MERCUR RETROGRAD IN LEU – 8 IULIE 2019 –ORA 02:15 SI 1 AUGUST 2019, ORA 6:58 – REPARA AICI!

“De aceea nu fiti nepriceputi, ci intelegeti care este voia Domnului.” Efeseni 5 -17

Pe 8 iulie 2019, ora 2:15, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda pe gradul 4:27 Leu si termina aceasta aparenta intoarcere in timp pe 1 august  2019, ora 6:58, gradul 23:57 Rac.

Prima si ultima zi( 8 iulie si 1 august) a lui Mercur retrograd sunt de obicei zile provocatoare, se schimba traseul, ritmul. O schimbare de ritm cosmic aduce cu ea de multe ori si confuzii, deci atentie marita in aceste zile. Energia lui Mercur are o influenta foarte puternica iar comunicarea negativa poate avea implicatii pe termen lung.

Influenta lui Mercur retrograd a inceput inca din 20 iunie cand a trecut pentru prima data peste gradul final al miscarii retrograde, gradul 23:57 Rac. Perioada 20 iunie -8 iulie 2019 este considerata ca o perioada de UMBRA, o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ).

Ca planeta a comunicarii, Mercur retrograd tinde sa aduca un anumit nivel de confuzie. Mercur guverneaza mintea noastra “inferioara” – modul in care percepem si interpretam informatiile pe care le primim din mediul nostru si cum transmitem informatii altora.

Comunicatiile de tot felul, dispozitivele, echipamentele de comunicare, de calcul, comert, fluxul de bani, instrumente financiare (carduri, bancomate), invatamantul primar, transportul local ( autoturisme, autobuze, biciclete, motociclete,etc.), frari, surori, rude, matusi, unchi si veri, sistemul nervos central si periferic, sunt in fisa postului astral al lui Mercur care la ora actuala detine o mare putere in viata noastra, ne influenteaza foarte mult viata de zi cu zi. Inotam intr-un ocean de lucruri conduse de Mercur, suntem la mana acestui Zeu si de aceea, perioada de retrogradare poate da peste cap comunicarea, instrumentele de comunicare.

Mercur retrograd face parte din fluxul vietii. Universul ne spune ca exista un timp pentru a initia lucruri noi, pentru a merge mai departe si un timp pentru a reflecta la cele vechi. Mercur retrograd este de fapt un dar ceresc ce ne ofera ocazia de a reflecta, de a revizui si corecta greselile facute in trecut din graba, neatentie, prin fel de fel de influente. Este o sansa de a reflecta si de a da o alta solutie dar corecta si in acord cu planul divin si nu cu cerintele noastre. Mercur retrograd este de fapt un mecanism de auto-corectare al universului, permitand re-vizuirea unor solutii inainte de a fi prea tarziu. Amintiti-va ca retrogradarile sunt normale si semnaleaza ca o planeta si-a pierdut autonomia, se confrunta cu defectiuni, abateri de la drumul corect,  si ca este la mana unei forte mai mari decat ea. Acest concept ne poate ajuta sa avem incredere in procesul retrogradarii, sa intelegem ca inteligenta divina nu face greseli.

Ori de cate ori Mercur este retrograd, oportunitatile nu lipsesc dar ele sunt legate de repararea unor erori din trecut. Daca fizic nu putem merge in trecut, energetic, o planeta retrograda are capacitatea de a scormoni trecutul si ne spune “ Repara aici!”.

Mercur retrograd incepe in semnul Leu si are o influenta deosebita asupra trecutului sefilor, conducatorilor, oamenilor care detin o anumita putere. Multe dintre cerintele acestei perioade tin si de parinti, autoritati( Leul este guvernat de Soare), mandrie exagerata, egou, simtul dreptatii, credinta ca mandria si fala pot rezolva lipsa unor cunostinte, studii (Mercur). In semnul de foc al Leului, Mercur ne ajuta sa vedem imaginea de ansambul, suntem atrasi de ceea ce se vede uitand de detalii. Iar miscarea aparent retrograda poate fi de real folos pentru a vedea toate scanteile, toate detaliile importante care vor schimba astfel povestea, decizia, documentul, calatoria, puterea, iubirea.

Leul este guvernat de Soare, o energie ce sustine viata, aduce lumina, putere, maretie. Iar Mercur retrograd in Leu ne spune ca nu putem creste spiritual daca continuam sa mergem de mana cu mandria exagerata, cu lipsa tolerantei, daca nu intelegem originea noastra divina.  Ar fi bine sa folosim aceasta perioada pentru a redescoperi adevarata putere din noi, pe seful nostru interior, scanteia divina din noi, sa lucram la dezvoltarea acestei puteri interioare renuntand la luptele cu sefii, cu fel de fel de oameni care cred ca pot avea autoritate asupra noastra. Faceti ce va doriti cu mult curaj si autoritate dar fara a rani pe ceilalti. Mercur retrograd in Leu poate fi o binecuvantare. Nu este vorba de a ne revolta, de a ne agita ci de a descoperi defectele in gandirea si perceptia noastra.

Pe 19 iulie, Mercur retrograd aluneca in semnul Rac si va aduce in atentia noastra problemele ce tin de securitatea emotionala, familie, camin, neam, tara, suflet-copilul nostru interior. Marea lectie a lui Mercur retro in Rac ne cere sa invatam sa cautam siguranta in interiorul nostru, in subconstientul nostru, in intelepciunea eterna si divina ascunsa in noi, ea ne poate hrani cu tot ceea ce avem nevoie.

Mercur retrograd pe gradul 4:27 Leu activeaza casa III in harta momentului, se va exprima destul de intens in urmatoarea perioada deoarece iubeste aceasta casa( este una din casele lui preferate). Casa III vorbeste de comunicare, scris, studii, rude, frati, surori, calatorii, mass-media.  Cum casa III se ocupa si de toate tipurile de zvonuri, mesaje, rapoarte, discursuri, dezbateri, acuma, Mercur retrograd poate aduce in lumina adevarul unor zvonuri fase, barfe, fel de fel de idei confuze, documente inselatoare, surprize teribile in acte, documente.

Marte in Leu merge de mana cu Mercur retrograd in Leu ceea ce amplifica presiunile mentale, comunicarea agresiva, nerabdarea, provocarile, bataliile intelectuale, cautarea adevarului. Ar trebui sa ne utilizam puterea fizica si mentala pentru a practica rabdarea, sa nu ne lasam condusi de mandrie, emotii impulsive, rautati, lupte. Evitati deciziile spontane, actiunile grabite, viteza in trafic, pot duce la conflicte si perturbari. In schimb, acest aspect fabulous este bun pentru a afla adevarul, pentru a afla ceea ce trebuie cu adevarat sa stim, Este aspectul perfect pentru investigatii, anchetatori, jurnalisti, detectivi, elevi, examene.

Tot Mercur retrograd in Leu este provocat de Uranus in Taur si am putea sari la concluzii fara a sti de fapt toate datele. Nerabdarea nu face casa buna cu activitatile mentale plictisitoare sau repetitive. In schimb, acest aspect este benefic unor descoperiri senzationale.

Cu Mercur retrograd in Leu in aspect benefic cu Chiron in Berbec, aceasta perioada este foarte buna pentru vindecari sufletesti. Putem sa intelegem mai bine intentia din spatele cuvintelor, putem deveni o voce vindecatoare, putem sa ne folosim in mod eficient cuvintele pentru a vindeca problemele sufletului. Devenim mai deschisi catre noi moduri de a privi trecutul, puterea divina din noi, puterea iertarii.

Urmeaza o perioada in care activitatile noastre trebuie sa inceapa  cu “re-: revizuire, reevaluare, reflectare, ….

 Angajamentele facute in timpul unui  Mercur retrograd sunt cel mai adesea angajamente care se vor modifica. Semnarea oricarui document important, ar trebui sa fie pus fie in asteptare sau daca se semneaza, probabil va fi schimbat in vreun fel.

Cel mai bun mod de acompaniere a lui Mercur retrograd este abordarea unei atitudini pozitive si o incetinire a ritmului asociat cu o atentie marita; acolo unde lucrurile nu sunt clare intrebati, nu va grabiti sa luati decizii, repetati raspunsul dat unei persoane daca simtiti ca nu ati fost inteles, astfel se pot evita necazurile. Acuma, privim lumea intr-un mod diferit, prin prin filtre diferite  si putem avea  unele revelatii interioare foarte importante.

Acordati o atentie deosebita comunicarii si pe 21 iulie cand Mercur retrograd se intalneste cu Soarele pe gradul 28 Rac ( este jumatatea perioadei de retrogradare).

Nu toate efectele lui Mercur retrograde sunt rele, uneori, acest mesager cosmic poate aduce in viata noastra lucruri, oameni, informatii de care inca mai avem nevoie. A merge inca o data peste anumite experiente din trecut poate fi o modalitate foarte buna de a fi in acord cu Mercur retrograd.

Mercur ne reaminteste ca oricarui lucru ii vorbim, va veni spre noi.

Adriana Tudosa

 

 

 

 

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.