LUNA NOUA IN VARSATOR–24 IANUARIE 2020, ORA 23: 42, ORA ROMANIEI -:” PUNETI-MA LA INCERCARE…..

Si asa cum spune Rudolf Steiner:” Ne temem de egoismul parerilor, caci unde sunt impreuna sapte oameni, se pot afla sapte pareri. Se asaza astfel parerile deasupra iubirii generale de oameni. Dar fraternitatea( Varsator) incepe abia atunci cand iubirea de oameni se afla deasupra parerilor. Oamenii trebuie sa devina din nou toleranti, nu numai pana in personalitate, ci pana in individualitate. A fi tolerant nu inseamna numai a fi ingaduitor, a lasa pe altii in voia lor, ci inseamna aici a se deschide pentru a intelege specificul lor. Trebuie sa-i ajutam pe fratii oameni, deci iubirea trebuie sa stea deasupra parerilor, si asta aduce spiritul unitatii in evolutia omului.”

Si bat clopotele cerului pentru o noua nunta cosmica, vrem nu vrem, toti trebuie sa participam la acest moment astral important. Acuma Lumina- Soarele pe gradul 4:22 Varsator se uneste cu Intunericul – Luna pe gradul 4:22 Varsator si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 24, din orice semn zodiacal.

Dar sa inceapa nunta cosmica iar noi, nuntasii pamanteni, trebuie sa incercam sa “dansam” in ritmurile alese de zei, a merge impotriva marelui puls al creatiei inseamna a gresi si a repeta la nesfarsit lectiile pana cand vom invata sa reflectam la actiunile noastre.

O Luna Noua este asociata tot timpul cu un pas nou, o idee noua, un cuvant nou, o atitudine noua, vindecari, o intelegere noua, ambitii si obiective noi. In semnul de aer al Varsatoului, aceasta “apa astrala”  noua pune un accent deosebit pe individualitate, unicitate, excentricitate, inventivitate, neobisnuit, stiinta, idealurile umanitare si constiinta de grup. Varsatorul atrage noul, serveste traditionalistii ( Saturn) dar si futuristii(Uranus). Semnul distinctiv al Varsatorului este dezvoltarea valorilor umanitare- principiile altruiste care exista in centrul fiecarei fiinte umane. Cuvantul umanitar deriva din esenta a ceea ce inseamna a fi om. Este promisiunea de a fi cel mai bun si de a actiona plin de bunavointa, inofensivitate, compasiune si dragoste pentru toate fiintele. Fiind o zodie de aer, Varsatorul si Luna Noua in Varsator ne spun ca toti suntem interconectati prin aerul pe care il respiram, prin comunicarea pe o scara masiva, radiouri, televiziune, internet, biblioteca digitala, filme, computer, relatii publice, discursuri, ghizi, noi forme de comunicare, noi forme de gandire. Prin aceasta Luna Noua in Varsator, Universul face trimitere la grupuri sociale, companii, asociatii, interese de grup, responsabilitatea individuala fata de grup, prietenii, inovatii, altruism, stiinte oculte in special, astrologie.

Aceasta energie “ noua, noua, noua” ofera sansa de a face modificarile necesare viitorului nostru, ne poate ajuta sa ne rupem de trecut, de un comportament distructiv,  ne ajuta sa avem parte de experiente noi si diferite ce ne revitalizeaza. Deoarece Varsatorul este semnul purtatorului de apa, se poate intelege in mod gresit ca este un semn al apei, totusi, este un semn de aer, fix si se refera la stapanirea mintii. Varsatorul se refera la minte iar problema este de ce ne legam cu mintea noastra. La nivel superior, Varsatorii sunt altruisti, filantropi, generosi, sinceri. Ei stiu sa-si selecteze prietenii dupa instinct, stiu sa-si depaseasca propriile ganduri si sa se lase ghidati de subsonstient, mintea eterna si divina care este interconectata in permanenta la  “Apa vietii varsata pentru cei insetati”. Varsatorul de tip inferior este fixat pe propria activitate mentala dedicata doar lucrurilor din lumea fizica, problemelor, afacerilor sale, tot ce tine de material uitand de divin.

Pe ce este “fixata” mintea ta ne intreaba aceasta Luna Noua in Varsator? Este cel mai bun moment in care ne putem linisti mintea si putem accesa idei si solutii la problemele noastre cotidiene aliniindu-ne cu fortele cosmice. In calatoria spirituala, activitatea intelectului este considerata de fapt un obstacol. Trebuie sa putem trece dincolo de intelect pentru a realiza adevarul spiritual, iar aici este Luna Noua in Varsator, un pas catre un nou nivel de constiinta. Contiinta bruta este tangibila si este in legatura cu simturile noastre; putem vedea o piatra, o putem ridica, o putem simti in mana noastra. Auzim cum curge apa. Constiinta subtila este taramul gandurilor. Suntem constienti de gandire, dar nu ne putem vedea gandurile si nici nu le putem atinge. Aici experimentam intelectul. Constiinta extrem de subtila se afla in linistea si tacerea dincolo de ganduri, iar aici experimentam intuitia. Este constiinta Universului si, odata ce suntem capabili sa actionam ghidati de intuitie, avem acces la intelepciunea eterna si divina a Universului.
Alinierea noastra cu fortele cosmice ne ajuta sa vedem un aspect al divinului in toti oamenii, in tot ceea ce ne ajuta sa ne ducem traiul aici pe pamant.

Este cel mai bun moment pentru concentrarea pe propria libertate( sa ne eliberam de toate atasamentele care produc in noi negativitate) dar si pe libertatea tuturor( sa rupem atasamentele karmice relationale prin iertare si acceptarea oamenilor asa cum sunt). Aceasta Luna Noua vrea sa ne revendicam locul in lume, in termenii nostri. Se spune adesea ca nici unul dintre noi nu este cu adevarat liber pana ce nu ii eliberam pe cei pe care ii tinem legati de noi. Eliberandu-i pe ceilalti, ne eliberam de fapt pe noi, asa ne gasim libertatea atat in exterior cat si in interior.
Taiati-va legaturile eterice cu persoanele care va secatuiesc de energie prin afirmatia:” Arhanghele Mihail, taie cu sabia Ta de Lumina toate legaturile eterice cu persoanele care nu imi mai sunt de folos in drumul meu, ofera-mi sprijin si Stalp de Lumina.” In scurta vreme aceste legaturi eterice vor fi taiate, voi va veti elibera de cei ce atarna, cei ce depind de energia voastra vitala, veti deveni liberi si energici, veti avea energia doar pentru voi insiva.

Aceasta Luna Noua in Varsator ne cere sa credem in visele noastre, sa facem un salt catre ceva nou, sa indraznim sa fim noi insine si sa-i lasam pe ceilalti sa se manifeste cum vor ei.

Daca semnul lunatiei ne arata ce posibilitati avem, casa astrologica activata, arata domeniul de viata adus in centrul atentiei.
O Luna Noua in Varsator in casa IV ne spune clar ca posibilitatile noastre inedite tin de fundatia noastra, de caminul nostru, de radacinile noastre, de patria noastra, de sufletul nostru, de ceea ce alegem sa hranim. Acest moment magic ne indeamna sa ne gandim la familie, camin, copilarie,parinti, proprietati imobiliare, obiceiuri, traditii, membrii unei familii, interese publice, popor, suflet, si la orice plan bun pentru a dezvolta o “ baza” care sa ne dea siguranta, stabilitate.
In casa IV, o casa naturala a Racului, emotiile si sentimentele puternice imping oamenii spre comportamente extreme, pot exagera sau isi pot masca, bloca, reactiile emotionale. Aceasta parte extrem de sensibila poate fi un mare dezavantaj, rezultand reactii excesive si un comportament exagerat emotional. Marea provocare a acestui moment astral tine de a invata sa facem diferenta intre sentimentele proprii si sentimentele celorlalti. Nesiguranta nu este decat o oglinda a eforturilor noastre egoiste, infricosatoare, materialiste. Depasirea nesigurantei este imposibila daca cautam securitatea in lumea exterioara – pentru ca “lumea” ne va provoca in continuare. Adevarata securitate este o problema a inimii-care nu este inteleasa de intelect. A venit timpul sa ne aducem aminte ca toti avem aceeasi sursa divina, ca suntem copiii lui Dumnezeu si ca numai Dumnezeu este piatra pe care trebuie sa stam in mijlocul furtunii.
Casa IV este locul unde unde mergem atunci cand suntem prabusiti, suparati, ofera un refugiu atat pentru zilele senine cat si pentru zilele ploioase, aici gasim radacinile noastre. Casa IV este temelia vietii noastre iar Luna Noua in Varsator aici ofera posibilitati inedite de a realiza o baza solida pentru evolutia noastra. Fara o baza solida in viata noastra(casa IV) nu putem atinge succesul si recunoasterea pe care o cautam de-a lungul calatoriei noastre aici pe pamant.Trebuie sa dam drumul la lucrurile, ideile, filosofiile invechite care nu ne mai servesc si sa acceptam o noua intelegere a vietii noastre si a ceea ce inseamna viata noastra in fuziune cu vietile celorlati.
Varsatorul  este un semn condus atat de zeul traditiei(Saturn) cat si de zeul inovatiei (Uranus) fiind o marturisire a complexitatii si diversitatii de expresie a acestei energii.

Luna Noua in Varsator este provocata chiar de conducatorul modern al varsatorului, Uranus pe gradul 2:44 Taur ce vrea sa ne schimbe credintele noastre legate de bani, resurse, bunuri materiale si imobiliare, stabilitate financiara, relatia noastra cu resursele naturale ale Pamantului. Acest patrat al lunii noi cu Uranus aduce tensiune si disconfort iar actiunile imprevizibile, abrupte, pot strica multe. Orice intentie a Lunii noi poate fi dificila. Chiar daca avem planuri clare, Uranus schimba totul fara nici o notificare. Aici, vorbim de circumstante neprevazute. Aici, nu vorbim neaparat de esec sau ca pierdem ceva, de fapt, provocarile acestui moment ne conduc catre acele circumstante necesare evolutiei noastre si pe care nu le putem crea pe cont propriu. Uranus este trezitorul si vrea sa ne eliberam mintea de limitarile impuse de noi insine. Suntem incurajati sa dam deoparte tot ceea ce nu mai serveste nevoilor noastre emotionale, securitatii noastre interioare. Trebuie sa recunoastem ca un anumit nivel de detasare si distantare de obiceiurile si atasamentul nostru fata de trecut ne pot ajuta sa ne desprindem de comportamentele distructive care ne tin blocati. Cu cat suntem mai usori( renuntam la multe idei invechite) cu atat putem calatori mai repede, putem creste, evolua.
Posibilitatile noastre inedite tin de fundatia noastra, de caminul nostru, de radacinile noastre, de patria noastra, de relatii, parteneri, prieteni, grupuri, afaceri, bani multi, plati karmice, ocultism, intelegeri profunde. Intr-un fel destul de imprevizibil, aceasta luna noua poate aduce socuri emotionale legate de membrii familiei, partener de viata, asociat, prieten, un final al unor plati karmice fata de cei din familie, schimbari fortate de locuinta, atmosfera apasatoare in mediul familial, in cariera, in relatii, surprize legate de unele decizii judecatoresti, rivali, concurenti. Fiti atenti in legatura cu problemele ce din de domeniul imobiliar, casa parintilor, pot fi descopeite anumite secrete vechi de familie, problemele de sanatate a unui parinte va schimba viata.

Saturn Capricorn este cel de-al doilea guvernator al acestei lunatii si ne reaminteste ca nu trebuie sa fortam lucrurile, sa acceptam ca lucrurile se intampla pentru noi la timpul lor cu rolul de a ne calauzi cel mai bine aici pe pamant. “Toate isi au vremea lor, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui.” Eclesiastul 3
Este timpul sa ne concentram pe ceea ce conteaza si este timpul sa ne iertam pentru esecurile noastre. Maturitatea nu inseamna sa fii perfect ci sa invatam din greselile noastre si sa nu le mai repetam.
La masa mirilor dar destul de departe sta Mercur in Varsator ce ne vorbeste intr-un mod unic despre puterea gandului. Este timpul sa intelegem ca “gandurile de ingrijorare sau de frica sunt forte de temut ce ne destabilizeaza din toate punctele de vedere, in timp ce gandurile de bucurie, stare de bine, buna dispoziti, iertare, iubire neconditionata, sporesc puterea noastra”.
Varsatorul este atat un semn de aer cat si un semn fix, deci reprezinta puterea gandirii(aer) care capata forma (semn fix). A venit timpul sa invatam ca singura putere se afla in gandurile noastre iar cand gandurile noastre sunt divine, puterea lui Dumnezeu le insoteste.

“Puneti-Ma astfel la incercare, zice Domnul ostirilor. Si veti vedea cum voi deschide pentru voi caile Cerurilor, voi raspandi asupra voastra binecuvantari, incat veti fi coplesiti!” Maleahi 3:10

Dumnezeu sa va binecuvanteze!

 

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

  1. 24 ian in loc de 24 feb. de modificat pls pt ca imi place articolul si vreau sa il sharuiesc.
    multumesc tare mult

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.