LUNA NOUA IN LEU- 27 IULIE 2014, ORA 01:42 –ORA ROMANIEI- “CAND IUBIREA VA FACE SEMN….“

astro_2gw_454_luna_noua_in_leu_2014.58759.18035

Cel care considera ca totul este inteligibil, acela nu simte nevoia sa inteleaga cauzele profunde ale lucrurilor. Dar intelegerea sa nu este decat aparenta, caci a considera ca in lume totul este inteligibil inseamna a fi superficial. Pentru constienta obisnuita, majoritatea lucrurilor sunt, in realitate, inexplicabile. Si a te putea opri uimit in fata inexplicabilului care se afla in existenta cea mai cotidiana, abia acesta este, de fapt, inceputul adevaratei nazuinte spre cunoastere. Si acest entuziasm trebuie sa inceapa prin a percepe ce este miraculos in realitatea cotidiana. Caci numai atunci, asa cum spuneam, vom simti imboldul sa cautam cauzele, fortele profunde care se afla la baza existentei lumii care ne inconjoara.” R. Steiner

Luna Noua reprezinta un aspect de conjunctie intre cele doua Luminarii in acelasi semn zodiacal ( Soarele acopera Luna ), este o faza a Lunii in care energiile sunt foarte mici, activitatile sunt mult incetinite, in aceasta perioada pot avea loc fel de fel de perturbari in natura, se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.

Asa cum am mai scris :“Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de foc al Leului, aceste inceputuri  trebuie sa fie indraznete, luminoase, marete, regale. Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita pentru fiecare dintre noi “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul leului in harta natala a fiecaruia. Leul este caldura estivala si timpul maturizarii fructului, este un punct culminant al vegetatiei, al plenitudinii vietii cand Soarele, stapanul acestui semn este cel mai puternic. Leul este copilul din noi, este artistul  absorbit de munca lui, este semnul luminii spirituale, este lumina divina. Asemeni lui Hercule ce se lupta cu Leul din Nemeea si apoi se imbraca cu pielea acestuia, acest semn ne da posibilitatea sa trecem peste obstacole gasind in noi un potential infinit pe care trebuie sa-l utilizam. Leul este guvernat de Soare, o energie ce sustine viata, aduce lumina, putere, maretie. Leul este al cincilea semn al zodiacului si guverneaza casa naturala cinci, un domeniu al placerilor, al povestilor de dragoste, al distractiilor, copiiilor, creativitatii personale, fel de fel de speculatii. Leul guverneaza inima si tot ce are legatura cu “ .. din inima” iar aceasta Luna Noua ne reaminteste ca trebuie “ sa traim  viata din inima” iar  curajul, dedicatia, eroismul, puterea, vointa  pot construi un mic regat in viata noastra. Tu esti conducatorul propriului regat, ai puterea sa faci tot ceea ce vrei, tu esti puterea, tu esti regele ne spune aceasta Luna Noua in Leu. “

imagine
Si daca este semnul Leu, atunci este normal ca programul astral sa fie un spectacol pe cinste.
In primul rand, aceasta Luna Noua in Leu are drept scena, casa III, o casa a comunicarii prin excelenta. In aceasta casa, aceasta energie ne indeamna sa comunicam prin fel de fel de mijloace, aici fiecare dintre noi isi poate recita rolul  in mediul apropiat prin intelegerea lucrurilor de baza si prin sensibilitate practica. Valorificarea inteligentei noastre, a tuturor informatiilor  si partajarea eficienta a acestora cu ceilalti este un indemn al acestei Luni Noi. Casa III este legata de toate tipurile de zvonuri, mesaje, rapoarte, discursuri, dezbateri iar provocarea acestei Luni Noi este de a deveni constienti de motivatiile noastre mentale, fiecare gand, cuvant, actiune si fapta activeaza legea atractiei magnetice. Ceea ce sadim acuma, aceea vom primi. Gandul si fapta sunt profund interconectate, actiunea si miscarea sunt caracteristicile acestei lunatii. Acuma, fiecare dintre noi isi poate intona mantra viitorului, “ eu stralucesc prin mintea mea, prin inteligenta mea, prin inima mea mare”  ce este un pas important catre succes. Cum casa III este  o casa a prejudecatilor, a unui model de gandire  format in copilarie, in anii de scoala primara, aceasta Luna Noua ne cere sa iesim din acest mod de exprimare rudimentar, sa intelegem ca evolutia inseamna cunoastere si nu stagnare. Aceasta Luna Noua ne spune ca prin inteligenta, iubire, generozitate, putem face din mediul nostru zilnic un mic regat transformand pana si dusmanii in prieteni, servitori. Jupiter extinde tot ce atinge iar in  fuziune cu Luna Noua in casa III, este important sa intelegem ca a venit timpul sa fim atenti la toate informatiile care vin spre noi, sa discernem intre cunostintele utile si cele fara sens pentru viata noastra, pentru pacea din micul nostru regat zilnic. Jupiter  este norocul dar trebuie sa facem ceva pentru a beneficia de acest noroc. Majoritatea dintre noi trebuie sa invete ca nu poate obtine ceva bun din nimic iar acuma Jupiter in Leu si in casa III ne spune clar ca norocul este dat de mintea noastra , acolo este aurul pe care il tot cautam dar fara a face ceva nu putem sa-l aducem la suprafata.
In mod traditional, Jupiter este cea mai mare planeta din sistemul nostri solar si este considerat “marele benefic”, ceea ce inseamna  ca ofera oportunitati multiple.

Ori de cate ori, Jupiter  este proeminent  intr-o diagrama, el tinde sa extinda, sa creasca oportunitatile. Acuma, aceasta Luna Noua de mana cu Jupiter ne spune ca mintea noastra, scrisul, educatia, fratii, rudele, comertul, calatoriile scurte sunt cai care ne pot pune fata in fata cu beneficiile pe care le cautam. Cunoasterea este puterea norocului, norocul va lucra pentru noi doar daca lucram cu el.
Totusi , ar fi prea frumos ca norocul acestei lunatii sa vina asa lin la noi si asta din cauza lui Marte in Scorpion care este soldatul din umbra al acestui moment astral. Putem sa credem acuma ca de fapt suntem ghinionisti dar nu din cauza lui Jupiter ca nu ofera oportunitati ci din cauza faptului ca le  cautam unde nu trebuie sau ele sunt foarte subtile incat nu le auzim cum bat la usa regatului nostru.

Marte in Scorpion este o energie bruta, nucleara, el lupta pentru dorintele sufletului cu orice fel de arma. Baiatul de foc in apa misterioasa a scorpionului nu face decat sa creasca pasiunea, magnetismul  animalic.
Marte in Scorpion este o atitudine “ totul sau nimic” dar in aspect provocator cu aceasta Luna Noua, ne putem da palme in fiecare minut fiindca nu prea intelegem ce inseamna acest “ tot”. Energia acestui moment astral regal poate fi desul de contrariata, prost gestionata, pot aparea neintelegeri si rivalitati care cresc exponential. Va recomand prudenta, puterea personala nu poate fi impusa prin forta ci doar prin cunoastere iar aceasta ajuta si nu-i striveste pe ceilalti. Aparenta stare de liniste mascheaza atat de bine o energie clocotitoare( pisica blanda zgaraie rau!) dar fara compromisurile necesare, intram in fel de fel de lupte ce ne indeparteaza de oportunitatile acestui moment astral.

Aceasta “ nunta cosmica” are si alti  invitati de onoare, vorbim de asteroizii 1221 Amor si 2878 Panacea.
Amor este un asteroid a carui limbaj astrologic defineste dragostea ideala, neconditionata, este iubirea care face bine sufletului indiferent de unde vine, ea nu judeca, nu are asteptari. Este marea iubire romantica, iubirea recunostinta , iubirea spirituala. Amor in aspect cu Jupiter si Luna Noua  amplifica oportunitatile unei iubiri adevarate, neconditionate, intalnirea unui suflet pereche  dar si a unei iubiri neimpartasite, aici sufletele vorbesc indiferent de distanta, legaturi existente, obligatii fata de alta persoana. Este un moment de trezire, acuma, iubirea arde, fuzioneaza, topeste, vindeca sufletul.

2878 Panacea este un  medicament pentru toate bolile.In mitologia greaca,  Panacea a  fost zeita vindecarii, ea este un remediu universal. Ea a fost fiica lui Asclepius, zeul medicinei si nepoata lui Apollo, un zeu al vindecarii (printre altele). Ea avea tot timpul o cataplasma, o potiune cu care ii vindeca pe cei bolnavi. Acest lucru a condus la notiunea de panaceu universal , o energie menita sa vindece toate bolile. Panacea este un asteroid de vindecare ce induce o energie benefica vindecarii, ea ajuta sa gasim solutii pentru orice problema.
Jupiter( oportunitati, beneficii), in conjuntie cu Panacea si Luna Noua( noi inceputuri) in casa III arata ca leacul universal  se gaseste in mintea noastra, comunicarea, spiritualitatea conduc la vindecare. Amor completeaza acest leac universal aratand ca iubirea vindeca sufletul, mintea, trupul.

Influenta majora a acestei lunatii va fi asupra semnelor fixe: Leu, Varsator, Taur, Scorpion.

Cand iubirea va face semn, urmati-i indemnul…..
imagine 1

Adriana Tudosa

You may also like

10 Comments

 1. Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase care sunt ca un leac, ca un “panaceu” pentru suflet…

 2. “Panaceu” pentru suflet si minte este munca dumneavoastra, inspirata de “Amor” .

  Multumesc!

 3. Asteptam acest articol. Am ascendentul in Leu, sper sa fie de bun augur aceasta Luna Noua. Iar Jupiter sa fie ptr mine intr-adevar “marele benefic “in urmatorul an.
  Multumesc Adriana!

 4. Foarte frumos ! (ca deobicei)

  Adriana, imi poti face te rog harta natala? La ce pret si care este metoda de plata?

  Sambata seara plec intr-o calatorie si vreau sa stiu daca ma influenteaza in rau aceasta Luna Noua. ( in caz contrar aman calatoria )
  Sunt nascut pe 10 aprilie 1996, ora: 3:15 . (IASI)
  George

 5. Astept intotdeauna cu nerabdare analizele tale.Ca un copil,revista preferata.Felicitari si multumesc pentru bunatatea de a impartasi cu noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.