LUNA NOUA IN TAUR – 21 APRILIE 2012 ORA 10:18, ORA ROMANIEI – VERBUL “A AVEA ” NUANTAT KARMIC

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, dar in functie de ce s-a intamplat in in trecut, noile inceputuri vor fi axate pe rezolvarea afacerilor neterminate oricare ar fie ele, este experienta castigata anterior utilizata in realizarea unor schimbari in viata noastra. Indiferent de ce s-a petrecut in ciclul lunar anterior, fie problemele vietii au creat dezorientari , fie au adus un castig , inceputurile unui ciclu lunar sunt cel mai adesea putin neclare exact ca si imaginea Lunii Noi.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Rac gradul 9:17 , vorbim de o  energie cardinala , de apa ce  induce multa sensibilitate , nerabdare ,timiditate .  Este o energie ce ne ofera suficienta rezistenta si chiar daca vom fi “ loviti” vom sti atat de bine sa ne stapanim si sa nu aratam acest lucru, vom sti sa fugim ca racul; dar si sa lovim pe neasteptate chiar daca acest lucru nu este necesar. Intuitia , rabdarea , rezistenta sunt cateva  “ arme “ oferite de aceasta energie . Vom fi asemeni racului care cauta  piatra pe care sa stea in mijlocul schimbarilor, in cazul nostru, piatra aceasta o vom gasi in mijlocul familiei, in dorinta de a-i proteja pe cei dragi dar si  pe noi. Guvernatorul ascendentului este Luna in Taur  gradul 1:35  in conjunctie cu Soarele in Taur gradul 1:35 ce reprezinta momentul maxim al fazei de Luna Noua in Taur . Putem spune ca  Luna Noua in Taur  este energiea  cosmica  ce va guverna urmatoarele 28 de zile, va nuanta ansamblul vietii noastre atat la nivel de experinte cat si la nivelul interactiunii cu cei din jurul nostru. Luna in Taur este in exaltare si induce  incredere , emotii calde, perseverenta , bunatate, rabdare, stabilitate , siguranta dar si rigiditate . Este o energie ce creste interesul  pentru bani si dragoste ,  amplifica romantismul iar sentimentele calde ofera protectie pentru cei din jur dar si pentru interesele proprii.  Soarele in Taur este o energie ce stie sa ne dea stabilitate , un ritm vital lent dar viguros si constant , este o mare energie ce induce calm, seriozitate , conservatorism ,  prudenta , simturi ascutite.
Luna Noua in Taur formata de Soarele in Taur in conjunctie cu  Luna in Taur semnufica destul de clar un antagonism intre focul Soarelui si apa Lunii , este o legatura intre valorile masculine constiente si cele feminine instinctive , este un punct de energie zero , un punct in care nici una dintre planete nu o poate domina pe cealalta. Energia Lunii Noi in Taur este sprijinita de energia lui Marte in Fecioara abia iesit din “ somnul lung al  retrogradarii” , nu este “ baiatul razboinic “ dar macar este “ baiatul caruia i-a revinit curajul sa lupte “  si  de aceea putem spune ca suntem cat de cat ajutati sa incepem sa luptam pentru dorintele ,pasiunile noastre . Devenim mai indrazneti , curajosi , simtim cum  “viata “ ne da “viata “ . Tot Luna Noua in Taur este sprijinita si de Neptun in Pesti , asta inseamna ca inspiratia de moment ne poate ajuta sa depasim starea de visare , sa gasim in in noi acea emotie , acea calitate care sa ne armonizeze viata . Nu trebuie uitat ca si in aspecte bune , Neptun ramane Marele Maestru al iluziei , inselaciunii , imaginatiei , inspiratiei iar cu Neptun  in aspect provocator cu Marte in Fecioara , motivatiile noastre sunt puternice dar confuze ce pot sa ne duca pe un drum fals . Totusi , Luna Noua in Taur apare ca un “ aspect mediator “ in intelegerea ceruta de Neptun in opozitie cu Marte , asta inseamna ca inca mai suntem ‘agatati “ de viata , suntem chiar la jumatatea drumului catre intelegerea unor probleme din viata noastra iar in urmatoarele 28 de zile putem gasi solutia magica . Aceasta solutie ne-o da Luna Noua in Taur  , adica sa gasim armonie in tot ceea ce ne ofera viata ,  sa gasim linistea care vine odata cu seninatatea interioara , sa  ne folosim de simturile interioare ascutite care in aceasta perioada nu ne mint , tot ce stim, stim prin corp .Taurul este al doilea semn al zodiacului si are in fisa postului tot ce tine de resursele noastre interioare si exterioare , talentele noastre , tot ceea ce ne place si ne atrage , cadouri .  Taurul guverneaza la urma urmei valorile de baza , cat valoroam, cat ne apreciem ,cat ne respectam   dar  si  tenacitatea , practicismul, rabdarea , incapatanarea . Aceasta Luna Noua in Taur ne pune sa ne intrebam : ”Ce vrem cu adevarat? Ce talente , abilitati personale le putem  folosi astfel incat viata noastra sa devina stabila? Ce vrem in relatiile noastre? Ce dorinte , sperante ,prieteni ,grupuri pot aduce stabilitate , securitate emotionala si financiara ?”.

Universul  prin aceasta Luna Noua puternica , benefica ne spune ca nu exista nici o fisura intre lumea materiala si spirituala iar cand facem ceva frumos , placut ,cand colaboram cu divinul pentru a face din viata noastra ” o gradina plina cu flori “  vom vedea frumusetea expresiei divine stralucind in toate manifestarile lumii naturale . Legea atractiei conduce universul nostru , cu alte cuvinte putem avem ceea ce stim sa cerem ,ceea ce ne dorim ( Luna Noua in casa XI ) .

Tot Luna Noua in Taur este intr-o conjunctie stransa cu Ceres (mama , fertilitate , abundenta , pierdere ,recuperare , hrana , intelepciune ,legatura mama –copil ).Ceres in Taur este o energie puternica ce sarbatoreste cu tot sufletul  intoarcerea fiicei ei – Persefona din tinutul  intunecat al lui Pluto iar pentru noi aceasta energie poate face minuni , ne ajuta sa ne intoarcem la valorile noastre adevarate care ne sustin . Cei rataciti se pot intoarce acasa , aceasta energie de pamant ne spune ca a venit timpul sa fim realisti si sa nu mai construim castele din aer , din nimic .

Tot Luna Noua in Taur  (noi inceputuri) este in aspect benefic cu Pluto retrograd ( reparari , transformari karmice ) , acest aspect astrologic ne trimite  mai mult spre trecut pentru a analiza “ noile inceputuri “ realizate in trecut si care in timp s-au dovedit a nu fi cele benefice noua  sau care necesita o transformare . Cu Pluto retrograd in conjunctie cu casa parteneriatelor , aceste “ noi inceputuri “ din trecut  au legatura cu o relatie de durata , o casnicie , un partener de viata iar efectul transformator , reparator il vom simti din plin in domeniul relatiilor .
Venus conducatorul Lunii Noi in Taur , este in Gemeni in conjunctie cu asteroidul 3811 Karma . Energia lui Venus in Gemeni  este o  energie vesela , sofisticata , seducatoare, amabila  cu un gust puternic al flirtului . Loialitatea nu face parte din cartea de vizita a lui Venus in Gemeni , mai  presus de toate aceasta energie induce dorinta de iubire cu cei care pot stimula mintea noastra . Ne putem  folosi mintea sa atragem iubire, oameni , sa exploram lucruri noi, sa depasim orice limita . O conversatie buna este primul  pas spre intimitate si vom dori sa analizam chiar si cel  mai mic detaliu al unei relatii. Cuvantul KARMA este destul de des utilizat  si  provine din sanscrita insemnand “ actiune, efect , consecinta inevitabila “ . Asteroidul 3811 KARMA vorbeste despre efectul actiunilor noastre din trecut , vieti trecute , este ceea ce putem face pentru a atinge echilibrul iar pe acest drum alegerile sunt conditionate de faptele noastre . Acest asteroid ne vorbeste despre conexiuni karmice intre oameni fie bune sau rele  in functie de ce trebuie lamurit , platit , iertat .  Karma nu este destinul   ci sunt  “reactiunile “ nascuta din actiunile noastre din trecut iar in acest sens , asteroidul 3811 Karma  in semn, casa ,  aspect, tranzit  aduce “ sa facem ceea ce trebuie facut “ pentru “ a curata drumul de buruienile karmice ” catre destinul nostru .
Karma in Gemeni  ne cere echilibru in plan intelectual  si in planul comunicarii. Este o karma rezultata din folosirea daunatoarea a intelectului , a vorbelor ( barfa, jigniri , etc.) ,  a relatiei frate –sora , a relatiei cu cei din preajma noastra .

Venus in Gemeni in conjunctie cu asteroidul Karma ne cere sa intelegem ca implicarea in doua relatii intime in acelasi timp ( dualitatea semnului ) nu vorbeste despre adevarata iubire ci  mai degraba de irosire , de pierderea mesajului adevarat al iubirii. Daca acuma aveti un partener care “ mai merge si pa alta cale “ trebuie sa intelegeti ca in alte vieti ati facut la fel iar acuma , aceasta relatie homeopatica va poate vindeca karma  dar si invata legea iubirii . Este un timp al conexiunilor karmice , un timp in care actiunile noastre din trecut cer o plata , daca ati facut fapte bune veti primi masura acestora , daca ati facut lucruri rele va veti intalni cu oameni , fapte destinate echilibrarii karmei voastre . Uneori , o repetitie de viata cu roluri inversate este necesara pentru ca o lectie sa fie inteleasa , in alte cazuri , circumstante noi pot aduce aceleasi provocari karmice . In toate aceste experiente , iertarea este singurul lucru care ajuta sa trecem mai usor peste efectele karmice , sa anulam aceste efecte mai repede , deci cultivati iertarea , dati deoparte gandurile rele , de razbunare , de invidie deoarece ele intretin lantul  karmic , un lant care ne tine de multe ori blocat.

Conjunctia Venus –Karma in Gemeni este guvernata de Mercur in Berbec in conjunctie cu asteroidul  129 Lachessis.
In mitologie , Lachesis este una dintre cele trei ursitoare si  este responsabila de durata , timpul unei relatii , a unui proiect , a vietii . In acelasi timp ea este cea care atribuie omului soarta lui , ne vorbeste despre modul in care trecem peste obstacolele vietii, despre ceea ce a fost deja stabilit , fixat . Asta inseamna ca ceea ce am construit in trecut este in plina desfasurare acuma , putem incurca si mai mult firele vietii noastre prin mintea noastra razboinica, nerabdatoare care vede doar scopul propriu ignorand  orice  altceva . Mercur in Berbec este in conjunctie (  fuziune ) cu Uranus in Berbec ( imprevizibil, geniu , soc , intuitie ) , este un aspect ce ne agita mintea si mai mult ,  ne ofera o memorie excelenta si intuitie pe masura  dar incapatanarea , neatentia la detalii ne pot complica si mai mult Karma , durata acestor experiente karmice . Asteroidul  114  Kassandra este in conjunctie atat cu Mercur in Berbec cat si cu Uranus in Berbec , as vedea acest aspect “ ca un sfat bun pentru urechi surde “ . In mitologie , Kassandra este un personaj tragic , ea are darul profetiei , stie sa prevada evenimentele dar nu este crezuta . In acest moment de Luna Noua ,Kassandra in conjunctie cu Mercur si Uranus ne spune ca instinctele de moment nu trebuiesc ignorate . Saturn  retrograd in casa IV are un impact deosebit asupra restructurarii bazelor securitatii emotionale , conditiilor de locuit, schimbarilor de resedinta , obligatiilor familiale. Energia saturniana nu vine “ cu mana goala “ ci cu  fel de fel de piedici si restrictii pentru a reinvata lectiile restante legate de familie , camin, parinti , cheltuieli legate de casa .Testul lui Saturn in orice domeniu din viata noastra poate fi destul de dur atunci cand incercam sa “ sarim “ mesajele lui ,  orice frustare legata de familie, casa, parinti, casatorii nefericite  trebuiesc  reanalizate si rezolvate acolo unde se poate, unde nu este posibil se vor produce rupturi. Povata lui Saturn  “ acorda ceea ce este necesar “ nici mai mult , nici mai putin se cere a fi aplicata in acest domeniu al casei IV dar si in domeniul relatiilor , parteneriatelor ( Saturn retrograd guverneaza casa VII in Capricorn –casa partenerului ).
Aceasta Luna Noua in Taur ne pune la dispozitie o energie benefica schimbarii modului de abordare a valorilor proprii , este un limbaj al verbului caracteristic Taurului “ a avea “  intelegand in acelasi  timp si de ce “ eu am” acuma aceste probleme , aceste relatii, aceste experiente puse in lumina de conjunctia Venus in Gemeni  -asteroidul 3811 KARMA.

Adriana Tudosa

 

You may also like

9 Comments

  1. Adriana,

    Multumesc pentru informatiile de actualitate si pentru munca depusa.
    As dori sa aflu ce impact poate avea luna noua in relatie cu cuadratura Pluto natal retrograd la 9 grade si 7’in Balanta casa 4 – Pluto 9 grade in Capricorn casa 6. (1 Feb. 1975, Arad)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.