LUNA PLINA IN BALANTA -31 MARTIE 2018, ORA 15:38, ORA ROMANIEI –“ ….caci Tu rasplatesti fiecaruia dupa faptele lui”

“O data a vorbit Dumnezeu, de doua ori am auzit ca: “Puterea este a lui Dumnezeu. A Ta, Doamne, este si bunatatea, caci Tu rasplatesti fiecaruia dupa faptele lui. “Psalmul 62

               Soarele conduce anul, Luna conduce lunile anului. Viata noastra se defasoara in permanenta sub influenta fazelor lunare, este un ritm repetitiv in semne diferite cu un rol deosebit in viata noastra.

Luna Plina este o faza lunara importanta, acuma entitatile solare ( Soarele este o fiinta vie ) sunt intr-un dialog astral cu entitatile lunare care traduc mesajele astrale pentru noi, pamantenii. Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit.

Totul iese in evidenta in lumina acestui moment cosmic, inclusiv partile noatre cunoscute adesea sub numele de “umbra”. Fiecare semn zodiacal este o data pe an gazda unei Luni Noi iar la distanta de sase luni, acelasi semn este gazda unei Luni Pline. Acuma, Luna Plina in Balanta pe gradul 10:47 este in legatura directa cu semintele plantate odata cu Luna Noua in Balanta din 17 octombrie 2017.

O Luna Plina este de fapt un aspect de opozitie (180 grade), un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii Balanta si Berbec.

Ganditi-va la un aspect de opozitie ca la un joc de sah, suntem acolo, vedem provocarile, mutarile si putem sa ne aparam, sa luptam, sa pierdem sau sa castigam, depinde doar de “ ceea ce mutam pe tabla de sah a vietii noastre”.

Acuma, avem o echipa astrala in care Soarele in Berbec pe gradul 10:47 este aliat cu Mercur retrograd in Berbec pe gradul 12:56, iar in partea cealalta, este Luna in Balanta pe gradul 10:47. Dar chiar daca se sta fata in fata, Saturn si Marte in Capricorn ne pot da destule palme, putem face mutari gresite daca ne grabim.

Berbecul se opune Balantei formand axa fundamentala a zodiacului: eu-tu. Daca Berbecul este condus de Marte si este direct, agresiv, auto-orientat, activ, aprins, Balanta, condusa de Venus este adaptabila, adesea indecisa, o forta receptiva, aerisita. Ambele semne vor dreptate, adevar dar in felul lor popriu, daca Balanta este diplomata si se foloseste de legi, Berbecul este impulsiv si cauta sa impuna legea prin lupta, forta. Lupta pentru adevar, dreptate, intaietate, pare a fi numitorul comun al celor doua energii implicate dar Berbecul trebuie sa invete diplomatia si sarmul Balantei in timp ce Balanta trebuie sa invete de la Berbec sa nu isi mai faca atatea griji cu privire la ceea ce gandesc altii.

O Luna Plina in Balanta stimuleaza dorinta noastra de armonie si echilibru in timp ce simturile rafinamentului si frumusetii cresc. Este timpul justitiei si al impartialitati. Se spune ca justitia este oarba si nu se lasa cuprinsa de favoruri si emotii. Balanta se poate stradui mereu pentru armonie si echilibru dar acuma drumul este plin de dezvaluiri din trecut( Mercur retrograd in Berbec) de greutati, situatii de viata incordate, conflicte si frici imense generate de Saturn si Marte in Capricorn. Compromisul necesita mediere, intelegere, sa fim constientii de limitele, nevoile, neajunsurile noastre dar si de nevoile si perspectivele celorlalti. Simbolic, Balanta prin cantarul ei reprezinta pe omul judecat pentru faptele lui.

O luna plina pune un accent deosebit pe relatii de tot felul, acuma, tot ceea ce nu ofera echilibru si armonie ( Balanta ) sufletului nostru( Luna ) este adus in lumina .

Luna Plina este “plina” de informatiile trimise si de Mercur retrograd in Berbec, asistentul astral de baza al Soarelui in Berbec. Acuma, Mercur retrograd in Berbec pune un accent deosebit pe comunicare, pe informatii din trecut, pe informatii ingropate  si planuri secrete ( Mercur retrograd in casa VIII).

Daca in mers direct, Mercur in Berbec “ latra, provoaca, intai loveste apoi sta la discutii, insulta apoi se prezinta “, in mers aparent retograd, aceasta energie incetinita are efecte puternice si ne forteaza sa ne confruntam cu lucruri peste care am trecut prea rapid, pe care le-am uitat sau pe care le-am facut gresit.  Indiferent de probleme, de modul de abordare a acestora, de data asta totul este spus si facut, pot fi rasturnari de situatie sau transformari importante, minciunile, defectele, ies la iveala. Daca suntem atenti, putem vedea si intelege multe acuma, este promisiunea lui Mercur retrograd.

Aceasta Luna Plina in Balanta, adica opozitia dintre Luna in Balanta gradul 10:47 si Soarele in Berbec, activeaza casele II-VIII, case ce vorbesc despre banii mei si banii tai, valoarea mea -valoarea ta, planurile la vedere pentru a castiga bani, planurile acunse pentru castiguri financiare. Iar aceasta Luna Plina in Balanta stie foarte bine sa cantareasca ce avem pe talerele vietii noastre in domeniul posesiilor, bani, valoare personala, putere, manipulari din umbra, banii multi, viata intima, relatii triunghiulare, obsesii, tabuuri, bunatate.

Conjunctia Marte si Saturn in Capricorn in casa V( iubire, romantism, copii, creativitate, mandrie placeri, speculatiii) in aspect de careu cu Luna Plina in Balanta ( se formeaza un careu in T) arata provocari, obstacole, greutati atat la propriu cat si la figurat. Rezultatul depinde de modul in care recunoastem, gestionam si infruntam provocarile momentului. Un careu in T creeaza o tensiune imensa care solicita luarea unor masuri cu orice pret in scopul de a depasi problemele.

Semnele cardinale ale aspectului de careu in T sunt semne de actiune si sunt de obicei concentrate pe identitatea noastra, actiuni, initieri, exprimare impulsiva( Berbec), pe identitatea noastra sociala si intelectuala, justitie, echilibrari karmice( Balanta), pe manifestarea concreta a identitatii noastre, structuri, autoritati, institutii (Capricorn).  Saturn si Marte in Capricorn sunt planetele focar ale acestui aspect de careu in T si pot conduce la realizari semnificative sau la cresterea surselor de stres, conditii de viata dificile. Cu siguranta, acest aspect ce aduna energii cardinale se va exprima radical, total si uluitor.

Prin natura sa, un careu in T pune in miscare trei domenii de viata. Acuma, cele trei domenii de viata sunt iubire, copii, creativitate personala, mandrie exagerata, speculatii, placeri, bani, valoare personala, proprietati,  banii care vin prin fel de fel de acorduri semnate, viata intima, banii partenerului, asociatului, transformari majore, regenerare, planuri secrete, obsesii, erori, abuz de putere, jocurile ascunse ale puterii, relatii secrete.

Daca aveti planete in semnul Rac in jurul gradului 11, acest aspect se va transforma intr-o cruce cosmica cardinala si cu siguranta poate aduce o schimbare majora in viata voastra.

Deoarece energile cardinale ale acestui aspect pot escalada daca sunt manipulate in mod necorespunzator, ar fi bine ca in aceasta perioada sa mergem cu “piciorul pe frana” in tot ce tine de comunicare, relatii, familie, iubire, copii, bani. A venit timpul sa intelegem ca tot ceea ce ne inconjoara sunt de fapt oglinzi pentru noi iar dusmanii nostri sunt de fapt suflete care ne iubesc foarte mult dar si-au asumat prin rolul lor pe pamant sa ne arate vulnerabilitatile noastre.

Isus stia foarte bine acest lucru si spunea:” Voi insa iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine si dati cu imprumut, fara sa nadajduiti ceva in schimb. Si rasplata voastra va fi mare si veti fi fiii Celui Preainalt; caci El este bun si cu cei nemultumitori si cu cei rai.

Fiti, dar, milostivi cum si Tatal vostru este milostiv.

Nu judecati, si nu veti fi judecati; nu osanditi, si nu veti fi osanditi; iertati, si vi se va ierta.” Luca 6: 35,36,37

Iubirea este singura forta capabila ce poate transforma un inamic, intr-un prieten. Testul dur al dragostei nu este de a-ti iubi prietenii ci de a-ti iubi vrajmasii. Iar dragostea adevarata inseamna de fapt sa iubesti ceea ce este de neiubit.

Conducatorul acestei Luni Pline in Balanta este Venus pe gradul 0:24 Taur ce vorbeste despre iubire, relatii, bani, frumusete, arta. Venus in Taur este acasa si oare unde este mai bine decat in casa ta iar din acest motiv, se poate ca fata noastra draga sa imblanzeasca un pic atmosfera tensionata a acestor zile.

Luna Plina in Balanta ofera o energie imensa, dinamica, pentru analizarea tuturor problemelor relationale. Utilizati aceste zile sa faceti “curatenie”in relatiile voastre, in mintea voastra, in trecutul vostru, in casa voastra.

Sa fiti binecuvantati!

Si nu uitati ca “ dragostea pentru Dumnezeu invinge orice obstacol”.

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.