LUNA PLINA IN BALANTA -11 APRILIE 2017, ORA 9:07, ORA ROMANIEI –“ PASAREA PHOENIX, O PROMISIUNE A MANTUIRII ”

“…………………………………………
O mie de ani mai tarziu, cand am urcat din nou pe muntele cel sfant, si iarasi I-am vorbit lui Dumnezeu, I-am spus:
“Dumnezeul meu, menirea si implinirea mea,
eu iti sunt ieri, iar Tu-mi esti maine;
eu iti sunt radacina din tarana, iar tu esti inflorirea mea in ceruri,
si impreuna crestem dinaintea soarelui.”
Iar Dumnezeu se apleca atunci deasupra-mi
si imi sopti-n ureche dulci cuvinte,
si-asemeni marii care primeste rauletul ce alearga catre ea,
El m-a primit in Sine.
Am coborat apoi spre vai si spre campii,
iar Dumnezeu era si-acolo.”Kahlil Gibran

Luna Plina este o faza lunara importanta, acuma entitatile solare ( Soarele este o fiinta vie ) sunt intr-un dialog astral cu entitatile lunare care traduc mesajele astrale pentru noi, pamantenii. Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. 

         O Luna Plina este un aspect de opozitie(180 grade) , un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii Balanta si Berbec. Ganditi-va la un aspect de opozitie ca la un joc de sah, suntem acolo, vedem provocarile, mutarile si putem sa ne aparam, sa luptam, sa pierdem sau sa castigam,  depinde doar de “ ceea ce mutam pe tabla de sah a vietii noastre”.

Acuma, avem o echipa astrala in care Soarele in Berbec pe gradul 21:33 este aliat cu Uranus in Berbec si cu Eris –Zeia discordiei (136199),  iar in partea cealalta, este Luna in Balanta pe gradul 21 :33 sprijinita de Jupiter retrograd in Balanta ce o forteaza sa rememoreze trecutul, sa lumineze toti pasii facuti din 1 octombrie 2016 cand a fost Luna Noua in Balanta.

Dar sa inceapa sedinta divina …

                 Ambele semne vor dreptate, adevar dar in felul lor popriu, daca Balanta este diplomata si se foloseste de legi, Berbecul este impulsiv si cauta sa impuna legea prin lupta, forta. Intr-un fel, Balanta este un Berbec care a trecut prin scoala bunelor maniere. Simbolizata printr-un cantar, Balanta este asociata cu echilibru, armonia, justitia, etica si legea. Cand spunem Balanta, spunem toamna, echinoctiul de toamna cand zilele sunt egale cu noptile. Simbolic, Balanta prin cantarul ei reprezinta pe omul judecat pentru faptele lui. Omul se identifica cu Balanta prin cele doua talere, doua tendinte: una materiala si sexuala(semnul Scorpion) , alta spirituala, spre evolutie si purificare( semnul fecioarei). Echilibrarea celor doua tendinte este o treaba foarte grea.

Daca Balanta este despre lupta pentru corectitudine, dreptate, justitie sociala, Berbecul este liderul, combatantul, razboinicul, hoinarul, intentia pura, franchetea, onestitatea. Berbecul reprezinta initiativa, el este pionierul, cel ce preia conducerea unei miscari, dar si acela ce actioneaza printr-o lovitura de cap. Lupta pentru adevar, dreptate, intaietate, pare a fi numitorul comun al celor doua energii implicate dar Berbecul trebuie sa invete diplomatia si sarmul Balantei in timp ce Balanta trebuie sa invete de la berbec sa nu isi mai faca atatea griji cu privire la ceea ce gandesc altii.

O luna plina pune un accent deosebit pe relatii de tot felul, acuma, tot ceea ce nu ofera echilibru si armonie ( Balanta ) sufletului nostru( Luna ) este adus in lumina. Aceasta Luna Plina in Balanta activeaza axa  V-XI , este o axa afectiva ce cere gasirea unui echilibru intre iubirea data si iubirea primita, intre iubirea pe care o oferim celor apropiati noua –copii, propriile creatii, iubit /iubita si iubirea pe care o dedicam omenirii.

       Verbul caracteristic Berbecului “ a fi “ este conjugat in acest moment cu ajutorul lui Eris( marul discordiei, darul mituit, se sparge gheata, se strica prietenia, relatia, gelozii), Uranus (socuri, revolutie). Eris are un caracter radical, Uranus in Berbec are acelasi caracter radical, socant, eliberator iar notitele trimise acestei lunatii in Balanta sunt despre alegeri imature, alegeri mituite  care nasc “ razboaie “ cu influente deosebite asupra multor oameni. Cand Uranus participa la “ corul astral” , suntem asemeni lui Prometeu care s-a trezit legat pentru ca a furat focul si l-a dat omeniri, eliberat apoi de Chiron care renunta la nemurire in favoarea lui. Indiferent de ceea ce vine, nu poate fi controlat. Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina si emotiile navalnice pot agrava aceasta lupta.  In acelasi timp, putem vedea mai bine “ fata unei relatii, a unui partener, asociat, justitiar, luptator pentru drepturile oamenilor“. Oricum, cuvantul “ surpriza” ramane cheia intregului tablou astrologic. Disputa ( Eris ) in acest moment de luna plina ( apogeul unor actiuni din trecut) are un aspect nesemnificativ la inceput dar ea capata in curand proportii greu de imaginat, este un proces plin de cearta care trebuie dus pana la capat ( simtiti flacarile Troiei ?). Aceasta Luna Plina ne vorbeste despre alegeri din trecut, aparent banale, nascute dintr-o dorinta de razbunare sau de atentionare, dar care cresc exponential in bine sau in rau.

Dar Jupiter retrograd in Balanta sprijina aceasta Luna Plina in Balanta si ne  ajuta sa vedem acele lucruri care nu trebuie sa ia amploare, ne arata calea buna daca cumva ne-am pierdut, ne ajuta sa definim bogatia in termenii corecti. Mersul retrograd  al lui Jupiter ofera posibilitatea de a trece peste niste experiente de viata inca o data, este o a doua sansa, este re-evaluarea unei probleme, relatii, in termeni concreti.

           Aspectul de Luna Plina, adica opozitia dintre Luna in Balanta de mana cu Jupiter retrograd in Balanta si Soarele in Berbec de mana cu Uranus in Berbec formeaza cu Pluto in Capricorn pe gradul 20 un careu in T cardinal.

Aceasta configuratie astrala genereaza crize existentiale, teste grele care intr-un fel parca ne paralizeaza simturile, mintea. Dar trebuie sa stim ca aspectele de careu sunt obstacole dinamice in calea noastra care necesita eforturi serioase pentru a le depasi si pentru a crea ceva de valoare, aici, gloria se naste din provocari dureroase, eforturi incredibile, atentie, cunoastere, evitarea risipirii pe mai multe directii. Energia acestei configuratii poate conduce la realizari semnificative, ne impinge catre succes dar prin fel de fel de crize. Planeta focar este punctul dinamic al acestei configuratii, ofera o solutie pentru criza creata.

Pluto in Capricorn si in casa VIII ca planeta focar ( culege toata presiunea celor patru planete) reinvie tema pasarii Phoenix odata mitologica. Prin natura sa, un careu in T pune in miscare trei domenii de viata. Acuma, cele trei domenii de viata sunt iubire, copii, creativitate personala, mandrie exagerata, prieteni, omenie, grupuri, sperante, viitor, banii care vin prin fel de fel de acorduri semnate, viata intima, banii partenerului, asociatului, transformari majore, regenerare. Reinventarea noastra, a relatiilor noastre sunt teme puternice in urmatoarele zile. Pluto ne vorbeste despre moarte, transformare, regenerare  iar Pluto in casa VIII induce o energie puternica ce poate fi asemanata de cele mai multe ori cu atitudinea unui judecator ce vrea sa stie, sa repare dar sa dea si verdicte destul de aspre in tot ce are la baza un compromis, o eroare, un abuz de putere, manipulare, organizare, responsabilitati, jocurile ascunse ale puterii, relatii secrete, bani multi.

La urma urmei, careul in T este ca o cruce cu o piesa lipsa si tocmai aceasta piesa lipsa este calea de iesire din blocajele pe care le simtim acuma, iar “fa crucea dreapta” este cerinta acestui moment astral. Prin urmare, gradul 20 Rac, punctul opus lui Pluto in Capricorn,  este al patrulea punct important in acest moment astral ce arata calea de iesire din starea de tensiune. Deci solutia este data de semnul Rac si casa II iar accentul se pune pe familie, stabilitate emotionala, mama, copii, radacinile noastre, camin, neam, tara, valoarea si talentele noastre, banii obtinuti prin noi insine.

              Aceasta Luna Plina in Balanta vorbeste despre relatii iar Venus retrograd in Pesti ca si guvernator, stapan, dirijor al acestei energii, se plimba inca print trecut, oferind lectii importante legate de adevarata valoare a unui partener, a unei relatii. ” Cu masca, fara masca”, pare a fi jocul preferat al acestei energii ce stie sa dea jos “ masca” fiecaruia, stie sa rasplateasca dar stie sa si loveasca. Dar, magia isi face treaba in aceste zile, uneori aceasta combinatie astrala ne face atat de vulnerabili incat devenim usor de inselat, tradat iar aceste lucruri se intampla in relatii, bani, credite, prieteni, sperante.

Dar Venus retrograda in Pesti este in pestera lui Chiron in Pesti, iar intalnirea lor reinvie povestea mitologica a vindecatorului ranit.

Chiron nu este doar despre rana si vindecare ci si despre abandon( de tata dar si de mama), educatie aleasa ( a fost crescut la scoala lui Appolo), nemurire(pentru toate serviciile lui, Chiron a primit nemurirea de la Zei) durere( a fost lovit accidental de o sageata otravita a lui Hercules) si renuntare la nemurire in favoarea eliberarii lui Prometeu. Avem aici o legatura profunda intre Chiron cel care si-a folosit intelepciunea pamanteasca pentru scopuri mai mari in timp ce se sacrifica pentru Prometeu cel care aduce un dar de la zei pentru pamanteni. Chiron in Pesti poate accentua teama de a fi ranit, lipsa de incredere in potentialul personal, suspiciunea, sensibilitatea, atragerea unor parteneri care in loc sa ajute la vindecare pot sa mai puna si ei un pic durere. In sens pozitiv, Chiron in Pesti este intoarcerea la credinta, la Dumnezeu,vom capata incredere daca avem incredere, vom obtine vindecare daca vrem cu adevarat sa ne vindecam. Venus retrograd in Pesti in fuziune cu Chiron in Pesti in casa XI  poate trezi abilitatile naturale de vindecare si poate aduce in lumina si rezolva unele dureri din trecut ( Venus retrograd) legate de pierderea identitatii intr-un grup, reputatie deteriorata pe nedrept in cadrul unui grup, prietenii inselatoare, socuri teribile. “ Ma iubesc si ma accept asa cum sunt, ii iubesc si ii accept pe ceilalti asa cum sunt” lasa in urma rani vechi,deci, cultivati iubirea neconditionata, face minuni si ne dezleaga de stanca(Prometeu).

Conjunctia Venus –Chiron in Vesti este provocata de Saturn retrograd in Sagetator iar  dezamagirile romantice, iubirea neimpartasita, angajamentele rupte par a fi lucruri noi acuma dar ele au un dedesupt karmic, un ieri, o viata trecuta. Problemele si obligatiile limiteaza intimitatea si invita singuratatea.” Singur in doi” pare greu de crezut dar este un adevar acuma. De multe ori acest aspect este un indiator al divortului, poate fi si o preocupare financiara legata de o datorie care trebuie platita, afacerile merg mai greu, viitorul financiar este destul de pesimist, avaritia este pe val. As putea defini acest aspect astrologic prin frica de iubire sau teama care blocheaza, pune piedici unei relatii.

Luna Plina in Balanta in aspect de inconjunctie cu Marte si  Ceres pe gradul 23 Taur  este ca un drum in rampa, nu stim ce vine iar modul de a raspunde unei stari de crize sau unei oportunitati este foarte greu de stabilit si asta din cauza planetelor care nu au nici un numitor comun.

Marte in Taur in casa XII este razboinicul spiritual, lupta pentru scopuri mai mari, este singuratic si simte nevoia in permanenta sa faca ceva, si parca tot ce face nu este suficient. Are o perceptie foarte mare a nivelului de energie din ceilalti, visele pot trasmite informatii pretioase, poate initia propria cale de vindecare prin informatii spirituale, actele de bunatate deblocheaza si initiaza un nou drum. Marte in Taur si in casa XII este sinonim cu transformarea dorintei personale in aspiratie spirituala ceea ce va conduce la deschiderea celui de-al treilea ochi( ochi de bou). Natura casei XII este oarecum incompatibila cu natura energiei martiene, totusi,  aceasta energie martiana poate fi folosita cu success in proiectele care necesita o concentratie profunda si lucru in singuratate, putem  descoperi  anumite secrete legate de cei din jur, putem  lucra la recapatarea increderii in propria persoana intelegand valoarea energiei dar si necesitatea ajutorarii celorlalti printr-o implicare directa

In astrologie, Ceres descrie foarte bine pe mama, cum este relatia mama –copil, ce fel de ingrijire primim de la mama sau oferim copilului nostru, cum dam sprijin cuiva si cum primim sprijin de la cineva, cum ne descurcam cu durerea unei pierderi, o separare. Ceres simbolizeaza atasamentul fata de  tot ce am creat si agonia de a pierde creatiile noastre. Povestea ei nu este numai despre pierdere, separare, abandon, respingere, instrainare intre parinti si copii, cu cei dragi, ci si despre refacerea acestei legaturi pe un alt nivel, renastere.

Atat Marte cat si Ceres protejeaza, lupta pentru ceea ce considera ca li se cuvine iar combinatia lor indica faptul ca unitatea si energia pot fi canalizate in apararea si protejarea celor dragi, sau invatandu-i cum sa aiba grija de ei. Aceste energii combinate nearmonios cu Luna Plina in Balanta arata ca nevoia de independenta si autonomie pot fi dejucate de un parinte, de un partener, un sef, un manuitor al legii, dominator. Este important in aceste zile sa inlocuim gandurile de frica cu cele de incredere, curaj, sa rezolvam ostilitatile prin bunavoinita, sa rezolvam conflictele prin diplomatie si intelegere, sa ne urmarim ambitiile si dorintele personale fara a face rau celor dragi.

Luna Plina in Balanta ofera o energie imensa, dinamica, pentru analizarea tuturor problemelor relationale. Utilizati aceste zile sa faceti “curatenie”in relatiile voastre, in mintea voastra, in trecutul vostru.

Sa fiti binecuvantati si protejati!

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

  1. Iti doresc o saptamana la sfarsitul careaia Lumina Invierii sa se reverse intr-un nimb stralucitor asupra ta!
    Pentru toate lucrurile minunate pe care de-a lungul timpului le-ai asternut pe pagina ta,multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.