LUNA PLINA IN CAPRICORN -12 IULIE 2014, ORA 14:25 ORA ROMANIEI – “ PE CE MUNTE AI URCAT….. ”

“———————
Nu am primit nimic
Din tot ce am cerut ,
Dar am primit tot
Ce a fost bun pentru mine.”RUMI

astro_2gw_454_luna_plina_in_capricorn_2014.26410.43228

Luna Plina in Capricorn  pe gradul 20: 03 este o faza a Lunii in care Luna in Capricorn este in opozitie ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Rac. Este o energie intensa, puternica, magica ce ne ajuta sa culegem roadele muncii noastre, o munca inceputa odata cu Luna Noua in Capricorn din 1 ianuarie 2014.

Luna in Capricorn  in opozitie cu Soarele in Rac( faza de Luna Plina in Capricorn) ne cere sa gasim un echilibru intre cariera, viata sociala, responsabilitati de lunga durata, familie,trecut. Daca Racul vrea sa construiasca o casa pentru familia lui, Capricornul vrea sa construiasca un imperiu, numeroase asezaminte  prin care sa-si demostreze forta, puterea. Ambele semne au in comun dorinta de a construi dar in timp ce Racul este plin de emotii, sensibilitate, Capricornul stie sa ignore aceste sensibilitati. Aceasta Luna Plina in Capricorn hranita de lumina Soarelui in Rac aduce realizari legate de acele constructii durabile pline de caldura, sentimente.
Capra este totemul semnului Capricorn dar  exista capra domestica si cea salbatica. Un Capricorn inlantuit( capra domestica) este responsabil dar profund melancolic, nefericit in timp ce un Capricorn liber( capra salbatica) este cuprins de o energie zburdalnica capabil sa-si gaseasca propria cale.

unicorn

Un alt simbol asociat cu Capricornul este unicornul, un animal mitic ce  are un corn lung ca o sulita pe fruntea lui in loc de cele doua coarne ale caprei. Cele doua coarne au devenit un corn ce reprezinta initiatul.
In mitologie, unicornului se lupta cu leul si isi foloseste cornul lung pentru a-l orbi  iar apoi ii strapunge inima, ucigandu-l. Aceasta lupta este o metafora a eliberarii de tot ce este efemer in lumea manifestata, a aparitiei constiintei initiatului. Cele trei animalele din Capricorn, capra, crocodilul si  unicornul  reprezinta cele trei forme de dezvoltare – fizica (capra / pamant), astrala (crocodil / apa) si planul mental superior, sufletul ( unicorn). Capricornul este un semn de realizare materiala sau spirituala, este un semn de finalizare a unui proces iar aceasta Luna Plina ne lumineaza aceste realizari sau esecuri.
Asa cum Capra poate urca pe munte, aceasta Luna Plina ne arata daca muntele pe care am urcat este cel in acord cu destinul nostru dar tot acuma, putem vedea varful cautat.

Luna Plina in Capricorn   induce o energie benefica cresterii economice in toate domeniile materiale –cariera, bani, statut, imobiliare. Este un moment perfect pentru a obtine realizari manifestate sub o forma materiala de lunga durata, sa gasim cele mai profunde mistere si sa ne eliberam de tot ce nu se aliniaza cu scopul sufletului nostru. Misiunea acestei Luni Pline in Capricorn este de a ne ghida catre acele constructii durabile, serioase, practice, ambitioase de care sufletul nostru are nevoie.

Luna nu are lumina ei proprie, ea reprezinta emotiile, instinctele si nevoia de securitate. In general, Luna arata capacitatea noastra de a fi sensibili la mediul inconjurator, cum dam si cum primim hrana pentru suflet, ce ne hraneste sufletul. Luna este cea care ghideaza sufletul instinctiv, este profund conectata la inconstientul personal, este acea parte misterioasa din noi luminata  acuma in totalitate de Soarele in Rac. Putem vedea un aspect de opozitie ca o tabla  de sah in care cei doi parteneri se privesc fata in fata, vad mutarile celuilalt, in cazul nostru , “ mutarile efectuate de Luna “ depind de informatiile primite de la Soare. Este un joc inceput in trecut( Luna Noua in Capriorn din ianuarie 2014)iar acuma, prezentul are nevoie de anumite raspunsuri, schimbari, iar aceasta Luna Plina ne va spune clar daca muntele pe care am urcat este cel bun sau cel gresit. Daca Soarele este conectat la scopul sufletului nostru, Luna este conectata la personalitatea noastra, forma umana si este vehicolul scopului sufletului nostru, acuma vedem clar daca formele create in viata noastra se aliniaza armonios cu scopul sufletului nostru, asta aduce fericire. In schimb, daca formele create in viata de zi cu zi nu se aliniaza in mod adecvat cu scopul sufletului nostru, Luna Plina ne arata acest lucru  intr-un mod destul de dramatic iar cardinalitatea acestui semn nu lasa lucrurile sa se intample mai tarziu ci acuma.

Luna Plina, opozitia dintre Luna in Capricorn gradul 20:03  si Soarele in Rac  gradul 20:03  activeaza  axa III-IX, o axa  ce deschide batalia intre mintea practica, experientele pamantesti si mintea mare, experientele care lasa materialul si imbratiseaza cunoasterea spirituala, credinta, casa lui Dumnezeu.
In casa III, Luna Plina in Capricorn aduce roade prin tot ce tine de comunicare, scris, studii, rude, frati, surori, calatorii, mass-media, invatamant, persoane cu o anumita autoritate. A treia casa ne aminteste ca mintea noastra se dezvolta prin experiente personale si imediate, prin demonstratii, dovezi de tot felul. Cu Luna Plina in Capricorn intr-o casa naturala a Gemenilor putem avea realizari importante prin lucruri care isi demonstreaza  eficienta, prin cuvant, scrieri, mesaje,  informatii, calatorii, comert, invatamant. Din moment ce Capricornul vrea sa organizeze lucrurile in asa fel incat sa evite nesiguranta, aceasta Luna Plina creste frica de nereusita, de pierderea onorurilor si a pozitiilor sociale, teama de saracie , creste nesiguranta in raport cu cei din jur.

Luna Plina in Capricorn in casa III ne ajuta sa facem diferenta dintre ceea ce credem si ceea ce conteaza cu adevarat in viata noastra, acuma primim anumite raspunsuri, acuma, cuvantul construieste sau distruge un imperiu. Luna Plina  in Capricorn in casa III vorbeste despre ceea ce facem intr-un mod responsabil pentru a sti, cunoaste, pentru a ne imbogati mintea, doar prin cunoastere putem evolua.

Luna Plina in Capricorn este sprijinita de Pluto retrograd in Capricorn, de Saturn retrograd in Scorpion si este provocata de Uranus in Berbec, Marte in Balanta.
Pluto este planeta transformarii, regenerarii dincolo de orice control al nostru iar in semnul Capricornului, aceasta energie are de a face cu reguli, regulamente, constructii, modalitati demodate ce trebuiesc transformate. Pluto retrograd in casa III pune un accent deosebit pe “cuvantul dat” in trecut, poate fi o pedeapsa pentru cei care tot timpul  nu se tin de cuvant, care nu sunt constanti in actiunile lor, care nu se bat pentru ideile lor.
Scopul acestei energii este sa iesim din ideile nerealiste, din relatiile manipulatoare. Pluto in conjunctie cu Luna in Capricorn in casa III poate aduce  traume emotionale legate de distrugerea ireversibila a unor idei nerealiste. Este un timp in care ideile, gandurile, mediul apropiat, relatia cu fratii, vecinii sunt testate iar adesea, acest test poate sa se manifeste in forme imprevizibile cum nu ne-am fi asteptat niciodata. Realitatea vazuta de noi este distrusa iar gradul de dezamagire poate induce o stare de devastare emotionala absoluta. Multi pot crede ca sufletul lor ( luna ) este distrus ( Pluto ), dar de fapt acest aspect astrologic ne poate ajuta sa scapam  de tot ce este vechi si nefolositor in modul nostru de a ne comunica trairile, ideile, cum convietuim cu ceilalti, cum facem schimbul de informatii. Aici, Pasarea Phoenix vorbeste,”asculta cum ma simt” este un pas catre renastere, reinventare din propria cenusa a sufletului.

pasarea phoenix
Este important sa dam o atentie deosebita intuitiei, semnelor si simbolurilor, sunt un mod minunat de a naviga in aceste zile prin confuzia creata . Adesea pot aparea miracole, coincidente ce sfideaza legea firii  dar sunt ca niste indicatori cu sens unic pe care trebuie sa-i respectam.

Uranus  este revolutionar, eliberator, este o energie salbatica ce transforma totul in calea lui, deci “neasteptatul” este un alt ton al acestei lunatii.
Cum Uranus conduce la o nevoie constienta de ceva nou, un alt stil de viata, un alt loc de munca, alte relatii, in aceasta perioada, schimbarile neasteptate de existenta, personalitate, de destin sunt destul de accentuate, este un timp al rupturilor de orice fel si cu cat ne vom crampona mai mult de trecut, de obiceiurile noastre , cu atat perturbarile vor fi mai puternice.
De multe ori acest aspect aduce schimbari neasteptate de existenta , viraje de 180 de grade legate de decizia unei alte persoane sau o alegere personala cu consecinte greu de  asumat. Rupturile conjugale sunt frecvente sub aceasta influenta astrala  dar pot fi si profesionale , sociale.
Marte, baiatul nostru de foc este ascuns bine in casa XII iar in careu cu Luna Plina in Capricorn, putem deveni proprii nostri dusmani daca vom incerca sa actionam din umbra. Prezenta lui Marte in casa XII este ca si cum  am pune “ foc “ in “ apa “  sau mai  bine spus ,” apa “ stinge “ focul “ iar din acest motiv poate aparea  o frica de a ne afirma, de a lupta pe fata pentru dorintele noastre .

Saturn retrograd in Scorpion guverneaza aceasta Luna Plina in Capricorn  dar este si mediatorul cosmic al luptei dintre cele doua luminarii. O planeta mediatoare a unui aspect de opozitie  arata o iesire, o solutie a aspectului provocator, in cazul nostru, Saturn este retrograd in Scorpion in casa I si vorbeste despre “ responsabilitati “. Saturn este profesorul care ne smereste inainte de a ne ridica. Este important sa acceptam limitele noastre, sa recunoastem punctele noastre forte  dar ceea ce conteaza cel mai mult este angajarea sufletului in munca noastra, in dezvoltarea  cunoasterii  care nu poate  face decat sa ne dea mai multa incredere in noi, in misiunea noastra. Saturn retrograd este un prag ce nu ne lasa sa trecem peste el, ne spune ca orice comportament gresit din trecut cere din partea noastra acuma o plata sau o  redefinire si o transformare intr-un sistem de valori cat mai corect.

Luna Plina in Capricorn este propice analizarii obiectivele realiste ale  vietii noastre cu mintea, corpul si spiritul nostru, este un moment propice eliminarii din viata noastra a tuturor lucrurilor, oamenilor care sunt piedici in evolutia noastra. Cum  semnul Capricornului guverneaza genunchii, aceasta Luna Plina ne poate ingenunchea aratandu-ne ca viata trebuie tratata cu umilinta, recunostinta si flexibilitate.
Esti pe muntele de care are nevoie sufletul tau?

Ingluenta majora a acestei Luni pline va fi asupra semnelor cardinale Berbec, Rac, Balanta, Capricorn, in special asupra celor nascuti in jurul datei de 12.

Adriana Tudosa

You may also like

11 Comments

 1. Adriana,avand marte in casa 12 in natala la ce sa ma astept,18-04-1969,23-50arad,te imbratisez cu drag

 2. Multumim mult ptr.postarile tale!Nu mai stiu pe ce munte am urcat sau nu 🙁 viata mea e un haos..si tot mai sper in oameni buni si persoane potrivite 😉 dar mereu ajung sa ma dau cu capul de pereti..poate si ptr.ca sunt prea naiva,buna si prea corecta cu multi si in multe situatii..asta e tristul adevar.O saptamana frumoasa om bun!Sa fii mereu iubita:*:*:*

 3. Minunate interpretarile tale Adriana, articol absolut superb, ca de obicei 🙂 Multumesc mult

 4. In 14 iulie am un examen f. important. Este vital pt. mine. Sper ca bunul Dumnezeu si ziua de 12 sa aibe beneficii pt. mine.
  Frumos articolul!

 5. Buna,

  Vroiam sa te intreb, in masura timpului disponibil, daca poti sa imi spui, pe mine cum ma influenteaza aceasta luna plina in Capricorn, tinand cont ca sunt Ascendent Sagetator la 28 de grade, deci axa capricorn rac este interceptata.

  Multumes

 6. Noaaahhh….ce as mai putea spune. Sunt nativ Berbec cu ascendent în Rac , n?scut? pe 13. Ei acu-i acu” ! Ori e laie ori b?laie ! 🙂 Mul?umim pentru analiz? !

 7. Relatia omului cu Luna sta sub semnul viselor,al starilor subconstiente,imaginative,al vietii intrauterine,al fortelor feminine creatoare,simbol al fecunditatii si dainuirii lumii. Numai datorita influentelor Lunii sentimentale si emotiile noastre capata noi valente si noi puteri,gandurile si reflectiile noastre,mai multa adancime.Sub fascinatia Lunii sufletul se deschide,subconstientul capteaza cele mai insesizabile modificari ale mediului,conturand influxurile viitoarelor noastre trairi.

 8. Am descoperit pentru prima data acest blog,desi sunt o pasionata de astrologie si il gasesc fantastic.Nu pot decat sa multumesc pentru postari,citirea lor astazi m-a facut sa ma simt foarte bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.