LUNA PLINA IN BALANTA-28 MARTIE 2021, ORA 21:46, ORA ROMANIEI–“ UN CANTAR COSMIC….”

“Voi ati fost cumparati cu un pret. Nu va faceti, dar, robi oamenilor.” Corinteni 7:23

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Fiecare semn zodiacal este o data pe an gazda unei Luni Noi iar la distanta de sase luni, acelasi semn este gazda unei Luni Pline. Acuma, vorbim de  Luna Plina in Balanta pe gradul 8:17 ce este in legatura directa cu semintele Lunii Noi in Balanta din octombrie  2020.
Polaritatea Berbec-Balanta are legatura cu relatiile, relatia cu mine insami(Berbec)) si relatia mea cu ceilalti(Balanta). Daca Berbecul este despre autoafirmare, curaj, spontaneitate, gandire rapida, lupte, Balanta ne face constienti de nevoia noastra de relatii, justitie si de tot ceea ce defineste o relatie-compromis, negociere, corectitudine, gratie si echilibru. Aspectul umbra al Balantei este indecizia, versatilitatea, superficialitatea, cruzimea, nevoia de recunoastere. Aspectul umbra al Berbecului este nerabdarea, egoismul, mandria, lovitura de berbec, probleme legate de egou. Energia Lunii Pline in Balanta aduce in lumina dezechilibrele din relatii, parteneriate, putere si justitie generate de conflicte, razvratire, lupte pentru putere, nerabdare, alegeri pripite din trecut ( Berbec).

Cu aceasta Luna plina trebuie sa ne straduim sa gasim un echilibru intre Berbec si Balanta, intre independenta si unire, razboi si pace, intre a ne satisface nevoile si a urma nevoile celorlalti. Ne cere sa intelegem unde trebuie sa ne afirmam cu mult curaj si unde trebuie sa cooperam, sa colaboram, sa fim diplomati, intelegatori. Acuma, nevoia de libertate si autenticitate( Berbec) este puternica si poate merge impotriva cooperarii sau a compromisului(Balanta) in anumite situatii. Luna Plina in Balanta ne cere in egala masura sa gasim armonia in noi insine dar si cu cei din jurul nostru.
Cu cat tindem mai mult sa luptam, sa dam cu capul, sa rezolvam lucrurile prin agresevitate cu atat lucrurile se incurca si mai mult. Odata linistiti, putem evalua mai bine ce trebuie sa facem pe mai departe. Trebuie sa invatam sa simplificam lucrurile, sa invatam ca nu putem actiona benefic daca suntem intr-o lupta continua cu noi insine si  cu cei din jur.

Acuma, relatiile se afla in centrul atentie, fie ca vorbim de relatiile de familie, munca, casnicii, relatia cu noi insine. Tot ceea ce este dezechilibrat va veni in lumina, tot ce este inclinat intr-o parte( Berbec-eu, egoism, mandrie, individualism,) sau in cealalta parte(Balanta-dependenta de cineva) de o perioada de timp, este adus in lumina si cere o puternica reechilibrare.

Luna Plina in Balanta, adica opozitia dintre Luna in Balanta gradul 8:17 si Soarele in Berbec gradul 8:17, activeaza axa  XI-V,  o axa afectiva ce cere gasirea unui echilibru intre iubirea data si iubirea primita, intre iubirea pe care o oferim celor apropiati noua –copii, propriile creatii, iubit /iubita si iubirea pe care o dedicam omenirii. Acuma pot iesi in lumina iubirile, prieteniile, relatiile nesigure sau gresite, tot ce este ascuns in relatia noastra cu un grup, in sperantele noastre, in modul nostru de a ne exprima calitatile umanitare. Glasul Lunii Pline in casa XI devine glasul dezechilibrelor din noi  iar “ma impac cu mine insami si actionez animat de cele mai inalte idealuri” este cerinta acestei lunatii.

Saturn in Varsator este mediatorul dialogului astral tensionat dintre Luna in Balanta si Soarele in Berbec sustinut de Venus si Chiron in Berbec, si ne poate ajuta sa gasim solutii realiste si practice la problemele evidentiate acuma. Rabdarea si acceptarea unor limite personale sunt beneficiile induse de Saturn. Intr-un fel, suntem ajutati sa aducem calmul in situatiile haotice cu efecte favorabile in limpezirea dorintelor, experientelor si a conjuncturilor prezente. Este un moment prielnic finalizarii cu succes a unor proiecte incepute si angrenarea in planuri cu bataie lunga. Ne putem detasa mult mai usor de reactiile nepotrivite ale celorlalti. Este un moment potrivit  sa cerem sfatul sau sprijinul unor persoane mai in varsta, mai mature( Saturn) ce pot oferi solutii noi la problemele existente.

Soarele in Berbec de mana cu Venus in Berbec si in opozitie cu Luna in Balanta, pot fi destuli de utili in intelegerea si rezolvarea conflictelor sau in extinderea acestora, totul tine de cat de echilibrati si armoniosi suntem, de cum intelegem ca armonia creaza doar armonie.

Luna Plina in Balanta citeste in direct povestea mitologica a lui Chiron in Berbec. Abandonat de parintii lui la nastere, Chiron a fost cel mai intelept dintre centauri, a carui poveste nu este una placuta. Ranile provocate de sageata aruncata de prietenul sau Hercule, nu s-au vindecat niciodata. Chiron a fost nevoit sa traiasca cu rana si durerea lui. El a gasit modalitati de a-si depasi ranile sufletesti si fizice. In multe privinte, Chiron a fost o victima, dar el nu si-a permis niciodata sa joace rolul victimei. El a trait cu putere asa ranit cum era. Energia lui ne invata sa ne acceptam durerile noastre ca parte a evolutiei noastre. Atata timp cat ne acceptam asa cum suntem, ranile pot fi vindecate. Mai mult, prin faptul ca nu devenim victime si  avem credinta, ne pastram puterea de a ne vindeca. Prin Chiron, putem invata sa gasim forta in durerea noastra pe care o recunoastem ca parte a planului nostru de viata, chiar si acele dureri care nu sunt din vina noastra. Scopul vindecarii nu este de a eradica complet rana, ci de a-i lua puterea. Trecutul ne formeaza, dar nu ne contine. Pe masura ce ne vindecam, ne castigam puterea inapoi si devenim mai puternici.Nu ne vindecam pentru a deveni persoana pe care am trait-o inainte, ne vindecam sa devenim o versiune mai puternica a noastra. Apoi putem folosi experienta noastra pentru a vindeca pe altii si ca Chiron, pentru a ne folosi bine durerea.
Prin mesajul lui Chiron in Berbec, aceasta luna plina cantareste ” ranile noastre profunde” cauzate de relatiile si fricile noastre, neincredere in noi insine, vulnerabilitatile noastre, victimizarile noastre, mandrie,  mania suprimata, inactiunea noastra. “Curajul este frica care spune o rugaciune” ne spune Chiron in Berbec. Este timpul sa neutralizam fricile noastre prin credinta, sa intelegem ca relatia noastra (Balanta)cea mai importanta este cu Dumnezeu. Este timpul sa cautam ajutorul divin, sa refacem relatia cu Dumnezeu si sa cerem indrumare de la El, care vede in mod clar calea noastra adevarata care ne vindeca.

Tot Luna Plina pe gradul 8:17 Balanta are un dialog inedit cu Uranus pe gradul 8:51 Taur. Dialogul este destul de ciudat, aspectul prin care Luna in Balanta vorbeste cu Uranus in Taur  este un aspect de inconjunctie(150 grade) ceea ce arata ca soarta este mai puternica decat vointa noastra, trebuie sa ne predam unei puteri mai mari care stie mai bine traseul nostru in continuare.
Aspectul de inconjunctie este aproape intotdeauna prezent cand exista o transformare majora si care cere un pret, o renuntare la ceva, o pierdere. Daca aspectele usoare( sextil, trigon) ne arata cadourile noastre, aspectele grele ne arata luptele noastre. Cand Uranus participa la “ corul astral” , suntem asemeni lui Prometeu care s-a trezit legat pentru ca a furat focul si l-a dat omeniri, eliberat apoi de Chiron care renunta la nemurire in favoarea lui. Indiferent de ceea ce vine, nu poate fi controlat.  Conflictele in relatii, in parteneriate, sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina si emotiile navalnice pot agrava aceasta lupta.  In acelasi timp, putem vedea mai bine “ fata unei relatii, a unui partener, asociat, justitiar, luptator pentru drepturile oamenilor“. Oricum, cuvantul “ surpriza” ramane cheia intregului tablou astrologic. Planurile se pot schimba,  nevoia de libertate functioneaza mai presus de orice. Relatiile de orice fel(Uranus in casa VII) sunt instabile, promisiunile tind sa fie incalcate. Acest aspect este ca un drum in rampa, nu stii ce vine si avem nevoie de prudenta, atentie marita.

Balanta cauta armonie si echilibru in toate lucrurile, mai ales in noi insine. Provocarea acestei luni pline ne pune la treaba sa gasim toate instrumentele, oamenii, rugaciunea, semnele, calatoria, ghizii spirituali, care ne pot ajuta in construirea acesti armonii interioare. Uneori, ca sa invatam despre armonia interioara, apare ceva acut, un om, o situatie, care creeaza dizarmonie. Trebuie sa invatam ca armonia noastra interioara este cea mai importanta, asa ne armonizam si cu intreg universul.

Si asa cum ne spune Omraam Mikhael Aivanhov:” Trebuie mai intii sa va armonizati cu Domnul, Principiul Creator, Cauza primordiala. Spuneti: “Dumnezeul meu, pana in acesta zi nu am fost nici intelept nici instruit, dar imi vad greselile si sunt pregatit sa ma indrept, Te rog, da-mi iertarea Ta. De acum inainte vreau sa fiu in armonie cu Tine. Trimite-mi lumina Ta ca sa nu calc poruncile Tale. Ingaduie-mi sa Te contemplez. Te voi asculta, voi implini vointa Ta”.
Inchideti ochii si repetati si repetati intregului univers: ” Va iubesc, va iubesc, va iubesc, sunt in armonie cu voi”.
Credinta in Dumnezeu ne ajuta sa nu avem regrete.

Sa fiti binecuvantati!


Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

  1. Extraordinara analiza. Va urm?resc mereu cu aten?ie. E cea mai profund? analiz? astrologic? abordat? de fiecare dat? , din toate cate le citesc.
    Mul?umesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.