LUNA PLINA IN BERBEC -30 SEPTEMBRIE 2012 –ORA 6 :20- ORA ROMANIEI –SPERANTE DIVINE …

“ Daca arcul ti s-a frant , si nu mai ai nici o sageata ,trage,trage cu inima “ cugetare Zen

In acest moment , Luna se afla in opozitie cu Soarele , este o Luna stralucitoare , puternica , toate activitatile ajung la momentul culesului. Daca lucrurile nu au mers conform planului, tot ce este gresit va deveni dintr-odata clar, iar daca au mers conform planului atunci  este momentul sa culegem roadele.
In timpul fazei de Luna Plina se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense accumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina poate fi momentul unor mari realizari sau a unor mari deziluzii .
Toate gandurile care s-au acumulat pana acum ies la lumina, este un moment propice intaririi relatiiilor si reafirmarii legaturilor.

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Fecioara  gradul 26:28 , este un ascendent de pamant, mutabil ce va induce un comportament précis, concret, competent, modest dar si vanitos, plini de nelinisti. Spiritul de observatie, atentia la orice detaliu  pot aduce cu destula usurinta antipatia in familie, certuri cu rudele , vecinii. Guvernatorul ascendentului este Mercur in Balanta plasat in casa banilor, valorilor , asta inseamna ca aceasta energie ne va influenta viata in urmatoarele doua saptamani, isi va pune amprenta  atat asupra experientelor pe care le vom avea dar si asupra modului cum abordam aceste experiente . Daca Mercur in Balanta ne va face sa “  cantarim” la nesfarsit ambele parti ale unei probleme , vom compara si iar vom compara orice  , incercand sa gasim solutia  perfecta , cu Mercur in casa II  , zicala “ banii vorbesc “ este evidenta pentru aceasta planeta ce energizeaza casa valorilor personale , a banilor castigati prin eforturi proprii . Mercur este mesagerul, comunicatorul si observatorul si are capacitatea de a intelege orice situatie “ doar guverneaza mintea “ , dar nu este o energie ce se gandeste prea mult la viitor, ar fi bine sa fim mai atenti , nu trebuie sa lasam ceva doar  doar pentru ca ni se promite “ aventura vietii “ in legatura cu banii , cu fel de fel de valori . Pot aparea fel de fel de capcane iar salturile financiare spectaculoase se pot dovedi a fi pline de smecherii .
Dorinta de a castiga mai multi bani poate fi principalul gand in aceste zile, dar daca tinem seama de faptul ca Mercur in Balanta este in conjunctie cu Saturn in Balanta , atunci restrictiile si limitarile in acest domeniu nu sunt catusi de putin intamplatoare . Saturn in casa valorilor pe un grad anaretic , gradul 29 Balanta , un grad Karmic , un grad de urgenta poate aduce  schimbari majore  dar si pierderi majore. Pot exista unele probleme in luarea deciziilor , pot aparea evaluari si reevaluari a situatiilor inainte de a lua o decizie, poate aparea o frica de necunoscut , un atasament fata de situatiile, oamenii care ne vorbesc  intr-un limbaj familiar si obisnuit si de aici teama de a imbratisa necunoscutul. In astrologie , gradul anaretic este vazut de multe ori ca un grad de criza , de urgenta , de destin , cu mult stres care forteaza intr-un anumit fel nevoia luarii unei decizii. Saturn in Balanta in casa II este un profesor dur care testeaza “ valoarea unei relatii, casnicii , a unui partener “ iar gradul 29 adauga complicatii in luarea unei decizii , re-evaluarea unei decizii din cauza unor informatii noi . Nu va grabiti cu deciziile in aceasta perioada deoarece “ puteti plonja intr-o piscina inainte sa verificati daca este apa in ea”.
Intr-o conjunctie mai larga cu energia mercuriana este Soarele in Balanta gradul  7:22 in opozitie cu Luna in Berbec gradul 7 :22 , aspect ce formeaza faza maxima a Lunii Pline in Berbec .
Soarele in Balanta ofera adaptare , echilibru,  stari ce penduleaza intre spontaneitate si meditatie , abandon si manie , tact si recul, este un limbaj energetic al unui soare aflat in cadere ce va oferi stari alternante de la cea mai vie exaltare la cea  cea mai adanca depresie. Filosofia de viata a energiei Soarelui in Balanta are o legatura directa cu linistirea spiritelor , rezolvarea situatiilor dramatice prin diplomatie si farmec potolit.  Luna in Berbec aduce ambitie, nevoie de libertate, independenta si o dorinta intensa de a reforma si schimba conditiile existentei  noastre fiind capabili de a trece peste toate obstacolele , actionand rapid in situatiile critice. Luna intr-un semn de foc ne face destul de usor sa reactionam cu manie, are in cartea ei de vizita “mai intai eu” si o dorinta inimaginabila de a fi puternici, de a nu depinde de nimeni, dar mare atentie, aceste dorinte pot fi puse in valoare cu o fermitate clara sau cu scandal.  In astrologie, opozitia este un aspect major dinamic ce arata o  problema interpersonala ce cere un compromis intre fiecare dintre noi si partenerul nostru sau un grup de persoane. Este un aspect ce aduce instabilitate, tensiuni interioare care daca sunt controlate si directionate in mod creativ, atunci putem canaliza impulsul coplesitor de a invata ceva nou, de a dezvolta o serie de talente .

Aceasta Luna Plina cu Luna in Berbec in opozitie cu Soarele in Balanta genereaza conflicte interioare puternice, nelinisti, fantasme, stari febrile, predispozitii catre accidente datorate marii agitatii interioare, dezechilibru comportamental fata de celalalt sex, lipsa a claritatii gandurilor si multa nervozitate.
Luna Plina in Berbec activeaza axa I–VII, o axa a relatiilor, putand indica probleme personale, de incredere, de curaj, de independenta care pot duce la probleme cu cei din jur. Aceste probleme personale pot conduce la schimbari majore legate de relatiile cele mai intime, izbucnirea unei confruntari sau ruperea unei relatii existente , dusmani care se pot manifesta deschis.
Aspectul de Luna Plina , adica opozitia dintre Luna in Berbec si Soarele in Balanta  gradul  7:22  formeaza cu Uranus in Berbec si Pluto in Capricorn un  careu in T cardinal ce poate  genera crize si sentimente vulnerabile , schimbari dramatice. Uranus  este revolutionar, eliberator, este o energie salbatica ce transforma totul in calea lui, deci pot spune ca urmeaza o perioada plina de “ neasteptat”, este un imbold interior puternic  pentru a descoperi cine suntem cu adevarat.  Uranus  in conjunctie cu Luna Plina in Berbec  ne face destul de nervosi , neastamparati, plini de nerabdare , eruptivi, reactionand navalnic . Cand Uranus participa la “ corul astral” nu poti canta ceea ce vrei tu , aici planificarea nu tine si toata lumea este in aceeasi barca. Indiferent de ceea ce vine , nu poate fi controlat .  Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina si emotiile navalnice pot  agrava aceasta lupta .  In acelasi timp , putem vedea mai bine “ fata unei relatii, a unui partener , asociat “  incercand sa ne transformam si sa scapam de dependentele care genereaza inhibitii  si constrangeri . Excesul de independenta ne poate face sa simtim  legaturile obisnuita ca pe niste lanturi ce ne sufoca . Luna Plina aduce intotdeauna in lumina fructele unor semninte plantate in trecut , nemultumirea generata de ceea ce putem culege acuma este imensa . Atat Uranus cat si Pluto sunt energii care nu te intreaba daca vrei sa te eliberezi de tot ce nu-ti aduce multumire sufletului, acest moment astral poate destabiliza totul neputand parca face nimic sa evitam modificarile necesare vietilor noastre . Schimbarea nu este rea , chiar trebuie sa invatam acest lucru daca vrem sa evoluam iar Pluto ne spune ca a venit timpul sa dam deoparte tot ce este vechi si  nu mai serveste interesului nostru . Este o perioada de agitatie emotionala  fiind necesara o mai mare flexibilitate si obiectivitate. Este semnalul unei nevoi de remodelare in domeniul personalitatii, individualitatii , parteneriatelor , familiei . Urmeaza o perioada in care vom dori sa ne exprimam intr-o maniera extrema, sa ne transformam radical,   dar nu oricum, ci incercand sa eliminam tot ce nu ne mai este de folos, nu mai corespunde cu ceea ce ne dorim  in viata noastra. Atat femeile cat si barbatii  pot experimenta dificultati in relatii, putem vorbi aici de solicitari maxime in aceasta perioada , chiar brutalitate din ambele parti ceea ce poate avea ca efect despartirea, alungarea din viata noastra a persoanei pe care o iubim.
Situatia devine exploziva si datorita conflictului dintre Venus in Leu si Marte in Scorpion ce va sti sa induca lupte puternice intre dorinte si valoarea acestora ,fiind destul de greu sa mentinem relatii armonioase cu ceilalti . In relatii, sentimentele  pot deveni  un amestec de dragoste si ura  , dispozitiile sunt pline de capricii tinzand sa nu  mai stim ce vrem , ce sa iubim, ce sa respingem .
In legatura cu Luna Plina in Berbec si Uranus in Berbec se afla asteroidul 59 Elpis ( Speranta )  numit asa dupa Zeita greaca a sperantei, nadejdii in mai bine .

In mitologie , Elpis este Zeita Sperantei , ea este descrisa ca fiind o femeie tanara inconjurata de flori si cu un corn al abundentei in mainile ei. Elpis –speranta a fost inchisa impreuna cu toate darurile de la Zei in cutia Pandorei . Atunci cand curiozitatea Pandorei a atins apogeul , ea a deschis cutia cu darurile de la zei , toate spiritele au scapat cu exceptia lui Elpis care a ramas in cutie singura sa mangaie omenirea . Din acest motiv, Elpis-speranta este gasita printre oameni  , a ramas singura sa dea sparanta oamenilor . In vremuri grele, Elpis este prezenta amintindu-ne , reamintindu-ne ca nu trebuie sa ne pierdem speranta . Acest moment astral ce aduce furtuni in viata noastra ne ofera totusi o raza de speranta prin sustinerea data de energia acestui asteroid Elpis . Speranta este ancora noastra in mijlocul acestei furtuni astrale  si promite sa ne dea o parte din lucrurile bune necesare vietii noastre . Influenta majora a acestei Luni Pline in Berbec va fi asupra semnelor cardinale Berbec,Balanta ,Rac ,Capricorn,in special asupra celor nascuti in jurul datei de 29(plus,minus trei zile ) dar si asupra celor care au planete in termen de trei grade de gradul 7 Rac,Capricorn,Balanta ,Berbec .Domeniul de viata din harta natala energizat de aceasta Luna Plina devine furtunos dar asteroidul 59 Elpis va tine de mana , va da o speranta , o iesire din acest tsunami astral. Deoarece Uranus este retrograd in conjunctie cu Luna Plina in Berbec si cu asteroidul 59 Elpis , inclin sa cred ca  speranta oferita de acest aspect astral se gaseste undeva in trecut ; fie ca vorbim de o relatie ,un partener,un loc de munca , un parinte , a ramas ceva in trecut care acuma se poate intoarce intr-un mod imprevizibil , neasteptat dandu-ne o raza de speranta .

Sa fiti binecuvantati .

“ Cand inima plange pentru ce a pierdut , spiritul se bucura pentru ce a gasit “  -aforism sufit

Adriana Tudosa

You may also like

16 Comments

 1. Foarte interesant si acest articol! Am cautat si am asteroidul Elpis in Leu, casa a IV-a! Sa fie o speranta legata de familie, camin, cu aceasta Luna plina in zodia mea? Sunt nascuta pe 6 aprilie 1974, ora 7.30, Tandarei (dar nu am locuit niciodata acolo!)-Berbec cu ascendent in Taur! Multumesc pentru iluminare!!!

 2. Eu nu stiu ce semnificatie are, dar am gasit Speranta mea retrograda, in Pesti, cuspida, 2 grade, conjunctie cu Luna si Descendentul, casa 7. Si mai sunt si nascuta lunea, tot cu Luna.

  Mie mi se pare de vis, frumos, de la Dumnezeu.
  Mihaela

 3. Multumesc Adriana.
  Am ascendentul in Rac si Elpis natal in casa a V-a Scorpion.
  Luna plina imi va da o speranta legata de creativitate?(1/Feb/1975, 3p.m., Arad)

 4. As vrea sa mai adaug la intrebarea de mai sus faptul ca Luna plina in Berbec face conjunctie cu Juno natal aflat la 7 grade in Berbec, casa a X-a.

 5. Excelenta analiza, ca de obicei Adriana ma surprinde sin in acelasi timp ma fascineaza cuaaceste articole frumoase si explicate pe intelesultuturor, chir si a celor mai putin initiati in ale astrologiei.Felicitari inca o data, multumim pentru tot.

 6. Frumos articol draga Adriana! Am o nelamurire si o teama in acelasi timp legata de aceasta luna plina care la mine se pare ca nu face o conjunctie tocmai placuta cu uranus si lilith in balanta in casa a VII a. Ca sa nu mai pun ca sunt nascuta pe 29. Oare cat de rau va fi? Nu stiu Elpis unde se afla in harta natala. Te rog daca vrei sa te uiti un pic pe harta mea. In caz ca nu mai ai datele mele: 29.08.1971, Caracal, ora 19. Multumesc ptr tot ce faci ptr noi.

 7. Nu pot sa ma abtin sa nu va spun ca sinteti ABSOLUT ADORABILA cum prezentati analizele. va multumesc din suflet. cu deosebit respect otilia.

 8. Tot ce spui spui frumos, dar eu nu mai cred in nimic pentru a doua oara anul asta. Nu mai cred in astre, nu mai cred in speranta, in Dumnezeu, in nimic. Profesional nu mi se leaga nimic, orice as face. Din punct de vedere profesional toate si-au intors spatele catre mine. Suna trist, dar asta e.

 9. Apropo de Sisif, e in casa 10, Taur. Pai mai bine nu mai muncesc ca orice as face tot degeaba fac. Rezultate IOC. Oricum, ma simt ca un lup care urla la luna, ca tot nu raspunde nimeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.