LUNA PLINA IN CAPRICORN -20 IULIE 2016, ORA 01:56, ORA ROMANIEI – “UN ZMEU DIVIN CU ARIPI DE APA…. ”

zmeu 1

“Si eu, daca voi fi inaltat de pe pamant, ii voi atrage pe toti oamenii la Mine.” ( Ioan 12:32 )

Luna Plina in Capricorn  pe gradul 27:40  este o faza a Lunii in care Luna in Capricorn este in opozitie ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Rac. Este o energie intensa, puternica, magica ce ne ajuta sa culegem roadele muncii noastre, o munca inceputa odata cu Luna Noua in Capricorn din ianuarie 2016.

Luna Plina in semnul de pamant al Capricornului, un semn practic, un semn ce are respect pentru traditii, fundatii solide, planificari pe termen lung, stabilitate, autoritate, rigiditate, reflecta lumina Soarelui in Rac, un semn ce nu este foarte diferit de semnul Capricornului doar ca Racul este preocupat mai mult de domeniul emotional pierzand astfel din vedere planurile pe termen lung. Asa cum Capra poate urca pe munte, aceasta Luna Plina ne arata daca muntele pe care am urcat este cel in acord cu destinul nostru dar tot acuma, putem vedea varful cautat. Luna Plina in Capricorn face un apel la echilibru in toate problemele care apar la locul de munca, proiecte profesionale, viata sociala, “ce spune lumea despre …” , standarde inalte si nevoia de siguranta, camin, familie, parinti, tara, neam.

Aceasta lunatie analizeaza destul de dur cat de responsabili suntem, cum ne facem datoria dar si cata siguranta emotionala ne dau acestea. Luna in Capricorn este guvernata de Saturn, stapanul Karmei care aduce obstacole si limitari in viata nu ca ne vrea raul ci ne atentioneaza ca obiectivele dorite sunt incorecte. Cand ne ignoram scopurile noastre reale, Saturn este prezent in viata noastra prin crizele existentiale.

“Ceea ce semeni, vei culege “ este sloganul astral al acestei lunatii conduse de Saturn care in acest moment este retrograd in Sagetator si in casa VII- strainatate, credinte false, parteneriate, uniuni, avocatii, decizii judecatoresti, dusmani tolerati prea mult.

Luna in Capricorn este in exil ( in semnul Rac, Luna este acasa la ea iar Capricornul este in opozitie cu Racul, deci Luna este exilata, astrologic vorbind), asta arata ca energia lunara este slabita, incomoda, rigida, dificila, tensionata, sensibila si schimbatoare in spatele scenei. Saturn, mereu cel drept si realist,  da o nuanta tematoare si rigida acestei lunatii  iar mersul lui aparent retrograd in Sagetator si in casa VII arata adevarata fata a unui strain, strainatate, uniuni, parteneriate, contracte semnate.
Axa Rac –Capricorn energizata de aceasta lunatie ne aduce fata in fata cu tot ce am facut gresit sau bun in legatura cu familia, parintii, cariera, responsabilitati de lunga durata. Din moment ce Luna Plina actioneaza tot timpul ca un judecator astral ce da verdicte, acest lucru indica un moment cand trebuie luate decizii cu privire la o relatie de munca, familie, cariera, tara, strainatate, cursuri superioare, munca in strainatate, sistem de valori si credinte, justitie divina, legalitatea unei hotarari judecatoresti, probleme legate de straini, in domeniul religios, filosofic, politic, esoteric  ( Luna Plina este in casa IX).
Apar informatii  pretioase legate de strainatate, negocieri in strainatate, invatamant superior, legislatie, functionarea sistemului judiciar, religie, comert cu tari straine. Adevarul unor fapte din trecut face parte din limbajul astrologic al acestei lunatii.

In acest moment de Luna Plina, Chiron retrograd in Pesti si Marte in Scorpion ne sunt asistenti de nadejde, sunt energii ce mediaza conflictul Luna-Soare, iar prin aceasta mediere ne ajuta si pe noi, ne sprijina sa nu “ ne rupem de tot craca de sub picioare”.

De fapt, pe cer se formeaza o configuratie astrala Zmeu numita si configuratia pasarii de prada. Aceasta  configuratie este formata din opozitia Luna –Soare iar  Chiron retrograd in Pesti este o mana astrala benefica intinsa Soarelui in Rac( aspect de trigon, 120 grade) cat si Lunii in Capricorn( aspect de sextil – 60 grade), Marte in Scorpion, detectivul nostru astral face un aspect de trigon cu Soarele in Rac si un aspect de sextil cu Luna in Capricorn. Este  o configuratie dinamica prin aspectul de Luna Plina iar aspectele benefice si planeta focar –Luna in Capricorn  in casa IX arata calea de urmat. Asemeni rotilor, aripile astrale ale Zmeului astral devin un simbol al deplasarii, al eliberarii de tot ce ne tine pe loc si ne poarta catre acele experiente necesare cresterii noastre.

Piramida de apa este formata de Soarele in Rac, Chiron retrograd in Pesti si Marte in Scorpion, o configuratie astrala benefica ce ofera intuitii, emotii bogate, senzitivitate, capacitati de detectie, de imaginatie, de creatie, de psihologie, de vindecare. O piramida de apa poate fi privita si ca un aspect protector care ne permite sa contemplam raspunsurile noastre emotionale, radacinile noastre, relatia cu familia, neam, tara ( Soarele in Rac), sentimentele noastre de siguranta, dorinte pentru suflet, bani, putere interioara  ( Marte in Scorpion), si explorarea spirituala necesara, vindecare, vindecarea iluziilor, credinta, putere de a merge mai departe( Chiron in Pesti). Un triunghi major nu se poate exprima totusi fara opoziti sau cuadraturi iar triunghiul minor format de Chiron retrograd in Pesti in sextil cu Luna in Capricorn in sextil cu Marte in Scorpion intregeste configuratia Zmeu care face din opozitia Luna in Capricorn -Soare in Rac, coloana vertebrala a acestei configuratii.
Deci Zmeul astral se formeaza in elementul opus apei iar Luna in Capricorn –pamant, devine capul zmeului si da aripi piramidei de apa.

In configuratia Zmeu, avem cinci aspecte benefice care imbraca un aspect provocator –Luna in Capricorn in opozitie cu Soarele in Rac. Zmeul simbolizeaza o pasare care zboara intre Cer si Pamantul si ne da capacitatea de a zbura deasupra problemelor de viata, o mare flexibilitate, mai multa fericire, o plimbare mai usoara prin viata. Astfel, aceasta configuratie permite valorificarea potentialului nostru iar puterea Zmeului este axata pe Luna in Capricorn, ea da directia viitoare.

Soarele in Rac in aspect de trigon ( aspect benefic de 120 grade) cu Marte in Scorpion  este o reteta speciala de sanatate buna, energie multa si vindecare rapida. Acest aspect energetic ne ridica in picioare( Marte) pentru a actiona in conformitate cu scopurile noastre si putem iesi invingatori in lupta cu dusmanii nostri stiuti ( Marte in Scoorpion in fuziune cu casa VII).
Claritatea unui scop este crescuta acuma, deci este un moment bun pentru a face planuri, pentru competitii, pentru responsabilitati sporite, pentru promovari la locul de munca( Marte in casa VI). Acest aspect stimuleaza spontaneitatea, curajul  si ajuta sa dam deoparte unele inhibitii.

Soarele in Rac in aspect de trigon cu Chiron retrograd in Pesti este sinonim cu vindecarea problemelor, ranilor sufletesti vechi. Capacitatea de a iubi si de a oferi iubire este foarte mare ca urmare a recunoasterii si intelegerii acestor tipuri de probleme ce tin de credinta, barbati, copii, neincredere, sensibilitate foarte mare. Puterea iubirii inclusiv iubirea de sine lasa in urma rani vechi, ofera sprijin pentru copii, vindeca durerea unui copil prin facilitarea unui ajutor neprevazut( Chiron in casa XI).

Chiron retrograd in Pesti( vindecatorul ranit, intelegerea spirituala ca o rana in suflet nu ne face mai putin intregi si este un element important in cresterea noastra) in casa XI (  credinta, prieteni, protector, grup, asociatii, politica, daruri de bani prin cariera, prin oameni cu functii mari) in aspect de trigon ( aspect benefic de 120 grade) cu Marte in Scorpion( detectiv in actiune, vointa puternica)  in casa VI ( munca, colegi, proiecte la locul de munca, sanatate) si in fuziune cu casa VII( casnicii, uniuni, hotarari judecatoresti, avocati, dusmani stiuti) este un pas important pentru vindecarea problemelor din trecut ce tin de furie, neatentie, impulsivitate in relatii, loc de munca, cu propria persoana. In acest aspect, Centaurul Chiron si  razboinicul Marte isi pun in comun resursele lor si scriu in direct reteta vindecarii impulsivitatii, neincrederii in propria persoana. Acuma, Chiron in Pesti in trigon cu Marte in Scorpion induc in noi vointa de a recunoaste durerea si de o accepta.
Aspectele de trigon sunt pozitive si extrem de favorabile dar pot indemna si la lene.

Chiron retrograd in Pesti in casa XI in sextil ( aspect favorabil de 60 grade) cu Luna Plina in Capricorn  poate trezi abilitatile naturale de vindecare si poate aduce in lumina si rezolva unele dureri din trecut ( Chiron retrograd) legate de aplicari eronate ale legii, pierderea identitatii intr-un grup, reputatie deteriorata pe nedrept in cadrul unui grup, prietenii inselatoare, socuri teribile. Marte in Scorpion in sexti cu Luna in Capricorn semnifica o cantitate de energie vitala directionata in mod eficient la locul de munca, in relatii, in lupta cu dusmanii, in relatia cu strainii, abuzuri din partea celorlalti, in familie.
Un aspect de sextil exprima deschiderea fata de nou, conexiune cu oameni sau idei care vor conduce la o noua cunoastere iar Luna Plina in Capricorn ca planeta focar a Zmeului astral devine o forta dinamica in sesizarea oportunitatilor cosmice.

Uranus in Berbec perturba coloana vertebrala a acestui Zmeu astral ( face careu cu Soarele in Rac si Luna in Capricorn)  si induce exces de nerabdare, de intoleranta , de orice care poate fi resimtit ca o piedica in calea libertatii. “ Ori la bal, ori la spital” este definitia cea mai buna pentru aspectele provocatoare a lui Uranus  ce aduce crize relationale, in viata de familie, in fel de fel de structuri guvernamentale, in relatia cu multimea, masele de oameni, politicieni, sefi de stat, strainatate.Unii vor vedea ca secretele lor sau viata privata devine expusa intr-un fel socant.

Dar povestea noastra astrala are in centrul atentiei Zmeul ce devine un simbol al eliberarii de tot ce ne tine pe loc si ne poarta catre acele experiente necesare cresterii noastre.Tineti bine “ Zmeul “ trimis in dar de Univers, el este cel care stie directia cea buna, in special, pentru cei nascuti in jurul datei de 20 din orice semn zodiacal.

Simbolul Sabian al gradului 28 Capricorn, gradul Lunii Pline este :“ Colivia unei case de tara, plina cu pasari cantatoare” . Acest mesaj este spectaculos si in acord cu Zmeul nostru astral care ne indeamna sa ascultam mesajele divinitatii, sa ne lasam condusi de fortele  spirituale. Totusi, atat Zmeul astral cat si simbolul sabian se exprima prin mai multe planete si prin mai multe voci cantatoare ceea ce poate produce confuzie.Dar trebuie sa fim atenti si receptivi la intuitia noastra, ea stie din interior sa ne conduca la destinatia cea buna.

Este o Luna Plina in Capricorn ce devine coloana vertebrala a unui Zmeu astral, o configuratie foarte dinamica dar de cele mai multe ori sinonima cu succesul.

astro_2gw_424_luna_plina_in_capricorn_2016.51941.18571

Adriana Tudosa

You may also like

10 Comments

  1. Se spune,ca divinitatea ne vorbeste prin”oameni”.Iar pentru mine,autoarea acestor articole,este pasarea care ne indeamna,sa ascultam mesajele divinitatii!
    Cu admiratie si respect, Günter

  2. Multumesc draga mea. In harta mea natala este scris cu litere divine ca trebuie sa fiu un ghid si incerc si eu cat pot sa fac acest lucru iar daca reusesc, sufletul meu se bucura si se straduieste si mai mult.
    Adriana astro

  3. Stradania ta se simte dupa fiecare articol! Si indiferent ca suntem ,un el,o ea, ori de tara in care traim,tu ne dai meru puterea si speranta de a merge mai deprte.Fii binecuvintata!

  4. multumesc inger uman ca de fiecare data ai adus speranta in sufletul meu dumnezeu sa te binecuvinteze

  5. am vazut in aceasta noapte luna in toata splendoarea ei chiar la ora 01”56 pentru prima oara in aer liber timp de o ora ca apoi au aparut norisoriri ,si de dragul ei am uitat dorintele ,dar nui nimic raman cu imaginea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.