LUNA NOUA IN GEMENI -12 IUNIE 2010 ORA 14 :30 ORA ROMANIEI –TRANSFORMARE, SCHIMBARE,ADAPTARE PRIN INFORMATIII……….

astro_2gw_307_luna_noua_in_iunie_2010.50146.29906

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, dar in functie de ce s-a intamplat in in trecut, noile inceputuri vor fi axate pe rezolvarea afacerilor neterminate oricare ar fie ele, este experienta castigata anterior utilizata in realizarea unor schimbari in viata noastra. Indiferent de ce s-a petrecut in ciclul lunar anterior, fie problemele vietii au creat dezorientari , fie au adus un castig , inceputurile unui ciclu lunar sunt cel mai adesea putin neclare exact ca si imaginea Lunii Noi.
Faza de Luna Noua confera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor , asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.
Ascendentul momentului de Luna Noua  este in Balanta  gradul 4 , este un ascendent cardinal de aer ce activeaza dorinta noastra de armonie , simpatie si intelegere cu reale influente asupra personalitatii noastre intr-un scop de fuziune cu ceilalti, ne putem descoperi propria identitate ,putem invata “ce si cine” suntem . “ Compromisul” este primul pas catre echilibru si armonie. Se va pune un accent deosebit pe relatii si parteneriate  ,energia acestui ascendent poate sugera o posibilitate semnificativa de a incepe o relatie de afaceri sau profesionala care in timp duce la o profunda relatie romantica .Indoiala accentueaza foarte mult dificutatea de a alege intre doua sau mai multe optiuni , va fi destul de greu in urmatoarea perioada sa alegem decizia cea mai buna, energia balantei nu prea stie sa dea “ raspunsul corect “ la o problema si asta din cauza dualismului acestei energii, din cauza nevoii imense de a despica firul in cat mai multe parti ,acest lucru facand dificila alegerea celei mau bune decizii. Pot  aparea probleme legate de acte juridice , litigii ,totusi,in aceasta perioada orice problema de acest fel gaseste destul de repede o rezolvare . Sunt posibile unele  probleme cu rinichii , ar fi foarte bine sa consumam cat mai multe lichide pentru eliminarea toxinelor din organism.
Ascendentul momentului de Luna Noua este aspectat nefavorabil ( careu) de planeta Pluto aflata in miscare aparent retrograda in conjunctie stransa cu casa IV ,putem vorbi de provocari ce depind doar de noi pentru a le  rezolva, vorbim de provocari in viata de familie, in afaceri imobiliare, in relatia cu parintii, in comunicare ,in invatamant, in presa ,in transporturi,vecini,rude . Daca  tinem seama  ca Pluto este retrograd , atunci toate aceste provocari sunt nascute din actiuni trecute ,  fapte trecute ce nu ne mai sustin , nu ne mai pot oferi siguranta personala , pacea interioara, starea de multumire.Sa nu uitam ca Pluto este planeta transformarii , intai distruge tot ce-i vechi si nefolositor , elimina deseurile din viata noastra ca dupa aceea sa ne dea “ bogatia “ de care avem nevoie pentru reconstructie .
Guvernatorul ascendentului in Balanta este Venus in Rac gradul 27 , este o energie venusiana ce nuanteaza intreaga perioada pana la urmatoarea luna noua , este energia ca va sti destul de bine sa dea culoare  vietii noastre de zi cu zi, este energia ce ne calauzeste si influenteaza in tot ceea ce facem . Venus in Rac accentueaza foarte mult sensibilitatea noastra,devenim “ dorinte “ care nu pot fi vandute sau cumparate ci doar traite , simtite .  Aventura de o noapte nu face parte din limbajul astrologic venusian in Rac, aceasta energie conduce la emotii ce cresc si  scad exact ca valurile unui ocean. Este o energie ce poate accentua dificultatea in a cunoaste un om, abordarea iubirii poate fi ca un joc in zig-zag , acest joc apare ca o protectie impotriva durerii,ranirii din iubire. Aceasta energie loiala , profunda,  de sustinere poate conduce la confort  si siguranta coplesitoare  dar si la multa posesivitate . Capacitatea de a rade si de a gasi umor in cea mai simpla dar totusi cea mai profunda situatie poate sa ajute sa “ ne simtim deasupra lumii”, este un bonus special oferit de aceasta energie venisiana  care stie atat de bine sa vina in intampinarea dorintelor , sentimentelor printr-o “ hrana “ profunda,  intensa  . Conflictul nu face parte din limbajul astrologic al acestei energii, retragerea si tacerea sunt indicatorii perfecti ai acestei energii ranite  . Venus in Rac activeaza energiile casei X , asta inseamna ca suntem ajutati de acest mic benefic sa ne folosim diplomatia in atingerea succesului in cariera ,in viata sociala . Avem de partea noastra o energie benefica ce poate aduce favoruri , ne ajuta sa ne folosim farmecul, seductia , talentele in a aduce succesul in viata noastra . Pentru oamenii singuri, poate sa apara iubirea la locul de munca, putem vorbi de casatorii ce promit elevare sociala, putem vorbi de success in cariera ,placeri,bani .Venus face un aspect favorabil (sextil ) cu Saturn in Fecioara plasat in casa XII, asta inseamna stabilitate emotionala ,ratiune in iubire ,emotii linistite ce stiu sa emane dorinte clare, statornice. Relatiile pot capata stabilitate , sunt posibile impacarile dupa o cearta. Saturn in casa XII  o casa a karmei si a inlantuirii poate obliga sa ne intalnim cu afacerile neterminate ale trecutului ,forteaza la interioarizare profunda pentru a ne pune la unison cu sursele interioare ale puterii emotionale si spirituale . Suntem ajutati sa reflectam asupra vietii noastre ,asupra trecutului nostru,pacem pasi insemnati in activitatile umanitare , in seviciile aduse celor multi , decvenim adevarati stalpi de rezistenta in sustinerea celor napastuiti de soarta. Saturn in casa XII in acest moment de Luna Noua ajuta la dizolvarea vechiului pentru a face loc noilor orientari si noilor structuri ale vietii.

Tot Venus face un aspect de trigon cu conjunctia Jupiter Uranus din casa VI-casa muncii,asta inseamna risipirea neintelegerilor , devenim disponibili pentru orice forma de noutate,interes pentru  persoane care ne pot ajuta sa progresam, sa evoluam. Este un timp al noutatilor , surprizelor ,  socurilor in viata sociala, la locul de munca ,in relatia cu colegii . Casa VI este o casa cadenta care face trecerea catre casa VII –casa relatiilor , miscarea de la casa VI la casa VII se face brusc  si implica o criza , o revolutie a perceptiei lucrurilor,apar experiente de readaptare . Conjunctia Jupiter –Uanus din aceasta casa VI ne trezeste si ne forteaza sa ne transformam pentru a obtine o crestere personala. Orice schimbare inseamna un pas inainte  sau un pas inapoi  daca ne folosim de negativitatea miscarii,in fiecare pas nou exisata un moment de pierdere  a echilibrului  ce implica crize de tot felul. Aici se pune un accent deosebit pe necesitatea depasirii crizelor la locul de munca ,experientelor asociate muncii , serviciului, bolii, transformarii personale ,sunt experiente care implica mult stres , efort , durere dar si suferinta . Conjunctia Jupiter –Uranus ne poate ajuta sa trecem intr-un mod inedit, socant peste aceste crize din domeniul muncii cotidiene,sanatate, igiena .Daca tinem seama ca harta Lunii Noi este ridicata pentru tara noastra, atunci casa VI se refera la finantele statuluii,servicii sociale,munca , starea de sanatate a populatie, putem spune ca “ socurile , ineditul,  imprevizibilul ,”  canta un imn tarii noastre .
Casa X ne vorbeste despre Parlament, aceasta casa fiind in Rac  apare necesitatea de protectie , grija fata de oameni si interesele lor .
Guvernatorul casei X este Luna in Gemeni in conjunctie cu Soarele in Gemeni ce formeaza faza maxima a Lunii Noi in Gemeni gradul 22.
Soarele in Gemeni induce o energie schimbatoare , ne indeamna spre cunoastere , miscare, dintr-o data vrem sa traim nu numai doua , ci cat mai multe vieti in acelasi timp . Dualitatea acestei energii solare isi va pune amprenta asupra noastra in urmatoarea perioada , totul are la baza curiozitatea , dorinta de a descoperi lucruri noi , trecerea rapida la altceva. In sens pozitiv, vivacitatea acestei energii solare isi va pune amprenta asupra inventivitatii , ideilor noi , dorintei de a incerca totul, favorizeaza adaptabilitatea , flexibilitatea , sa nu uitam ca energia Gemenilor este o energie mutabila asociata cu tranzitia , cu trecerea de la un anotimp la altul,  cu trecerea de la o stare la alta. Soarele in Gemeni induce o energie ce ne provoaca mintea, ne stimuleaza mintea , ne pune mintea la munca .
Luna in Gemeni aduce versatilitate , miscare , schimbare , inventivitate  dar si nehotarare , nemultumire . Luna in semnul Gemenilor  accentueaza la extrem  dualitatea( ganditi-va ca peste “dualitatea “ Lunii se mai adauga si dualitatea gemenilor si veti vedea ce iese) , este amplificata nervozitatea, agitatia , insomnia , gandul devine smecher , nostim , excitant si sfidator.
Luna Noua plasata in casa IX favorizeaza cercetarea , redefinirea conceptului despre lume si viata , readucerea spiritualitatii in viata noastra , este o energie “ lunara noua “condusa de  Mercur in Gemeni , o energie puternica , este la el acasa  ( mercur in gemeni este in domiciliu si se simte foarte bine aici)  . Mercur in Gemeni induce  o minte iute si agila , spirituala si fermecatoare , este o energie puternica in acest moment de luna noua,o energie ce ne pune la dispozitie cuvintele  , ideile dar si arta de a le folosi. Inteligenta devine vie,mobila ,inventiva , alerta , aspiram catre  independenta , autonomie ,  originalitate.  .Spiritul  suplu, simtul actualului si talentul manuirii cuvintelor  ofera facilitate in clarificarea problemelor ,  abilitate financiara, aceasta energie stie sa ne lumineze mintea sa ne directioneze  in viata cu claritate . Mercur in Gemeni in casa IX face un aspect pozitiv cu Uranus si Jupiter din Berbec ,este o energie ce ne face sa acceptam cu usurinta tot ceea ce este nou, inedit, este o influenta reformatoare .
Mercur in Gemeni in careu cu Marte in Fecioara adanceste discrepanta dintre dorintele interioare de ridicare si contextul exterior inadecvat,se pot lua decizii gresite datoritei grabei ( graba strica treaba in aceasta perioada), nesocotintei , apar pierderi de tot felul,mare atentie la ce semnati , Aceasta energie provocatoare manifesta o anumita ostilitate prin insensibilitate dar si zgarcenie, pot aparea sfaturile perfide ,incompetente , o lipsa de adaptabilitate la cerintele mediului,pierderi de bunuri, furturi , duritate fata de cei din jur . Este un timp in  care ar fi bine sa ne folosim capacitatea de a ramane calmi,linistiti (cu rabdare treci orice obstacol). Aspectul de careu dintre Marte si Mercur activeaza casele IX si XI ,ne putem astepta la obstacole in comunicare,in prietenii,  in modul de abordare a unei legi,in invatamantul  superior,in legaturile in societate . Tot ceea ce atinge politica,asocierile , societatile de orice fel reprezinta un teren in care aceasta energie provocatoare isi poate pune amprenta .
Saturn aspecteaza negativ aceasta energie lunara noua in Gemeni,  asta inseamna ca evenimentele din aceasta perioada au o greutate enorma ,nimic si nimeni parca nu poate oferi nici cea mai mica protectie ,obligatiile devin constrangeri  insuportabile . Aceasta energie ne testeaza capacitatea de a suporta o realitate inconjuratoare ,cu cat vom incerca mai mult sa scapam de probleme, sa le ascundem , sa inventam alta realitate decat cea existenta ,cu atat mai mult ne vom confrunta cu ea din nou. Este perioada in care trebuiesc constientizate obstacolele si revizuite metodele de abordare a acestora. Sansele sunt date celor care vor sti sa puna mai  mult prêt pe oameni si nu pe partea materiala. Emotiile intense ce insotesc acest moment de Luna noua in Gemeni au la baza sentimente de frustrare , un context social lipsit de pace . Controlul emotiilor,capriciilor  impletite cu multa seriozitate si virtute pot ajuta in depasirea situatiilor critice .
Luna Noua in Gemeni , intr-un semn mutabil , aduce transformare , schimbare si adaptare prin informatie , cuvant, gand, comunicare , este favorizat “ gandul propriu” ce aduce rezolvare si adaptare la viata , este accentuata calitatea de prevedere ce naste mai intai gandul si apoi actiunea in acord cu evaluarea facuta.

Este un timp in care energia de aer a acestui moment de Luna Noua in Gemeni favorizeaza lumea bogata a ideilor , a gandurilor, ne invita sa ne activam curiozitatea , sa ne folosim mintea in intelegerea problemelor vietii noastre ,sa renuntam la ideile , gandurile , conceptele de care nu mai avem nevoie iar inarmati cu o minte proaspata sa fim deschisi ideilor noi .

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.