LUNA NOUA IN RAC–29 IUNIE 2022, ORA 5:52, ORA ROMANIEI – …….SI NU NE DUCE PE NOI IN ISPITA!

….si le-a zis: “Pentru ce dormiti? Sculati-va si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita.” Luca 22:46

Si bat clopotele cerului pentru o noua nunta cosmica, vrem nu vrem, toti trebuie sa participam la acest moment astral important. Acuma Lumina- Soarele pe gradul 7:23 Rac se uneste cu Intunericul – Luna pe gradul 7:23 Rac si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 29, din orice semn zodiacal. Acesta este un moment al noilor inceputuri si reprezinta o oportunitatea speciala de a incepe din nou si de a obtine o perspectiva noua asupra lucrurilor. Puterea lunii noi este pur instinctuala si ar trebui sa mergem ghidati de intuitia noastra. Sa ne folosim intuitia ascutita pentru a ne ghida spre noile posibilitati care ne vin in cale Amintiti-va, cei care cer, primesc.

O Luna Noua este asociata tot timpul cu un pas nou, o idee noua, un cuvant nou, o atitudine noua, o intelegere noua, ambitii si obiective noi. In semnul de apa al Racului, aceasta “energie astrala”  noua este legata de casa, traditii si angajamente, mama, tara de origine, confortul domestic, legaturi de familie, patriotism, relatii care ofera siguranta si securitate sufletului, copii si bucuria copiilor( toti suntem intr-un fel copii), despre suflet. Racul, un semn cardinal de apa, este o poarta de acces la viata, este placenta zodiacului, un loc in care nu exista sfarsituri si inceputuri definitive ci doar miscare, apa nu poate fi oprita niciodata, ci doar transformata, ci doar isi schimba forma.

Aceasta Luna Noua  Rac ne reaminteste ca fiecare sfarsit aduce un nou inceput, la fel cum apa gaseste o cale de trecere la fel si noi putem gasi acuma o cale de a iesi dintr-un impas care ne afecteaza emotional, care ne afecteaza securitatea fizica si casnica. Nu trebuie uitat ca Racul are gheare mari pentru a prinde si a pastra totul (in toate aspectele legate de casa, proprietati imobiliare, emotii, familie, traditii, nationalitate, trecut). Dar schimbarea este in aer cu aceasta Luna Noua in Rac. Acesta este un moment minunat pentru a ne elibera de toate temerile noastre si pentru a dezvolta increderea in Divinitate. Este timpul construirii unor noi modele emotionale de a fi cu familia, cu noi insine, cu prietenii, etc. Securitatea(Rac) aici pe pamant necesita corp fizic, pereti, paza, fel de fel de bariere, porti, incuietori dar siguranta divina este singura care ne protejeaza cu adevarat. Aceasta luna noua in rac este despre alinierea noastra cu vointa divina, cu “ Voia Ta Doamne “ si nu voia mea.

Acuma, verbul “a simti “, verbul magic al Racului, este conjugat in casa XII(suntem la mila lui Dumnezeu), o casa naturala a lui Neptun ceea ce arata ca inceputurile pot fi destul de neclare, ne putem pacali sau suntem inselati, ademeniti, vrajiti. In astrologie, casa XII se ocupa pe langa spiritualitate, credinta, vindecare holistica, multa lume, si de secrete, manevre in spatele scenei celor multi, manipularile din umbra, increderea oarba in lideri falsi, dumani ascunsi, tradare. Casa XII este cunoscuta drept casa secretelor. Este asociata cu karma si credinta in general. Casa a XII-a este condusa de Neptun si este astfel legata de dizolvarea ego-ului in scopul maturizarii spirituale. Luna Noua in Rac si in casa XII ( multa apa…..multe emotii….multe vulnerabilitati…) este un moment bun pentru a face un inventar al tuturor tiparelor fizice, mentale, emotionale si spirituale, care ne tin legati, blocati si, in cele din urma neimpliniti. Este cel mai bun moment pentru a folosi aceasta energie magica pentru a ne vindeca ranile stravechi, pentru a gasi noi modalitati de a rezolva problemele vechi si pentru a ne atinge obiectivele. Trebuie sa permitem fluiditatii acestei lunatii de apa sa ne schimbe directia, sa fim flexibili astfel incat sa alegem actiunile necesare evolutiei noastre. Este timpul sa invatam ca atunci cand gasim iertare si compasiune reala pentru noi insine, pentru greselile noastre, regretele noastre, gafele noastre,  putem sa fim iertatori si cu ceilalti. Abia cand ne vindecam cele mai profunde rani, vedem vindecarea care se intampla automat in lumea noastra externa. Cand putem incepe sa vedem fiecare experienta, oricat de dura si dureroasa, cu compasiune si recunostinta pentru noi insine, cand putem sa ne iubim si cand gresim, cand vom renunta la a mai ne bate singuri, cand renuntam la a ne mai victimiza, cand renuntam la a mai considera vinovati pe ceilalti pentru neputinta noastra, cand ne acceptam atat partile intunecate, cat si cele luminoase ale naturii noastre, viata devine mai usoara. O luna noua in casa XII ne indeamna sa fim rabdatori, sa reflectam si sa facem un bilant dar cu multa sinceritate, in scopul de a porni din nou la drum dar fara atatea bagaje dupa noi. Fara sprijin divin, o luna noua in casa XII  ajunge sa fie o sursa de confuzie iar altii pot abuza de noi prin jocuri si planuri secrete, interese obscure, dusmanii ascunse, esti condus de nas fara sa-ti dai seama, altcineva iti regizeaza viata.

Ajungem la cuvintele lui Isus:” caci despartiti de Mine nu puteti face nimic.” Ioan 15:5

Cu Luna Noua de mana cu Lilith pe gradul 8:22 Rac ( sediul puterii brute si primare), putem  vedea cum lucrurile ar putea scapa de sub control! Oriunde merge Lilith, aduce un strop de salbaticie, un sentiment de pericol, de necunoscut, de lucruri care scapa de sub control. Exilata din Gradina pentru refuzul ei de a se supune lui Adam, are grija de ea insasi si refuza sa respecte standardele acceptate. Energia ei este un amestec de individualitate salbatica/sexualitate tabu si furie de a fi aruncata afara. Pur si simplu nu este acceptata de grup pentru ca le reaminteste oamenilor problemele pe care prefera sa le ignore. Lilith este femininul neimblanzit.  Ea exista in noi toti. Lilith este puterea noastra ascunsa si ne ofera puterea ei atunci cand totul esueaza. Alinierea lunii noi cu Lilith ofera ocazia perfecta de a ne cunoaste natura dorintelor si sentimentelor noastre,  sa intelegem ca poftele noastre lumesti ne distrag atentia de la adevarata noastra cale si sa imbratisam dorintele sacre care ne ajuta sa crestem. Acesta luna noua de mana cu Lilith ne indeamna sa imbratisam partea din noi cu care ne simtim inconfortabil si care nu este acceptata de familie, de ceilalti.

Lilith este un indicator karmic puternic. In forma sa simplificata, Karma inseamna ca vei fi pedepsit sau rasplatit pentru faptele anterioare. Dar, in realitate, lucrurile sunt ceva mai complicate. Cu Lilith puternica, exista doua reactii posibile pe care le putem avea: 1) sa continuam sa facem rau in acelasi fel in care am facut in trecut, in viata anterioara, sau 2) sa nu raspundem ispitelor, sa incercam sa facem lucrurile bine. Rugaciunea ne poate tine departe de ispite asa cum ne spune Isus in Luca 22:46:

” si le-a zis: “Pentru ce dormiti? Sculati-va si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita.”

Iar Lilith in Rac este este o energie intens posesiva, care nu renunta la trecut, si ne va face sa ne confruntaam cu pacatele si blestemele generatiilor. Racul este taramul caminului si al familiei, iar secretele intunecate pe care le ascundem nu pot fi negate. Semnul lui Lilith arata ceea ce ne poate chinui cel mai mult iar cu Lilith in Rac, chinul, ispitele, pierderile, detronarile, dar si descoperirea puterii subconstientului nostru, tin de familie, mama, copii, sensibilitate, securitate domestica. Nu trebuie uitat ca Lilith a fost femeia care a refuzat sa se supuna lui Adam cerand egalitate, in consecinta, acest aspect pune in evidenta lupta pentru a iesi din situatii inrobitoare, aceasta lupta poate fi  insotita de emotii violente, de sensibilitate extrema. Aceasta plasare amplifica stresul legat de legaturile  emotionale, de familie, tara, neam. Trebuie sa invatam sa ne folosim simturile, psihicul in bine pentru noi insine fara a mai manipula emotional pe cei din jur. In sens pozitiv, acest aspect ofera vise premonitorii, intuitie, afinitate naturala cu misterele vietii,  clarviziune. Emotiile reprimate care ne impovareaza, pot iesi la suprafata.

Iar Lilith in Rac in casa XII vorbeste despre ispite si greseli legate de familie, parinti, copii, calea spirituala si religioasa, invataturile spirituale, magie,  sacrificii pentru altii, compasiune, fanatism, , secte, obiceiurile proaste (alcool, fumatul, substante narcotice, dependenta de droguri).

Ce sa facem pentru ca Lilith sa lucreze in favoarea noastra?

In primul rand, sa incercam sa fim noi in insine,  sa nu pierdem niciodata legatura cu sufletul nostru. Acolo vom gasi toate raspunsurile de care avem nevoie.

Deoarece aceasta Luna Noua este provocata de Jupiter in Berbec,  ar trebui sa fim atenti la exagerari, la dorinta de a lua masuri mai mari decat suntem pregatiti, la judecati gresite si inceputuri false. Exista o tendinta puternica spre exces, in special in planurile legate de familie, parinti, copii, cariera, imagine profesionala, autoritati. Trebuie sa evitam aceste capcane. Aceasta influenta astrala ne testeaza simtul proportiei si ne cere sa recunoastem din tot sufletul ce putem face si ce nu putem face cu adevarat. Daca raspundem bine la aceste teste, aceasta influenta poate fi o binecuvantare divina. Orice aspect provocator are ceva pozitiv sa ne invete. Chiar daca suferim infrangeri aparente, s-ar putea sa descoperim ca ceea ce pierdem  nu este cu adevarat ceva semnificativ. S-ar putea sa invatam ca nevoile ego-ului nu sunt deloc nevoile noastre reale. Daca putem vedea dincolo de ceata(luna noua in rac si in casa XII), aceasta perioada poate fi o poarta de intrare catre o intelegere spirituala foarte evoluata.

“ Doamne, arata-Mi calea pe care sa merg” este rugaciunea care ne tine deasupra cetii, care ne arata calea de urmat.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.