LUNA PLINA IN VARSATOR–15 AUGUST 2019, ORA 15: 29, ORA ROMANIEI – “DACA VREI SA SCHIMBI LUMEA, INCEPE CU TINE…..”

”In lume n-ar mai fi existat rele daca v-am fi creat pe toti asemenea. Dar Dumnezeu nu a dorit asa ceva si a insistat ca fiecare creatura sa fie unica.”Arhanghelul Gabriel

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “succesul sau esecul” acestor alegeri. Evenimentele, intentiile, situatiile, ce ating un apogeu( in bine sau in rau) in aceasta perioada sunt legate probabil de semintele plantate sub influenta lunii noi in varsator din februarie 2019.

Acuma, Luna Plina are loc cu Luna in Varsator pe gradul 22: 24 in opozitie cu Soarele in Leu gradul 22:24. Este timpul unei noi sedinte astrale in care entitatile solare trimit informatii importante catre entitatile lunare si care la randul lor le traduc pentru noi, pamantenii. Este o luna plina condusa de Uranus retrograd in Taur si de Saturn retrograd in Capricorn, deci trecutul este rascolit din plin.

Cum faza de Luna Plina in Varsator este un aspect de opozitie dintre Soarele in Leu si Luna in Varsator, acest moment astral ne cere sa gasim un echilibru intre cele doua energii implicate. Ne arata adesea si ce trebuie sa adaugam vietii noastre sau ce trebuie sa eliminam din viata noastra, pentru a merge mai departe. Ambele semne vorbesc despre creativitate, una mai originala decat cealalta, vor sa iese in evidenta dar in felul lor, vor sa fie percepute ca deosebite. Ambele au un puternic simt al caracterului unic, al controlului, incapatanare, mandrie.
Daca Leul spune “ eu sunt forta acestui grup, eu conduc, vreau lumina reflectoarelor pe mine, totul este despre mine, priviti-ma, adulati-ma, sufletul meu tanjeste dupa recunoastere si respect, stiu sa domin orice situatie de viata, astea sunt nevoile mele ”, Varsatorul vorbeste despre dependenta de prieteni, alte persoane, idei, opinii, interese comune, sunt acolo in multime, un strain este doar un prieten pe care nu l-am cunoscut, reforma sociala, fratie adesea in detrimentul relatiilor personale stranse, mandria de a fi diferit de ceilalti, ascunderea nesigurantei, detasare, se crede superior din punct de vedere intelectual. Leul este despre individualitatea noastra ( eu, Leul poate crede ca lumea se invarte in jurul lui) in timp ce Varsatorul este despre grupuri, prieteni, legatura noastra cu ceilalti( noi, dar de multe ori incalca orice conventie si nu-i pasa prea mult de ceea ce cred altii). Iar aceasta luna plina ne reaminteste ca fiecare dintre noi poarta o scanteie unica divina(Leu), are un talent special si un rol de jucat in lume( Varsator). O luna plina in Varsator aduce in lumina dezechilibrele create de mintea noastra ( Varsator-semn de aer) in lupta cu ce  spune inima noastra ( Leu –semn de foc).  Cea mai importanta experienta este sa ajungem la un accord de cooperare ( Varsator) pornind de la unicitatea( Leu) noastra. Sarbatoreste cine esti azi fara sa te definesti prin altii sau sa-i lasi pe ceilalti sa te defineasca.

Si asa cum ne spune Arhanghelul Gabriel:” In lume n-ar mai fi existat rele daca v-am fi creat pe toti asemenea. Dar Dumnezeu nu a dorit asa ceva si a insistat ca fiecare creatura sa fie unica.”

Iar aceasta Luna plina in Varsator luminata de Soarele in Leu ofera o perioada de doua saptamani pentru a analiza si rezolva tensiunea inerenta dintre “eu –leu” si “noi-Varsatorul”, dintre cerintele individuale si cerintele unui grup, unei familii, unui neam, dintre atasamentul feroce fata de un iubit, partener, copil si atasamentul socant fata de prieteni, grupuri bizare.

Aceasta Luna Plina pe axa Leu -Varsator, judeca si testeaza capacitatea noastra de a echilibra aceste tendinte opuse, in acelasi timp, ne ajuta sa ne concentram pe ceea ce trebuie sa facem pentru a merge mai departe. Este foarte greu sa echilibrezi si integrezi cele doua polaritati opuse, este foarte greu sa renunti la egou, admiratie personala, autoritate personala ( leu) si sa tii seama si de cerintele si dezvoltarea intregului grup, intregii societati ( Varsator). Aceasta Luna Plina ne va face sa reflectam asupra schimbarilor pe care trebuie sa le facem personal pentru a ajuta grupul, clanul, familia, tara, omenirea. Reinventeza-te spune aceasta luna plina in varsator. Daca vrei sa schimbi lumea( Varsator), incepe cu tine( leu), este marele cadou al acestei lunatii.

Dezechilibrele in relatii( luna plina pune un accent deosebit pe relatii) devin si mai evidente atunci cand fiecare se crede centrul universului ( leu) sau cand fiecare considera ca este unic in cunoasterea lui( Varsator).
In Varsator, Luna plina poate fi privita ca un apogeu al dreptatii sociale, corecteaza maretia fiecaruia, elimina idealurile false, relatiile care ne fac rau, situatiile care ne tin pe loc, iar mandria merge tot timpul in fata caderii.

Asa cum am scris, o luna plina are tot timpul ochii astrali pe relatiile de orice fel. Cu totii suntem implicati in relatii( casnicie, familie, parinti, munca, copii, prieteni, etc) iar Luna Plina in Varsator aduce in lumina roadele unui comportament colorat de caracteristicile intunecate ale leului si varsatorului : mandrie extrema, comportament de copil razgaiat care isi ia jucariile si fuge sau se da cu fundul de pamant pentru a atrage atentia asupra lui,  comportament trufas, capacitatea de a insela increderea celorlalti, iubirea doar de ochii lumii, sa vada lumea cine sunt, lupte pentru mosteniri, bani multi, ciudatenii, comportament imprevizibil, egoism, lipsa respectului.

Si asa cum spune Rudolf Steiner:” Ne temem de egoismul parerilor, caci unde sunt impreuna sapte oameni, se pot afla sapte pareri. Se asaza astfel parerile deasupra iubirii generale de oameni. Dar fraternitatea( Varsator) incepe abia atunci cand iubirea de oameni se afla deasupra parerilor. Oamenii trebuie sa devina din nou toleranti, nu numai pana in personalitate, ci pana in individualitate. A fi tolerant nu inseamna numai a fi ingaduitor, a lasa pe altii in voia lor, ci inseamna aici a se deschide pentru a intelege specificul lor. Trebuie sa-i ajutam pe fratii oameni, deci iubirea trebuie sa stea deasupra parerilor, si asta aduce spiritul unitatii in evolutia omului.”

Luna Plina in Varsator activeaza axa III-IX, o axa a comunicarii, studii, invatamant, tineri, judecatori, judecata divina, strainatate, calatorii.
Este un timp in care ideile, gandurile, mediul apropiat, relatia cu fratii, vecinii, cu un grup, societatea in care traim, strainatatea, relatia cu strainii, credinta, sunt testate iar adesea, acest test poate sa se manifeste in forme imprevizibile cum nu ne-am fi asteptat niciodata. Realitatea vazuta de noi este distrusa iar gradul de dezamagire poate induce o stare de devastare emotionala absoluta. De fapt acest aspect astrologic ne poate ajuta sa scapam  de tot ce este vechi si nefolositor in modul nostru de a ne comunica trairile, ideile, cum convietuim cu ceilalti, cum facem schimbul de informatii.
Adevarul unor fapte din trecut face parte din limbajul astrologic al acestei lunatii. Multe din crizele existentiale vin ca urmare a neatentiei, a imprastierii, a neincrederii in mintea divina. Iar aceasta Luna Plina in Varsator in casa III  ne pune fata in fata cu esecurile actionilor noastre ghidate doar de mintea pamanteasca uitand ca Isus ne-a spus ;” Fara mine nu puteti face nimic”.
Fara sa facem apel la intelepciunea eterna si divina a sufletului, fara indrumare divina, fara harul lui Dumnezeu, ne invartim in cerc, repetam aceleasi greseli, aceleasi modele de viata. Sustinuti de vocea sufletului, putem controla mintea, putem deveni constinti de vocea divina a sufletului.

Si cred ca a venit timpul sa constientizam acest lucru, sa incepem sa fim profesorii gandurilor noastre, cuvintelor noastre, sa propagam binele prin tot ceea ce gandim si vorbim, este un prim pas catre armonizare, pace in suflet. Zi de zi trebuie sa ne folosim gandurile si cuvintele intr-un mod care sa aduca bine in ceilalti, in lume dar si in noi. Este cea mai buna alegere.

Venus in Leu este foarte apropiata de Soarele in Leu ( o conjunctie stransa) iar in opozitie cu Luna in Varsator, ne aduce aminte ca fiecare relatie vrea sa ne invete despre noi, sa ne iubim intai pe noi insine cu tot ceea ce am facut bine sau rau. Venus vorbeste despre relatii dar si despre relatia cu noi insine, valorile noastre (interioare si exterioare) frumusete, bunuri, bani, iubirea de sine si valoare de sine. Suntem incurajati sa lucram cu noi insine, sa invatam sa ne iubim pe noi insine, sa vindecam relatiile tensionate cu cei din jur prin iubire.

Intonati in permanenta si din suflet :” incepand de astazi aleg sa ma iubesc pe mine insami, aleg sa-i iubesc pe cei din jur asa cum sunt, sa le accept deciziile “ este cea mai buna cale de a respecta unicitatea fiecaruia. Iubirea este un fenom cosmic care vindeca si purifica omul, nu intamplator Isus ne-a dat o noua porunca

“ Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii.” Ioan 13:34

Varsatorul  este un semn condus atat de zeul traditiei(Saturn) cat si de zeul inovatiei (Uranus) fiind o marturisire a complexitatii si diversitatii de expresie a acestei energii.
Pana in ianuarie 2020, Uranus retrograd ne cheama sa reexaminam orice temere, credinta, comportament, relatie, loc de munca,valoare, proprietati, care ne impiedica sa fim noi insine, cei adevarati. De asemenea, Uranus retrograd ne aduce in atentie schimbarile imprevizibile din trecut, ele trebuie re-analizate, au fost eliberatoare asa cum am sperat, au nevoie de unele corecturi sau trebuie facuta o noua schimbare, tot ce nu este in acord cu sinele nostru autentic, va suferi din nou o modificare.Uranus vrea sa deblocheze tot ceea ce ne ingradeste, astfel incat sa putem zbura cu propriile aripi si pe adevarata noastra cale, sa fim ceea ce suntem cu adevarat si sa traim propria viata. Dar trebuie sa invatam ca libertatea este ceva mai mult decat “Vreau sa fac ceea ce vreau cand vreau”. Libertatea nu inseamna sa fii nepasator. Libertatea inseamna sa iti asumi intreaga responsabilitate pentru cine esti. Cand esti fidel cu tine insuti, cu valorile tale, libertatea vine automat.

Saturn retrograd  in Capricorn este cel de-al doilea guvernator al acestei lunatii si ne reaminteste ca nu trebuie sa fortam lucrurile, sa acceptam ca lucrurile se intampla pentru noi la timpul lor cu rolul de a ne calauzi cel mai bine aici pe pamant.

“Toate isi au vremea lor, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui.” Eclesiastul 3

Trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru binele si raul din viata noastra, sa incetam sa mai aruncam pisica in spatele altora, sa reflectam asupra alegerilor, actiunilor din trecut. Este timpul sa ne concentram pe ceea ce conteaza si este timpul sa ne iertam pentru esecurile noastre. Maturitatea nu inseamna sa fii perfect, cel mai important lucru este sa invatam din greselile noastre si sa nu le mai repetam. Saturn in Capricorn se refera la sinceritate, autenticitate, perseverenta, rabdare, constructii durabile, maturizare, cariera,parinti, autoritati, stramosi, traditii, ambitii profesionale, pregatire, planificare. Expresia negativa a Capricornului tine de materialism excesiv, pesimism si rigiditate.  Saturn este Domnul Karmei iar miscarea aparent retrograda este un moment important cand ne intalnim cu datoriile karmice intr-un mod destul de intens. Cu Saturn retrograd in Capricorn de mana cu Nodul Sud in Capricorn, “ razbunarea stramosilor” poate fi simtita din plin.

Orice planeta in Varsator vorbeste despre “ mai multi oameni” iar Luna Plina in Varsator in casa III ne spune ca putem fi destuli de umanitari in procesul de gandire, cu toate acestea, un comportament imprevizibil poate soca pe toata lumea.  Cu un ochi pe trecut, pasii sunt mici in construirea viitorului, dar aceasta lunatie poate fi o perspectiva diferita, umanitara, unica, asupra unei probleme aparent rezolvate, asupra restrictiilor, asupra unui blocaj, asupra angajamentelor asumate.

Varsatorul este atat un semn de aer cat si un semn fix, deci reprezinta puterea gandirii(aer)care capata forma (semn fix). A venit timpul sa invatam ca singura putere se afla in gandurile noastre iar cand gandurile noastre sunt divine, puterea lui Dumnezeu le insoteste.

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

  1. “A venit timpul sa invatam ca singura putere se afla in gandurile noastre…” foarte frumos!
    Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.