LUNA NOUA IN SAGETATOR -3 DECEMBRIE 2013, ORA 02:22, ORA ROMANIEI – “ O POVESTE COSMICA”

“ Cand barca ta este inghitita de ape adanci, fie ca Luna sa teasa o cale de argint, pe care sa pasesti si sa te intorci in siguranta pe tarm”.
John O’Donohue

astro_2gw_374_luna_noua_in_sagetator_2013.72443.4162

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, este cel mai bun moment pentru a reflecta la ceea ce vreti sa schimbati sau la ceea ce vreti sa aduceti nou in viata voastra. Este o faza a Lunii asociata in mod traditional cu renasterea, cu posibilitatea de a ne elibera de vechi si inceperea unui nou ciclu in acord cu vibratia Sagetatorului.
Aceasta Luna Noua in Sagetator are loc cu Soarele si Luna in fuziune pe gradul 10:59 Sagetator. Este o Luna Noua intr-un semn mutabil de foc ce induce optimism, voiosie, vise si viziuni profetice, putere de lupta dar si destula furie.

sagetator

De multe ori, in basme, oamenii se ratacesc prin Padurea Fermecata iar dupa ce varsa multe lacrimi, se rostogolesc pe jos si cer ajutor,  in final se linistesc si isi povestesc cum au ajuns sa se piarda in padure. Faptul ca se opresc si isi povestesc propria poveste a ratacirii lor implica rezolvarea problemei. Calul fermecat soseste de nicaieri si incepe urmatoarea parte a calatoriei.   Cat timp Soarele a fost in Scorpion ( Eclipsa totala de Soare),  poate ca ne-am ratacit in emotiile noastre profunde, in pierderile noastre sufletesti, se poate ca ratacirea noastra sa fi fost o linie fina intre viata si moarte, in lumea celor plecati, celor pierduti.  Odata cu intrarea Soarelui in Sagetator si cu aceasta Luna Noua, a venit timpul sa povestim cum am ajuns sa ne pierdem in “ padurea emotiilor, durerilor noastre”, acest lucru implica rezolvarea problemei. Calul fermecat (simbolul Sagetatorului) soseste, scara coboara din cer ( sageata este simbolul sagetatorului) si ne putem continua calatoria linistiti prin viata.  Sagetatorul ne spune ca fiecare lucru are o poveste de spus iar daca devenim interesati, curiosi  si receptivi, acel lucru ne va transmite secretele lui.

Toti avem nevoie de povesti  iar aceasta Luna Noua in Sagetator ne ofera posibilitatea sa alegem ce fel de poveste vrem sa traim in urmatoarea perioada.  Cum Sagetatorul  este un semn mutabil, daca alegem frica, vom trai intr-o poveste trista care ne blocheaza in continuare. Daca alegem sa traim intr-o poveste creativa, inspirata atunci viata noastra va deveni aceasta poveste. Daca vom alege speranta, bucuria, studiul, calatoria, atunci asa vom trai. Important este ce alegem, intentia sadita in acest moment al Lunii Noi va da roade. Sagetatorul energizeaza cautarea spirituala, adevarul, optimismul. Dupa moartea si renasterea noastra in Scorpion, aceasta Luna Noua in Sagetator ofera o noua intelegere, o noua poveste pentru locul nostru in Univers. Vechea noastra viziune asupra lumii a fost distorsionata de ranile noastre emotionale, o noua viziune apare daca vom lasa ca aceste rani emotionale sa lucreze in favoarea noastra, sa le ingelegem adevarata valoare. Suntem ajutati sa privim dincolo de convingerile noastre vechi , sa descoperim ceva nou despre noi si univers. Cum simbolul Sagetatorului este Sageata , ajutorul, ghidarea noastra este acolo sus in cer.

sagetator 2

Aceasta Luna in Sagetator pe gradul 10:59 activeaza casa III, asta inseamna ca “semintele “ acestei lunatii vor da roade prin tot ce tine de comunicare, scris, studii, rude, straini, frati, surori, calatorii, mass-media. A treia casa ne aminteste ca mintea noastra se dezvolta prin experiente personale si imediate, prin demonstratii, dovezi de tot felul. Cu Luna Noua in Sagetator intr-o casa naturala a Gemenilor putem primi anumite intelegeri, adevaruri , demonstratii prin persoane inspirate, ghizi spirituali, prin scrieri si informatii care vindeca si inalta sufletul. Din moment ce Sagetatorul vorbeste si despre calatorii, aceasta Luna Noua aduce oportunitati legate de calatorii, puteti calatori in scopul de a vizita locuri care sa va sporeasca cunostintele, daca nu puteti calatori fizic, s-ar putea sa aveti posibilitatea sa comunicati cu oameni din locuri indepartate. Si “ maine este o alta zi “ poate fi motto-ul acestei Luni Noi in Sagetator.  Indiferent de greutati, lumina stralucitoare a acestei lunatii ne da incredere in noi, in viitor, o scanteie reaprinde interesul de a experimenta viata la maxim, de a intalni oameni interesanti, de a cunoaste tainele universului si tainele vietii noastre. Cautarea unor raspunsuri este temelia dezvoltarii mintii noastre, aceasta Luna Noua ne ajuta sa gasim anumite  raspunsuri prin experiente imediate, in mediul apropiat, prin frati, rude, studii, ghizi, legi si adevaruri spirituale.

Uranus retrograd in Berbec (repetitii, trecut) din casa VI in fuziune cu casa VII sprijina printr-un aspect de trigon aceasta Luna Noua in Sagetator.
Un aspect de trigon este un aspect ce curge usor, fara tensiuni aparente sau stari de neliniste. Deoarece acest aspect implica pe Uranus retrograd, aceasta Luna Noua poate aduce anumite bonusuri karmice prin ghizi spirituali, rude, frati, loc de munca, partener de viata, strainatate, calatorii, astrologie, esoterism.  Problemele vechi pot gasi acuma rezolvare iar calea de urmat este mai clara. Uranus retrograd aduce in general inversari neasteptate, in semnul Berbecului, aceste modificari sunt destul de personale iar in casa VI in fuziune cu casa VII,  modificarile vizeaza modul cum privim un loc de munca, o relatie cu un coleg, un partener de viata, o casnicie.
“ Reinventeaza-te “  spune Uranus retrograd in Berbec iar in trigon cu Luna Noua in Sagetator , suntem deschisi la ocaziile de schimbare care apar  parca de nicaieri.

Tot Luna Noua in Sagetator este in aspect provocator (careu) cu Chiron in Pesti. In astrologie, Chiron este vindecatorul intelept si profesor, este energia care ne ghideaza catre tot ce este mai bun in noi dar de multe ori acest drum nu ocoleste durerea si nici chiar intelepciunea nu ne poate proteja de durere. Aceasta Luna Noua in Sagetator  in careu cu Chiron in Pesti poate reinvia dureri sufletesti legate de iubire, iubiti, rude, strainatate, studii. Intr-un mod ciudat, aceste dureri sufletesti sunt de fapt cadouri de vindecare, trebuie sa incercam sa privim lucrurile dintr-o perspectiva diferita si sa iertam.

sagetator 1
Recunostinta este cea care ne vindeca, acuma este cel mai bun moment pentru  a vedea si recunoaste modul in care fiecare eveniment,  situatie, circumstanta, persoana ne-a fost de folos ( in bine sau rau )  in calatoria noastra.
Putem alege aceasta cale sau putem sa continuam sa ne plangem de mila accentuand si mai  mult nesiguranta, temerile, problemele nerezolvate.

In accord deplin cu acest aspect este articolul meu scris despre Calatoria lui Jupiter(guverneaza semnul Sagetatorului si al acestei lunatii).

Adevarul, sensul adevarului traieste peste tot in jurul nostru iar aceasta Luna Noua in Sagetator  ne indeamna la deschiderea spiritului, la acceptarea partii animalice din noi, din societate  ca o sursa ce poate aduce armonie, pace, generozitate, acces la energiile spirituale, de vindecare .

imagine1

Succes

Adriana Tudosa

You may also like

15 Comments

  1. Chiar am descoperit o mai mare putere de concentrare in perioada asta… mai ales pe planurile de viitor… multumim de articol! Folositor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.