LUNA NOUA IN VARSATOR SI ANUL SARPELUI DE APA -10 FEBRUARIE 2013 -30 IANUARIE 2014

  ANUL SARPELUI  DE APA  -10 FEBRUARIE 2013 -30 IANUARIE 2014

“ STIU CE INSEAMNA SA MERG SINGUR PRIN VIATA CAUTANDU-MI VISUL “

Luna Noua in Varsator din 10 februarie 2013 coincide cu inceperea Anului Sarpelui  de apa ,  un an ce  va pune un accent deosebit pe munca , atentie la detalii , intuneric, secrete ,  probleme grave care impletesc intr-un mod ascuns o anumita siretenie . Energia sarpelui de apa ( sarpele negru ) este linistita , reflectorizanta , de sine-statatoare si evita zgomotul , confruntarea , superficialitatea , interactiunile sociale excesive . Sarpele cauta tot timpul un refugiu  care sa-i ofere protectie , siguranta , caldura de care are nevoie . In consecinta , acest an poate induce multor oameni dorinta de a se retrage din situatiile de viata haotice , sa caute locuri si oameni care ii pot oferi protectie si o stare de bine . Sarpele  este admirat pentru posibilitatea lui innascuta de a-si lepada pielea veche fiind un simbol al innoirii , intineririi si chiar al nemuririi . In consecinta acest an poate sa  ne ajute sa dam deoparte tot ce este greu , invechit din viata noastra , sa eliminam stresul, sa ne redefinim scopul vietii . Tot sarpele este si un simbol al raului , al pericolului si ispitei . In Biblie , sarpele este o fiinta mitica, foarte mare si lunga care are o gandire si o fire rea . Sarpele  simbolizeaza “ ispita , cel care inseala  “, exemplul cel mai bun este cel in care sarpele a ispitit pe Adam si Eva in Gradina Edenului sa guste  fructele din Pomul Cunoasterii Binelui si Raului, din aceasta cauza ei au fost alungati din Rai . Sarpele le-a adus atat cunostinte cat si pacate.  Sarpele este un simbol al transformarii, este cel mai uzitat simbol sexual , conform Bibliei , sarpele este seducatorul, cel care te impinge sa pacatuiesti .

Deci, acest an poate aduce” ispite” ce  pot face mult rau unor relatii stabile , poate aduce transformarea ,  intinerirea , vindecarea sufletului prin cunoastere , intuitie , constientizare psihica .Serpii sunt gardieni puternici ai templelor si spatiilor sacre , sunt pazitorii naturali ai comorilor sacre care nu pot fi mutate cu usurinta din calea pericolului . Mitologia greaca ne spune ca sarpele Ophion a incubat oul primordial din care toate lucrurile s-au nascut . Sarpele este un simbol  al nemuririi, divinitatii deoarece ei par a se reincarna din ei insisi atunci cand pielea lor naparleste . Ei au capacitatea de a-si musca coada formand un cerc ce are drept simbol ezoteric –eternitatea . Sarpele este un simbol puternic iar de-a lungul  istoriei , totem-urile multor culturi  au fost reprezentate prin serpi .In medicina mitologica dar si in ziua de astazi, sarpele apare ca un simbol al vindecarii . Asclepios , Zeul  medicinei si vindecarii  in mitologia greaca este reprezentat ca un personaj cu un sarpe incolacit in jurul lui dar care a devenit si un simbol al medicinei moderne .

Sarpele este pe de o parte un animal simplu , rece , fara par ,fara picioare  dar simbolismul lui este bogat si variat , de neinteles si misterios . E o linie abstracta , fara inceput si sfarsit  , dar o linie care este in viata . Cu simplitatea lui , puterea lui de seductie este originala , hipnotizanta , enigmatica , posesiva , sufocanta si cam nesigura . Dragostea , sexualitatea , romatismul sunt in aer in acest an dar si in intuneric iar scandalul , descoperirea amantilor , secretelor fac din energia sarpelui un ingredient special in relatii.  Veninul sarpelui este asociat cu substante chimice care au puterea de vindecare ,datorita acestui lucru , sarpele este asociat adesea cu unul dintre cele mai intelepte animale iar acest an poate veni cu descoperiri importante in domeniul medicinei .   Tot serpii sunt un simbol al razbunarii , veninul lor poate ucide in cateva secunde . Sarpele este un mare senzor al lumii , stie ce se intampla , simte adevarul si falsitatea , in consecinta , scandalurile si razbunarea pot lua o amploare deosebita in toate directiile : economic, politic, administrativ, relational . Cred ca acest an poate fi o lectie pentru multi , o lectie ce obliga la corectitudine , adevar , onestitate .
Sarpele este subtil , atent la detalii , profund in gandire ,in consecinta , acest an poate  fi un an spectaculos in domeniul stiintei , cercetarii , esoterismului, tehnologiei .
Acest an este un an de apa , un element asociat cu intuitia , imaginatia , sensibiltatea, puritatea , fertilitatea  . Apa  este privita ca o sursa a vietii ,  este si un simbolal intelepciunii , apa  ia forma vasului in care este pusa , ea poate trece si peste un munte , de fapt sapa prin munte si tot trece . Anul 2013 poate fi destul de special pentru cercetare , oameni de stiinta dar si pentru toti cei care vor sa cunoasca ,, sa invete , sa treaca peste orice limita .
Serpii sunt sensibil la schimbarea vremii , nu le place frigul  , in consecinta , acest an poate fi  mai bland , mai plin de caldura .
In cele din urma , serpii sunt un simbol al unei comori ascunse , pazite , iar acest an nu este  bun pentru speculatii , pentru asumarea unor riscuri inutile ci este un an ce cere destula atentie la detalii , focalizare si disciplina , doar asa gasiti comoara de care aveti nevoie si ea poate fi mult mai aproape decat credeti .

Sarpele stie sa imbine secretul, misterul cu intelepciunea si tradarea , deci , feriti-va de lucrurile  care nu pot fi observate in totalitate . Anul 2013  poate fi un an al renasterii spirituale si explorarea misterelor vietii , este  asociat cu misticismul , reflectia , introspectia . Acest an poate oferi raspunsuri clare la unele probleme care par fara rezolvare .
Intelepciunea antica chineza ne spune ca un sarpe in casa este un semn bun , un semn ca familia nu va muri de foame .
Anul sarpelui de apa aduce noroc financiar  dar prin atentie la detalii , prin idei creative , inteligenta , intuitie , prin locuri de munca stabile care ofera siguranta .
Misteriosul an al sarpelui va combina intr-un mod exceptional  culorile , va aprecia  frumusetea dar si frumusetea sufletului ( in acest an se vad ochiii , se vede sufletul …) .
Anul 2013 inchide prima jumatate a unui ciclu de 12 ani al zodiacului chinezesc , poate fi vazut ca un an de trecere catre urmatoarea jumatate a ciclului de 12 an , un an bun pentru o analiza a trecutului si indepartarea situatiilor vechi care nu ne mai folosesc ( asa cum sarpele naparleste renuntand la pielea veche si noi suntem ajutati in acest an sa ne eliberam de constrangeri , de vechi ) . Totusi acest an combina focul –elementul principal al sarpelui cu apa –elementul anului , in consecinta , focul este sub apa sau focul poate iesi prin apa asemeni unei lumanari plutitoare care arde frumos . Norocul in acest an depinde foarte mult de capacitatea de a combina in mod armonios aceste doua energii contrare .
Intuitia ne va conduce acolo unde sa gasim comoara necesara sufletului nostru, unii o pot gasi departe, altii o pot gasi chiar langa ei .

“O alta dimensiune
Lumea acunsa isi are norii si ploaia sa , dar de un alt fel
Cerul sau si lumina soarelui sunt de un alt fel .
Acest lucru le este aratat numai celor slefuiti
Celor care nu sunt amagiti de aparenta desavarsire a lumii obisnuite .”
Rumi

Despre semnul Sarpelui in astrologia chineza puteti citi aici .

Adriana Tudosa

You may also like

9 Comments

 1. Draga Adriana, eu sunt nascuta in anul Sarpelui de foc, 1977, pe 2 apr, (23:45). Oare cum va fi acest an pentru mine?Exista sanse de casatorie?
  Te pup!

 2. Astazi la scoala copiii au invatat despre noul an chinezesc. Si li s-a povestiti si despre zodiacul chinezesc. Sarpele era numarul 6 in zodiacul chinezesc, adica nu inchidea un ciclu de 12 ani cum s-a spus mai sus.
  Mihaela

 3. eu am gresit , de fapt am vrut sa scriu ca este sfarsitul primei jumatati a unui ciclu de 12 ani;multumesc .
  adriana

 4. Poti detalia diferenta dintre sfarsitul primei jumatati si sfarsitul ciclului. Stu ca si in astrologie e o anumita semnificatie dupa primele 6 case, dar nu situ care.
  Multumesc, Mihaela

 5. Ca intotdeauna, articolul este foarte frumos, imi place nespus de mult. Imi doresc sa fie mai multe, abordind alte, si alte subiecte din astrologie. Imi place la nebunie cum scrii. Esti adorabila. Cu mare drag, Otilia.

 6. Draga Adriana ca de obicei ma captivezi cu subiectele interesante pe care le abordezi.Astazi chiar m.ai facut curioasa, eu sunt sarpe de foc (sunt nascuta pe 13 ianuarie 1978) ma va afecta cumva acest sarpe de apa? Sincer nu prea ma pricep la zodiacul chinezesc.Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.