LUNA NOUA IN SAGETATOR -5 DECEMBRIE 2010 ORA 17:34- UN PUNCT DE COTITURA …KARMIC ………………

astro_2gw_394_luna_noua_in_decembrie.56119.19694

Luna Noua este un moment magic in care cele doua astre  se suprapun, energia masculina( yang)  a Soarelui este anihilata de energia feminina a Lunii ( yin), este un echilibru a  celor doua forte contrare aducand armonie dar si o stare benefica noilor inceputuri. Ciclurile  Lunii au fost observate prima data in antichitate , tocmai din cauza efectelor lor asupra tuturor lucrurilor., de la maree la agricultura sau natura umana. Stiinta moderna da dreptate acesor preferinte antice pentru regina  noptii LUNA , care , mai mult decat Soarele , influenteaza potentialul electrostatic al copacilor, fie direct , prin intermediul gravitatiei, fie indirect prin intermediul efectelor mareei ionosferice sau prin intermediul variatiei campului magnetic. Rotindu-se in timp de o luna in jurul Pamantului, Luna se afla jumatate din timp in interiorul orbitei pamantului  iar jumatate din timp in afara orbitei pamantului. Astfel, Luna devine “ legatura” intre domeniile interoare si exterioare ale sistemului solar, intre planetele interioare si cele exterioare. Datorita acestei functii de legatura , ea apare in mod constant crescatoare si descrescatoare , ritmul ei fiind unul  schimbator.
Luna este cea care colecteaza energiile polare ale tuturor planetelor, dupa cum ea se misca intre punctul cel mai interior sau cel mai exterior al orbitei Pamant, adunandu-le , amestecandu-le ,ea , Luna, hraneste Pamantul cu aceste energii, personificand , Luna este mama , iubirea materna , apa vie a vietii.
Fiecare faza de Luna Noua confera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor , asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada, in acelasi timp este bine sa stim ca aceasta perioada de Luna Noua este insotita de energii  foarte mici , activitatile sunt mult incetinite, pot avea loc fel  de fel de perturbari in natura,se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.
Ascendentul momentului de Luna Noua  este in Rac gradul 24:29 , este un ascendent cardinal de apa a carui energie poate naste  conditii noi de viata , o schimbare importanta , noi initiative, relatia cu familia poate cunoaste anumite schimbari . Urmeaza o perioada in care  izbucnirile  emotionale devin ceva  obisnuit,vom fi PUTERNIC sub influenta lunii ,asa cum luna isi schimba semnul in doar doua ,trei zile ,asa si noi ne vom  schimba starea emotionala de la o  ora la alta ,este foarte important sa incercam sa ne stapanim starile emotionale dar si gandurile deoarece ne vom simti exact asa cum gandim.

Ascendentul  in Rac ne va face sa ne comportam exact  ca si racul care cauta piatra pe care sa stea in mijlocul schimbarilor, in cazul nostru, piatra aceasta o vom gasi in mijlocul familiei, in dorinta de a-i proteja pe cei dragi dar si  pe noi. Guvernatorul ascendentului este Luna in Sagetator gradul 13:28 in conjunctie cu Soarele in Sagetator ce reprezinta momentul maxim al fazei de Luna Noua. Asadar , Luna Noua in Sagetator este energiea  cosmica  ce va guverna urmatoarele 28 de zile, va nuanta ansamblul vietii noastre atat la nivel de experinte cat si la nivelul interactiunii cu cei din jurul nostru.
Luna in Sagetator , intr-un semn mutabil de foc, aduce optimism, voiosie, vise si viziuni profetice, putere de lupta dar si destula furie. Este o constientizare a limitarilor de tot felul, dar dezvaluie atat de bine si prapastia care separa intentia de implinire, chiar si in aceste conditii, vom continua plini de avant sa refuzam realitatea , imaginatia ajutandu-ne sa credem ca suntem deasupra problemelor si ca le stapanim. Este o energie ce ne face destul de vioi, energici, vom sti sa folosim cuvintele mieroase care sa protejeze o relatie, o discutie., o  nevoie de libertate  ce se imbina cu o dorinta puternica de a calatori.
Soarele in Sagetator nu ofera prea multa maturitate , in schimb ,  aceasta energie  vitala este propice schimbarii, actiunii, reeducarii sufletului, este o energie ce ne induce acel “ neastampar” necesar abordarii si explorarii  domeniilor noi, cunostintelor noi, este un “ neastampar “ permanent ce nu va sti sa dea suficienta atentie detaliilor, fiind  asadar mai preocupati si interesati de dificultatile unor solutii decat de problema propriu zisa Este o energie ce ne amplifica dorinta de dreptate , adevar , legalitate dar si aventura intelectuala, intelepciune, clarvedere. Optimisti, neastamparati, ne vom opune dominatiei tuturor,  vom dori sa fim independenti pentru a ne putea folosi cat mai bine de spiritul aventurier care in aceasta perioada este la cote maxime.

Momentul de Luna Noua in Sagetator,adica fuziunea  dintre Luna in Sagetator si Soarele in Sagetator gradul 13:28, este un moment in care nici o energie nu o poate domina pe cealalta , este o legatura intre energia Yang-masculina a Soarelui si energia yin –feminina a Lunii.,este o Luna Noua plasata in casa V  sustinuta de Saturn . Luna Noua in casa V ne vorbeste de noi inceputuri in iubire,in relatia cu copilul din noi dar si cu copiiI nostri. Casa V  mai este asociata si cu actiunile riscante de orice forma ,spiritul de aventura da nastere pasiunii de a risca in promovarea initiativelor artistice,financiare,romantice . Luna Noua in aspect benefic cu Saturn in Balanta gradul 14 :58 arata ca dispunem de  instincte constructive , practicism , luciditate , moderatie in atitudini, beneficii din partea unor oameni plasati in functii de raspundere , relatii de iubire din interes. Este un timp in care aspectul lui Saturn cu Luna Noua in Sagetator  poate lucra in favoarea noastra punandu-ne fata in fata cu alegeri echilibrate , angajamente intelepte , debarasari de situatiile susceptibile care pot dauna  vietii nostre. Este o energie ce lucreaza pentru noi ca o protectie ,  o pavaza  si care ne ajuta sa judecam inteligent  si sa nu depasim limitele rezonabile .Saturn este prin natura sa,legat de stabilirea limitelor si alocarea responsabilitatilor . In acest moment de Luna Noua ,Saturn este prietenul nostru ,ar fi pacat sa nu profitam de aceasta energie ce poate sa ne ajute sa devenim mai adunati,maturI ,obiectivi in toate privintele .

Tot Luna Noua in Sagetator face un aspect de conjunctie cu Vertex in Sagetator gradul 11 . In astrologie ,Vertex reprezinta un descendent secundar (  descendentul dintr-o harta reprezinta partenerul , tipul de partener pe care il vom atrage,complementul nostru) ce indica intalnirile sortite ,  karmice . Activarea acestui punct intens Vertex de catre Luna Noua in Sagetator  anunta ca destinul vrea sa ne spuna despre o intalnire speciala sau o experienta necesara dezvoltarii sufletului. Energizarea Vertexului de catre aceasta Luna Noua in Sagetator poate avea un efect intens,karmic ,poate insemna o intalnire cu cineva inscris in destinul nostru care sa ne ajute sa ne redescoperim menirea cosmica . Vertex este numit adesea “ un punct de cotitura “ ce poate induce un sentiment ca destinul lucreaza pentru noi printr-o alta persoana sau putem avea parte de un eveniment remarcabil .Cu Vertex in conjunctie cu Luna Noua in casa V exista tendinta de a experimenta intalniri romantice sau profetice prin intermediul contactelor cu  prietenii sau cu anumite grupuri  . Activarea Vertexului inseamna de cele mai  multe ori intalniri semnificative ce pot crea schimbari profunde ,asta in functie  de ceea ce trebuie sa experimentam,sa invatam de la persoana intalnita sau de la experienta oferita de destin .Este un timp in care putem avea o  intalnire importanta cu o alta persoana ,poate fi un iubit,o relatie ,o uniune sortita . Originea lui Vertex o gasim in cuvantul latin  “ vertere “ ce inseamna transformare ,schimbare ,centrifugare . Semnul Vertexului reprezinta o calitate pe care trebuie sa o aratam lumii ,este rezultatul cresterii noastre personale , este ceea ce se asteapta de la noi  . Vertex in Sagetator ne indeamna sa dezvoltam o viziune mai profunda asupra vietii noastre,sa dezvoltam increderea in intelepciunea universului, totul tine de imaginea mare a universului ,de dezvoltarea personala , de studii superioare ,de religie,filosofie ,de adevar .Increderea in noi ,in abilitatile noastre ,in sensul vietii noastre le putem atinge prin calatorii ,invatamant superior ,cultivarea adevarului .,principiilor juridice , religie ,filosofie .
Luna Noua este o energie ce poate fi folosita pentru dezvoltarea personala , vindecare si binecuvantarea unui nou proiect , este o energie ce stie atat de bine sa dea startul unor noi inceputuri , fiecare faza a Lunii este colosala ,  sa lasam Luna sa ne ajute.


Luna Noua in Sagetator favorizeaza cautarea adevarului, o minte deschisa si conectata la cunostinte superioare, idealuri inalte. Este o energie de foc mutabil ce ne induce entuziasm pentru evenimentele imediate, o actionare directa , hotarata  dar si o lipsa de prudenta .Este cel mai bun moment pentru a gasi raspunsurile la propriile noastre adevaruri, este o energie ce ofera posibilitati de extindere,viata poate deveni mai imprevizibila , mai incitanta . Este o Luna Noua in conjunctie cu Vertex ce anunta un punct de cotitura nu prin propriile alegeri ci prin ceea ce ne ofera soarta , cineva nou poate intra in viata noastra ,poate fi un suflet pereche ,pot fi experiente intense( placute sau neplacute , fatale,karmice ) care sa ne trezeasca la alte realitati .

Succes

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

 1. Adriana,nici un alt site de astrologie nu ma face sa meditez atat de profund.Analizele tale sunt ampretate de spiritul tau,imi da valul la o parte,sa vad si mai departe,de linia sosirii si punctul mantuirii.Chiar daca natal.Luna Neagra e in Sagetator si in casa 4,gandesc ca Luna Noua in Sagetator in conj.cu Vertex.va fi un punct de cotitura spre un drum drept si luminos[evolutiv]Fie ca D-zeu sa materializeze numai gandurile bune!….si..diseara SF.NICOLAE,facator de minuni,sa-ti daruiasca minunea pe care ti-o doresti.La multi ani!Vicky

 2. iti multumesc draga Vicky; aceasta Luna Noua face un aspect de conjunctie exact cu Lilth in Sagetator din harta mea natala ; Lilith nu ofera doar negativitate .
  Lilith este mesagerul lumii noastre intunecate , ea aduce la suprafata adancimile noastre , ea ne elibereaza , intermediaza intre zei si oameni, , este identificata cu “ cunoasterea”. Sa nu uitam ca Lilith avea cunoastere , ea dovedeste acest lucru prin pronuntarea numelui ascuns al lui Dumnezeu inainte de a pleca din Rai, de fapt ea paraseste Raiul cu aceasta cunoastere si tocmai de aceea ea va atrage blestemul asupra ei prin refuzul de a se intoarce. In intelegerea lui Lilith putem fi ajutati de perceperea dorintelor, imaginatiei si banuielilor, aceste dorinte ne indeamna sa o privim in fata pe Lilith , ea se arata in toata maretia ei daca nu ne scufundam in ea .
  La Multi Ani !
  Si sa vina Mos Nicolae ca meritam , un gand bun poate pretui mai mult decat orice.
  Adriana Tudosa

 3. Adriana draga,iata ca in 24 ore s-a confirmat ce-ai spus tu.Si TU si eu si fiica mea suntem TAURI si deasupra VENUS.Fiica mea are Lilith in Sagetator ca si tine dar in casa 4 impreuna cu Uranus retro si,intr-adevar Lilith a intermediat intre zei si oameni.Spun asta pt.ca azi a negociat inchirierea unui cabinet dentar pt. a deveni independenta[baza unui nou inceput in cariera, “cotitura”.Cum Luna Noua actioneaza 28 zile,sper ca Mercur in Capricorn sa puna ordine in gandurile,ideile si-n relatia nepotrivita pe care o are si pe care tu ai vazut-o ca e cu un barbat mai in varsta[poz. lui Saturn ti-a indicat-o,zic eu].Mercur natal e in casa 10 si Gemeni,dar axa destinului eRAC-CAPRICORN.Mi-ai raspuns la’Luna plina in Balanta”.Vezi de ce te inteleg si te iubesc eu?pentru ca am natal luna in Pesti.SF.NICALAE mi-a adus o bucurie,pe care ti-o .impartasesc.Sa ai parte numai de bucurii de la fiul tau si de la cine astepti tu.D-zeu sa te binecuvanteze!Vicky

 4. vicky
  ma bucur pentru tine , este un prim pas important pentru fata ta ,ai rabdare ,vor urma si altii;incearca sa intelegi ca are ceva de echilibrat cu persoana respectiva . De multe ori,o relatie karmica nu poate tine prea mult , platesti si pleci mai departe ,important este cum pleci iar fata ta deja se pregateste pentru asta .

 5. pot sa cred ca esti un inger Adria?un simplu om nu deschide atatea usite pure ale sufletului,asa cum faci !nu am cuvinte sa ma exprim,vocabularul este prea sarac ,sa pot spune cata valoare umana-spirituala ai!orice as spune e prea putin,si ,totusi ,nu renunt:esti un inger!multumesc pentru increderea si linistea pe care o transmiti prin interpretarea astrologica!construiesti,creezi,recreezi omul ,ii cresti cititorului aripi de lumina,ca ale tale!MULTUMESC!

 6. tiberia
  iti multumesc din suflet .
  pentru mine ,astrologia este o “HRANA “pentru suflet ; ma bucur nespus ca articolele mele reusesc sa ajunga la sufletul vostru .
  Adriana Tudosa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.