LUNA NOUA IN BERBEC- 14 APRILIE 2010 ORA 15:29-ORA ROMANIEI- TRANSFORMARI………

astro_2gw_289_luna_noua_in_berbec.79918.2915

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, este o energie benefica demararii unor noi actiuni, este un timp in care energia schimbarii este iarasi la noi, de noi depinde daca o vom folosi in favoarea noastra sau nu. Faza de Luna Noua confera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor , asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.
Influenta majora a acestei energii va fi asupra semnelor cardinale Balanta , Berbec, Rac, Capricorn, mai ales pentru cei nascuti in apropierea datei de 14 plus minus trei zile  dar si pentru cei care au  planete personale,  ascendentul,   MC pe gradul 25 ( plus minus 3 grade ).
Momentul Lunii Noi in Berbec are un ascendent in Fecioara  gradul 4:01 , este un ascendent de pamant , mutabil ce induce o energie ca va accentua activitatea mentala,intelectuala. Capacitatea de a analiza dar si atentia la detalii este foarte mare , putem simti nevoia de a studia ceva nou , sa imbunatatim modul in care ne facem munca, putem fi interesati de orice fel de proiect , de sanatate , de imbunatatirea  relatiilor  cu colegii de munca .Este foarte important sa incercam sa nu neglijam propriile interese, sa nu petrecem prea mult timp in analiza inutila a fel de fel de date  pierzand timpul  pe lucruri neimportante , sa incercam sa ne respectam concluziile fara a ne intoarce din nou , acest lucru poate conduce la destabilizari. Nu este foarte bine sa ne izolam , sa fim  prea retrasi  , putem fi absorbiti de munca noastra . Fizic,  energia acestui ascendent poate provoca nervozitate ,tulburari intestinale ,  insomnie ,  griji excessive , anxietate . Este o perioada in care interesul este legat de proiecte ce pot aduce rezultate tangibile , serviciile aduse celorlalti pot aduce beneficii, problemele de sanatate , de mediu devin accentuate . Eficienta si harnicia ne pot insoti in urmatoarea perioada , trebuie sa incercam sa gasim un echilibru intre munca si relaxare , sa ne straduim sa fecem lucrurile cat mai bine , sa incercam sa eliminam  abordarea prea critica si jignitoare la adresa celorlalti. Energia ascendentului in Fecioara influenteaza sistemul nervos ,  insomnia, alergiile, dificultatile respiratorii  precum si stresul legat de boala , de aceea , ar fi bine sa incercam sa imbunatatim sanatatea noastra prin diete si exercitii fizice , sa incercam sa ne calmam mintea si sa ne relaxam corpul fizic.

Guvernatorul ascendentului este Mercur in Taur  plasat in casa IX , vorbim de o energie ne  aduce destul de repede cu picioarele pe pamant, devenim realisti, practici,  putem  sa ne folosim mintea in scopuri practice , inteligenta devine solida , apare elementul de bun simt si rationamentul concret care parca gandeste cu “ mainile “ , de fapt , putem spune ca aceasta energie mercuriana se manifesta foarte intens printr-o inteligenta ce stie sa palpeze, sa descopere speculatiile eficiente, intentiile practice,frumusetea .Mercur in Taur accentueaza tot ceea ce vedem  ,  din acest motiv, vom dori sa fim amabili, sa ne infrumusetam locuinta , chiar si biroul, sa ne punem in valoare gusturile rafinate.
Mercur in Taur este domol, senzual si logic, nu se grabeste si se gandeste la toate , in timp ce Mercur in Berbec latra, Mercur in Taur fredoneaza , iar in acest moment de Luna Noua , energia mercuriana se combina cu energia venusiana in Taur ,  este accentuata aceasta energie ce va sti cu siguranta sa ne faca sa savuram textura cuvintelor,  sa invatam din poezia lina a tinerii in brate ,  a atingerii,a gustarii . Tandretea si pasiunea este cantecul acestei primaveri,  un cantec ce sensibilizeaza , infrumuseteaza dar si stabilizeaza. Mercur in conjunctie cu Venus in semnul Taurului ne vor influenta viata in urmatoarele saptamani, isi vor pune amprenta  atat asupra experientelor pe care le vom avea dar si asupra modului cum abordam aceste experiente. Aceasta energie rezultata prin combinarea lui Mercur cu Venus in Taur  poate lucra ca un sprijin in intelegerea lectiilor  lui Pluto retrograd in Capricorn . Despre Pluto retrograd in Capricorn cititi aici :

Descendentul in Pesti subliniaza dificultatile din camin, scandaluri, legaturi multiple, rataciri pe cai neprielnice, orice fel de relatie este marcata de deceptii produse de fraude, dezonoare. Guvernatorul descendentului este Neptun plasat in casa VI-casa muncii, sanatatii, este o energie ce sprijina Luna Noua in Berbec gradul 24:27.
Luna in Berbec este o energie  patimasa , indrazneata , naravasa ce induce ambitie, nevoie de libertate si independenta, dorinta de reformare si schimbare a conditiilor existente in jurul nostru, putere de a trece peste obstacole si de a actiona in situatiile critice . Vorbim de o energie lunara ce stie sa rasplateasca dragostea pentru schimbare , distrugerea conditiilor potrivnice, poate fi ajutorul de care ai nevoie sa renasti dupa o  infrangere.  Soarele in Berbec este o energie ce reuseste atat de bine sa dea viata naturii moarte , este o energie ce ne alimenteaza vitalitatea , nevoia de actiune, initiativa, exploziile afective , precipitarea si nevoia de afirmare . Este un ritm vital asemanator unui accelerator , devenim rezervoare pline de energie, dar atentie , acestea pot fi scapate  de sub control sub actiunea instinctelor primitive devorante si viguroase. In relatiile afective , aceasta energie , din dorinta de a rezolva problemele,  poate conduce la reactii bruste si agresive , un control greu al nerabdarii si o reactie pe masura la ofense.
Luna Noua in Berbec este plasata in casa VIII , o casa complexa in care ne intalnim cu unele dintre cele mai importante si provocatoare probleme . Casa VIII este casa mortii, regenerarii, transformarii,se refera la resurse comune si include totul , de la impozite , asigurare  si afaceri , pana la mosteniri , casatorie pentru bani. Regenerarea inseamna mai   mult decat moartea , inseamna transformarea individuala , indiferent daca este emotionala ,fizica ,mentala , spirituala . Casa VIII include fortele vitale  care sunt legate de sex,nastere si viata dupa moarte , dar si moartea, aici se consuma casatoria , aici ne intalnim cu toate formele de intimitate . O Luna Noua in casa VIII ESTE MAI PROPICE TRANSFORMARII,  regenerarii dacat noilor inceputuri, este o energie propice autoimbunatatirii si regenerarii prin propria vointa . Urmeaza o perioada in care este amplificata dorinta de a cunoaste cat mai multe din misterele universului, domeniul spiritual poate aduce momente de intelegere a celor mai importante aspecte ale vietii. Se poate manifesta si dorinta carnala, egoismul, zgarcenia , jocul puterii si al banilor dar acestea vor cauza puternice conflicte interioare si suferinta. Sunt favorizate mostenirile ,administrarea banilor altor oameni, creditele financiare.  
In sextil cu Neptun si Chiron,  putem vorbi de multa imaginatie si intutie, este favorizata munca intelectuala care cere inspiratie  ,  este un aspect favorabil gasirii unor solutii in probleme care pareau fara rezolvare.
Este o Luna Noua in Berbec cardinala ce elibereaza o energie ce ne focalizeaza catre experiente noi intr-o directie precisa, actiuni si experiente noi ce pot aparea in domeniul casei VIII, o casa care incepe in semnul pestilor . Cu casa VIII in semnul Pestilor ,  comoditatea  ne insoteste in urmatoarea perioada,in privinta unor amanunte semnificative , le putem sesiza rapid imbunatatind sau schimband total o idée, un parteneriat de afaceri, un credit. Tot casa VIII in Pesti poate provoca mister in jurul mortii.
Vorbim de o Luna Noua ce are drept fundal transformarea , regenerarea , moartea , banii celuilalt , emotii puternice , dar exista si “ magia noilor inceputuri “ o  magie care ne poate ghida , atrage pas cu pas prin serpentinele vietii, multe vin acuma cu un scop ce nu mai corespunde cu ce a fost in trecut , noile inceputuri sunt benefice dar in acest moment de Luna Noua in Berbec aceste noi inceputuri sunt cautate intr-un mod tremurat, cu multe emotii , frica  dar si cu suficienta energie de a actiona , de a transforma .

Succes

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

  1. Vezi ca ai gresit titlul si m-ai derutat :))
    Nu e 14 martie e 14 aprilie. M-am uitat pe harta si m-am dumirit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.