LUNA NOUA IN VARSATOR SI ANUL MAIMUTEI DE FOC-8 FEBRUARIE 2016 -27 IANUARIE 2017

maimuta

Luna Noua in Varsator din 8 februarie 2016 coincide cu inceperea Anului Maimutei de foc.

Maimuta este al noulea semn in zodiacul chinezesc, este Yang iar elementul fix este metalul.
2 feb 1908 – 21 ian 1909 – PAMANT
20 feb 1920 – 7 feb 1921 – METAL
6 feb 1932 – 25 ian 1933 – APA
25 ian 1944 – 12 feb 1945 – LEMN
12 feb 1956 – 30 ian 1957 – FOC
30 ian 1968 – 16 feb 1969 – PAMANT
16 feb 1980 – 4 feb 1981 – METAL
4 feb 1992 – 22 ian 1993 – APA
22 ian 2004 – 8 feb 2005 – LEMN
8 feb 2016 – 27 ian 2017 – FOC
Piatra norocoasa: cristale de cuart, agat, acvamarin
Cele mai bune ore : 3-5pm
Sezon :Vara, luna iulie, august
Culori norocoase: auriu, galben,alb, albastru ,evitati  negru, gri , culorile inchise
Motto: eu sustin,  eu intretin
Directia norocoasa : Vest / Sud -Vest
Numerele norocoase: 1, 7, 8; Evitati: 2, 5, 9
Flori norocoase: crizantema
Compatibilitate maxima : Dragon,Sobolan

In astrologia chineza, fiecare an este condus de un animal iar Maimuta de foc isi va pune amprenta puternic asupra anului 2016.
Cum este Maimuta?

Maimuta este ingenioasa, inteligenta, extrem de distractiva, fara inhibitii, rareori se jeneaza de ceva si se exprima pe sine fara frica. Pe langa vigilenta mentala poseda si o mare rezistenta fizica, intruchipeaza un puternic potential de lider si castiga increderea celorlalti cu mare usurinta. Rar va permite cuiva sa-i spuna ce sa faca, are o mare dexteritate a mainilor, are certe calitati in manuirea calculatorului, masinilor. Generoasa si sensibila, iubeste sa-i ajute pe ceilalti. Nerabdatoare, se plictiseste destul de repede si este constant in cautarea unor jocuri noi, lucruri noi, activitati noi. Curiozitatea maimutei este imensa, are o mare sete de cunoastere, este foarte buna sa rezolve orice fel de problema. Are sanse foarte mari sa devina  celebra, orice ar face, maimuta este insotita de-a lungul vietii de noroc. In relatia cu prietenii, este loiala si devotata, in relatiile de iubire  poate fi pasionala, poate cadea cu usurinta in dragoste, este fermecatoare, amuzanta, romantica. Iscoditoare la extrem, tot timpul va crede ca frunza este mai verde in alta parte decat in “ copacul ei”, poseda perspicacitate psihologica care ii permite sa citeasca oamenii ca pe o carte.
Adaptabila si versatila, este preocupata tot timpul de tot ce este nou, este atrasa in mod special de arta, ii place tot ce este rafinat, original, iubeste luxul. Poate avea succes in orice profesie, se poate afirma in politica, diplomatie, industrie, comert, poate incerca orice si acest “ orice “ va functiona in special in cazul in care este grijulie sa-si termine studiile superioare. Desi se poate adapta la o varietate intreaga de ocupatii, cel guvernat de maimuta va gravita in mod natural spre lumea afacerilor si asta din cauza faptului ca un asemenea om are nevoie sa fie observat. Niciodata nu poti castiga un razboi de cuvinte cu o maimuta, este mult prea inteligenta iar farmecul si umorul ii sporesc popularitatea, optimismul ei ramane constant, chiar daca uneori devine ascunsa si inselatoare, bunatatea ei este de neinlocuit. Intotdeauna in alerta, maimuta este sociabila si ii place sa fie in mijlocul oamenilor, poate ierta dar niciodata nu uita si poate fi razbunatoare. Stie sa-si astepte randul, oportunitatea perfecta si nu o poate opri nimic de la atingerea unui obiectiv. Stie sa atraga oamenii, chiar si persoanele cele mai timide se pot deschide in fata ei.Este foarte buna in evaluarea riscurilor si a problemelor financiare, nu-i pasa de opiniile celorlalti, stie ca este norocoasa si stie ca are puterea de a schimba lucrurile. Nu face nici o mutare fara un plan, incearca sa faca lucrurile cel mai bine si de multe ori este uimita chiar si ea insasi de rezultat.  Omul nascut sub acest semn stie sa asculte pe altii si sa ofere cea mai buna solutie pe loc, destinul ii ofera sansa de a ajunge celebru sau cunoscut si asta datorita farmecului, inteligentei si norocului care-l tine de mana. Maimuta este mereu in fata, memoria ei fenomenala nu uita detaliile a tot ceea ce a vazut, citit, auzit.

Puncte forte :entuziasta, sigura de sine, sociabila, inovatoare
Puncte slabe :geloasa, suspecta, vicleana, egoista, aroganta

Combinatia dintre elemenutul de foc al anului 2016  cu  metalul –elementul de baza al maimutei poate fi constructiva ( focul da forma metalui) sau distructiva –focul topeste metalul. Focul acestui an aduce un  comportament ostentativ si stralucitor, multa impulsivitate, favorizeaza lunile de vara. Acesta este un an cand riscul este rasplatit, chiar si in conditii foarte dificile, aceasta creatura vicleana ne va ajuta sa gasim calea de a le depasi si reusi, important este sa ne pastram simtul umorului, voia buna chiar daca “afara ploua”. Maimuta stie ca cel care rade si fuge traieste sa rada si in urmatoarea zi.
Cum anul 2016 este un an Yang de foc, trebuie sa stim ca focul, metalul pot fi forte distructive, pot aduce multe iluzii, excrocherii, influente psihice foarte puternice atat in bine cat si in rau. Maimuta poate improviza orice cu multa originalitate si poate da o noua fata unei idei vechi, in consecinta, acest an poate fi o haina noua pentru stiinta, teatru, dans, magie, circ, cabaret, alpinism. Memoria maimutei este fenomenala iar acest an este propice celor care isi vor valorifica inteligenta, oamenilor de stiinta, inovatiile pot da un nou mers omenirii. Acest “animal obraznic” aduce un ritm rapid si motivatii puternice pentru a reusi. Maimuta amplifica comunicarea, umorul si capacitatea de a gasi solutii neconventionale la problemele vechi. Indrazneste sa fii diferit spune maimuta de foc si eu te voi ajuta sa ajungi in varf. Influenta maimutei de foc pune totul in miscare dar in general, cele mai mari realizari vor fi obtinute prin eforturi personale, individuale si mai putin prin cele de grup. Desi este un an alert, plin de viata, optimist si progresist, toate deciziile trebuie sa se bazeze mai mult pe fapte si nu pe emotii deoarece acestea pot incurca destul de mult.
Anul maimutei este anul inventiilor, asumarea riscurilor, acuma, o minte inventiva cucereste lumea. Cheia succesului in acest an este educatia deoarece maimuta este creativa si inovatoare prin mintea ei, prin ceea ce stie si prin ceea ce invata. Chiar daca maimuta este nerabdatoare si imprastiata, are totusi o multime de idei ingenioase. Anul maimutei de foc poate fi amenintator prin faptul ca va detrona conventiile vechi care nu mai functioneaza, va rasturna aliante, sefi care nu au nici o viziune si care se bazeaza mai mult pe fel de fel de trucuri vechi.
In dragoste, Maimuta isi pierde foarte repede interesul daca nu este respectata egalitatea. Maimuta este o creatura dinamica astfel incat relatiile si emotiile vor fierbe in acest an de foc.

Zodiacul  chinezesc imparte anii si in functie de cele cinci elemente : metal, apa,lemn, foc ,pamant :
– daca anul se termina in 0 atunci este un an Yang-Metal
– daca anul se termina in 1 atunci este un an Yin –Metal
– daca anul se termina in 2 atunci este un an Yang –Apa
– daca anul se termina in 3 atunci este un an Yin –Apa
– daca anul se termina in 4 atunci este un an Yang -Lemn
– daca anul se termina in 5 atunci este un an Yin –Lemn
– daca anul se termina in 6 atunci este un an Yang -Foc
– daca anul se termina in 7 atunci este un an Yin –Foc
– daca anul se termina in 8 atunci este un an Yang –Pamant
– daca anul se termina in 9 atunci este un an Yin –Pamant

Influenta energiei anului maimutei de foc asupra fiecarui semn zodiacal chinezesc depinde de compatibilitatea maimutei  cu celelalte semne .
Maimuta  este cea mai compatibila cu Sobolanul si Dragonul ( legea afinitatii care grupeaza in triunghiuri de afinitate animalele zodiacului chinezesc ).
In consecinta, Maimuta, Dragonul si Sobolanul sunt vedetele acestui an,  pot beneficia din plin de energia anului 2016.

Un alt aspect de care trebuie sa tinem seama, este elementul anului , anul 2016 este un an de foc.

Se stie ca focul sprijina pamantul deci daca anul nasterii este pamant ( anul nasterii se termina in 8 sau 9), 2016 poate fi un an important in viata voastra plin de favoruri si reusite .
Daca sunteti apa ( apa stinge focul) prin anul nasterii( anul se termina in 2 sau 3),oportunitatile pot trece pe langa voi daca nu sunteti atenti sau puteti sa deveniti propriul dusman.
Daca sunteti metal ( focul topeste metalul ) prin anul nasterii( anul nasterii se termina in 0 sau 1), anul de foc 2016 poate fi mai greu sau pot aparea unele probleme de sanatate.
Daca sunteti lemn ( lemnul sustine focul) prin anul nasterii( anul se termina in 4 sau 5), puteti profita de oportunitatile acestui an, le puteti hrani foarte bine obtinand mari realizari.Puteti deveni un sprijin important pentru cei care au nevoie de ajutor, un sfat.

Sobolanul este prietenul cel mai bun al maimutei iar anul de foc 2016 poate face minuni in viata lui din toate punctele de vedere. Sobolanul se poate adapta la orice iar ritmul alert al anului 2016 il poate ajuta sa devina un lider important, sa devina eroul din poveste. Trebuie sa invatati ca intelepciunea fara harnicie duce la banalitate. Bazati-va in acest an pe un alt sobolan, pe dragon si maimuta, stati departe de un cal.

Bivolul este lent, responsabil si nu face o echipa prea buna cu maimuta saritoare, in continua miscare. Anul 2016 poate fi destul de incurcat si cel mai bine ar fi sa lucrati la proiectele incepute, nu va aventurati ca nu va tine “ creanga” maimutei.Trebuie sa invatati ca harnicia fara intelepciune duce la inutilitate.

Tigrul este opusul maimutei , elementul de baza al tigrului este lemnul iar anul maimutei de foc il poate transforma intr-o torta in bine sau in rau. Deci, fiti atenti, vigilenti, nu va aventurati pe teritorii necunoscute deoarece va puteti arde. Ce se intampla cand sunt doi sefi pe acelasi proiect? Incepe lupta, rivalii te pot musca destul de dur, deci mare atentie la locul de munca, in relatii.Trebuie sa invatati ca vitejia fara prudenta duce la inconstienta.

Iepurii sunt fricosi si sensibili iar maimuta este vioaie si indrazneata, in consecinta, acest comportament al iepurilor poate face din anul 2016 un an dificil, cu greu poate vedea o iesire din haosul instalat. Trebuie sa invatati in acest an ca o problema poate fi rezolvata in mai multe feluri si atentie la finante.Un vechi proverb chinezesc spune ca “un iepure rapid are trei cai de retragere”, deci folositi acest proverb ca o mantra in acest an. Trebuie sa invatati ca atentia fara vitejie duce la lasitate.

Dragonul este prietenul maimutei in consecinta acest an aduce multe oportunitati, calatorii favorabile, puteti intalni partenerul de vis de fapt eroul mult visat. Trebuie sa invatati ca puterea fara flexibilitate duce la cazaturi.

Sarpele  este destul de introvertit, ascuns iar relatia cu maimuta cea extrovertita si rapida poate face anul 2016 destul de dificil. Fiti atenti, nu credeti in orice magie.Vara anului 2016 poate fi norocoasa pentru voi. Trebuie sa invatati ca flexibilitatea fara putere duce la compromisuri.

Calul  este activ iar in anul de foc 2016, el trebuie sa isi controleze hiperactivitatea, sa o foloseasca in bine daca vrea sa aiba success. Cum maimuta este destul de smechera,puteti in acest an sa va pacaliti daca nu sunteti atenti, nu toate” baloanele” sunt pentru voi. Trebuie sa invatati ca mersul inainte fara un scop precis conduce la esec.

Capra nu prea iubeste ritmul alert al maimutei de foc 2016, cea mai buna abordare este de a pluti in directia drumului ales deja, fiti un pic mai energici . Extravaganta defineste anul 2016 iar capra trebuie sa fie atenta la bani.

Maimuta este “ acasa la ea” in anul 2016 si poate face orice cu conditia sa fie totusi un pic mai prudenta. Este un an de actiune, realizari memorabile, casatorie, puteti reusi in afaceri impreuna cu un sobolan si un dragon. Tot anul va este prielnic dar lunile de toamna pot face minuni. Este un an excelent pentru o noua afacere, cautati noi cai de a va afirma, este rasplatit riscul in timp ce reticenta aduce pierderi. Anul maimutei de foc este un an Yang cand lucrurile sunt gasite doar daca iesiti sa le cautati, directia favorabila este sud, sud-vest. Bazati-va pe o alta maimuta, pe un sobolan si un dragon.

Cocosul cel punctual si traditional este intr-o relatie destul de neutra cu maimuta cea inventiva care se plictiseste repede de prea mult traditionalism. Daca puteti sa iesiti un pic din ritmul vostru, daca puteti sa va asumati anumite riscuri, atunci anul 2016 devine prietenul  vostru.Fiti deschisi noului, dati-va o sansa si toata lumea va putea sa va admire realizarile.

Cainele castiga prin loialitate, vigilenta in timp ce maimuta castiga prin inventivitatea ei iar anul 2016 va cere sa fiti mai indrazneti. Anul maimutei de foc va incurajeaza sa fiti entuziasti dar si nerealisti iar proiectele pot lua o forma diferita de ceea ce ati planuit. Flexibilitatea si viclenia maimutei pot intra in contradictie cu onestitatea cainelui, deci fiti atenti pe “ unde vreti sa zburdati”, nu tot ce zboara se mananca in acest an.

Porcul este inteligent si mereu bine informat dar inclinat spre lene si neglijenta in timp de maimuta este intr-o continua miscare, intr-un fel, aceste energii sunt contradictorii iar anul 2016 va poate usor pacali, ademeni in fel de fel de situatii ce au ceva ascuns. Fiti vigilenti, nu va lasati dusi de val, nu lasati ca ceilalti sa profite de slabiciunile voastre. Paziti-va de sarpe si bazati-va mai mult tot pe un porc, o oaie sau un iepure.

Adriana Tudosa

You may also like

10 Comments

  1. Buna dimineata
    As vrea sa stiu efectul elementului anului 2016 pentru anul nasterii foc (6 si 7).
    Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.