LUNA NOUA IN BERBEC – 28 MARTIE 2017, ORA 05 :57, ORA ROMANIEI – “ FACA-SE VOIA TA ….”

berbec

“Nimic nu este mai important pentru om decat sa-si dea osteneala sa indeplineasca vointa Domnului. Fiindca acesta este un act magic. In momentul in care va decideti sa indepliniti vointa Domnului, fiinta voastra este rezervata, retinuta, inchisa fata de alte influente, si daca in acel moment vointele contrare vor sa se foloseasca de voi, nu vor putea, iar voi va pastrati astfel puritatea, forta, libertatea. Daca nu va veti afla in slujba Domnului, fiti siguri ca altii va vor stapani, si vor sluji apoi cele mai interesate si mai anarhice vointe ce va vor duce la pieire. “
Omraam Mickael Aivanhov

          In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate.

O nunta cosmica este intr-un fel aparte de o nunta pamanteasca unde mirii primesc daruri, acuma mariajul astral are loc in Berbec pe gradul 7:37, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 28 din orice semn zodiacal.
“Daca ai de spus ceva, spune, iar daca nu, pe veci sa taci “ este fundalul cosmic al acestei nunti astrale iar Venus retrograd in Berbec pe gradul 3:17, devine martorul cheie care se ridica in picioare dornica sa-si prezinte marturiile pretioase din trecut care pot bloca mersul inainte. Venus retrograd strica intr-un fel nunta cereasca, complica noile obiectivele, amplifica comportamentul scandalos si pacatos, dragostea scrie romane de buzunar, banii complica lucrurile. Atat semnul Berbec cat si Luna Noua sunt asociate cu noi inceputuri, noi oportunitati atat la nivel de experienta personala cat si la nivel de initiere si regenerare spirituala. Luna in Berbec este o energie  patimasa, indrazneata, naravasa ce induce ambitie, nevoie de libertate si independenta, dorinta de reformare si schimbare a conditiilor existente in jurul nostru, putere de a trece peste obstacole si de a actiona in situatiile critice. Soarele in Berbec este o energie ce reuseste atat de bine sa dea viata naturii moarte dar si omului, este o energie ce ne alimenteaza vitalitatea, nevoia de actiune, initiativa, exploziile afective, precipitarea si nevoia de afirmare. Este un ritm vital asemanator unui accelerator, devenim rezervoare pline de energie, dar atentie, acestea pot fi scapate  de sub control sub actiunea instinctelor primitive devorante si viguroase.

In semnul de foc al Berbecului, un foc grabit( hraneste, incalzeste, da viata dar care poate arde si distruge), noile inceputuri sunt favorizate prin actiuni directe, inventivitate, incredere personala. Energia de foc a Berbecului ofera optimism, indrazneala, capacitate de a lupta, “ sa mergem inainte” chiar daca momentan pare sa trecem printr-un tunel intunecat. Berbecul stie ca la capatul tunelului exista lumina, deci un indemn cosmic catre speranta, incredere, lupta. Negativ, Berbecul  este impulsiv, insistent, incapatanat  iar proverbul  “ graba strica treaba “  pare a fi inventat pentru acest semn de foc nerabdator, grabit si neascultator. Berbecul anunta primavara, deci este un simbol al renasterii naturii dar si al omului.

La nivelul sufletului, Berbecul joaca un rol important in devoltarea legaturii intre mintea inferioara si mintea superioara sau “Podul Curcubeu”. Nu intamplator, Berbecul este asociat cu capul, fruntea, ochii, si este de multe ori simbolizat prin cele doua coarne. Din aceasta cauza, Berbecul este extrem de intuitiv, stie direct ce este bine doar daca merge pe acesta legatura. Berbecul ca semn al mintii, aduce entuziasm, idei, inspiratie, impulsul de a crea, de a incepe, acuma este timpul spune el si preia conducerea unei miscari sau actioneaza printr-o lovitura de cap. In multe feluri, Berbecul este numit “copilul” zodiacului, aduce destula inocenta si speranta ca experientele vietii sunt usoare si intr-un fel la fel de simple chiar daca viata demonstreaza contrariul. Berbecul pare un singuratic dar nu este,  el este un lider si un lider are nevoie de oameni pe care sa-i conduca, are nevoie de o turma care sa-l urmeze. Cu Luna Noua in Berbec, exista o nerabdare inerenta, viata se grabeste, capriciile de moment au prioritate, propriile nevoi emotionale sunt prioritare  netinand cont de nimic altceva. Este destul de greu pentru aceasta emotie sa vada pe termen lung deoarece pe cat de repede se aprinde pe atat de repede se stinge. Berbecul ne invata sa luptam pentru dorintele noastre amintindu-ne in permanenta ca viata aici pe pamant este o lupta. Aceasta energie nu este renumita pentru relatii de durata, aici rutina devine o otrava iar berbecul poate reactiona destul de rapid si distructiv cu daune imense in relatii, partener de viata, copii, prieteni, munca.

Daca semnul lunatiei ne arata ce posibilitati avem, casa astrologica activata, arata domeniul de viata adus in centrul atentiei. Acuma, verbul “a fi “, verbul magic al Berbecului este conjugat in toate modurile posibile in casa I, o casa naturala a acestui semn ce dubleaza verbul, vointa, lupta. Prima casa se refera la fiecare dintre noi, la cum alegem sa ne manifestam in viata, la ceea ce aratam celorlalti ( sinele interior si corpul exterior), ce calitati esentiale ne ajuta sa crestem. Aici, trupul fizic este templul sufletului, ce traieste acum si aici si actioneaza de multe ori precipitat, impulsiv, curajos, egocentric. Verbul “ a fi “ este verbul magic al semnului Berbec dar care acuma se pare ca trebuie conjungat la timpul trecut, si asta din cauza lui Venus retrograd in Berbec. Coarnele berbecului simbolizate prin doua semiluni incomplete vin sa ne vorbeasca despre apele constiintei ( viata, eterul vital)  tasnind cu putere in afara. Linia dreapta arata primul impuls, gandirea neemotionala dar care continua printr-o actiune extravertita emotional (spre dreapta), gata sa incerce orice, mizand totul pe o mana, dar isi aminteste apoi viata de introvertit, sacrificii, iluzii (Pestii spre stanga). Astfel, mult din curajul, ardoarea, precipitarea Berbecului sunt doar pentru a acoperi aceasta insecuritate interna. Metafizic, simbolul Berbecului poate fi ca o furculita in drum, aratand posibilitatea de a alege intr-un fel sau altul. Berbecul este in fruntea paradei, si are libertatea relativa de a alege fie calea spre stanga sau calea spre dreapta.

berbec

Dar Venus retrograd in Berbec are o mare influenta asupra acestei lunatii si vorbeste despre greseli in modul de manifestare, egou, insistenta, agresivitate, prea dominator, prea nerabdator, prea cheltuitor, prea neatent, prea multa barfa, prea multe jocuri secrete, afaceri necurate, legaturi ascunse. Aceasta combinatie, Luna Noua (noi inceputuri) cu Venus retrograd ( reparari, transformari karmice ) induce  o energie ce ne intoarce mai mult spre trecut ( cornul spre stanga) pentru a analiza “ noile inceputuri “ realizate in trecut si care in timp s-au dovedit a nu fi cele benefice noua sau care necesita o transformare, o regenerare.

Guvernatorul acestei Luni Noi in Berbec este Marte in Taur in fuziune cu asteroidul 1866 Sisis ce vorbeste despre “munca in zadar , o sarcina costisitoare, o provocarea greu de trecut”.

Daca Luna Noua in Berbec si in casa I este patimasa, indrazneata, naravasa, conducatorul ei astral Marte in Taur si in casa II, o casa naturala a taurului, este o energie ce pierde din impulsivitate si spontaneitate dar castiga in regularitate, stabilitate, perseverenta, putere si capacitate de actiune. Marte in Taur nu stie sa accelereze ( nu-i plac cursele de formula 1) dar in schimb stie sa aseze lucrurile si sa le termine, da rezistenta, stabilitate, securitate si atasament deosebit pentru bunuri materiale. Energia lui Marte in Taur aduce multa, uneori chiar prea multa rabdare, senzualitate, incapatanare, orice incercare de a grabi lucrurile in urmatoarea perioada poate provoca destule frustrari.

sisip

Sisif a fost un rege arogant cu o minte iscoditoare, vicleana, capabil sa profite de tot ceea ce se intampla in jurul lui, in apropierea lui si care a dispretuit regulile pamantesti dar si regulile zeilor. Astfel, Sisif a devenit nu numai un mare promotor al navigatiei si comertului dar si esenta avaritiei inselatoare. Renumit ca cel mai siret dintre oameni ( geniu nebun), a sedus pe nepoata lui, a luat tronul fratelui sau, a tradat secretele lui Zeus. Astfel, el s-a crezut deasupra zeilor iar pentru asta dar si pentru faptul ca l-a tradat de Zeus, el a fost pedepsit la munca silnica in iad, a fost blestemat sa rostogoleasca un bolovan imens pe un deal abrupt dar inainte de a ajunge sa se bucure ca a reusit sa ajunga in varful dealului, bolovanul se rostogolea inapoi la locul initial, fortandu-l sa inceapa din nou, sa impinga acest bolovan  fara succes pentru vesnicie. In astrologie ( harta natala, sinastrie, tranzit), Sisif arata un loc in care devenim nemilosi, smecheri, agresivi in atingerea si realizarea obiectivelor personale. In cele din urma, Sisif este o zona in care impingem mereu o dorinta pe un deal de netrecut, acest lucru poate fi o relatie care nu duce nicaieri, o carierea in care facem repetitiv aceleasi lucruri dar care nu ofera evolutie, un talent cultivat fara recompensele cuvenite.

Acuma, Sisif dezvaluie domeniu de viata in care avem tendinta de a face in mod repetat aceleasi greseli, acelasi tipar folosit continuu ce ne blocheaza viata prin teama de schimbare. Cu cat ne dorim sa pastram acest tipar (asteroidul Sisif in Taur in fuziune cu Marte in Taur si in casa II se refera la greseli legate de posesiuni, bunurile noastre- materiale, talente native, investitii si bunuri mobile-masina, imbracaminte, bijuterii, etc., ce pretuim in viata de zi cu zi, nerespectarea unui angajament, datoria este de asemenea o parte din limbajul acestei energii, cum privim banii, cum achizitionam averi, valori, proprietati, smecherii legate de fel de fel de lupte, strainatate, eu sunt cel care stie ce este bine pentru ceilalti, eu fac legea –Marte guverneaza si casa IX) cu atat povara devine mai grea, o povara ce se intoarce impotriva noastra si ne rostrogoleste. Refuzul lui Sisif de a accepta moartea este specific multor muritori, abilitatea de a repeta o sarcina care este sortita esecului pentru toate timpurile, sunt caracteristici distincte ale umanitatii. Cumva, omul traieste ca si cum niciodata nu va muri, face greseli dupa greseli, inseala, pacaleste, lupta pentru a trai chiar si in fata mortii, el vrea ca regulile lui sa fie impuse adesea cu forta. De obicei, pedeapsa apare cand incalcam regulile, promisiunile facute iar acest moment poate pune in lumina acest lucru. Metafizic, Sisif este o declaratie de cunoastere prin intermediul experientelor de viata, ea ar trebui sa fie buna dar povestea lui Sisif arata clar ca omul prin nastere este supus greselilor, indiferent de cat de evoluat este un om, odata  ajuns pe pamant, poate gresi, important este sa invatam din greseli si sa nu le mai repetam.Dar povestea lui Sisif arata clar cat de greu invata omul sa nu mai repete greselile, sa nu-si mai foloseasca cunoasterea, puterea, pozitia sociala, doar in scopuri egoiste.

Ideea este ca prin nastere, Sisif a fost binecuvantat cu o multime de daruri ( inteligenta mare, bani, pozitie sociala inalta) de la Zei dar el a ales sa-si foloseasca aceste daruri in defavoarea oamenilor dar si a Zeilor.
Dar nu exista nici o scapare pentru faptele lui rele, Jupiter –Zeus il pedepseste pentru lipsa lui de responsabilitate a faptelor, cunoasterii lui inalte.Pedeapsa( bolovanul) arata clar ca atunci cand ne bazam doar pe gandirea rationala, creierul pamantesc, avem toate sansele sa repetam la nesfarsit greselile, in momentul cand intelegem ca exista o intelepciune eterna si divina la care suntem conectati, totul se schimba, trebuie doar sa avem incredere in gigantica forta a subconstientului nostru care ne poate da cele mai bune sfaturi, solutii.

Poate nu intamplator, orbita asteroidului Sisif este in apropierea pamantului, aratand de fapt un model cosmic al omului plin de daruri dar care alege sa-si foloseasca aceste daruri doar pentru el, pentru puterea lui si ca sa faca rau celorlalti iar cand trebuie sa plateasca, se revolta impotriva lui Dumnezeu. Vom veni aici pe pamant si vom repeta aceeasi greaseala pana cand vom invata  sa nu o mai facem iar aici pe pamant, plata greselilor nu se face decat prin suferinta. Sisif arata clar modul in care omul isi poate folosi inteligenta pentru lucruri egoiste, putere personala indiferemt de ceea ce face, cui face si cum face raul, aici, nu exista dragoste nici pentru oameni dar nici pentru Dumnezeu, ci doar o dorinta de a urca cat mai sus pentru a putea controla pe cei de jos. Este important sa invatam ca adevarata putere este data de cunoastere dar cu cat puterea este mai mare si responsabilitatea trebuie sa fie mai mare, altfel, pedeapsa este imensa.

Nu trebuie uitat ca amagirea este o parte importanta din Sisif, sunt oameni care cred ca pot scapa de sanctiuni, de moarte, de plata pentru faptele rele, pentru incalcarea dreptului celuilalt, pentru ofense aduse lui Dumnezeu. “ Fasii  de nori, asemeni unor aripi, strabat cerul “ este simbolul sabian al gradului 20 Taur, gradul descoperirii lui Sisis si arata destul de clar ca faptele noastre sunt contabilizate in permanenta de ingeri chiar daca noi nu-i vedem.

Ajutorul pare a veni de la receptia mutuala dintre Venus retrograd in Berbec( pasi in trecut) si Marte in Taur, fiecare planeta este in domiciliul celeilalte. In receptia mutuala, fiecare planeta aduce alteia o facilitate de realizare, astfel, Venus retrograda in Berbec este ajutata sa fie mai rabdatoare, atenta, cu picioarele pe pamant, in timp ce Marte in Taur  este gata sa accepte o schimbare.

Miturile apartin vesniciei iar povestea mitologica a lui Hybris (430) este reinviata acuma de Luna Noua in Berbec.

In Grecia antica, Hybris a fost o zeita destul de urata, violenta cu un comportament bazat mai mult pe mandrie nesabuita. Zeii s-au casatorit unul dupa altul iar in cele din urma a venit si randul  lui Polemus –razboi, ultimul dintre burlaci. Hybris a devenit nevasta lui deoarece si ea a fost singura care a ramas fara sot. Se spune ca Polemus si-a iubit foare mult sotia, pe Hybris, urmand-o peste tot pe unde mergea. Unde apare Hybris ( violenta, aroganta) cu siguranta Polemus ( razboiul) se va afla chiar in spatele ei. Orgoliul este o tema comuna in tragediile din mitologia greaca. Protagonistii acestor tragedii au fost pedepsiti de Zei pentru orgoliul, mandria exagerata, pentru increderea in ei mai presus de legile divine, de zei. Aceste personaje  socoteau ca sunt deasupra vointei zeilor, destinului lor. Adam si Eva au fost alungati din gradina Edenului datorita increderii ca ei pot fi asemeni lui Dumnezeu. Turnul Babel a fost ridicat pentru a ajunge la cer dar a fost distrus de Dumnezeu. Hybris este deosebit de periculoasa atunci cand este prezenta la cei care controleaza o mare putere, organizatii militare, sefi. Consecintele negative ale orgoliului par a fi asociate cu o lipsa de cunostinte, lipsa de interes, lipsa smereniei.
Asocierea Lunii Noi in Berbec ( noi inceputuri, noi experiente, oportunitati) cu Hybris poate fi privita ca o zona de izbucniri violente, aroganta extrema, nivel excesiv de mandrie, atitudine incapatanata in legatura cu un proiect creativ, iubire, copii, loc de munca, sefi, proiecte la locul de munca, sanatate, tratamente medicale.
Hybris este un punct in care credem ca putem ajunge departe dar care in timp se intoarce impotriva noastra. Orgoliul lui ” eu stiu cel mai bine”  este fraza cheie a lui Hybris dar care conduce la celebrul proverb biblic “Mandria merge inaintea caderii”. Hybris a provocat caderea lui Ahile, Cassiopeia, Icar, Narcis, Odiseu si asa mai departe …
Acuma, “ mandria excesiva” provoaca caderea celor care au uitat de smerenie, bun simt, compasiune, de Dumnezeu.

abundantia zeita

Daca mergem mai departe, asteroidul 151 Abundenta are multe de spus  la aceasta nunta cosmica, sta chiar la masa mirilor si promite mari daruri. Zeita Abundenta aduce belsug, succes, chiar numele vorbeste despre abundenta. Ea poarta de multe ori un corn al abundentei, cunoscut sub numele de cornul abundentei. Acest corn al abundentei este simbolul unei palnii prin care se revarsa in mod continuu de la Sursa Universala, toate lucrurile bune,  abundenta, noroc, oportunitati , succes. Fiecare se poate bucura de darurile ascunse in cornul abundentei, acestea nu pot fi cumparate ci raman o rasplata permanenta pentru modul in care ne manifestam, cum actionam, daca avem incredere in divinitate. Zeita Abundenta arata o jertfa neincetata din abundenta divina, infinita, ne ajuta sa ne eliberam de comportamentele bazate pe frica, competitivitate, astfel incat sa ne realiniem cu Adevarul divin.

Acuma, Abundenta in fuziune cu Luna Noua in Berbec arata o perioada  ce ofera indrumare pentru activitati noi, investitii, finante si planificarea unei afaceri. Ea devine o protectoare puternica, protejeaza valorile, ofera pace sufleteasca, o atitudine optimista , sanse pozitive, binecuvantari divine. Dar, asa cum am scris, simbolul Berbecului poate fi ca o furculita in drum, aratand posibilitatea de a alege intr-un fel sau altul. Asteroidul 151 Abundentia este pe gradul 7:36 Berbec, deci la stanga, iar asteroidul 430 Hybris este pe gradul 8:33 Berbec, deci la dreapta, fiecare are libertatea relativa de a alege fie calea spre stanga sau calea spre dreapta.

Iar simbolul sabian al gradului 8 Berbec, gradul Lunii Noi, vine sa accentueze protectia si indrumarea spirituala:” Palaria larga a unei femei, cu franjuri fluturate de un vant din rasarit”.

La nivel de suflet, Luna ne dezvaluie tiparele, obiceiurile care trebuie sa fie depasite sau transformate intr-o exprimare pozitiva, pentru a avansa spiritual. Luna Noua in Berbec si in casa I ne cere sa ne controlam furia, egoul, trebuie sa invatam sa transformam furia in diplomatie, sa facem pace cu tot ce este in jurul nostru, cu sufletul nostru. Fara iertarea unei greseli, poate incepe razboiul, de aceea, iertarea este un pas catre pace, catre echilibru, catre liniste sufleteasca. Si doar in tacere, in pace sufleteasca, se executa cele mai mari activitati.

“ Faca-se voia TA , precum in Cer asa si pe pamant “ este singura cale in care putem sa ne indeplinim menirea, sa facem alegerile corecte.

astro_2gw_453_luna_noua_berbec_2017.41897.30190

Succes!

Adriana Tudosa

You may also like

10 Comments

 1. Adriana, fiecare articol este o comoara pentru cei ce vor sa o g?seasc?, tu faci totul pentru a ne ridica mai sus si iti sunt recunosc?toare. De 9 ani urm?resc blogul tau si dac? ini?ial priveam cu frica in viitor si c?utam alinare si siguran?a in ceea ce scrii, acum urm?resc fiecare articol ca o bog??ie ce înalt? sufletul, ca o îndrumare, un talent, o for?a incredibila… Mi-ai deschis o usa, Adriana, unde am g?sit pacea , lini?tea si încrederea. Iti mul?umesc din suflet pentru ceea ce faci, pentru generozitatea ta de a împar?i si d?rui bog??ia ta, pentru munca ta si pentru ca men?ii blogul acesta pentru noi. Mul?umesc Adriana.

 2. Un vechi proverb spune: ‘Nici un om nu-ti este dusman, nici un om nu-ti este prieten; Toti oamenii sunt MAESTRII TAI SPIRITUALI.’
  Adriana astro

 3. Adria esti un izvor nesecat de minunatie! Sincer te admir si eu studiez inca ….desi am o varsta,dar iti citesc cu drag postarile!
  Te felicit pentru tot ceea ce oferi noua celor mai putin initiati!
  Te imbratisez cu drag.

 4. Bun? ziua, Adria

  Î?i urm?resc munca de mai mul?i ani ?i îmi dau seama câte beneficii ar trebui s? culegi din talentul t?u. Sper?m într-o asemenea evolu?ie a societ??ii.

  M-am întrebat adeseori dac? folose?ti un soft contra cost ?i dac? exist? o variant? free a programului cu asteroizi. Cât despre asteroidul Sisif – întotdeauna graviteaz? la 19 grade ?i 47 minute Taur ?

  Ar conta mult pentru mine s? îmi r?spunzi.
  Mul?umesc.

 5. eu folosesc doar astro.com( free) si acolo imi aleg eu asteroizii dar poti folosi serennu.com, acolo trebuie sa platesti.Legat de asteroizi, ei vorbesc puternic daca fac o conjunctie stransa(( 1,5 grade) cu o planeta, o axa.Cred ca beneficiile o sa le culeg in alta viata poate…..
  Adriana astro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.