ECLIPSA TOTALA DE LUNA IN TAUR -8 NOIEMBRIE 2022, ORA 13:03, ORA ROMANIEI-A LUA TAURUL DE COARNE

“Pentru a obtine agentul magic, alchimistii si-au dat multa osteneala, de multe ori fara succes, pentru ca nu stiau ca lucrarea cu soarele si luna nu trebuie facuta doar in plan fizic, ci si in plan spiritual, cu cele doua principii ale vointei si ale imaginatiei, lucrare ce poate fi simbolizata prin expresia “a lua taurul de coarne”. Pentru discipol, a lua taurul de coarne inseamna sa inceapa o lucrare interioara de dominare a instinctelor. Din nefericire, in vremea noastra, oamenii nu mai iau taurul de coarne, ci il lasa slobod, sa calce totul in picioare.” Omraam Mikhael Aivanhov

O Eclipsa totala de Luna in Taur(o luna plina puternica) soseste pe 8 noiembrie 2022 si aduce o schimbare radicala in zonele guvernate de Taur in ceea ce priveste banii, valoarea fiecaruia si valorile pe care le detinem, pamant, mama pamant, munca, viata de zi cu zi si posesiunile materiale, afaceri mici, afaceri mari, puterea, resursele partajate, munca si structura vietii noastre de zi cu zi.

Eclipsa de Luna pe gradul 16:01 Taur (Luna pe gradul 16:01 Taur in opozitie cu Soarele pe gradul 16:01 Scorpion) este construita prin aportul Nodurilor lunare-Nodul Nord pe gradul 13:24 Taur si Nodul Sud pe gradul 13:24 Scorpion. Deci, vorbim de o eclipsa conjugata cu Nodul Nord in Taur ce poate oferi oportunitati, recompense, noroc si fericire dar si blocaje, teama de a renunta la modelele vechi de viata, de a pleca pe un drum nou. Nodul Nord este constiinta noastra in curs de dezvoltare. Daca Nodul Sud se refera la obiceiurile si modele noastre de viata, darurile si limitele noastre, Nodul Nord care sustine aceasta eclipsa ne spune ca vechiul nostru confort,  modul in care valorificam resursele personale dar si resursele pamantului, valorile noastre,  trebuie sa se schimbe. Nu putem evolua decat prin stabilitate, simplitate, idei practice, valoarea noastra.

Toate eclipsele de luna sunt “ Luni Pline”  ce ne obliga sa gasim un echilibru intre energiile implicate. Iar polaritatea Taur –Scorpion ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, valori, resurse comune, control, sexualitatea, senzualitate, putere, afaceri. Ambele semne sunt yin, fixe, incapatanate. Ambele au legatura cu creativitatea, securitatea, controlul (averea personala, resursele comune), si au rabdare. Ambele semne sunt preocupate de resurse, de ceea ce detin si de ceea ce impart, dar in feluri diferite. Acolo unde Taurul este preocupat de propriul sau sistem de valori, Scorpionul investigheaza si evalueaza sistemele de valori ale altora. Conflictul inerent pe aceasta axa se invarte in jurul problemelor legate de resurse atat personale, cat si partajate. Nu trebuie uitat ca Taurul este simplu – ne aminteste cand sa muncim, cand sa mancam, cand sa plangem, cand sa ne odihnim, cand sa respiram adanc, cand si cum sa ne miscam, colorandu-ne viata cu un ritm care imita linistea suprema. Aceasta abordare lenta si perseverenta construieste o viata care este durabila, oferind o baza pe care infloresc toate celelalte. Chiar si dincolo de nevoile fizice, Taurul respinge supracomplicatiilor inutile ale vietii.

Iar Eclipsa de Luna in Taur va aduce destule crize, surprize, eliberari, vindecari sau transformari, in ceea ce priveste resursele si finantele partajate, afacerile, veniturile unui loc de munca, planuri facute in secret.  Eclipsele imping lucrurile inainte sau inchid lucrurile. Acuma, Taurul se intalneste cu umbra Scorpionului si Scorpionul se intalneste  cu umbra Taurului. Eclipsa va evidentia problemele stranse in aceste umbre. Se spune in evanghelii ca Umbra Sfantului Petru era tamaduitoare iar crestinii de atunci ii puneau pe jos pe cei bolnavi, pentru ca venind marele Apostol, care nu putea sa-i atinga pe toti, sa-i vindece totusi pe cei care doreau tamaduiri. Si oare ce se ascunde in umbra fiecaruia dintre noi?
Ar trebui sa incercam sa eliminam toate negativitatile adunate in “ umbra noastra”, doar asa putem deveni fiecare dintre noi vindecatori si binefacatori pentru noi insine si pentru ceilalti. Urmeaza o perioada de timp in care suntem sustinuti sa “luam taurul de coarne” asa cum ne spune simplu dar profund Omraam Mikhael Aivanhov

“Pentru discipol, a lua taurul de coarne inseamna sa inceapa o lucrare interioara de dominare a instinctelor. Din nefericire, in vremea noastra, oamenii nu mai iau taurul de coarne, ci il lasa slobod, sa calce totul in picioare.”

Aceasta Eclipsa va lumina locul in care suntem blocati, rigizi, si ne opunem schimbarii uitand ca singura constanta in univers este schimbarea. Stima noastra de sine, valoarea noastra, siguranta si sentimentele noastre de siguranta si confort, ceea ce este cu adevarat valoros pentru noi in legatura cu bunurile si finantele noastre materiale, toate acestea sunt in atentia acestei eclipse.
Este obisnuit ca Taurul sa se concentreze asupra succesului exterior si asupra lucrurilor care sunt placute ochiului din punct de vedere estetic. Insa aceasta Eclipsa de Luna in Taur luminata de Soarele in Scorpion ne aminteste ca adevarata frumusetea vine din interior, iar adevarata fericire nu consta doar in ceea ce adunam ca lucruri materiale,  ci si cat de stabili suntem in plan emotional si spiritual.

Eclipsa totala de Luna pe gradul 16:01 Taur activeaza axa III-IX, o axa in care stau fata in fata (dar la distanta) mintea practica, experientele pamantesti si mintea mare, experientele care lasa materialul si imbratiseaza cunoasterea spirituala, credinta, casa lui Dumnezeu. In casa III( o casa de aer ), Eclipsa de Luna in Taur poate face lumina in tot ceea ce nu am dezvoltat corespunzator, in tot ceea ce ne-a condus la o anumita confuzie in planul material, in planul gandirii, al ideilor, al idealurilor, in domeniul religios, filosofic, politic, esoteric. Realitatea vazuta de noi este distrusa iar gradul de dezamagire poate induce o stare de devastare emotionala absoluta. De fapt acest aspect astrologic ne poate ajuta sa scapam de tot ce este vechi si nefolositor in modul nostru de a ne comunica trairile, ideile, cum convietuim cu ceilalti, cum facem schimbul de informatii, ce crezuri avem. Este cel mai bun moment pentru a vindeca relatiile prin comunicare, iertare, iubire. Competentele casei III tin de comunicare, asa ca, aceasta Eclipsa ne ajuta sa clarificam problemele aparute in viata noastra, in mediul in care traim, muncim, in relatiile apropiate. Documentele, actele, sunt tot o forma de comunicare, deci, aceasta lunatie poate face lumina in tot ceea ce este nedrept, ascuns, viciat.

Aceasta Eclipsa, ne aminteste ca un cuvant este energie si creeaza sau distruge forme, lumi. Este un moment perfect pentru a intelege ca trebuie sa fim extrem de atenti la vorbe, la cum comunicam, ce propagam prin cuvintele noastre. Trebuie sa punem capat mecanicitatii cuvintelor, sa invatam sa fim constienti de valoarea fiecarui cuvant, sa folosim doar cuvintele care ne ajuta sa crestem si nu cele care pun frana vietii noastre. Este timpul sa invatam despre responsabilitatea cuvintelor, sa nu ne mai jucam cu cuvintele noastre deoarece acest lucru este un sacrilegiu. Nimeni nu are dreptul sa judece pe cineva; este absurd sa-i defaimam pe semenii nostri. Este o prostie sa murmuram despre viata altora. Cuvintele acuzatoare cad peste noi mai devreme sau mai tarziu, ca o raza de razbunare. Cuvintele calomnioase, blestemele, injuriile, se intorc intotdeauna la cel care le pronunta, sunt adevarate pietre de moara care il ranesc. Putem modifica conditiile vietii noastre schimband CUVINTELE.
“Prin cuvintele tale te vei salva, prin cuvintele tale te vei condamna”.

Uranus pe gradul 16:57 Taur este un invitat de onoare al acestui moment cosmic. El este provocator, revolutionar, plin de surprize, doar prin simpla lui prezenta. Uranus este  “ Evrica”,  acea interjectie cunoscuta si folosita pentru exprimarea sentimentului de bucurie dupa descoperirea solutiei la o problema dificila. Schimbarea pluteste in aer atunci cand Uranus participa la momentele cosmice importante, este vorba despre …surprize, neasteptat! Uranus este totul despre libertate si ne putem desprinde de ceva in acest moment. Ar putea fi o perioada care aduce ceva nou si diferit. Suntem incurajati sa devenim mai indrazneti si mai inovatori. Acuma, fortele cosmice ne sprijina sa invatam despre avantajul schimbarii. Este timpul sa iesim din zonele de confort, sa invatam sa traim fara limitari si temeri, sa ne lasam ghidati de “ Voia Ta Doamne si nu voia mea” . Trebuie sa eliminam tendinta de a ne face griji fara incetare si sa avem inredere in planul lui Dumnezeu. Orice lucru, decizie, care nu aduc liniste si pace in sufletul nostru, nu sunt de la Dumnezeu. Deciziile care sunt pe placul lui Dumnezeu ne aduc pacea Lui in noi insine, apare acel sentiment linistitor ca am facut ceea ce trebuia.

Aceasta Eclipsa defineste o cale de vindecare deosebit de eficienta, care este disponibila tuturor. Ne spune :nu mai gandi cu mintea altora ci gandeste cu mintea ta. Trebuie sa fim loiali noua, sa gasim aurul din noi. Sa invatam ca toate gandurile noastre, cuvintele noastre si comportamentul nostru ne scriu povestea vietii. Putem sa alegem. Sa alegem sa fim puternici, sa nu renuntam. Sa intelegem ca cele mai bune zile din viata noastra sunt in fata noastra. Sa eliberam ceea ce nu ne mai serveste. Sa alegem dragostea si nu frica. Sa fim fara frica. Puterea noastra sta in alegerile pe care le facem astazi. Libertatea si bucuria noastra se afla in capacitatea noastra de a trai autentic si in aliniere cu valorile noastre fundamentale. Ceea ce pretuim si iubim este unic pentru fiecare dintre noi si ne face ceea ce suntem.

Influenta majora a acestei eclipse va fi asupra semnelor fixe (Taur, Leu, Scorpion, Varsator, cei nascuti in jurul datei de 8 mai, august, noiembrie, februarie) dar si asupra celor care au planete, destinul, in jurul gradului 16 Taur, Scorpion, Leu, Varsator.

Sa fiti binecuvantati.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.