LUNA NOUA IN RAC – 4 IULIE 2016, ORA 14:01, ORA ROMANIEI –“NIMENI NU PUNE VIN NOU IN BURDUFURI VECHI .. ”

luna noua

O pilda predicata de Isus :

“Si nimeni nu pune vin nou in burdufuri vechi, astfel vinul nou va sparge burdufurile si se varsa vinul si se strica si burdufurile. Ci vinul nou trebuie pus in burdufuri noi si impreuna se vor pastra. Si nimeni, band vin vechi, nu voieste de cel nou, caci zice: E mai bun cel vechi.”

In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate.
O nunta cosmica este intr-un fel aparte de o nunta pamanteasca unde mirii primesc daruri, acuma mariajul astral are loc in Rac pe gradul 13:54, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 4 din orice semn zodiacal.

 “Daca ai de spus ceva, spune, iar daca nu, pe veci sa taci “  este fundalul cosmic al acestei nunti astrale iar martorii Mercur in Rac, Jupiter in Fecioara, Saturn retrograd in Sagetator, Neptun retrograd in Pesti si Pluto retrograd in Capricorn se grabesc, se bruiaza unul pe altul, unii sunt dornici sa prezinte marturii pretioase din trecut care sa blocheze mersul inainte, altii sunt in favoarea noului.

Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Racului in harta natala a fiecaruia. Luna Noua este un moment in care obiectivele personale trebuie sa fie in acord deplin cu acest semn al Racului, un semn feminin, apos, cardinal, fecund si instabil ce impinge totul spre casa, familie, radacini, tara, gandurind cosmic “ intoarce-te acasa “.  Racul ne transforma in visatori, contemplativi si conservatori prin excelenta, ne agata de trecut si tainele lui scumpe. Cea mai mare calitate indusa de acest semn este tenacitatea in  urmarirea planurilor propuse. Asa cum Racul se agata cu indarjire de stanca, asa si noi putem fi destul de incapatanati in apararea convingerilor personale.

Acuma, verbul “a simti “, verbul magic al Racului, este conjugat in casa  IX, o casa ce ofera ajutor divin pentru proiecte si activitati care ne extind mintea, ne inalta sufletul. Casa IX este o casa cadenta, o casa ce ne pregateste pentru schimbare dar schimbarea vine prin ceilalti, prin strainatate, prin credinta, adevar, prin Dumnezeu.

Casa IX este casa ideilor, credintele si standardelor care guverneaza societatea in care traim, aici intrebarea cheie este “de ce?”. Fiind o casa universala, accentul este pus pe relatia noastra cu lumea, pe reguli, credinte, dreptate divina, confortul este gasit in locuri noi, idei noi, calatorii, strainatate, eliberare de monotonia vietii de zi cu zi.
Luna Noua in Rac in casa IX este legata emotional de religie, traditii, neam, strainatate, cautarea adevarului, aplicarea legii, studii superioare. Casa IX este casa evolutiei spirituale si a dharmei ( ceea ce trebuie sa realizam in aceasta viata) iar Luna Noua in Rac poate fi atat profesor cat si parinte. Energia acestui semn este total instinctuala iar Luna Noua in Rac in casa IX ne binecuvanteaza cu perspective unice de a-l cunoaste pe Dumnezeu prin familie, tara, religie, calatorii, strainatate, credinta.

Mercur in Rac in fuziune cu Luna Noua in Rac devine mesagerul acestui moment astral si amplifica preocuparile pentru familie, parinti, neam, cauze sociale, internationale, loc de munca, comunicarea intre liderii internationali( Mercur in casa IX). Mercur in Rac stie sa citeasca printre randuri si simte intentiile celorlalti, filtreaza emotional noile informatii iar in urmatoarele 28 de zile suntem ajutati sa vedem ce trebuie adaugat nou  (Luna Noua) in evolutia noastra (familia, tara, parinti, strainatate, radacini in strainatate, munca, rude, bani). In legatura cu Mercur in Rac pe gradul 9:38 se afla planeta ipotetica transnepuniana Kronos pe gradul 9:37 Rac.

Kronos simbolizeaza autoritatile, sefii de stat, superioritatea, cea mai inalta calitate atinsa, excelenta, expertul. Este o energie care in cea mai inalta expresie a ei detine cerul senin albastru, deci legile si principiile universale precum si  modul in care acestea sunt aplicate . Asta arata ca aceasta energie sustine inalta autoritate care serveste nu numai puterea ci si smerenia adevarata , nu este de acord cu puterea capricioasa care isi face regulile pentru confortul personal. Kronos vede planurile pe termen lung iar Mercur in Rac transmite aceste planuri si vorbeste infocat in favoarea tuturor creaturilor vii de a fi in siguranta, aici limbajul devine un element nutritiv. Kronos este rapid si decisiv dar niciodata nechibzuit sau impulsiv, intelege importanta unui moment, iar din acest motiv, aceasta lunatie aduce alegeri si planuri mari.

Jupiter in Fecioara in casa XI este martorul astral care pledeaza pentru expansiune, dezvoltare relatiilor sociale si profesionale, extinderea cercului social, un nou inceput in relatiile sociale, internationale. Apar noi posibilitati prin prieteni, familie, strainatate. Este un aspect ce aduce protectie, realizarea unor proiecte cu efort minim, solutii clare si facile ce pot asigura succesul, ordonarea gandurilor, abordari filosofice ale vietii, intuitie imensa.

Neptun retrograd in Pesti in fuziune cu Nodul Sud in Pesti si in aspect de trigon (benefic ) cu Luna Noua in Rac ne spun ca este timpul sa fim realisti, sa dam deoparte iluziile create de strainatate, vizunea asupra lumii se poate schimba. Neptun retrograd in Pesti pe Nodul Sud in Pesti indica capacitatea de a ne rupe de tiparele karmice si trecut dar poate sublinia si dependenta de obisnuitele noastre bune sau rele, de un model care ne tine pe loc. Nodul Sud in Pesti in fuziune cu Neptun retrograd in Pesti vorbesc despre obisnuite dincolo de timp, mentalitati invechite, confuzie, lipsa generala de claritate, practici fauduloase, te poti insela sau poti fi inselat cu usurinta, erorile sunt pe val, neincrederea se induce foarte usor in oameni. Acuma, Luna Noua in Rac in casa IX in aspect benefic cu Neptun retrograd in Pesti si Nodul Sud in Pesti cer sa dam deoparte atitudinele negative, poverile energetice, emotionale si spirituale vechi. Viitorul nu poate pune “ vinul nou “ in “ burdufuri  vechi”  o pilda predicata de Isus :

“Si nimeni nu pune vin nou in burdufuri vechi, astfel vinul nou va sparge burdufurile si se varsa vinul si se strica si burdufurile . Ci vinul nou  trebuie pus in burdufuri noi si impreuna se vor pastra. Si nimeni, band vin vechi, nu voieste de cel nou, caci zice: E mai bun cel vechi.”
“E mai bun cel vechi “ ( Nodul Sud in Pesti) ne tine pe loc in timp ce vinul nou –Nodul Nord in Fecioara in casa XI( burduful nou)  este directia ceruta de Univers atat la nivel personal, spiritual, colectiv cat si pentru intreaga omenire. Nodul Nord in Fecioara in casa XI vorbeste despre puritatea motivului, responsabilitate, discernamant, planificare atenta, sa creem relatii profunde cu oamenii care ne impartasesc interesele, care ne pot ajuta sa dam viata sperantelor noastre, sa ne punem in lumina calitatile umanitare. Nodul Nord in casa XI ne cere sa invatam ca toti suntem egali si sa ne canalizam energia in actiuni, idealuri care aduc beneficii tuturor. Putem gasi adevarata fericire prin imbunatatirea vietii celorlalti. Putem face asta prin prieteni si asociati, un scop clar in viata, un puternic sentiment de etica, libertate si egalitate, prin astrologie, numerologie, orice alta stiinta esoterica care poate oferi o noua intelegere vietii aici pe pamant. Daca Racul vorbeste despre sentimentele intre oameni, familie, tara, radacini, Neptun este strans legat de Hristos, de  iubirea fara conditii si limite. Deoarece Neptun este in esenta o forta spirituala, pentru a utiliza in mod eficient aceasta energie, trebuie sa credem in magia vietii, in rolul spiritualitatii, in acceptarea intuitiei ca o forta invizibila dar binefacatoare. Cum un aspect de trigon este un aspect ce face ca cele doua energii sa lucreze la unison in favoarea noastra, este o cale usoara de a obtine beneficii, putem primi un ajutor important prin ghizi spirituali, intuitie, strainatate, iubire, copii, cariera, loc de munca.

As vedea Nodul Nord in casa XI in fuziune cu Jupiter in Fecioara in acord deplin cu ceea ce spune Rudolf Steiner:”
Trebuie sa consideram ca este de datoria noastra sa ajutam un alt om. Tot ceea ce facem spre a-l ajuta pe celalalt sa-si suporte si sa-si învinga karma nu este doar un ajutor pentru celalalt, ci ne ajuta si pe noi. Dar ceea ce facem pentru noi insine, de exemplu, pentru a progresa repede, de regula nu ne va ajuta prea mult. Pentru un om poate fi rodnic numai ceea ce face el pentru altii. Noua insine nu ne putem face prea mult bine. Daca ajutam un alt om sa-si invinga karma, vom avea cele mai bune rezultate, fiindca ceea ce facem pentru altii e un castig pentru omenire. Pentru noi insine nu putem face nimic, ci altii, la randul lor, trebuie sa faca ceva pentru noi. De aceea, trebuie sa concepem in sensul cel mai inalt empatie cu alti oameni. Daca dezvoltam in noi empatia in sensul cel mai inalt, vom simti indatorirea de a simti empatie si cand e vorba de invidie si de minciuna. Dezvoltam astfel in noi un sentiment al solidaritatii, care cuprinde in el toate sufletele umane.”

Pluto retrograd in Capricorn in casa III este un martor pretios al acestei nunti cosmice, esenta lui este de a transforma tot ceea ce a devenit rigid si corupt in structurile acestei lumi. Minciuna, inselaciunea sunt inacceptabile si el cauta sa trasforme aceste lucruri fie pasnic, fie prin fel de fel de lupte iar rezistenta in fata acestei energii este inutila. Luna Noua in Rac in aspect de opozitie cu Pluto retrograd in Capricorn genereaza transformari radicale, sensibilitate exploziva, agitatie emotionala. Este semnalul unei nevoi de remodelare in domeniul strainatatii, credinta, incredere in divinitate, comunicare, idei, rude, minte practica, structuri ale puterii.
Luna Noua in Rac in opozitie cu Pluto retrograd in Capricorn induce emotii intense, profunde, putem experimenta un fel de transformare si o eliberare de emotiile pe care le-am reprimat sau ignorat. Aceasta influenta astrologica ar putea provoca schimbari majore in viata, cum privim strainatatea, o structura internationala de care apartinem ca tara, o putere, o credinta.

Saturn retrograd in Sagetator din casa II ( bani, valori, banci, patrimoniul national, institutii finaniare) este martorul astral care pune bariera noului atat prin aspectul de inconjunctie cu Luna Noua in Rac cat si prin faptele trecutului pe care le cunoaste foarte bine( este retrograd).
Saturn este “STAPANUL KARMEI”  ce contabilizeaza tot timpul ( doar este stapanul timpului) evolutia noastra iar cand ignoram scopurile noastre reale, anumite crize ne fac viata mai grea. Oriunde este plasat in tranzit sau in harta natala, Saturn va sublinia natura intunecata a  omului, a existentei umane. Este o zona in care suntem susceptibili de a da vina pe altii, este locul in care ne simtim fricosi, slabi si unde trebuie sa invatam din greselile noastre. Saturn retrograd in Sagetator ne pune sa re-analizam limitele unei credinte, a unei idei, a unei legi, a unui curs, a unei legaturi cu strainatatea, cu adevarul tuturor lucrurilor din viata noastra. Deoarece Saturn este domnul natural al casei X, Saturn retrograd aduce in lumina jocurile puterii, abuzurile puterii, restructureaza si redefineste radacinile unei tari, a unei comunitati, aliante internationale. Saturn retrograd in Sagetator in casa II aduce in atentia acestei lunatii multe probleme nerezolvate legate de bani, valori, talente,strainatate, familie, neam, taxe, iubire, copii, creativitate personala. Dar martorul nostru Saturn retrograd in Sagetator este legat de Luna Noua in Rac printr-un aspect de inconjunctie ( aspect karmic de ajustare de 150 grade), un aspect ce lucreaza pentru noi pamantenii ca un drum in rampa ce cere atentie marita, ne cere sa incetinim, altfel ….
Cu Luna Noua in Rac in casa IX in aspect de inconjunctie cu Saturn retrograd in casa II, ajustarile karmice tin de strainatate, bani, proprietati, credinte, adevar, uniuni internationale, studii superioare, familie, neam, tara, iubire, copii, creativitate personala. Capcana reala a acestui aspect este auto-indoiala.

Racul este un semn indragostit de un refugiu sigur iar aceasta Luna Noua in Rac in casa IX pregateste schimbari importante pentru siguranta noastra personala, familie, tara,uniuni internationale, strainatate, dar aceste schimbari vor fi in acord deplin cu divinitatea.

astro_2gw_424_luna_noua_in_rac_2016.37529.56800

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

  1. Doamne ajuta ca schimbarile si deciziile care se vor lua sa fie spre binele tuturor!
    Multumesc Adriana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.