LUNA NOUA IN TAUR – 3 MAI 2011 ORA 9:51 ORA ROMANIEI –“ UN GREU BAGAJ KARMIC “

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, dar in functie de ce s-a intamplat in in trecut, noile inceputuri vor fi axate pe rezolvarea afacerilor neterminate oricare ar fie ele, este experienta castigata anterior utilizata in realizarea unor schimbari in viata noastra. Indiferent de ce s-a petrecut in ciclul lunar anterior, fie problemele vietii au creat dezorientari , fie au adus un castig , inceputurile unui ciclu lunar sunt cel mai adesea putin neclare exact ca si imaginea Lunii Noi.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Rac gradul 12:55 , vorbim de o  energie cardinala , de apa ce  induce o energie radianta, centrifuga  corelata cu actiuni precise, dar vorbind de semnul Racului , putem spune ca actiunile noastre vor fi cel mai mult legate de familie, trecut, traditii, copii. Este un timp al sensibilitatii, timiditatii, nerabdarii, nevoii de a ne proteja de actiunile lumii exterioare, este o energie ce ne ofera suficienta rezistenta si chiar daca vom fi “ loviti” vom sti atat de bine sa ne stapanim si sa nu aratam acest lucru, vom sti sa fugim ca racul; dar si sa lovim pe neasteptate chiar daca acest lucru nu este necesar. Sensibilitatea este stapanita foarte bine in urmatoarele 28 de zile ,intuitia ,rabdarea ,rezistenta sunt alte “ arme “ oferite de aceasta energie . Vom fi asemeni racului care cauta  piatra pe care sa stea in mijlocul schimbarilor, in cazul nostru, piatra aceasta o vom gasi in mijlocul familiei, in dorinta de a-i proteja pe cei dragi dar si  pe noi. Guvernatorul ascendentului este Luna in Taur  gradul 12:31  in conjunctie cu Soarele in Taur gradul 12:31 ce reprezinta momentul maxim al fazei de Luna Noua in Taur . Putem spune ca  Luna Noua in Taur  este energiea  cosmica  ce va guverna urmatoarele 28 de zile, va nuanta ansamblul vietii noastre atat la nivel de experinte cat si la nivelul interactiunii cu cei din jurul nostru. Luna in Taur este in exaltare , o stare energetica ce induce  incredere , emotii calde, perseverenta , bunatate, rabdare, stabilitate , siguranta dar si rigiditate . Este o energie ce aduce interes pentru bani si dragoste ,  amplifica romantismul , sentimentele calde ofera protectie pentru cei din jur dar si pentru interesele proprii. In semnul de pamant al Taurului, energia lunii stie destul de bine sa nu grabeasca lucrurile , de fapt , nici noi nu vom admite sa fim fortati sa facem ceva, este un timp in care tot ce este neclar nu prezinta importanta pentru noi. Vorbim de o energie ce stie destul de bine sa ne influenteze sa iertam pe cei din jur dar sigur nu ofera capacitate de a uita mai ales unele lucruri care ne-au afectat in vreun fel, in schimb ne ofera liniste , dorinta de lucruri concrete , palpabile care sa ne faca viata mai frumoasa,mai stabila ,  este o energie ce ne induce calm dar si mandrie si inaccesibilitate. Soarele in Taur este o energie ce stie sa ne dea stabilitate , un ritm vital lent dar viguros si constant , este o mare energie ce induce calm, seriozitate , conservatorism si prudenta , simturi ascutite.

Luna Noua in Taur formata de Soarele in Taur in conjunctie cu  Luna in Taur semnufica destul de clar un antagonism intre focul Soarelui si apa Lunii , este o legatura intre valorile masculine constiente si cele feminine instinctive , este un punct de energie zero , un punct in care nici una dintre planete nu o poate domina pe cealalta , ceea ce ajuta in acest moment este energia planetei Pluto aflata in miscare aparent retrograda ce formeaza cu aceasta energie lunara un aspect pozitiv –trigon . Aceasta combinatie Luna Noua (noi inceputuri) cu Pluto retrograd ( reparari ,transformari karmice )  induce  o energie ce ne intoarce mai mult spre trecut pentru a analiza “ noile inceputuri “ realizate in trecut si care in timp s-au dovedit a nu fi cele benefice noua  sau care necesita o transformare . Aceasta luna noua poate fi privita prin ajutorul dat de planeta Pluto –intermediarul ecestei energii ca un reparator karmic al unor inceputuri din trecut, sa nu uitam ca o planeta retrograda  aduce in cele mai multe cazuri reparari a unor greseli comise in trecut, iar in cazul lui Pluto retrograd care devine intermediarul energiei lunii noi in Taur nu putem vorbi de noi inceputuri ci de corectarea unor noi inceputuri .

Harta momentului de Luna Noua in Taur accentueza inca o data blocajul in a incepe ceva nou prin semnele interceptate Taur –Scorpion ( nici o casa astrologica nu incepe in aceste semne ) iar Luna Noua in Taur ce furnizeaza energia necesara noului este si ea interceptata. Axa semnelor  interceptate Taur –Scorpion este una din cheile  acestui moment de luna noua care ne poate ajuta sa intelegem ca am lasat in trecut ceva nedezvoltat, in suspensie , este un indicator al unei lectii de viata  si responsabilitati de asumat pentru a debloca trecutul. Axa Taur –Scorpion este o axa a posesiunii, relatiilor interesate , a sexului , aceste semne fiind interceptate putem spune ca trebuie sa ne transformam simtul posesiunii ,sa invatam sa si oferim, sa descoperim siguranta in interiorul sufletului , atata timp cat vom incerca sa cautam siguranta in banii partenerului, in folosirea celorlati doar pentru atingerea propriilor scopuri nu vom putea obtine libertatea interioara de care avem nevoie .Cu Luna Noua in Taur in interceptie suntem ajutati si sustinuti  in depasirea acestei karme , acest lucru este confirmat si de aspectul de 150 de grade cu Saturn retrograd in Balanta gradul 11:46 plasat in casa IV casa familiei .

Cu Luna Noua in Taur  in aceasta interceptie  avem sanse mai mari sa fim ajutati , sustinuti , aceasta Luna Noua poate fi o energie ce va sti sa ne calauzeasca catre acei oameni ce ne pot ajuta , poate fi o persoana din trecut , poate fi ceva neprevazut .Aceste semne interceptate activeaza casele V-XI ,vorbim de o axa a dragostei , prieteniei, creativitatii ,  placerii si idealului , este necesar ca in aceste directii sa cultivam echilibrul, moralitatea ,iubirea neconditionata .Pluto retrograd in conjunctie cu casa parteneriatelor ne poate ajuta sa gasim un echilibru relational mai conform cu motivatiile si nevoile noastre , efectul transformator ,reparator il vom simti din plin in viata de cuplu. Saturn retrograd in casa IV are un impact deosebit asupra restructurarii bazelor securitatii emotionale , conditiilor de locuit, schimbari de resedinta , obligatii familiale. Energia saturniana nu vine “ cu mana goala “, ni se cere prin fel de fel de piedici si restrictii sa ne invatam lectiile restante legate de familie , camin, parinti , cheltuieli legate de casa .Testul lui Saturn in orice domeniu din viata noastra poate fi destul de dur atunci cand incercam sa “ sarim “ mesajele lui ,  orice frustare legata de familie, casa, parinti, casatorii nefericite  trebuiesc  reanalizate si rezolvate acolo unde se poate, unde nu este posibil se vor produce rupturi. Povata lui Saturn  “ acorda ceea ce este necesar “ nici mai mult , nici mai putin se cere a fi aplicata in acest domeniu al casei IV dar si in domeniul relatiilor , parteneriatelor ( Saturn retrograd guverneaza casa VII in Capricorn –casa partenerului ).

Aceasta Luna Noua in Taur ne pune la dispozitie o energie benefica schimbarii modului de abordare a unei relatii ,a familiei, caminului , iubirii ,  creativitatii , prietenilor ,tot  ce nu se sprjina pe nimic palpabil va fi distrus , este un timp al repararii erorilor, reexaminarii tuturor deciziilor luate in trecut , este o intoarcere spre trecut .Relatiille  create doar din interes, din mila, din dorinta de a profita sunt trecute prin “ secera lui Saturn “ dar si prin infernul lui Pluto . O Luna Noua in casa XI sustinuta de doua planete retrograde poate sa ne puna sa ne reexaminam prieteniile  ,sperantele ,dorintele ,sa vedem ce prieteni am pierdut pe drum si cum putem sa-i aducem din nou in viata noastra .

Venus conducatorul Lunii Noi in Taur ,este in Berbec, vorbim de o energie ce stie sa starneasca antenele noastre emotionale intr-un chip instantaneu dar impulsiv, este un foc al pasiunii ce nu stie sa se opreasca chiar daca trebuie sa se rostogoleasca , este un gust al aventurii si al noului , de fapt tot ce-i nou si combatant va sti sa ne atraga si sa ne dea dorinte de cucerire , as putea vorbi mai mult de o dragoste in care” luptele “ sunt benefice, este o atitudine razboinica in dragoste , cu banii, cu orice fel de valoare chiar si cu noi insine. Venus in conjunctie cu Mercur in Berbec da nastere la o energie ce as asemana-o cu “ iubirea care da foc mintii “  daca adaugam si energia Saturniana in Balanta prin aspectul de opozitie ,putem spune ca suferinta care poate aparea este rezultatul unei alegeri gresite ,aici lipsa de maturitate afectiva isi spune cuvantul. In orice situatie ,tendinta de a darui ,de a iubi si de a primi trebuie redefinita si restructurata .Ceres –mama ,in semnul pestilor sprijina aceasta energie lunara ,este o energie puternica ce sarbatoreste cu tot sufletul  intoarcerea fiicei ei – Persefona din tinutul  intunecat al lui Pluto iar pentru noi aceasta energie poate face minuni ,poate aduce “ belsug “ acolo unde semintele sunt tratate cu dragoste,devotament . Ceres in semnul de apa al pestilor “aude tot “ iar in conjunctie cu casa carierei si in aspect pozitiv cu luna noua in taur poate permite o renastere , putem primi ceva inapoi , ni se restituie intr-o forma sau alta ceva ce am pierdut in trecut . Cu cinci planete in semnul de foc al Berbecului ,ritmul  vietii este destul de alert ,neastamparat ,aduce necazuri , energia Taurului prin aceasta luna noua incearca sa stabilizeze cat de cat energia salbatica a berbecului , ne invata sa vedem frumusetea expresiei divine in toate manifestarile lumii naturale .

Cu Luna Noua in Taur sustinuta de Ceres in Pesti ne intoarcem la valorile noastre adevarate care ne sustin , ne oprim sa admiram o floare, sa ascultam o voce frumoasa ,sa admiram frumusetea pamantului , sa deschidem “ buzunarele si inima “ pentru prieteni si familie .Cei rataciti se pot intoarce acasa , aceasta energie de pamant ne spune ca a venit timpul sa fim realisti si sa nu mai construim castele din aer .

RUMI

Diferenta dintre pasari
si omul intelept este aceea ca
pasarile zboara cu propriile lor aripi
intr-o singura directie,
in timp ce oamenii intelepti zboara
in toate directiile pe aripile aspiratiilor lor.
Este frumoasa generozitatea celor
care dau bani,
dar cu adevarat generozitatea
celui care iubeste
este daruirea sufletului sau.
Daca dai paine in numele lui
Dumnezeu,
vei primi paine in schimb;
daca iti dai viata in numele lui
Dumnezeu,
ti se va da Viata divina.

Adriana Tudosa

 

You may also like

10 Comments

 1. Minunat articol, Adriana…si datator de speranta, pentru ca am ‘pierdut’ pe cineva foarte drag mie…

  Si pentru ca am Luna natala in Taur, grad 15° 47′, casa a VIII a, cum as putea sa interpretez aceasta luna noua? Oare ca o a2a sansa?

  Multumesc din suflet…ca existi in viata noastra!!!

 2. draga mea,unde sa mai gasesti un om atit de generos sa iti ofere sufletul lui,dragostea lui?traim niste vremuri urite.lumea e trista nu vezi decit oameni posomoriti,ingindurati.toti isi fac in gind socoteli.lumea numai zimbeste.parca au uitat.poate e mai bine asa.eu nu pot sa ma exteriorizez sa imi strig durerile.prietenii si cunostiintele mele ma vad un om fericit.durerile mele nu le stiu decit eu si Doamne Doamne.ajung acasa si pling.aglomerarea asta de planete pe berbec m-a dat pe spate.sint rac cu rac.draga Adriana reusesc sa mai termin cu toate problemele pe care le am?22 iunie 1966.dragasani,jud valcea ora 5.30/

 3. Doamne,Adriana draga,sunt cu ochii in lacrimi.Am citit pe nerasuflate articolul,e de nota 10[ce profunzimi atingi!],parca imi raspunzi mie [taur]pt fiica mea[taur] la problema care ma framanta.Si,…ingerul albastru postat in incheierea articolului ce are chipul fiicei mele[te vei convinge de asemanare] imi da senzatia unui happy end.Multumesc si sa ne traiesti,ca ne-aduci cerul aproape.Vicky

 4. Uf! C? greul nu s-a terminat. De o s?pt?mân? a?teptam analiza asta. Pare d?t?toare de speran?e pentru noi, taurii, luna asta nou?, de?i e clar c? iar vom fi tulbura?i. Mul?umim! S? nu încetezi s? postezi, avem nevoie de tine. S?pt?mâna trecut?, când a fost aspectul ?la jupiter pluto ?i n-am v?zut nimic, m-am panicat. :-))) Nu ne l?sa!

 5. Esti deosebita cum reusesti sa aduci un dram de speranta in sufletele noastre.Dupa toate cite s-au intimplat in viata mea in ultimii 2 ani incep sa am speranta ca totusi exista un pic de fericire si noroc si pentru mine .Sper din tot sufletul ca si “ratacitul meu”,care este capricorn (14.01.1969/14:05)sa se intoarca acasa.Eu sunt taur 15.05.1969 ora 12:55.Tu ce zici este posibil?

 6. Uf, Laura, si eu sunt tot Taur si sufar dupa un capricorn care a plecat. Si eu sper, ca tine, sa se intoarca. As vrea tare mult sa ne spuna Adriana daca impacarile sunt favorizate la momentul asta de luna noua sau e vorba mai degraba de uitare si de a rupe cu trecutul. Stiu ca ai serviciu si esti ocupata, Adriana draga, dar daca ne-ai putea spune macar doua vorbe aici ti-am fi recunoscatoare. Doamne ajuta!

 7. Sunt nascut in Bucuresti la data de 13 Decembrie 1967 ora 13.45. Cum as putea interpreta luna noua in taur? Iubita mea este nascuta in Bucuresti la data de 15 Martie 1967 ora 4.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.