt extrem de vizibile , pot iesi in lumina stari emotionale incredibile , viata capata in aceste zile un ton mai nervos , oamenii sunt mai nervosi in special cei care nu stiu in ce directie sa-si foloseasca imensa energie .

Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, emotiile par mai aproape de suprafata, inhibitiile sociale dispar, toate gandurile acumulate pana acum ies la lumina , este un moment bun pentru intarirea relatiilor si reafirmarea legaturilor. Este bine  sa stim ca Luna Plina intensifica orice activitate.

Luna Plina in Capricorn gradul 12:13  este apogeul actiunilor incepute in trecut , daca la Luna Noua in Capricorn  ( 24 decembrie 2011) am plantat ” semintele “ ,  acuma culegem roadele , depinde cum am  “udat si ingrijit gradina  “.
Luna Plina, opozitia dintre Luna in Capricorn gradul 12:13  si Soarele in Rac  gradul 12:13 activeaza  axa XII-VI, o axa o axa a sanatatii dar si a limitarilor, vorbim de o energie imensa ce  poate aduce in  prim plan confruntarea cu suferintele create de anumite renuntari dar si greseli  in dragoste, munca, cariera, karma , renuntari sau alegeri gresite  ce au generat insatisfactie si agresivitate reprimata. Activarea acestei axe poate indica in acelasi timp si probleme legate de munca ,  de serviciu , rutine, trecut dar si de sanatate. Este un aspect ce aduce instabilitate, tensiuni interioare care daca sunt controlate si directionate in mod creativ, atunci putem canaliza impulsul coplesitor de a invata ceva nou, de a dezvolta o serie de talente. Semnele Capricorn –Rac ne vorbesc despre responsabilitati familiale , parinti, camin, cariera ,viata sociala . Casa XII este un loc adesea tulbure , intunecat , plin de secrete in care trecutul vine peste noi chiar daca vrem ,chiar daca nu vrem acest lucru .

Tot in casa XII ne intanim si cu constientizarea unor talente extraordinare , cadori speciale ce conduc la faima si glorie . Casa XII este ca o poarta catre renasterea noastra , catre datoriile noastre karmice dar adesea drumul este plin de fantome care ne bantuie , ne chiniuiesc pentru mult timp.
O Luna Plina in casa XII poate aduce in lumina secrete grele , greutatea alegerilor din trecut este imensa in bine sau in rau , binecuvantarile merg mana in mana cu blestemele , totul este in afara puterii noastre de control. Luna Plina in casa XII intensifica emotiile , starea de nesiguranta , pierderile ,aduce in lumina secrete, dusmani,greselile trecutului .
Luna Plina in Capricorn aduce destule seriozitate , abilitate de  a profita de imprejurari , rezistenta si concentrare , neincredere in ceilalti si in sfatul lor. Ceea ce este destul de important prin aceasta energie a Lunii in Capricorn este nevoia de a organiza lucrurile astfel incat sa evitam nesiguranta , este o energie ce creste frica de nereusita , de pierderea onorurilor si a pozitiilor sociale, teama de saracie , creste nesiguranta in raport cu cei din jur. In casa XII , o casa naturala de apa , Luna Plina in Capricorn ne poate face sa mergem “ prin nisipuri miscatoare , prin mlastini “ , nesiguranta este imensa nestiind de fapt ce sa alegem, de fapt nici nu este de mirare , ganditi-va cat de greu este “ sa traversezi o mlastina ca sa ajungi pe uscat” .

In conjunctie cu Luna Plina in Capricorn se afla Pluto retrograd in Capricorn , aceasta conjunctie aduce vulnerabilitate , modificari radicale ale unor situatii, un tumult creat de intamplari,  piedici ce nu ne vor lasa sa ne bucuram prea mult de ceea ce am crezut ca am obtinut asa de usor . Circumstantele vietii indica noi faze in vederea schimbarii orientarii, pozitiei sociale, imprejurarile declanseaza resorturi ascunse care par sa hraneasca un nou proiect, o noua relatie, o noua pozitie sociala. Este un moment cu posibilitati uriase de bulversare a vietii dar si schimbari radicale in existenta. Pluto in conjunctie cu Luna in Capricorn in casa XII poate aduce  traume emotionale legate de distrugerea ireversibila a unor vise nerealiste . Este un timp in care idealurile , relatiile , credintele noastre sunt testate iar adesea , acest test poate sa se manifeste in forme imprevizibile cum nu ne-am fi asteptat niciodata . Realitatea vazuta de noi este distrusa iar gradul de dezamagire poate induce o stare de devastare emotionala absoluta . Multi pot crede ca sufletul lor ( luna ) este distrus ( Pluto ) , dar de fapt acest aspect astrologic ne poate ajuta sa scapam  de tot ce este vechi si nefolositor in viata noastra , eu zic ca este de bine pentru cei care isi vor asculta soaptele sufletului . La urma urmei , casa XII este un loc in care sunt ascunse toate secretele , iluziile vietii noastre ,  aceasta Luna Plina impreuna cu Pluto ne poate elibera  prin impunerea unor limite clare sau prin dezvaluirea unor secrete monstruoase .Pentru multi, viata nu va mai fi aceeasi dupa vizita acestei energii in “ dulapul secret “ al destinului lor . Aceasta Luna Plina in Capricorn in conjunctie cu Pluto in Capricorn este ca o lumina magica in  “ noaptea intunecata a sufletului  “ obligandu-ne sa ne confruntam cu tot ce este nerealist, cu tot ce este dezvaluit pentru binele si transformarea noastra . Scopul acestei energii este sa iesim din visele nerealiste , din imaginatia neproductiva , din relatiile manipulatoare . Este important sa dam o atentie deosebita intuitiei, semnelor si simbolurilor , sunt un mod minunat de a naviga in aceste zile prin confuzia creata . Adesea pot aparea miracole , coincidente ce sfideaza legea firii  dar sunt ca niste indicatori cu sens unic pe care trebuie sa-i respectam.
Mergand mai departe , Uranus in Berbec (socul, ineditul,neprevazutul) provoaca aceasta Luna Plina in Capricornn, de fapt se formeaza pe cer un careu in T cardinal,.
Careul in T cu Uranus focar si Luna in Capricorn in conjunctie cu Pluto in Capricorn dar in opozitie cu Soarele in Rac , anunta unele schimbari dramatice, socante . Uranus  este revolutionar, eliberator, este o energie salbatica ce transforma totul in calea lui, deci pot spune ca urmeaza o perioada plina de “ neasteptat”, este un imbold interior puternic  pentru a descoperi cine suntem cu adevarat. Luna Plina in conjunctie cu Pluto dar in careu (aspect provocator de 90 de grade ) cu Uranus conduce la o nevoie constienta de ceva nou, un alt stil de viata, un alt loc de munca, alte relatii, este o nevoie de independenta in viata fiecaruia dintre noi care nu tine seama de nimic, nici de responsabilitati asumate, este o credinta vie ca avem dreptul sa facem orice. Schimbarile neasteptate de existenta, personalitate, de destin sunt destul de accentuate, este un timp al rupturilor de orice fel si cu cat ne vom crampona mai mult de trecut, de obiceiurile noastre , cu atat perturbarile vor fi mai puternice. Starea de tensiune indusa de acest aspect ne va face sa renuntam la modul obisnuit  de viata aruncandu-ne in necunoscut intr-o maniera mult mai dramatica, este un impuls de schimbare  greu de controlat tocmai din lipsa de tact fata de cei din jur , din lipsa sensibilitatii. Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina poate agrava aceasta lupta , exista in acelasi timp posibilitatea eliberarii de restrictiile din trecut astfel incat sa deschidem usa unor noi inceputuri , unor noi experiente , energia unui nou inceput se afla din nou in  mainile noastre , in viata noastra dar nu fara provocari si durere.

Soarele in Rac in careu cu Uranus in Berbec aduce exces de nerabdare , de intoleranta , de iritatie fata de tot ce este resimtit ca o piedica in calea libertatii . In acord deplin cu acest aspect astral este zicala “ ori  la bal, ori la spital “ asumandu-ne orice riscuri . De multe ori acest aspect aduce schimbari neasteptate de existenta , viraje de 180 de grade legate de decizia unei alte persoane sau o alegere personala cu consecinte greu de  asumat. Rupturile conjugale sunt frecvente sub aceasta influenta astrala  dar pot fi si profesionale , sociale . Acest careu in T va spulbera multe “ inchisori “( asta in functie de domeniile energizate de acest careu in T)  , este important sa intelegem ca  daca ne vom crampona de trecut , de obiceiuri ,  de acumularile psihologice , perturbarile vor fi mult mai puternice . Nu trebuie uita ca nevasta lui Lot a fost prefacuta intr-un stalp de sare fiindca s-a uitat inapoi  , cu Uranus planeta focar a acestui aspect astrologic , nu trebuie niciodata sa uitam acest lucru , aceasta energie ne vorbeste despre viitor .

Tot in conjunctie cu Luna Plina in Capricorn se afla centaurul 83982 Crantor . In mitologie , gasim putine informatii despre acest centaur.  El  apare ca un Lapith , un mare razboinic care a fost ucis de un centaur Demoleon  in lupta dintre centauri ( jumatate om , jumatate animal) si Lapiths . In astrologie , Crantor  activat este intotdeauna implicat in sfarsituri bruste din motive independente de controlul nostru , scopuri brusc intrerupte .
Venus proaspat revenita in mers direct face o conjunctie cu asteroidul 3361 Orfeu .
Asteroidul Orfeu este un  asteroid Apollo descoperit pe 24 aprilie 1982 , are o orbita excentrica care trece de marte si pamant si se apropie de venus . Daca ne intoarcem la mitologie , gasim in Orfeu( fiul lui Appolo ), cel mai mare muzician al vremurilor sale capabil sa farmece chiar si copacii si stancile cu cantecele lui . El a cunoscut si practicat astrologia , artele , este cunoscut ca unul dintre pionerii civilizatiei pe pamant in ceea ce priveste medicina, scrisul ,agricultura .El ramane renumit in mitologie prin povestea de iubire cu Eurydice care ii devine si sotie . In timpul nuntii lor , li s-a prezis ca perfectiunea relatiei lor nu este de durata. Intr-o zi, Eurydike a fost spionata de Aristaeus ,un fiu al lui Appolo , fugind de el, ea a calcat peste un sarpe si a murit de muscatura lui otravitoare . Orfeu a fost dezamagit , ii era imposibil sa traiasca fara ea , si a coborat in Infern pentru a cere eliberarea sotiei lui . O astfel de cerere a fost fara precedent , sunetul muzicii lui a fermecat pana si inima lui Hades-Pluto , zeul lumii interlope, care in cele din urma a fost de acord  sa o elibereze pe Eurydike cu o singura conditie , Orfeu nu trebuia sa priveasca in urma  pana ce nu ajungeau pe pamant . Orfeu a acceptat , dar cand sa ajunga aproape de lumina , el s-a intors sa se asigure ca Eurydike este in spatele lui , in acel moment ,el o pierde pentru a doua oara si definitiv pe sotia lui . Dupa moartea lui Eurydice , Orfeu a refuzat orice femeie , a nesocotit credinta in orice alt Dumnezeu decat Apollo  iar in final, decesul lui a fost cauzat de mana unei femei .In astrologie , Orfeu  semnifica conexiuni intime care sub fatada frumoasa , muzica frumoasa, cuvintele frumoase exista alte preferinte sexuale ,un secret , un semn de intrebare asupra autenticitatii legaturii , constrangeri, separare brusca , ceva se termina . Tot acest asteroid  are legatura si cu iubirile trecute , o conexiune de suflet cu cineva care a fost pierdut accidental, (poate fi si vieti trecute )  si dupa care tanjiti si acuma .Venus in Gemeni in conjunctie cu Orfeus poate arata o pierdere brusca a unei iubiri,  a unei relatii, ceva care transforma viata intr-un mod dramatic .

Ceres este si ea un limbaj energetic important in acest moment de Luna Plina  , ofera confort , rabdare , iubire neconditionata , amplifica relatia parinte –copil, ingrijeste, hraneste, doar este Mama .
Ceres in conjunctie cu Jupiter in Gemeni “ hraneste “ prin cuvinte , discutii bune , calatorii , educatie , schimb de informatii . Inclin sa cred ca vom primi ceva inapoi in aceasta perioada , nu tot in forma pierduta dar cu siguranta vom primi ;vorbesc aici de situatii de viata care au adus un sentiment de amaraciune , durere sufleteasca .

Luna Plina in Capricorn este propice analizarii realiste a vietii noastre cu mintea, corpul si spiritul nostru . Este un moment propice eliminarii din viata noastra a tuturor lucrurilor, oamenilor care sunt piedici in evolutia noastra .

Adriana Tudosa

You may also like

11 Comments

 1. wwwooowww deci capricornii inca mai au de indurat acum… Cred ca asta de acum e una dintre cele mai dure perioade pe care o traversez si bag seama ca inca nu s-a sfarsit….

 2. Aceasta luna plina se afla pe axa Ascendent (11 grade 24′ Cancer) – Descendent (11 grade 24′ Capricorn). Ce semnificatie are acest lucru (1 Feb 1975, 3p.m., Arad)

 3. Multumesc frumos Adriana, apreciez munca ta, eforturile tale si dorinta de a ne ajuta sa ne intelegem simtirea si trairea. Nimic nu este mai important decat informatia potrivita la momentul potrivit si sa actionezi sau sa stai, dupa cum se cere.Dansul vietii pe muzica sferelor este minunat cand cineva te ajuta sa prinzi cadenta.
  Cu recunostinta si mare drag,
  Monica

 4. Buna ziua. Citesc mereu previziunile dvs. cu interes si incerc sa lecrelez cu ce se intampla. Pe 29.06.2012 inteleg ca urmeaza o opozitie Soare-rac cu Pluto R-capricorn la 8 grade, dar si un careu cu Uranus. Ceva important cred ca se va petrece in viata mea si as dori sa ma ajutati sa-mi spuneti ce intuiti dvs., deoarece aniversarea mea este pe 30.06.2012 )sunt nascuta pe 30.06.1974, ora 19,10, Bucuresti) si am soarele la 8, 32 grade. ma puteti ajuta cu o sugestie?
  Multumesc anticipat, pentru orice sfat puteti sa-mi dati.

 5. “Venus in Gemeni in conjunctie cu Orfeus poate arata o pierdere brusca a unei iubiri, a unei relatii, ceva care transforma viata intr-un mod dramatic”….Da! sagetatore cu MC în gemeni; o sa trec si peste asta, desi ne-am despartit pe venus retrograd !
  Multzumesc draga Adriana. Cu tine am înca multe de învatzat.

 6. Multumim mult Adriana de aceste informatii pretioase, sunt un Capricorn speriat…promit sa fiu cuminte si sa nu-mi arat cornitele pe cat de mult posibil…Vin vremuri grele… 🙁

 7. NU VA SPERIATI FRATILOR,ZIMBITI ….CA TOTUL VA FI BINE SI ASTA DEPINDE SI CEEA CE ATI CERUT SI V-ATI DORIT MULT DE CEVA TIMP…AVETI INCREDERE IN D-ZEU SI FACETI CEEA CE VA INDICA SUFLETUL…NU VA TEMETI DE SCHIMBARILE CE VOR VENI…INPACATI-VA CU VOI SI CU D-ZEU SI BUCURATI-VA CA SUNTETI SANATOSI …CA DE RESTUL ARE GRIJA …EL !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.