14 FEBRUARIE 2013 SI VALENTINE –ASTEROIDUL 447 –O DRAGOSTE CARE IARTA

“Sa iubesti fara risc
Atunci cand iubesti o fiinta , in loc sa te agati de ea in mod egoist , gandeste-te sa o conectezi la cer , la sursa inepuizabila a vietii , astfel incat ea sa se poata hrani si regenera fara incetare . Nimic nu e mai important decat sa stii sa iubesti.”
Omraam Mikhael Aivanhov

Astrologic , asteroidul  447 Valentine are o legatura  puternica cu casa VII –partener sortit ,  cu iubirea care iarta , cu iubirea plina de compasiune , cu “sufletul pereche , sacrificiul  de dragul  iubirii , cu iubirea care trece cu vederea defectele partenerului . In sinastrii ( astrologia unei relatii) ,  asteroidul 447 Valentine este uimitor , este “ dragostea  adevarata “ care tine legati doi oameni datorita faptului ca se pot ierta usor unul pe altul . De multe ori , acest asteroid poate arata si sacrificiile pe care trebuie sa le faci pentru a fi cu persoana iubita . Casa astrologica in care apare Valentine poate indica locul in care poti face anumite sacrificii de dragul unei relatii , asta nu inseamna doar relatii de dragoste si casatorie , poate fi un parteneriat de afaceri , o relatie avocat-client  sau orice alt fel de relatie care implica doua persoane . Valentine poate indica de asemenea si modul in care trimiti ceva la o alta persoana ;  acest lucru poate fi o scrisoare ,un document legal , etc. Pe 14 februarie 2013 , asteroidul 447 Valentine este pe gradul 29:05 Pesti in conjunctie stransa cu steaua fixa Skeat . In astrologie , Scheat este o energie privita adesea cu frica si dispret , este corelata cu accidente care implica apa, oceanul, prevesteste evenimente climatice majore . Dar totusi Scheat , este legata de un asteroid care este benefic ,  inclin sa cred ca Valentine poate imbuna un pic energia acestei stele fixe .

Gradul 29 este un grad karmic , un grad de urgenta ce poate aduce  schimbari majore  dar si pierderi majore. Pot exista unele probleme in luarea deciziilor , pot aparea evaluari si reevaluari a situatiilor inainte de a lua o decizie, poate aparea o frica de necunoscut , un atasament fata de situatiile,oamenii care ne vorbesc  intr-un limbaj familiar si obisnuit si de aici teama de a imbratisa necunoscutul. In astrologie ,gradul anaretic este vazut de multe ori ca un grad de criza ,de urgenta , de destin ,cu mult stress care forteaza intr-un anumit fel nevoia luarii unei decizii .

 Simbolul Sabian pentru gradul  30  Pesti

“ Visul unui vizionar capata acum viata ; un chip este cioplit in stanci imense “. Valentine in semnul Pestilor ne poate face sa credem de multe ori ca iluziile sunt chiar bune dar acest grad ne aminteste ca iluzia devine realitate acuma si inainte de a actiona trebuie sa cantarim bine lucrurile . Chiar daca Valentine este o “ dragoste care iarta orice “, acuma  suntem pusi in situatia de a ne analiza idealurile , ce relatii avem  , cum ne-a influentat viata o persoana iubita si cum ne vedem viitorul ?

Acest simbol vorbeste de manifestarea concreta a idealului legat de iubire , iubit , iubita , un ideal ce se vede , devine ceva concret sau devenim nemultumiti de ceea ce vedem . Este o zi benefica constientizarii imaginii partenerului pe care ni-l dorim, cum vrem sa fie , mesajele pot fi din surse surprinzatoare in termini reci si fara emotii .Valentine este acuma la sfarsitul calatoriei lui prin semnul Pestilor  si ne indeamna sa fim atenti la ce ne dorim intr-o iubire ,sa iertam si sa aspiram la acea iubire de care sufletul nostru are nevoie .

In acord deplin cu acest grad zodiacal este povestea “ Piatra Mare “ scrisa de Nathaniel Hawthorne .

“ La apus de soare , o mama si fiul  ei stau si discuta despre Piatra Mare . Aceasta minune a naturii pare de aproape un haos de roci gigantice dar privita de la distanta , devine o fata nobila ce ofera afectiune locului respectiv . De fapt, unii spun ca prosperitatea zonei este influentata de aceasta Piatra Mare . Mama ii spune fiului ei Ernest  ca exista o profetie legata de aceasta piatra , profetie ce spune ca un copil nascut in aceasta vale va deveni cea mai nobila persoana a timpului  si ca fata lui va fi asemeni fetei Pietrei Mari . Unii oameni nu cred in profetii deoarece nu cred ca poate exista o persoana care sa semene cu o minune a naturii . Ernest ii spune mamei lui ca spera sa traiasca ca sa vada acea persoana minunata . Ernest crestea pe langa mama lui dar in fiecare zi petrecea multe ore uitandu-se la fata Pietrei Mari . Anii trec iar Ernest continua sa mediteze asupra fetei Pietrei Mari care a devenit un fel de profesor pentu el .  In timp, el devine celebru pentru intelepciunea lui care  atragea oameni din locuri indepartate . El avea multa intelepciune care nu se gasea in carti dar care a dezvoltat-o in timp ce se uita la fata Pietrei Mari. Cand oamenii paraseau zona , ei se uitau in sus la fata Pietrei Mari , isi dadeau seama ca au mai vazut aceasta fata dar nu-si aminteau exact unde . Un mare poet soseste in aceasta zona , se intalneste cu Ernest care se uita atent la el , apoi la Piatra Mare dar nu gaseste nici o asemanare . Ernest devine trist iar poetul il  intreaba de ce , acesta ii spune despre profetia locului .  Poetul ii raspunde ca nu este demn sa indeplineasca aceasta profetie deoarece el nu a trait o viata exemplara asa cum sugereaza poemele lui . Pe inserate , Ernest si poetul au mers intr-un loc deschis unde Ernest vorbea locuitorilor zonei . In timp ce vorbea , poetul observa ca ceata din jurul fetei Pietrei Mari se aseamana cu firele de par alb din capul lui Ernest , expresia fetei lui Ernest semana leit cu fata Pietrei Mari . Atunci , poetul se ridica si spune “ Iata , Iata ! Ernest este chiar chipul fetei Pietrei Mari !” Cei adunati recunosc astfel indeplinirea profetiei legata de Piatra Mare .

“Ce iubire vreti sa aveti , ce iubit vreti sa primiti ?

 

Adriana Tudosa

You may also like

7 Comments

  1. In sinastrie, Valentine in conjunctie cu o planeta personala, de exemplu: Soarele, Venus sau Luna, care este persoana “care iarta , care se sacrifica de dragul iubirii , care trece cu vederea defectele partenerului”? Planeta sau asteroidul Valentine?

    Multumim, multumim, multumim… Adriana!!!

  2. Imi cer scuze ca indraznesc daca ma puteti ajuta sa aflu pozitia asteroidului Valentine pentru: 20.02.1965, Ludus, Mures, ora 02.00 am si 07.08.1966, Rosiori de Vede, Teleorman, 21.30 pm, pur si simplu nu m-am descurcat cu astro.com, daca se poate va foarte multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.